justekl 03.03.09, 13:38 Szukam informacji czy przedszkola przyjmują dzieci uczulone na gluten. Zastanawiam sie jak organizują posiłki. A może rodzice przynoszą swoje? Bardzo proszę o informcje gdzie jeste takie przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: przedszkole a gluten IP: *.chello.pl 03.03.09, 15:04 Mam dwoje dzeci na diecie bezglutenowej. Chodzą do różnych przedszkoli i żadne nie jest w stanie zapewnić mu takiej diety. Dzień w dzień noszę swoje posiłki. Wątpię, by w Cz-wie było takie przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justekl Re: przedszkole a gluten IP: *.gprs.plus.pl 03.03.09, 18:43 No tak ale mnie Pani Dyrektor powiedziała, że własne posiłki też nie wchodzą w gre. Jakie to przedszkola bo takie rozwiązanie byłoby rozsadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: przedszkole a gluten IP: *.chello.pl 03.03.09, 19:13 mogę napisać na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justekl Re: przedszkole a gluten IP: *.gprs.plus.pl 04.03.09, 08:06 ok moje gg 2877531 Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: przedszkole a gluten 04.03.09, 11:21 Mój syn też ma uczulenie na gluten. Do przedszkola zaniosłam swoją mąkę kukurydzianą, z której są dla niego robione kluski itp., swój makaron ryżowy i zapas dżemów (syna ma też uczulenie na mleko, więc jak dzieci dostają jakieś twarożki itp, to on dostaje z dżemem). No i oczywiście codziennie swoje pieczywo. Płacimy pomniejszoną stawkę żywieniową i nie ma z tym żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: przedszkole a gluten IP: 83.17.130.* 04.03.09, 18:32 Przedszkole sióstr urszulanek na Pułaskiego, 4 lata przedszkola i ani jednej biegunki, przynosiłam tylko pieczywo, reszta była gotowana osobno dla mojego dziecka, fantastyczna kucharka, która rozumie ideę diety bezglutenowej, były tam też dzieci wegetariańskie, no i oczywiście na diecie bezmlecznej, ja byłam bardzo zadowolona, stawka żywieniowa nie była zmniejszana Odpowiedz Link Zgłoś