ja1998 08.08.06, 12:29 proszę o info, gdzie w Częstochowie jest dobra wróżka? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paolo Re: wróżka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:50 id do KOsciola sie pomodlic, a nie wiezysz w bzdury wyssane z palca przez pożal sie jakąs babe przebraną za babajagę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: wróżka IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 08.08.06, 12:57 to już wolę iść do wróżki niż słuchać czarnych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmen Re: wróżka IP: 87.239.176.* 08.08.06, 13:03 wkurza mnie takie cos...ktos sie o cos pyta to zamiast mu odpowiedziec albo zamknac sie to wyrazacie swoja opinie.a nie zdajecie sobie sprawy ze sa rozni ludzie,katolicy praktykujacy /niepraktykujacy,muzulmanie,ateisci,zydzi itp!i nikt nie musi chodzic do kosciola,kazdy robi co chce -chodzi do wrozek ,do kosciola,uprawia sex,i nikt nie ma prawa sie do tego wtracac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry do Carmen IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 08.08.06, 13:13 Carmen,przecież zrobiłaś dokładnie to samo, zamiast rzeczowej odpowiedzi wyraziłaś swoją opinię, a może po to jest to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: do Carmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:38 hehehe no wlasnie Carmen.... Odpowiedz Link Zgłoś
prowokator_ka Re: wróżka 08.08.06, 13:55 Wiem, że przyjeżdża co jakiś czas pani Grażyna Styczeń. Podobno jest jasnosłysząca. Nie byłam nigdy u "wróżki", u niej także, ale podobno jej opisy się sprawdzają, a mówi konkretne rzeczy, operując konkretnymi datami (np. miesiące). Wiem, że przyjeżdża do kogoś, kto mieszka w bloku na Niepodległości, tym na rogu Niepodległości i Źródlanej, naprzeciwko kościoła. Tyle wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malaviola Re: wróżka 08.08.06, 14:31 A co to znaczy dobra wróżka? Czy to taka, która rozwiąże problemy, odpowie na pytanie na które nikt nie zna tak naprawdę odpowiedzi, bo w życiu są sytuacje, które trzeba po prostu przeżyć i ponosić konsekwencje za takie a nie inne wybory. Poza tym, podobno wróżka szczęście odbiera... radzę sobie to głęboko wziąć do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
prowokator_ka Re: wróżka 08.08.06, 14:37 To kwestia tego, że ludzie się potrafią zasugerować, więc na "wróżkę" spadnie odpowiedzialność za powodzenie danego człowieka. Są przypadki, że ktoś nie pracuje, bo "czeka na świetną pracę, bo wróżka tak wywróżyła". A nie robią w tym kierunku NIC. Ja nie chodzę, bo wolę wszystko zawdzięczać sobie, a nie "dobrym układom kart". Odpowiedz Link Zgłoś
malaviola Re: wróżka 08.08.06, 14:44 Ale ileż można się tak sugerować... można to w sumie porównać do dryfowania po morzu, a przecież w życiu chodzi o to, żeby płynąć przed siebie, a gdy pokona się wszelkie sztormy to w końcu wypływa się na to spokojne morze. I żadnej wróżce nie uda się przepłynąć tego morza za nas... Ja właściwie byłam u wróżki dwa razy, gdy byłam nastolatką :)) i teraz śmieję się z tego, bo nie dostałam od niej recepty na życie. Młodziutka i naiwna próbowałam "dopasować" sytuacje do tego co "wróżka" powiedziała ;> Przynajmniej wiem, jak to wygląda w praktyce i jak działa ten cały wróżbiarski mechanizm... Jednym słowem, nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
prowokator_ka Re: wróżka 08.08.06, 14:50 Wróżka powinnam być przede wszystkim dobrym psychologiem. Wtedy wie, z kim ma do czynienia i co może tej osobie powiedzieć ("wywróżyć"). Ponieważ ludzie są różni i są tacy, którzy nie podejmą decyzji bez "konsulatacji". Z tego powodu wróżka nie powie "złych rzeczy", tylko te ogólne, które można dopasować do każdego. Myślę, że "chodzenie do wróżki" to po prostu próba zrzucenia na inną osobę (wróżkę) podjęcia decyzji. Bo ludzie często boją się wziąć na siebie odpowiedzialność za swoje życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiryt wróżka czy tarocista/tka IP: *.trustnet.pl 08.08.06, 21:05 Obecnie dokonuje się różnicowanie funkcji tarocisty i wróżbity. Warto o tym mówić gdyż wszechobecny "folklor ezoteryczny" i tandeta samych wróżek... oraz fobie "niektórych" grup religijnych sieją zabobonny lęk przed tym co mniej powszechne a znane od ZAWSZE pl.wikipedia.org/wiki/Tarot Adresy do dobrych rzemieślników znajdziesz w Księgarni ezoterycznej w dh.Seka poniżej parteru Odpowiedz Link Zgłoś