Dodaj do ulubionych

badania w ciazy

28.08.14, 11:34
Potrzebuje pomocy . Jestem w ciąży. jest to moja pierwsza wiec nie wiem co i jak. Bylam u lekarza i kazał mi zrobić szereg badan, a ja nie mam pojęcia gdzie się z tym ruszyc czy w szpitalu robia takie badania czy gdzies prywatnie Czy jakies doswiadczone mamy mogą mi cos doradzić , pokierować. Będę wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: mr Re: badania w ciazy IP: 213.199.253.* 28.08.14, 13:31
      Zarowno badania prywatne jak i na fundusz zrobisz w szpitalu. Kwestia tylko skierowania. Jeśli byłaś prywatnie to o ile lekarz nie wystawił Ci skierowania NFZ tylko dał z pieczatkami prywatnego gabinet lub nie dał go w ogóle tylko powiedzial co zrobić to najpierw musisz iść do szpitalnej kasy za wszystko zapłacić. Jeśli masz skierowanie z publicznego gabinetu to idziesz od razu do zabiegowego.
      • Gość: aisza badania w ciazy IP: *.cnow.pl 28.08.14, 18:58
        bylam prywatnie . lekarz dał mi wyzkaz badan które mam zrobić ze swoja pieczatka, czyli będę musiala zaplacic? a czemu nie mogłam dostać skierowania żeby nie placic? drogie sa takie badania. W którym miejscu w szpitalu się to robi? a może orientujecie się czy w kazde dni i w jakich godzinach.
        • Gość: eee Re: badania w ciazy IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.14, 19:42
          skoro byłaś prywatnie lekarz powinien odpowiedzieć na te pytania,za co mu zapłaciłaś???
          • Gość: aisza badania w ciazy IP: *.cnow.pl 28.08.14, 19:51
            zaplacilam za badanie. Pytam się osób które mogą mi odpowiedzieć jeśli ktoś nie jest zainteresowany wątkiem proszę tu nie zagladac.
            • Gość: mama Re: badania w ciazy IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.14, 19:09
              Za wszystkie zapłacisz ponad 300 zł. Spróbuj zarejestrować się w poradni dla kobiet, tam od ginekologa dostaniesz, wszystkie potrzebne skierowania.

• Gość: Kasia Re: badania w ciazy IP: *.static.chello.pl 28.08.14, 22:40
      Możesz ładnie poprosic swojego rodzinnego o przepisanie badań na koszt NFZ , możesz zapisać się do ginekologa w szpitalu też na koszt NFZ . Zmień lekarza - on powinień ci odpowiedzieć na wszystkie pytania które zadałaś tutaj . Jeśli byłaś u dr Pawlaka to on rzeczywiście zleca dużo badań ale jest kompetentny ( więc nie sądzę , że to on ) Jeśli zdecydujesz się na płatne badania . Kasa w szpitalu od 7,30 , poproś o wycenę badań zanim pani nabije na kasę . Potem z rachunkiem idziesz na 1 piętro do gabinetu zabiegowego . Koniecznie musisz miec ze sobą podpisaany kubeczek z moczem ( porannym ) oraz być na czczo . Najważniejsze badania to : morfologia , glukoza na czczo , toksoplazmoza , ogólne badanie moczu . Dodatkowo lekarze zlecają badanie na nosicielstwo HIV oraz WR (choroby weneryczne ) ,różyczka . Inne badania sa również dla kobiet po 30 stce ( ale to już inna bajka )
      • Gość: mr Re: badania w ciazy IP: 213.199.253.* 28.08.14, 22:48
        Pragnę dodać, że przy odbiorze wyników pani w szpitalu może chcieć okazania paragonu więc go zachowaj. Jeśli masz możliwość by Ci to lekarz rodzinny przepisał to go o to poproś. Ostatnio za samą toksoplazmoze igm i igg zapłaciłam 95zl więc u Ciebie koszt może być spory bo jeśli to Twoja pierwsza ciąża to na pewno masz też grupę krwi do zrobienia ś to chyba też sporo kosztuje. Sama morfologia i mocz to bodajże 20 czy 22zl ale jak masz jakieś hormony czy przeciwciała to tam jeden parametr od 30zl w górę
        • Gość: aisza badania w ciazy IP: *.cnow.pl 29.08.14, 16:52
          Dziekuje Wam dziewczyny za pomoc. No mój ginekolog to nie dr Pawlak. Bylam u D.Koziary . Nie mam nawet orientacji który lekarz jest dobry do prowadzenia ciąży. grupę krwi już akurat robiłam wcześniej , ale mam jeszcze dluga liste badan. Skoro mam rzeczywiście tyle placic to może jednak spróbuje isc do rodzinnego po skierowanie. A powiedzcie mi czy wszystkie te badania zdarze zrobić jednego dnia?
          • Gość: aisza Re: badania w ciazy IP: *.cnow.pl 29.08.14, 16:58
            A ten pojemnik do badania moczu skad mam wziąć?
            • Gość: ania Re: badania w ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.14, 17:26
              Ja tez dostałam komplet badan do wykonania od lekarza prywatnego. I badania robilam w przychodni do ktorej naleze. Oczywiście za badania musiałam zaplacic ale nie byla do duża kwota. A kubeczek na mocz kupisz w aptece za 1 zl.
          • Gość: ... Re: badania w ciazy IP: *.cdma.centertel.pl 30.08.14, 17:22
            Też chodzę do dr Koziary. Za pierwsze badania bez grupy krwi trzeba zapłacić koło 200 zł. W następnych miesiącach to koszt tak koło 30 zł.
            • Gość: ania Re: badania w ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.14, 20:47
              200 zł? To gdzie te badania były robione?
              • Gość: Monia badania w ciazy IP: *.cnow.pl 31.08.14, 09:49
                Wlasnie gdzie te badania. W jakich dniach i godzinach można zrobić te badania i gdzie oprócz szpitala.
                • Gość: ania Re: badania w ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.14, 14:07
                  Najlepiej zrobic w przychodni do ktorej sie należy, oczywiście od lekarza prywatnego to trzeba zaplacic, ale ja placilam za komplet badań 60 zł. I trzeba robic z rana na czczo.
                  • Gość: monia badania w ciazy IP: *.cnow.pl 31.08.14, 14:39
                    na czczo? ja nie wytrzymam bo jak rano nie zjem to mi się zbiera na wymioty :(( (mam tak od 2 tygodni) różne ceny badan się pojawiają. ja niestety mam swoja przychodnie na wsi i tu robią jedynie morfologie wiec musze szukać gdzie indziej
                    • Gość: ania Re: badania w ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.14, 14:52
                      niestety morfologia musi być na czczo. To w takim przypadku najlepiej chyba zrobić w szpitalu. Najpierw do kasy i z paragonem na 1 piętro do gabinetu zabiegowego.
                      • Gość: Asia Re: badania w ciazy IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.14, 09:47
                        Ja u tej Pani doktor 2 ciąże prowadziłam i byłam zadowolona.Badania płatne można zrobić praktycznie wszędzie w każdej przychodni.Morfologia sama na czczo nie musi być robiona ale cukier tak.Weź ze sobą coś do przegryzienia i po pobraniu krwi możesz zjeść.Ja badania robiłam w Arnice na drugim piętrze idziesz do rejestracji rano mówisz co chcesz zrobić płacisz i pani zaprowadza Cię do zabiegowego.Tam zawsze mało osób było.Jak poszłam raz do Polikliniki to zrezygnowałam od razu bo kolejka była straszna.W Arnice od 7.30 robią badania do 9 lub 9.30.Jeśli masz badanie moczu oczywiście musisz mieć próbkę w pojemniczku tak jak to już było napisane.Fakt badania pierwsze sporo wynoszą ale później już tylko morfologię robisz i mocz badanie ogólne
                        • Gość: aisza badania w ciazy IP: *.cnow.pl 02.09.14, 17:06
                          ciekawe czy w szpitalu do zabiegowego dużo ludzi rano jest. Pomogłyście mi kobiety swoimi doświadczeniami. a ile się czeka na wyniki tych badan. bo mam za 3 tygodnie wizytę u lekarza i zastanawiam się czy już isc czy poczekać i bardziej na "swiezo" mieć wyniki.
                          • Gość: ja Re: badania w ciazy IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.14, 20:16
                            Na wyniki czeka sie roznie, zwykla morfologia i mocz sa z dnia na dzien. Ale na niektore nawet 10 dni roboczych... wiec lepieij zrobic wczesniej. Polecam tez.Eskulap codziennie mozna zrobic od 7 do 11. Kolejek nie ma, sporadycznie. I nie trzeba chodzc po kasach, placi sie w zabiegowym. Pozdrawiam
                            • Gość: aisza Re: badania w ciazy IP: *.cnow.pl 02.09.14, 20:42
                              nawet by mi odpowiadalo jak od 7 sa badania. Jeszcze bym zdarzyla do pracy na 8 :)
                              • Gość: ja Re: badania w ciazy IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.14, 21:42
                                Wiem na pewno, sama jestem w 20 tc i wszystko do tej pory tam robilam:) lekarz rodzinny moze przepusac tykko niektore pozycje... ale za wiekszosc i tak trezba zaplacic, niestety:(
    • Gość: miko Re: badania w ciazy IP: 195.117.122.* 03.10.14, 14:41
      lekarz pawlak
      • Gość: Hania badania w ciazy IP: *.cnow.pl 05.10.14, 19:15
        co lekarz Pawlak??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka