Dodaj do ulubionych

Farmakologiczne przywracanie miesiączki

IP: *.tktelekom.pl 14.09.10, 19:28
Farmakologiczne przywracanie miesiączki. Czy w Ciechanowie są lekarze, którzy zajmują sie takimi sprawami??
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 20:00
      jest napewno by czytałem w tygodniku
      muszisz tygodnik dorwac i tam bedzie :D
      ale tylko prywatnie :(
      • Gość: ola Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 21:25
        od kiedy to aborcja tak pięknie się nazywa?
        • Gość: XXL Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.chello.pl 14.09.10, 21:43
          Jaka aborcja? Zygota, morula czy blastula to czlowiek? A gemety meskie i zenskie to polowki ludzikow? Tylko prosze bez religijnych komunalow...
          • Gość: xXx Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 22:37
            Jeśli już eufemistycznie to nie jesteś człowiekiem tylko formą istnienia białka. Człowiek jet człowiekiem od poczęcia nawet jeśli ktoś przez głupotę lub dla wygody myśli inaczej. Gdyby to Ciebie miano zabić chemicznie zmienił(a) byś zdanie. Odpowiedzialność za czyny a nie mordowanie! Możesz uciekać od prawdy ale od sumienia (nawet resztek) nie uciekniesz. Według twojej terminologii polanie 5 letniego dziecka 12 litrami silnie żrącego kwasu pewno nazywało by się "chemiczne wywołanie wolności". Na 5 letnie dziecko też można znaleźć określenia nie kojarzące się z człowiekiem i już można exterminować bezkarnie.
          • Gość: XYZ Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 09:13
            A co to są GEMETY?? Bo nie wiem. Może lepiej było się uczyć biologii. A zabijanie czy jak tam inaczej bardziej elegancko nazywać aborcję czyli tzw. "przywracanie miesiączki" to nie jest chyba tylko kwestia religii.
    • Gość: do Julki Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: 109.243.254.* 14.09.10, 23:23
      Nie chciałbym Cię urazić Julka, ale prawda jest taka, że powinnaś pomyśleć wcześniej o pewnych sprawach. Skoro tak się uniosłaś emocjonalnie że zapominając o odpowiedniej antykoncepcji to powinna cieszyć się z nowego życia które rozwija się w Twoim łonie.
      Wiem o czym mówię. Sam usłyszałem jakiś czas temu że zostanę ojcem. Mimo bardzo skomplikowanej sytuacji z matką dziecka nawet przez chwilę nie pomyślałem że moglibyśmy korzystać z osiągnięć chemii.
      Wiem, że jeśli masz swoje przekonanie i zapewne wiele powodów by zabić życie zanim na dobre się rozwinie. Powiem Ci że obecnie mam wspaniałego synka i jakoś wszystko po woli się układa, choć często jest niesamowicie ciężko.
      • Gość: nie przekonasz Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 23:44
        Jej zależy tylko na wygodnym życiu i seksie bez zobowiązań ani odpowiedzialności. Środki do osiągnięcia tego celu jak widać nie mają znaczenia. Do rządu z nią - chemicznie wywoła nam środki budżetowe marnowane na renty i emerytury. Przemysł chemiczny odżyje przy okazji.
        • Gość: . Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: 188.33.125.* 15.09.10, 09:52
          Równie dobrze możesz dać żyć dziecku i na drugi dzień po urodzeniu nie mieć z nim nic wspólnego.Tyle dobrych rodzin chce a nie może mieć dzieci.Myślę,że adopcja to dobre rozwiązanie jeśli nie ma się warunków do wychowywania dziecka.
          Poza tym czy myślisz Julko,że ktoś poda Ci na publicznym forum namiary na lekarzy,którzy przeprowadzają nielegalny w Polsce zabieg?
          • Gość: Marian Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 10:07
            Ja osobiście jeśli miałbym tak zrobić to już 100 razy bardziej bym wolał użyć środka wczesnoporonnego . Jeśli ta dziewczyna chce też go użyć to NIE MACIE PRAWA się wtrącać i jej osądzać. To jej indywidualna decyzja. Pozdrawiam konserwatystów.
            • Gość: any-any pomyśl zanim rozłożysz nogi IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 11:15
              "To jej indywidualna decyzja." - NIE, to nie jest już tylko jej indywidualna sprawa. oprócz pustej lali jest też niewinne dziecko. a może jula pomyślałaby troszeczkę, gdyby jej rodzice zrobili tak jak ona.....
              Życia należy bronić.
              Jak wogóle można mówić o "podjęciu decyzji" o urodzeniu....
              Jeszcze kilka lat temu nikt by nie odważy się czegoś tak obrzydliwego napisać na forum....Jak te czasy się zmieniają....tylko czy na lepsze? ludzie zwierzęceją, przestają liczyć się wartości, religia
              czy takiego świata chcemy?

DO JULI
              Dziewczyno, wiele osób "wpada" - te osoby są często z beznadziejnych sytuacjach materialnych, rodzinnych...jednak rodzą dzieci, a później są tak szczęśliwi jak nikt. Poradzisz sobie i ty, nawet jeśli teraz wydaje Ci się to nie do udźwignięcia. twój trud wynagrodzi ci uśmiech dziecka:)
              Ponadto nie będziesz musiałą nosić tego ciężaru na sumieniu, który może się kiedyś do ciebie odezwać. Będziesz mogła powiedzieć-BYŁAM ODWAŻNĄ MATKĄ;)
              JULU trzymam kciuki za za właściwą decyzję.
              • Gość: ewa Re: pomyśl zanim rozłożysz nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:40
                dajcie jej spokój. Czasem, jak jest napisane, są farmokologiczne metody wywołania miesiączki. Brak miesiączki nie zawsze oznacza ciążę. Lekarz najczęściej przepisuje luteinę.
                • Gość: aga Pytanie do Ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:02
                  Ewa, na co lekarz najczęściej przepisuje luteinę, na wywołanie miesiączki???
                  • Gość: Luteina Re: Pytanie do Ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:06
                    Wskazania do stosowania

* Stany niedoboru endogennego progesteronu pod postacią zaburzeń cyklu miesiączkowego, bolesnego miesiączkowania,cykli bezowulacyjnych, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, czynnościowych krwawień macicznych.
                    * Endometrioza
                    * Zapłodnienie in vitro
                    * Niepłodność związana z niedomogą lutealną
                    * Poronienia nawykowe i zagrażające na tle niedoboru progesteronu
                    * Niewydolność fazy lutealnej okresu przedmenopauzalnego
                    * Hormonalna terapia zastępcza
                    (Progesteron jest stosowany u kobiet po menopauzie z zachowaną macicą,
                    otrzymujących hormonalna terapię zastępczą, celem ochrony endometrium)
                    • Gość: aga Do luteiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:17
                      no ja to wiem, tylko pytam Ewę...od kiedy lekarz na wywołanie miesiączki przepisze luteinę...?
              • Gość: aga do any-any IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:12
                pomyśl zanim napiszesz coś głupiego, skąd wiesz jakie są przyczyny jej postepowania. po co pieprzysz głupoty o odważnej matce, myślisz, ze odwaga wystarczy żeby nakarmić dziecko???
                Do tego są potrzebne pieniądze, to nie Szwecja czy Anglia, że na każde dziecko matka dostaje pieniądze, jeżeli dziecko nie idzie do przedszkola, chociaż tam nikt łaski nie robi z przyjęciem brzdąca, to dostaje się dodatkowe pieniądze za opiekę nad nim w domu.
                Polska to chyba jedyny kraj w unii, który nawołuje do płodzenia dzieci, straszy "bykowym" i co chwila podwyższa ceny, likwiduje szkoły i ogranicza przyjęcia do przedszkoli. Żeby otworzyć prywatne trzeba być desperatem, takie pogięte procedury. Ciuchy i żarcie drogie jak "pies".
                Poza tym, nawet jeżeli dziewczyna chce poronić to nie jest to aborcja. Aborcja jest gdy kładzesz się na fotel i gin cie skrobie.
                Jesteście hipokrytami, zachowujecie się jakbyście byli bezgrzeszni...
                • Gość: do agi Re: IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 14:23
                  "Poza tym, nawet jeżeli dziewczyna chce poronić to nie jest to aborcja. Aborcja jest gdy kładzesz się na fotel i gin cie skrobie. Jesteście hipokrytami, zachowujecie się jakbyście byli bezgrzeszni.. "

ciekawe kto tu jest hipokrytą ? ubieranie w inne słówka nie zmienia faktu, zabójstwo jest zabójstwem

to dopiero hipokryzja, najpierw przeczytaj ze zrozumieniem do napisałaś, proszę;)
              • Gość: życzliwy Re: pomyśl zanim rozłożysz nogi IP: *.chello.pl 16.09.10, 15:32
                To wy brońcie embrionów, delektujcie się przeludnioną planetą i brakami żywności, kolejnymi zmarnowanymi z powodu biedy i braku należytej wiedzy u rodziców życiami, a ja w tym czasie pomyślę, co mogę zrobić, żeby pomoc dzieciom rodziców- idiotów, którzy wiedząc, że nie są w stanie ani wychować, ani utrzymać, zdecydowali się na kolejny cud narodzin. Czasy 'jakoś to będzie' bezpowrotnie zabił kapitalizm. Samą miłością dziecka nie nakarmicie.
                • Gość: Marian Re: pomyśl zanim rozłożysz nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 15:36
                  Dokładnie. I to jest właśnie sedno sprawy, do którego przez cały czas nawiązywałem w swoich wypowiedziach. No ale ... katolicyzm=ksenofobia=destrukcja
    • Gość: haha Re: IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.10, 19:08
      Pamiętacie dziewczyne która powiesiła się kiedys na boisku?Zrobiła to bo zaszła w nieplanowaną ciązę i nie wiedziałą jak się z tym uporać.Zostawiła dwoje dzieci z męzem pijakiem.
      Aborcja powinna być dozwolona ,oczywiście tylko do określonego tyg ciąży.
      Ja jestem kobietą w wieku tzw produkcyjnym i to nas powinno się pytać o zdanie!
      Nie babcie,dziadkow bo to nie ich problem i oni sie mieszać nie powinni.
      Efekt zakazu aborcji jest taki ze nabija sie kabzę lekarzom bo kto ma usunąć i tak usunie.
      • Gość: . Re: IP: 188.33.215.* 15.09.10, 20:01
        Ja jestem kobietą w wieku produkcyjnym,jak to nazwałaś i jestem stanowczo przeciwko aborcji.
        Tyle małżeństw stara się o dziecku,ale nie mogą go mieć ze względu na bezpłodność.Dlaczego trzeba od razu posuwać się do morderstwa skoro po porodzie wystarczy jedynie podpisać zgodę na adopcję!
        • Gość: n.c Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 22:37
          Aż żal ciśnie się na usta. Normalnie bezsilność aż szkoda słów, zafajdani konserwatyści .
          Do autorki tematu: wystarczy dobrze poszukać , poświęcając pół dnia i będzie po sprawie .
          Cena tego lekarstwa (bo to jest lekarstwo) to groszowe sprawy. Możecie mnie nazwać człowiekiem bez sumienia. Smieję się z was w duchu.
          Pozdrawiam i życzę pomyslności.
    • Gość: . Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: 188.33.48.* 15.09.10, 23:14
      My również pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego w Twoim zaściankowym światku :)
      • Gość: haha Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.xdsl.centertel.pl 16.09.10, 14:12
        Ja mam już dziecko ,zabezpieczam się ale gdybym przypadkiem zaszła w ciązę to napewno bym przerwała i jest to moja i tylko moja decyzja.
        Tak jak wspomniała już jedna osoba ,w internecie jest strona w której są instrukcje na temat wywołania miesiączki i korzysta z niej wiele osób więc widać jest potrzebna.
        • Gość: XXL Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.chello.pl 16.09.10, 15:33
          Do Julki: Mizoprostol (Cytotec, Arthrotec, Diclofenac) i Mifepriston (RU 486) kupisz bez problemu w necie za kilkaset zlotych. Naturalnie lepiej by bylo, bys to brala pod nadzorem ginekologa. Zycze powodzenia, a na przyszlosc - wiecej rozsadku i zastosowania jedynej skutecznej metody antykoncepcyjnej czyli hormonalnej.
        • Gość: Marian Re: Farmakologiczne przywracanie miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 15:33
          Oczywiście że jest potrzebna, widać odezwał się głos rozsądku. Natomiast osoba która mnie wcześniej "zripostowała" widać nie ma pojęcia o pojęciu zaścianek. Zresztą nie ma co lać wody. I tak każdy zrobi co chce i NA SZCZĘŚCIE nikt nikogo nie zatrzyma ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka