Dodaj do ulubionych

Ślub Ciechanów Tekla

IP: 213.199.253.* 10.12.10, 22:52
Czy orientuje się może ktoś z was w jakiej cenie jest ślub w parafii św. Tekli?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Ślub Ciechanów Tekla IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.10, 17:34
      w wakacje 1200zł ale mogło podrożeć bo przecież wszystko drożeje
      • Gość: . Re: Ślub Ciechanów Tekla IP: 46.113.220.* 12.12.10, 06:44
        A to nie jest ,,co łaska''? :/
        Niezły biznes sobie zrobił kościół nie ma.Piętnują tych co żyją na kocią łapę a za śub dyktują marże nie z tej ziemi! Wstyd.
        • Gość: it. Re: Ślub Ciechanów Tekla IP: *.xdsl.centertel.pl 12.12.10, 10:06
          dlatego My z mężem olaliśmy Ciechanów i ślub wzieliśmy w innej parafii... za 600 zł.
          • Gość: xss Re: Ślub Ciechanów Tekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 12:56
            niby co łaska ...ale nie mniej niż ..? no właśnie ile ? my płaciliśmy 800 zł w wakacje wszystko zależy od tego jak pogadasz z księdzem :) powodzenia a i jeszcze 100 organiście ale za co to w sumie nie mam pojęcia
    • Gość: L Re: Ślub Ciechanów Tekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 13:27
      A nie lepiej i taniej byłoby wziąć cywilny za kilkadziesiąt złotych.
      Co Wam da ten kościelny oprócz dziury w budżecie? Kiedy "katolicy" otworzą oczy?
      Czy Jezus kazał budować kościoły i wyłudzać pieniądze od wiernych...?
      Jezus, Bóg, każdy, w którego wierzycie, będzie widział czy jesteście małżeństwem i jak w nim żyjecie... Czy za czasów Jezusa byli księża...?
      • Gość: . Re: Ślub Ciechanów Tekla IP: 94.254.167.* 12.12.10, 14:15
        Popieram.To nic innego jak wyłudzanie przez Kościół pieniędzy.I jeszcze przy niedzieli musisz wysłuchiwać grzmiącego z ambony klechy co mu przeszkadza w kościele.Właśnie dlatego w dobie XXI wieku kościół katolicki a co za tym idzie chrześcijanizm stracił szacunek społeczeństwa.
        • Gość: olof pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.cnow.pl 12.12.10, 16:52
          tyle w odpowiedzi na ostatni wpis; bez ładu, składu i w ogóle...
          • Gość: Głos Re: pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 18:06
            A ja zapłaciłem tej jesieni 200 zł, już ze wszystkim, ksiądz mnie dobrze zna, bo regularnie chodzę do kościoła, i powiedział że ile dam tyle będzie dobrze, i uznałem że 200 zł jest ok, i ksiądz był zadowolony i ślub się odbył jak trzeba, i co mi zrobicie?
            Jak tylko powstał ten wątek wiedziałem że zaraz zacznie się jazda na księży i kościół.
            Wątek o cenach za ślub był wałkowany w kilku tematach, tak samo jak zespoły na wesele, sale sylwestry itp.
            Ale lepiej założyć nowy temat, kilku mądrych się wypowie i przy około 27 postach po długich kłótniach i jechaniu na kościół wątek zejdzie z pierwszego planu.
            • Gość: ssa Re: pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 09:29
              tak ale faktem jest to że nie każdego na to stać a księdzu pieniędzy nie brakuje ! niby można to olać ale później przyjdzie dziecko i klecha powie "bez ślubu " nie ochrzczę i co ? nie ma rady trzeba tą kase wyłożyć wcześniej czy później :(
              • Gość: ja Re: pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 10:28
                Skoro można to olać, czyli ślub, to chrzest też olej. Po co to udawanie. Albo jesteś wierzący i praktykujący albo nie. Po co chrzest Twojemu dziecku, skoro masz takie podejście?
                • Gość: ssa Re: pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 12:31
                  bo to że ja nie jestem praktykująca czy wierząca nie znaczy że moje dziecko nie będzie i może w przyszłości bądzie chciało wziąć ślub kościelny ( a jeżeli nie to będzie to jego wybór ) i tak znowu wszystko sprowadza się do pieniędzy niestety takie są realia księdzu trzeba płacić i to sporo !
                  • Gość: gość Re: pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 12:54
                    Ale sorry, chcesz ochrzcić dziecko i wychować w rodzinie niewierzącej (niepraktykującej)---to się kłóci ze sobą. Jaki dasz przykład? I później wyrastają ludzie ochrzczeni, ale niewierzący. Dla mnie to absurd.
                    • Gość: misia Re: pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.xdsl.centertel.pl 13.12.10, 16:10
                      to że kogoś poprostu nie stac na slub i decyduje sie tylko na cywilny, albo zyja na kocią lape nie oznacza od razu, ze jest, nie wierzacy... mozna do kosciola wcale nie chodzic, np. z przyczyn innych, takich jak- niechęć od ksiedza... modlić mozna sie wszedzie- nawet w domku na dzialce za miastem... ważne jest kto co czuje, a nie: jaka wiara taka ofiara!!!!! pozdrawiam!
                      ps.
                • Gość: gość Re: pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.cnow.pl 13.12.10, 14:24
                  chrzest, komunia czy ślub nie masz kasy to tego nie masz ,kasy fiskalne powinni im pozakładać a potem problem że w grzechu żyją powinno być co łaska a tak to kupujesz sobie to wszystko jak w sklepie i to ma być wiara
                  • Gość: ssa Re: pewnie ławki mu przeszkadzają w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 14:48
                    jestem za kasą fiskalna a jeśli chodzi o dzieci to i tak chodzą do kościoła bo albo rodzice im każą a wcale nie chcą uczęszczać na mszę albo przed komunią ....bo trzeba !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka