Dodaj do ulubionych

Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 10:30
Zapraszam wszystkie osoby zainteresowane udziałem w Społecznej Radzie Programowej Centrum Kultury i Sztuki... pierwsze spotkanie w ramach FORUM KULTURY będzie poświęcone ofercie programowej CKiS
Zapraszam 10 marca o godz. 17,oo do Kawiarni,,Artystyczna''.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 11:09
      a nie mozna w innym terminie?? zeby nie przypadalo w czwartek ani we wtorek np....
      • Gość: ? Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:50
        Czy Rada to ciało statutowe CKiS?
        • Gość: marek zalewski Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:01
          S p o ł e c z n a Rada Programowa ... oczekuję na większy udział społeczeństwa w programowaniu oferty kulturalnej CKiS...
    • Gość: gosc Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:42
      to zrobmy to w innym dniu, bo akurat ja jestem zainteresowany a nie bede mial mozliwosci uczestnictwa jesli bedzie utrzymany czwartek 10 marca
      • Gość:   Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.cdma.centertel.pl 01.03.11, 16:01
        Proponuję zmianę sposobu obrad. Małe forum dyskusyjne. W zaganianych czasach łatwiej otworzyć wieczorem przy kawie komputer i wypowiedzieć się oraz zagłosować. Daje to możliwość uczestniczenia w radzie osób które na przykład przebywają gdzieś daleko lub w trakcie spotkań mają inne ważne zajęcia. Pewno jest jakaś strona internetowa dodanie do niej małego forum jest proste i nie wymaga dodatkowych opłat za domenę czy hosting. Na pewno ma Pan Marek zaprzyjaźnionych informatyków którzy zrobili by to społecznie. Można zrobić tak, że forum będzie zamknięte lub widoczne tylko do czytania dla niezarejestrowanych. Przy rejestracji i aktywacji konta można zrobić tak żeby Pan Marek wiedział kto jest kim. Oczywiście spotkania w realu przy kawce też są miłe i jak się da to trzeba.
        • Gość: marek zalewski Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 17:01
          Dziękuję za dobry pomysł... dla formuły internetowej FORUM KULTURY... przyjałem
    • formeforyouforhim Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS 01.03.11, 18:25
      Redaktorowi Kowalskiemu z TC Sławomir Morawski mówi coś innego, a Waldemar Wardziński mówi dziś w KRC co innego.
      Będzie wojna powiatowo-gminna :-) , bo Sławomir Morawski według przekazu medialnego coś kręci a wraz z nim PiS i radni powiatowi.
      • Gość: Danka Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 19:25
        Społeczna Rada Programowa - kojarzy mi się to z czasami komuny. No tak Pan studiował za czasów komuny, a Pan B. komunistycznie (ops przepraszam społecznie :)) Panu pomógł.
        Czy Pan s p o ł e c z n i e udziela się artystycznie i kulturalnie w krajach Zachodniej Europy - głównie w Meudon i Haldensleben?
        A na poważnie to nie czasy na społeczne ustalanie programu artystycznego i kulturalnego Centrum i niepotrzebne długotrwałe gry wstępne bez finału. To Pana zadanie być twórczym i szybko zorganizować życie kulturalne w Centrum, a nie żerować na "społecznych" pomysłach. Weź się Pan do roboty!
        • Gość: xxx Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 19:53
          tego złośliwego wstępu mogłaś sobie kobieto darować
          • Gość: mieszkaniec Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.11, 20:16
            pomysł jest dobry, takie czasy mamy, że poznajemy potrzeby odbiorców czy tam klientów. Obawiam się, że ze względu na koszt niektórych pomysłów część przepadnie w przedbiegach. Wieczór filmowy z Bareją dał jednak znak, że taka forma się sprawdza i oby tak dalej. Z mojej strony jest główny postulat: ożywić w końcu kawiarnię artystyczną.
            • Gość: ze szpitala Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 20:19
              Szpital tez ma społeczną radę , ale może MZ powiedzie się :-)
              • Gość: marek zalewski itd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 20:44
                Z tego co czytam tutaj wynika jedno... że tęskno im i nie patrzą do przodu tylko ciągle do tyłu... to ich problem... dla mnie jest to rozmowa z ludźmi... możesz przyjść, możesz nie przyjść, wolna wola... nie mam zamiaru tworzyć powtórki z przeszłości... Nieobecni nie mają prawa głosu i tyle... wiem, wiem bezinteresownego jadu... społecznego jadu, jest tyle, że i tak was nie przekonam... powierzono mi funkcję ,,p.o. dyrektora'' CKiS i do póki nim będę, będę robił to co uważam za słuszne, czy hamulcowym się to podoba czy nie... i tyle
            • Gość: wiedzący wszystko Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 22:59
              Jesli Morawski i Wardziński przyjdą to warto takie spotkanie zorganizować i przepytac obu wazników co ich boli i czemu leczą swoje rany kosztem kultury.
              Moze dowiemy sie w ogniu pytań kto sypie piasek w tryby.
              Ja chetnie przyjde na takie spotkanie
      • Gość: vicek Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:45
        Wszyscy wychodzą znakomicie na spólkowaniuz PiS, to i Sławek znakomicie na tym wyjdzie.
    • Gość: marek zalewski Społeczny Bezinteresowny Jad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 20:12
      Jak się czyta wypowiedzi np.jakiejś anonimowej Danki to ręce opadają... gdzie i kiedy szkolona, gdzie wypiła tyle jadu, żeby teraz pluć ...
      • Gość: nn Re: Społeczny Bezinteresowny Jad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 20:36
        Panie Marku obecna walka złączyć czy nie dwa ośrodki kultury jest bardzo niezdrowa, proszę rozmawiać z ludzimi kultury a pracowników CKiSZ gonić do pracy .Mają po trzy etaty w szkołach dziennych .A kultura się nie liczy tylko pęsjia.Z tymi ludzimi Kęsik nic nie zwojował i Pana to czeka.
        pozdrawiam
        • Gość: sun Re: Społeczny Bezinteresowny Jad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 20:46
          A kto ma tak trzy etaty w szkołach? Poza tym z tego co wiem to etat obejmuje 19 godzin, to coś nn kręcisz. Ja tylko słyszałem że Pan Dyr. pracuje na wyższej uczelni :) ale czy ma etat? raczej nie.
          A zresztą czy pracownicy poza swoimi godzinami to nie mogą sobie dorobić? Nawet lekarze pracują w kilku miejscach.
        • Gość: marek zalewski Re: Społeczny Bezinteresowny Jad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 20:46
          Ciekawe ... sprawdzę
          • Gość:   Re: Społeczny Bezinteresowny Jad IP: *.cdma.centertel.pl 01.03.11, 20:58
            Komuna w założeniach nie była zła tylko ten zawodny czynnik ludzki...
        • Gość: Danka 2 Re: Społeczny Bezinteresowny Jad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 20:25
          pan Marek jak oś też pracował na kilku etatach i było ok
      • Gość: Danka 2 ... Re: Społeczny Bezinteresowny Jad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 20:22
        a pan panie Marku Zalewski? panu to wolno nazywać innych od "hamulcowych"? -o nieładnie, nie kulturalnie, fe. jak w przysłowiu przypomnij pan sobie ... kocioł garnkowi co robił?
    • Gość: gosc Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 07:13
      jak widze wciaz moja sugestia zmiany terminu, "odbija sie od sciany"??? w tak prostej kwesti neguje sie spoleczne wypowiedzi, to jaki cel ma ta rada spoleczna?? "wy mówta a ja i tak zrobię swoje???""" skoro spoleczna rada to powinna byc dostosowana czasowo do spoleczenstwa bo to my mamy poswiecac swoj prywatny czas, a nie jak pracownikom pasuje..
      • Gość: marek zalewski Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 09:08
        Proszę wybaczyć ale termin spotkania zmieniałem kilkakrotnie a przecież nic nie stoi na drodze, żeby albo przyjść w innym terminie i porozmawiać albo nawet tutaj się wypowiedzieć... ta Społeczna Rada Programowa to przecież ,,głos'' doradczy a nie ,,instytucja''... zapraszam
      • Gość: marek zalewski Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 09:11
        Przykro ale mieszkańców Ciechanowa i nie tylko jest wielu i każdy chciałby w innym terminie... tygodnia za mało... jakiś termin musiałem wyznaczyć a wypisywanie inwektyw nie ma sensu...
    • Gość: gosc Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 11:41
      ale ten termin tu na forum ogolnym podany zostal na tacy i nikt nikogo nie pytal, wiec nie wiem dla kogo Pan zmienial i z kim uzgadnial, bo na pewno nie tutaj i nie z ogolem, na forum on zostal narzucony odgornie...
      • Gość: marek zalewski możesz przyjść i możesz nie przyjść...wybieraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 20:45
        To forum to nie jest ,,pępek'' świata czy ,,pępek'' Ciechanowa i wcale nie muszę tylko tutaj uzgadniać termin spotkania... choć jestem wiecznym optymistą i wciąż mam nadzieję, że z ludźmi się można w Ciechanowie porozumieć ... to jednak czasami dochodzę do wniosku, że nie warto się wysilać bo i tak niektórzy wiedzą lepiej, a nawet wiedzą o mnie więcej niż ja sam... swoją drogą rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji nazywa się po polsku szkalowaniem a to jest nawet karalne o czym informuję...
        • Gość: Ja-Anna Re: możesz przyjść i możesz nie przyjść...wybiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 20:58
          Ile by się nie zaproponowało terminów - zawsze komuś nie będzie odpowiadać - ale jak się chce to wszystko można! Przecież można góry przenosić!
          Powodzenia życzę Pomysłodawcy, a sceptykom (łagodnie powiedziawszy) więcej życzliwości dla tych, co chcą zmieniać (uprzyjemniać) świat i robić coś dla innych
          :)
          • Gość: Programista Re: możesz przyjść i możesz nie przyjść...wybiera IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 22:53
            To jakieś JAJA...facet chce zwalić swoją robotę na jakąś Radę Programową. Chyba śnię.
            Potem wygodne wytłumaczenie... Sam się niech weźmie do pracy, a nie tylko kasę brać i to z niejednego źródła. Kserować grafiki i zmieniać na nich daty to umie bez Rady Programowej FE Fe Fe
            • Gość:   Re: możesz przyjść i możesz nie przyjść...wybiera IP: *.cdma.centertel.pl 09.03.11, 14:46
              Nie zwala roboty tylko prowadzi konsultacje społeczne.
    • Gość: ? Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 14:25
      podbijam
      a kiedy ?
      • Gość: olof Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.cnow.pl 09.03.11, 19:39
        tak źle, tak niedobrze; z uczucia chętny czasem radzić, z poczucia - bezradny - rzeknę: może zaprosić do cekiszu jakiegoś specjalistę/-kę/-ów od muzyki żydowskiej? nie żeby od razu Kozłowskiego, ale ktoś by się chyba znalazł wart posłuchania...
        • Gość: buc Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:30
          Dyrektorze za robotę.
          • Gość: fff Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 20:01
            Minął 10 marca, chciałbym się spytać z ciekawości o efekty spotkania. Czy coś się teraz wydarzy?
            • Gość: kaczka Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 08:43
              Oj!!!! wydarzy ,wydarzy ,zaraz będą efekty widoczne tylko nie przegap.
              • Gość: PytaczekProstaczek Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 18:19
                W ogóle nie przeczytałem wpisów przed 10 marca. Nie warto sobie zamulać głowy. To co tam napisane to mogą być tylko emocje i proroctwa. Nie warto sobie tym zamulać głowy.
                Za to co po 10 marca napisano do tej pory na Forum jest pustką. Nie ma co czytać.
                A szkoda bo przecież już na mieście słychać o obradach rady programowej. Tyle się wydarzyło.
                Przecież ktoś z internautów chyba tam był, słyszał wypowiedzi prezydentów, starostów, ludzi kultury. Więc jak przebiegała dyskusja? Jakie zgłoszono pomysły?
                Kurde, niech ktoś napisze w końcu coś konkretnego!
                • Gość: byłem Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 18:51
                  Co ci mam napisać? że starostowie, prezydenci i readni mają w d... kulturę?
                  • Gość: Mieszkaniec Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 14:43
                    pół roku po wyborach. Ci Zalewski robi jeszczee w Centrum Kultury?. Panie Starosto do roboty. To samo w DPS w Krubinie?
                    • Gość: zorro Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:28
                      To po co ta koalicja na szczytach władzy ?
                      To po co nam dwóch posłów Koż-Sop ?
                      • Gość: fff Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 07:46
                        Powiedzcie co tak naprawdę ustalono? Jaki wynik rozmów tej "Społecznej Rady Programowej"?
                        • Gość: Kulturysta Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:42
                          Panie Zalewski do roboty a nie tworzysz Pan chołchoz. Bierzesz Pan pensję to niech Pan zap........ . Dobrze było chować się za Kęsikiem i Go krytykować.
                          • Gość: marek zalewski ...dziękuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:55
                            Nigdy się za kogoś nie chowałem a tym bardziej za St.Kęsikiem. Ty natomiast jesteś tylko ,,kulturystą'' czyli tym razem krzyczącym mięśniakiem. Nie wiesz co piszesz bo jad ci zalał mózg. Przyjdź... jeden z drugim i popracuj w CKiS a ja chętnie popatrzę i nawet ci jeszcze oddam te parę groszy .
                            • Gość:   Re: ...dziękuję IP: *.cdma.centertel.pl 16.03.11, 11:17
                              Hm niech zgadnę te parę groszy to 5 000? Nie męcz się człowieku oddaj stanowisko komuś kto uszanuje ludzi, władze, kulturę i pieniądze.
                            • Gość: \/\/id/\/\o Re: ...dziękuję IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 18:21
                              Szanowny Panie Marku każdy ciechanowianin o tym wie, że krytykował Pan Pana Stanisława Kęsika, nie da się tego ukryć, a przez sam szacunek do siebie powinien Pan się do tego przyznać, chyba, że Pan go nie ma to już co innego... Poza tym Pan zwołał Rade Programową być może dlatego, że jak widać po Pana wypowiedziach na forum, które są mało związane z kultura słowa szuka Pan osób, które mogłyby pana zastąpić w tworzeniu ciechanowskiej kultury. Ponadto ma pan pretensję do starosty, prezydentów itd. że nie zjawili się na spotkaniu, i tu pytanie co by im Pan przedstawił, że niby jakie ma plany na ten rok związane z działalnością CKiS? Jeśli przez 2 godziny spotkania nikt żadnych z Pana strony propozycji nie usłyszał /chyba, że to inni mają tworzyć kulturę w naszym mieście a Pan tylko brać pieniądze za to będzie/, a słychać było tylko narzekanie, narzekanie i jeszcze raz narzekanie na wszystkich wokół, zamiast zadać sobie pytanie a może ja coś źle robię?
    • Gość: gość Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:46
      związek może dość luźny z tematem ale chyba jednak tak

Tekst linka
    • Gość: Pawełek Re: Forum Kultury/Sołeczna Rada Programowa CKiS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.11, 19:57
      Wejdźcie na link zamieszczony poniżej a wiele spraw stanie się dla Was jasnych
      www.nowenowe.pl/?pwid=b8695af34ceb41598aa33f4ff494f720
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka