08.08.06, 12:29
proszę o info, gdzie w Częstochowie jest dobra wróżka?
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: paolo Re: wróżka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:50
      id do KOsciola sie pomodlic, a nie wiezysz w bzdury wyssane z palca przez pożal
      sie jakąs babe przebraną za babajagę...
      • Gość: harry Re: wróżka IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 08.08.06, 12:57
        to już wolę iść do wróżki niż słuchać czarnych:-)
        • Gość: carmen Re: wróżka IP: 87.239.176.* 08.08.06, 13:03
          wkurza mnie takie cos...ktos sie o cos pyta to zamiast mu odpowiedziec albo zamknac sie to wyrazacie swoja opinie.a nie zdajecie sobie sprawy ze sa rozni ludzie,katolicy praktykujacy /niepraktykujacy,muzulmanie,ateisci,zydzi itp!i nikt nie musi chodzic do kosciola,kazdy robi co chce -chodzi do wrozek ,do kosciola,uprawia sex,i nikt nie ma prawa sie do tego wtracac.
          • Gość: harry do Carmen IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 08.08.06, 13:13
            Carmen,przecież zrobiłaś dokładnie to samo, zamiast rzeczowej odpowiedzi
            wyraziłaś swoją opinię, a może po to jest to forum?
            • Gość: Paolo Re: do Carmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:38
              hehehe no wlasnie Carmen....
    • prowokator_ka Re: wróżka 08.08.06, 13:55
      Wiem, że przyjeżdża co jakiś czas pani Grażyna Styczeń. Podobno jest
      jasnosłysząca. Nie byłam nigdy u "wróżki", u niej także, ale podobno jej opisy
      się sprawdzają, a mówi konkretne rzeczy, operując konkretnymi datami (np.
      miesiące).
      Wiem, że przyjeżdża do kogoś, kto mieszka w bloku na Niepodległości, tym na
      rogu Niepodległości i Źródlanej, naprzeciwko kościoła.
      Tyle wiem.
    • malaviola Re: wróżka 08.08.06, 14:31
      A co to znaczy dobra wróżka? Czy to taka, która rozwiąże problemy, odpowie na
      pytanie na które nikt nie zna tak naprawdę odpowiedzi, bo w życiu są sytuacje,
      które trzeba po prostu przeżyć i ponosić konsekwencje za takie a nie inne wybory.
      Poza tym, podobno wróżka szczęście odbiera... radzę sobie to głęboko wziąć do
      serca.
      • prowokator_ka Re: wróżka 08.08.06, 14:37
        To kwestia tego, że ludzie się potrafią zasugerować, więc na "wróżkę" spadnie
        odpowiedzialność za powodzenie danego człowieka.
        Są przypadki, że ktoś nie pracuje, bo "czeka na świetną pracę, bo wróżka tak
        wywróżyła". A nie robią w tym kierunku NIC.
        Ja nie chodzę, bo wolę wszystko zawdzięczać sobie, a nie "dobrym układom kart".
        • malaviola Re: wróżka 08.08.06, 14:44
          Ale ileż można się tak sugerować... można to w sumie porównać do dryfowania po
          morzu, a przecież w życiu chodzi o to, żeby płynąć przed siebie, a gdy pokona
          się wszelkie sztormy to w końcu wypływa się na to spokojne morze. I żadnej
          wróżce nie uda się przepłynąć tego morza za nas...
          Ja właściwie byłam u wróżki dwa razy, gdy byłam nastolatką :)) i teraz śmieję
          się z tego, bo nie dostałam od niej recepty na życie. Młodziutka i naiwna
          próbowałam "dopasować" sytuacje do tego co "wróżka" powiedziała ;>
          Przynajmniej wiem, jak to wygląda w praktyce i jak działa ten cały wróżbiarski
          mechanizm... Jednym słowem, nic ciekawego.
          • prowokator_ka Re: wróżka 08.08.06, 14:50
            Wróżka powinnam być przede wszystkim dobrym psychologiem. Wtedy wie, z kim ma
            do czynienia i co może tej osobie powiedzieć ("wywróżyć").
            Ponieważ ludzie są różni i są tacy, którzy nie podejmą decyzji
            bez "konsulatacji". Z tego powodu wróżka nie powie "złych rzeczy", tylko te
            ogólne, które można dopasować do każdego.
            Myślę, że "chodzenie do wróżki" to po prostu próba zrzucenia na inną osobę
            (wróżkę) podjęcia decyzji.
            Bo ludzie często boją się wziąć na siebie odpowiedzialność za swoje życie...
            • Gość: spiryt wróżka czy tarocista/tka IP: *.trustnet.pl 08.08.06, 21:05

Obecnie dokonuje się różnicowanie funkcji tarocisty i wróżbity.

Warto o tym mówić gdyż wszechobecny "folklor ezoteryczny" i tandeta samych
              wróżek...
              oraz fobie "niektórych" grup religijnych sieją zabobonny lęk przed tym co mniej
              powszechne a znane od ZAWSZE

pl.wikipedia.org/wiki/Tarot
              Adresy do dobrych rzemieślników znajdziesz w Księgarni ezoterycznej w dh.Seka
              poniżej parteru
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka