Dodaj do ulubionych

UPC awaria internetu i telefonu

IP: *.chello.pl 13.05.10, 23:48
w ciągu kilku dni były 2 poważne awarie . wielogodzinny brak
dostępu do internetu i telefonu .
czy ktoś wie jakie były przyczyny tych awarii?
ciekawe czy UPC zamierza w jakis sposób zrekompensować abonentom
te utrudnienia? może jakiś rabat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 14.05.10, 11:54
      No praktycznie nie ma dnia bez awarii no i faktycznie w tym tygodniu były 2
      poważne awarie (jedna trwała całą dobę a druga cały dzień). Do tego bardzo
      często dochodzi do automatycznych restartów modemów co powoduje wyłączenie
      internetu i telefonu na kilka minut. Nie można normalnie porozmawiać przez
      telefon bo ciągle przerywa rozmowy :/ Ja te awarie zgłaszałem wielokrotnie na
      Ogólnopolskie Biuro Obsługi Klienta UPC do działu technicznego. Oni tam sobie
      celowo robią z ludzi jaja. Jak się mówi, że modem cały czas się restartuje to
      sprawdzają to i mówią, że w tej chwili jest wszystko OK i nie mogą przyjąć
      zgłoszenia, gdyż nie wiedzą gdzie skierować sprawę nie znając przyczyny awarii.
      Każą zadzwonić z komórki w momencie rozłączenia internetu i telefonu. Wtedy będą
      mogli stwierdzić co jest przyczyną awarii i przyjąć zgłoszenie. Problem w tym,
      że jak rozłączy internet to zanim się połączysz z tym konsultantem z UPC
      internet już zacznie działać i znowu nie będą mogli przyjąć zgłoszenia. I tak
      się błędne koło zamyka.
      Akurat kilka dni temu przedłużyłem z nimi umowę i obowiązuje mnie jeszcze
      10-dniowy okres rozwiązania umowy. Jak zadzwoniłem do nich do działu utrzymania
      klienta mówiąc, że rezygnuję ze wszystkich 3 pakietów (telefon, internet i
      telewizja) zaczęli wszystko wyjaśniać co jest grane. Przyznali się, że te
      restarty modemów i awarie są spowodowane po ich stronie i że o tym wiedzą.
      Tłumaczyli, że w połowie czerwca mają wymieniać jakieś urządzenia i awarie mają
      ustąpić. Teraz wymieniają w innych miastach no i właśnie nasz rejon będzie
      naprawiany w czerwcu.

"ciekawe czy UPC zamierza w jakis sposób zrekompensować abonentom te
      utrudnienia? może jakiś rabat."

Jeśli nikt nie będzie dzwonił do Biura Obsługi Klienta i się o to dopominał to
      UPC raczej samo nie wyjdzie z taką inicjatywą. Ja swoją umowę z nimi rozwiązuje
      i raczej nie zwiąże się umową na kolejny rok jeśli nie zacznie to działać jak
      należy. Wolę powrócić do TP, płacić drożej ale cieszyć się z bezawaryjnego
      internetu i telefonu przez kilka lat. Ja u nich nie miałem przez długie lata
      nawet jednej awarii.
      • Gość: ...... Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 14.05.10, 14:37
        Właśnie nerwicy można dostać. Też niedawno podpisałam umowę z UPC i takie awarie
        na samym wejściu. Oj zawiodłam się:(
        • Gość: gosc Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 14.05.10, 15:21
          w trakcie awarii wielokrotnie dzwoniłam z komórki.
          automatyczny komunikat o czasie usunięcia awarii był oszukańczy.
          wprowadzali ludzi w błąd. co godzinę przedłużali czas oczekiwania
          na usunięcie awarii o godzinę itd.tak dotrwali do 23 -ciej, chociaz
          ostatni komunikat podawał godz. 1o dnia nastepnego.
          kiedy zdecydowałam się na połączenie z konsultantem czas
          oczekiwania wynosił ok, 10 min. niestety zrezygnowałam .
          byłam wściekła z bezradności.
          może ktoś to czyta z UPC.
          jakość obsługi jest zniechęcająca. nikomu nie polecę tego operatora.
        • Gość: ehh Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 14.05.10, 15:39
          gadanie... i narzekanie ;x
          faktycznie ten tydzień jest chyba czarnym w UPC bo od pon. codziennie net nie
          działał, ale cóż to jest w porównaniu z innymi...
          ja też się oczywiście denerwowałem, mam umowę do czerwca (jest na rok podpisana)
          i nie zamierzam rezygnować bo przez ten prawie cały rok net i tv działały
          idealnie, tylko raz mi kiedyś na 5 min. urwało neta
          wrócić do TP? przyznam szczerze, że to śmiech na sali
          byłem kiedyś w tp wtedy jeszcze było dość ok, ale teraz neo zrywa co chwila
          łącze, ceny to kosmos a i u mnie to by było + te 38 zł za utrzymanie linii bo
          nie mam już stacjonarki fona bo mi nie potrzebny
          mam z UPC 15 mega 70 zł chyba płacę + tv coś ok. 50 zł w TP neo 10 mega na rok
          umowa to 110 zł / m-c ... (plus te 38 zł u mnie) więc, sorry ale dla mnie to
          jest porażka totalna ;/
          • Gość: ehh Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 14.05.10, 15:43
            jeszcze dodam:
            nie polecisz UPC nikomu przez to, że nie mogłaś się połączyć z konsultantem i
            kilka dni mają awarie? no cóż, właśnie widać, że raczej mało się znasz na
            dzisiejszych realiach internetu i technologii
            gdybyś mogła doświadczyć radiówki to byś w ogóle takich głupot nie pisała bo tam
            net zrywa czasem co 10-15 min. a jak w piątek padnie to weekend z głowy bo nie
            naprawią ;/
            • Gość: wolf Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: 213.199.253.* 14.05.10, 19:36
              Wlasnie zastanawiam sie nad podpisaniem umowy z UPC, a tu takie rewelacje...
          • Gość: Piotr Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 14.05.10, 20:38
            "ja też się oczywiście denerwowałem, mam umowę do czerwca (jest na rok
            podpisana) i nie zamierzam rezygnować bo przez ten prawie cały rok net i tv
            działały idealnie, tylko raz mi kiedyś na 5 min. urwało neta wrócić do TP?
            przyznam szczerze, że to śmiech na sali
            byłem kiedyś w tp wtedy jeszcze było dość ok, ale teraz neo zrywa co chwila
            łącze, ceny to kosmos"

Ja też mam UPC ponad rok i w ciągu tego roku było sporo awarii, głównie
            restartowanie modemu. W ostatnich miesiącach praktycznie codziennie po
            kilkanaście razy. To powodowało, że zrywało na jakieś 2-3 minuty internet i
            telefon. Ludzie zaczynali mnie uważać za wariata bo wyglądało to jak bym w
            trakcie rozmowy telefonicznej bez powodu odkładał słuchawkę. Do tego Dział
            Techniczny UPC sobie takie jaja robi z klientów zgłaszających awarie dobrze
            wiedząc, że wina leży po ich stronie.
            Co do Neostrady to miałem przyjemność korzystać z niej około 10 lat. Nie
            przypominam sobie żebym w tym całym okresie czasu miał chociaż jedną awarię,
            więc dla mnie śmiechem na sali jest porównywać UPC do Neostrady. W UPC w ciągu
            dnia mam więcej usterek niż tam miałem w ciągu 10 lat. A co do ceny to niestety
            jest trochę wyższa niż w UPC no i parametry łącza są słabsze. To mnie skłoniło
            aby przejść do UPC. Ale dzisiaj żałuje tej decyzji. Wolałbym chyba mieć droższy
            i słabszy internet ale działający bez żadnych zastrzeżeń. Wielu moich kolegów
            też nigdy nie miało problemów z Neostradą. Nie wiem jak jest obecnie w TP ale
            nie sądzę żeby przez rok aż tak się zmieniło jak piszesz.
            • Gość: Aaaaaaaa Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 14.05.10, 20:47
              Nie bierz jego slow na powaznie. Sam mam chello i nie narzekam, po za ta
              ostatnia awaria, byla jeszcze jedna awaria na jakies 2 godziny, a tak po za tym
              to nic. Mialem kiedys neostrade i po za sporadycznym rozlaczaniem internetu nie
              bylo zadnych powazniejszych awarii.
              • Gość: ehh Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 14.05.10, 22:37
                hmm a może macie jakieś lewe te UPC xD
                bo chyba to samo jest w ciechu wszędzie, na światłowodzie i mi przez ten rok nic
                nigdy nie zrywało (poza tym jednym wspomnianym), wszystko działało w jak
                najlepszym porządku, dopiero teraz w tym tyg. się chrzaniło
                poza tym neo nie ma nawet na rynku 10 lat... ;x
                z opinii ludzi wynika, że wszyscy uciekają z TP i nie lubią już neo, bo mają
                debilną politykę cenową, a jakość ich usług w ostatnim czasie znacząco spadła
                ponieważ chcą dorównać innym z prędkościami, niestety nie przekłada się to na
                optymalne działanie...
                • Gość: Aaaaaaaa Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 15.05.10, 00:57
                  nie wiem czemu uczepiles sie tak neo? neo mi nigdy nie padla podobnie jak UPC,
                  oprocz tego co bylo ostatnio. Ale to co ostatnio sie wydarzylo w UPC nigdy
                  wczesniej nie mialo miejsca w neostradzie. Tyle.
          • Gość: :/ Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 22:22
            chyba masz jakieś stare info kolego bo 110zl to kosztuje 20Mb a
            utrzymanie linii 29zl lub zawieszenie 21.
    • Gość: Zuta Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: 94.254.238.* 15.05.10, 01:06
      Na Powstańców jest gorzej.Coraz częściej rano zdarzają się awarie wody i
      gazu.Nie ważne,że ktoś ma tego dnia ślub czy maturę.Jest to nie do zniesienia.
      • Gość: pies Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: 109.243.201.* 15.05.10, 05:10
        a wiecie cos wam powiem ...te wasze neo to sobie w d.....wsadzcie ,mam playa i
        nie narzekam ,u mnie działa super ,siedze sobie na śmiecinie i nie mam problemu
        z netem....fakt że filmów nie pobieram ,ale do mapy,wiadomości,informacji mam
        dostep,samo to że was czytam świadczy o moim usługodawcy...a płace max 30 zł za
        dwa mega co miesiąć:)):)
        • Gość: heh Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 15.05.10, 10:07
          ta dwa mega, frajer, a jeszcze robi z siebie speca od neta ;]
          ta... ;)
          • Gość: ehh Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 15.05.10, 13:35
            2 mega przepustowość, a limity jakie masz? z 1 gb czy 500 mb hahahaha xD
            taki net to do telefonu, kumpel ma 1 gb z iPlusa to obejrzy 4-5 filmów na YT,
            włączy wp.pl i koniec transferu ... jak normalnie korzysta, to na max 2-3 dni mu
            wystarcza, wiec wiesz...

nie uczepiłem się neo, może w naszym okręgu jest w miarę ok, ale ja piszę o
            opiniach ludzi z całej Polski, gdzie mają już lepsze urządzenia, kable i
            przepustowość większa, to się w końcu sypie i przesiąka komercją
            • Gość: upc Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 15.05.10, 19:32
              Już dzisiaj UPC nie przerywa i działa bez zarzutu
              • Gość: gosc Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 27.05.10, 19:56
                dzisiaj kolejny raz była wielogodzinna awaria internetu i telefonu.
                tylko na infolinii był niewiarygodny komunikat o czasie usunięcia
                awarii, wyrażnie idący na przetrwanie.
                bylejaka na firma UPC.
                • Gość: ehh Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 27.05.10, 20:07
                  j/w chyba nie miałeś radiówki ;/

ale fakt, przyznam, że mnie to coraz bardziej denerwuje, coraz częstsze awarie ;|
                  • pawloskarawlos1 Re: UPC awaria internetu i telefonu 27.05.10, 20:52
                    Ja też, miałem przez 3 lata Neostradę i mimo tego że jej nie cierpię ze względu
                    na stosunek cena/prędkość, oraz to że zmuszają do telefonu stacjonarnego, to
                    jeśli chodzi o awarie to przez te 3 lata w Neostradzie było ich mniej niż licząc
                    te od początku tego roku w UPC!
                    • kruczek202 Re: UPC awaria internetu i telefonu 03.06.10, 21:52
                      Chyba wpadłam z deszczu pod rynnę:-(
                      Neostrada była za droga, postanowiłam wziąć net z upc i co? Awaria za awarią,
                      internet przestaje działać kiedy chce. Dziś dwie godziny na niego czekałam. Ale
                      porażka!
                      • Gość: ehh Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.chello.pl 04.06.10, 19:04
                        to dziwne, bo u mnie cały czas działa bardzo dobrze, 2 czy 3 takie poważne
                        awarie ostatnimi czasy były tylko
    • Gość: bibi Re: UPC awaria internetu i telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 20:03
      gosc napisał(a może jakiś rabat.

Rabat to ci dadzą, ale ten w Maroku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka