IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.05, 23:07
Podobno mamy zdolnych młodych pływków z rocznika 1995.Słyszałem, że
zdominowali mistrzostwa Polski plasując się na czołowych miejscach, a troje z
nich ma medale.Czy może toktoś potwierdzić? Jesli to prawda, to władze
powinny to docenić i dofinansować taką postawę. Ile pieniędzy wyrzucamy w
inne dyscypliny, gdzie zawodnicy otrzymują wynagrodzenie i nie ma rezultatów,
a tutaj proszę. Może jakieś nagrody lub sportowe stypendium, by mogli chociaż
mieć na sprzęt?
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzic pływaka Re: Pływacy IP: *.chello.pl 08.06.05, 09:57
      Proszę nie myśleć,że władze się zajmą pływakami,skoro tak naprawdę sam prezes
      się nimi nie zajmuje(jego nadzieja olimpijska juz dawno nie pływa to i po
      co).Wiem coś o tym ,bo to juz przerabialiśmy.Też już byli zdolni pływacy w
      klubie Orka.Po pierwszych wielkich sukcesach naszych poprzednich pływaków nawet
      wzmianka w prasie się nie pojawiła.Także proszę zapomnieć o jakichkolwiek
      gratyfikacjach i pomocy.
      Gratuluję sukcesów,ponieważ wiem ile to kosztuje wyrzeczeń,zarówno dla dziecka
      jak i jego rodziców.TRZYMAM KCIUKI.NIE DAJCIE SIĘ WALCZCIE!
      • Gość: urwis Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 08.06.05, 22:18
        a najlepsi pływacy są w szkole społecznej! :)))
        W mieście wygrywają wszystko pod rząd!
        Dzisiaj na Mazowieckich Igrzyskach Młodzieży Szkolnej w Siedlcach zajęli 4
        miejsce w województwie! (na 12 ekip) NIEŹLE! GRATULACJE!
        • Gość: sprawdzam Re: Pływacy IP: *.inteko.com.pl 09.06.05, 00:16
          Mała nieścisłość. Na ostatnich zawodach o Puchar Prezydenta Miasta Ciechanów na
          pierwszym miejscu sklasyfikowano SP6, na drugim Spłeczną Szkołę Podst., na
          trzecim SP 7. GRATULACJE!
          • Gość: sprawdziłem Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.06.05, 07:16
            pseudosędziowie oszukali w liczeniu punktów! Przeczytaj w gazecie samorządowej
            i w tygodniku kto wygrał! Puchar trafił w końcu do rąk zwycięzców - uczniów ze
            szkoły społecznej!
            • Gość: tell Re: Pływacy IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 09:38
              pseudosędziowie, pseudoorganizatorzy i tylko dzieci szkoda, bo najpierw im się
              mówi, że wygrali, a potem im się puchar zabiera! SKANDAL!
              • Gość: rodzic pływaka Re: Pływacy IP: *.chello.pl 09.06.05, 11:21
                Tak to już jest na tym okrutnym świecie.Trzeba o wszystko walczyć.Ale fakt,
                tylko dzieci szkoda.Pływają po kilka lub kilkanascie km dziennie,ciężko
                pracują,a tu nikt tego nie dostrzega.Życzę wytrwałości,bo sie przyda.Wiem cos o
                tym.
          • Gość: weecek Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.06.05, 17:05
            Pod patronatem prezydenta miasta 19 maja na krytej pływalni „U-Ciecha” odbyły
            się zawody pływackie uczniów szkół podstawowych. Dzieci rywalizowały w pięciu
            kategoriach wiekowych na dystansach: 25 m stylem dowolnym i grzbietowym, 50 m
            stylem dowolnym, grzbietowym i klasycznym, 50 m stylem motylkowym oraz w
            sztafetach 50 m stylem dowolnym. Starty indywidualne zawodników przeliczano na
            ogólną punktacje szkół.
            Końcowe wyniki przedstawiają się następująco: 1 miejsce SSP (698 pkt. —
            najlepsi zawodnicy: Paweł Tetkowski i Ola Soplińska), 2 miejsce SP Nr 6 (661
            pkt. — najlepsi zawodnicy: Paweł Marudziński i Ala Zembrzuska), 3 miejsce SP Nr
            5 (630 pkt. — najlepsi zawodnicy: Jarek Gawlik i Sylwia Kowalska), 4 miejsce SP
            Nr 7 (594 pkt. — najlepsi zawodnicy: Sebastian Skoczylas i Natalia
            Nadratowska), 5 miejsce SP Nr 3 (399 pkt. — najlepsi zawodnicy: Łukasz
            Ugodziński i Natalia Konwerska), 6 miejsce SP Nr 4 (392 pkt. — najlepsi
            zawodnicy: Jacek Śmieciński i Dagmara Kowalska).
    • Gość: Rodzic Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 12:07
      szkoda,że brakuje odpowiedzi ze strony klubu. Rozumiem, że nie ma oficialnych
      wyników, ale nie znalazłem przez te dwa tygodnie najmniejszej wzmianki w
      lokalnej prasie o sukcesach tych pływaków. Czy naprawdę nikomu nie zależy na
      promocji tych dzieci. Mam tylko nadzieję, że dzieci te powiedziały w swoich
      szkołach i może tam ich docenia.Słyszałem też, że z okazji zakończenia roku
      szkolnego Pan Prezydent przyznaje jakieś nagrody za szczególne osiągnięcia.
      Może to jest okazja do okazania wdzięczności tym maluchom. Polecam to rozwadze
      naszych kochanych władz miejskich. A tak przy okazji to czy nie można w
      Ciechanowie zorganizować jakiegoś Grand Prix.
      • Gość: rodzic pływaka Re: Pływacy IP: *.chello.pl 09.06.05, 15:16
        Rozumiem twoje rozczarowanie,ale prawda jest taka,że niewielu obchodzą sukcesy
        młodych pływaków i radzę uzbroić się w cierpliwośc.Faktycznie pan prezydent w
        tamtym roku przyznał jednorazowe nagrody po całe 200 zł.Nabuchał.Ale dobre i
        to.Za kilkuletnie reprezentowanie Ciechanowa na najwyższych szczeblach to
        mógłby postarać sie lepiej.No ale cóż.Mam nadzieję,że doczekacie się,że młodzi
        pływacy będą ważni dla Ciechanowa.Powodzenia!
      • Gość: tez rodzic Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.06.05, 13:31
        nie licz na to że jakikolwiek dyrektor doceni twoje dziecko. Moje też miało
        sukcesy sportowe i artystczne (i w podstawówce - SPnr4 i w gimnazjum nr 1), a w
        szkołach przeszło to bez echa. Na szczęście już mamy te szkoły za sobą...
        • Gość: qrek Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 13.06.05, 17:43
          jest taka szkoła, w której dzieci są doceniane za swoje osiągnięcia... ale jak
          powiem że jest to szkoła społeczna, to znowu wywołam lawinę gniewu ze strony
          przeciwników, zazdrośników i innych... więc już lepiej nic nie będę mówił.
          • Gość: rodzic Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:09
            Moje dziecko w Szkole Społecznej jest za pływanie doceniane. Faktycznie to
            chyba klubowi nie zależy już na reklamie bo w żadnej z gazet czy w TC lub Extra
            nic się na temat Zawodów o Puchr Prezydenta nie ukazało i również nic o MP 10-
            latków. Czy lub może to nasi dziennikarze są mało obrotni czy też mają inni
            tematy w dziedzinie sportu bo patrząc po artykułach o taekwondo to jakiś sport
            w Ciechanowie jest uprawiany...
            • Gość: weecek do rodzica IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 17.06.05, 17:21
              moja wypowiedź z 9 czerwca była skopiowana z elektronicznej wersji gazety
              smorzadowej. Była to JEDYNA gazeta, która opublikowała wyniki zawodów o puchar
              prezydenta!
              Zgadzam się z Tobą, że wniki te nalezy nagłaśniać a dzieci promować, a
              ciechanowskie media tego nie czynią!
            • Gość: Extra Re: Pływacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 00:50
              W Extra Ciechanów pływanie nie jest na pewno dyskryminowane. Proszę spojrzeć:
              nr35 z 2maja br - art. Radość Pływania o zawodach STO, nr39 z 31maja art o
              Pływakach - Jarku i Natalii, w ostatnim numerze z 21czerwca jest informacja w
              skrócie o KMP i o trzech medalach 10 - latków. Co do Zawodów o Puchar
              Prezydenta to Extra Ciechanów nikt nie informował o tych zawodach. Fakty są
              takie że teraz jest i tak trochę lepiej bo jeszcze pół roku wcześniej wszyscy
              związani z Orką bawili się z mediami w "ciuciubabkę" . Były sytuacje a to
              nikogo nie ma , a to trener miał być ale go nie ma bo się boi. Sytuacja była
              taka jak zacytuje jedną z osób z ciechanowskiego świata pływackiego: "tu w
              klubie nie zależy nam na sukcesach zawodników, gdyż jak wybije się ktoś ponad
              przeciętność to od razu zniechęci pozostałych do pływania i trenowania. A my
              boimy się utracić tych co chcą tu na basen przychodzić" - bez komentarza.
    • Gość: rodzic Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:20
      Jako rodzic nie oczekuje cudów,ale chciałbym uzyskać informację, czy we
      wszystkich formach sportu uprawianych przez dzieci rodzice płacą za
      przynależność do danego klubu. Czy musi tak być, że dzieci trenujące i
      zdobywające medale i punkty dla klubu, a w ten sposób rozsławiające Ciechanów
      na arenach kraju muszą płacić za korzystanie z basenu. Można podjąć jakieś
      decyzje administracyjne, by ustalić zwolnienie a pieniądze przeznaczyć na inne
      cele. Jak mi wiadomo to i tak rodzice dofinansowują klub ( poza składką) wożąc
      swoimi samochodami na zawody. Oczywiście trzeba odrobinę dobrej woli. A może
      potrzeba jawności co do tego, w której dyscyplinie sportu zawodnicy, za
      uprawianie go otrzymują wynagrodzenie i jakie mają wyniki, jak wynagradzani są
      trenerzy itp.
      • Gość: rodzic pływaka Re: Pływacy IP: *.chello.pl 10.06.05, 14:29
        Niestety jeżeli chodzi o finansowanie sportowca w Ciechanowie to w 90%pokrywa
        rodzic.Te 10% to startowe + ewentualnie marny internat(warunki okropne)DLA
        SPORTOWCA.I to by było na tyle.Czy tak jest we wszystkich klubach?Nie!Mówię ,bo
        wiem.
        Niestety u nas w Polsce tylko się dużo mówi o propagowaniu sportu wsród dzieci
        i młodzieży.Dużo się mówiło szczególnie po olimpiadzie kiedy to tak słabo
        wypadliśmy.W dalszym ciągu jest tak samo.Nie pielegnuje się młodych
        talentów.Jest to problem ogólnopolski,a podejscie naszych ,ciechanowskich władz
        do tego jest wręcz naganne.Ale jak to mówią,żeby odnosić sukcesy sportowe
        to :,,twardym trzeba być ,nie mientkim"i dlatego jeżeli chcecie aby dziecko
        uprawiało sport i godnie reprezentowało Ciechanów trzeba sponsorować.
      • Gość: rodzic pływaka Re: Pływacy IP: *.chello.pl 10.06.05, 14:34
        Jeżeli chodzi o wynagrodzenie trenerów(mówię o Orce),to nie jest(nie było) ono
        niskie,a nawet można rzec,że na bardzo dobrym poziomie.Trenerzy w innych,
        duuuuuuuużo większych miastach i znanych klubach ,mają albo tyle samo,albo ciut
        więcej,ale za to oni dużo więcej trenują pływaków i przede wszystkim TRENUJĄ.
      • Gość: Były uczeń ... Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:02
        Najlepsi nauczyciele ?
        A kto ma tam uczyć ?
        Jak ktoś przyjdzie na chwilę (jakieś zastępstwo), to już nigdy wiecej nie chce
        tam wracać, dlaczego ? Do nauczycieli są jeszcze potrzebni uczniowie, ale z tych
        którzy mnie osobiście uczyli w TE, to bym wymienił : Kołakowski (Elektronika),
        Piersa (pracownia- chłopak starał się jak mógł, ale nie zawsze mu wychodziło-
        być w porządku), Blicharska (historia - spoko babka i tolerowała własne zdanie
        ucznia i chciała poznać jego opinnie na dany temat(gdy uczeń miał odmienne
        zdanie od niej)), Korzybski (WF) spoko, Pariaszewski może nie był zbyt
        rozgarnięty i nie zawsze udawało mu się zapanować nad klasą, ale nikt na niego
        nie narzekał (ile to razy się u niego na lekcji w karty grało ... :)))
        ),Oliński starał się czegoś nauczyć, ale przy 35osobwej klasie nie szło mu ....
        ,ale ogólnie spoko facet (wyciągał najgorszych głąbów - tzn. przepuszczał na 2),
        i jeszcze był sobie (i chyba jeszcze jest) dyrektor Mostowy (on zawsze zwalniał
        klase, jak były 2 godzinki wolne :))) ).
        • Gość: Były uczeń ... Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:02
          Sorki pomyliły mi się wątki :)))
          • Gość: rodzic Re: Pływacy IP: *.chello.pl 13.06.05, 08:32
            no niestety nieuważnie czytamy.
            • Gość: 555 Re: Pływacy IP: 213.199.253.* 18.06.05, 21:42
              Brawo, Olu S.!Jesteś wspaniałą pływaczką! Życzę Ci wytrwałości i dalszych
              sukcesów!Zawsze będę Ci kibicować!!!
              • Gość: stówka z STO Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.06.05, 22:31
                Ola Soplińska jest the best! cała szkoła ją podziwia!
              • Gość: Ola Re: Pływacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 10:10
                Dziękuje, ale trzeba podziwiać mojego trenera. Ile on ze mną wytrzymał, przeze
                mnie głosu prawie stracił.
                • Gość: Do Oli Re: Pływacy IP: 213.199.253.* 19.06.05, 10:55
                  Olu, to prawda,podziwiam trenera i gratuluję mu sukcesu! Jednak największe
                  gratulacje należą się Tobie, za wytrwałość,obowiązkowość i cierpliwość w
                  dążeniu do celu!!!:-)
                • dyrsto Re: Pływacy 19.06.05, 11:41
                  Sukces, owszem, jest owocem pracy obu stron, ale trener musi mieć zdolnego,
                  cierpliwego i wytrwałego ucznia, żeby móc osiągnąć sukces... A TY, JAK WIDAĆ,
                  TAKIM UCZNIEM JESTEŚ!
                  GRATULUJĘ!!!
                  • Gość: beaty Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 21.06.05, 09:19
                    to dopiero musi być chluba dla szkoły - mieć taką uczennicę!
    • Gość: Rodzic Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:53
      Muszę napisać, że w szkole społecznej każde najmniejsze osiągnięcie ucznia nie
      przechodzi bez uwagi dyrekcji. Ola już została uhoronowana za swoje osiągnięcia
      sportowe w roku szkolnym. Jestem ciekaw jak zachowają się dyrektorzy innych
      szkół, które mają pozostałych medalistów? Czy wogóle wiedzą, że mają takie
      utalentowane dzieci, czy ten wysiłek docenią? Może rodzice się wypowiedzą na
      ten temat? Wszak koniec roku jest najlepszą do tego okazją.A może władze mista
      coś zrobią ze swojej strony, chyba że informacja tam nie doszła.
      • Gość: daria Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 21.06.05, 23:18
        masz szczęście, że stać cię na taką dobrą szkołę...
      • Gość: też rodzic Re: Pływacy IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 01:16
        Swój wętek zakończyłeś, że może do Urzędu miasta informacja nie doszła o
        sukcesach pływaków i miałeś zupełną rację. Otóż dzisiaj wziąłem do ręki naszą
        gazetę samorządową i co mogę przeczytać:" Ze wstępnych obliczeń i
        nieoficialnych rankingów wynika, że...." Kończy się tekst słowami, że nie są
        jeszcze znane oficialne miejsca pozostałych zawodników". Otóż jest to wielka
        bzdura! Od samego startu było wiadomo ,że trójka dzieci jest na medalowych
        pozycjach: Ola Soplińska, Dawid Długołęcki i Tomasz Michalski( o nim nikt nie
        wspomniał).Oficialne wyniki są już od dwóch tygodni i dziwię się, że nie ma
        tego napisane. Skąd redakcja miała takie informacje? Czy klub celowo
        dezinformuje społeczeństwo. Te dzieciaki znalazły się w pierwszej trzydziestce
        w Polsce.Które z nich władze doceniły(przepraszam zapomniałem o Oli
        Soplińskiej) a co z pozostałymi dziećmi? W taki sposób zachęcamy ich do dalszej
        pracy? Chyba nie tędy droga. Swoją drogą dziwie się dziennikarzowi, że zabrakło
        mu większego zainteresowania tą sprawą> Wystarczyło przyjść na trening na basen
        i dowiedzaiłby się od dzieci o wiele więcej. W ten sposób nie wypromujemy tych
        dzieci!
        • Gość: gość Re: Pływacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:21
          tylko jak ten dzienikarz ma wejść na trybubuny i spytać dzieciaków jak cały
          czas są zamnięte?
          • Gość: rodzic Re: Pływacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:06
            Masz rację. Trybuny na basenie z wydzielonym sektorem powinny być otwarte.
            Wydaje mi się by dyrekcja MOSiR-u nie starała się by popularyzować pływanie
            choć powinna bo basen powinien na siebie zarabiać.
            • Gość: rodzic Re: Pływacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:31
              Z tego co wiem niezgorzej poradziły sobie również nieco starsze dzieciaki na
              mistrzostwach Polski w swoich grupach wiekowych, Natalia K. zajeła 3 miejsce na
              100 motyla a dwa razy była bodajże 6, Alicja Z. - 14 na 200 dowolnego, w
              pozostałych startach w okolicy 20 miejsca i Jarek G. trzy razy w czołówce
              finałow B - 10-12 miejsce. Szkoda tylko że tak mało ich uszestniczyło w tych
              finałach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka