Gość: mieszkaniec IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 15.12.05, 10:27 Czy wiecie ze nauczyciele dostali po 500 zl na swieta w kazdej szkole+ paczke na swieta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:36 bardzo dobra wiadomość, przynajmniej będą mieli troche bogatsze święta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronka Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:41 A co? Biedni są? No nie rozśmieszajcie mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:44 a kto mówi ze są biedni . poprostu to dobrze ze ktokolwiek coś dostaje. a co? moze te pieniazki powinni dac bezrobotnym zeby mogli sobie kupic wodeczki na swieta? nie rozsmieszajcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 11:37 Ale głupi jesteś!!! Po pierwsze nie wszyscy. Po drugie to są pieniądze z funduszu świadczeń czyli ich własne(mogliby na przykład jechać za nie do teatru). Po trzecie jak Ci żal to idź do pracy do szkoły. Po czwarte, piąte, szóste jesteś żałosny. Zastanów się jaą premię dostali na świeta prezesi innych firm budżetowych i nie zes...j się z zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poS Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:04 masz złe wiadomości gościu bo wszedzie inne kwoty przewaznie dostaja a wiec sie nie udzialaj jak sie nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:03 Dlaczego ludzie piszą bzdury???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 13:02 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > Czy wiecie ze nauczyciele dostali po 500 zl na swieta w kazdej szkole+ paczke > na swieta? Czy to aż tak ważna wiadomość, żeby pisać o tym na forum? Hmm... Niech mają. Bardzo dobrze. Jak szkołę na to stać, to dlaczego mieliby nie dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:11 Nie w każdej szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:42 Jakoś jestem nauczycielem w jednym z ciechanowskich LO i żadnego bonu na oczy nie widziałem. Tak się właśnie rodzą plotki... A nawet jakbyśmy dostali, to co???:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:56 To bardzo dobrze! Szczególnie w takim okresie jakim są świeta każdemu przyda się pare groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aBONentka Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.12.05, 20:52 Bardzo chciałabym dostać taki bon wartości 500 zł.W mojej szkole nie dawali,szkoda.Myślę, że w myśl miłosierdzia bożego podzieliłabym się nim z Tobą, plotuchu! A na razie życzę ci wszystkiego naj i... przestań tu mi się nawydurniać jeden i (może) drugi.Jutro idę na zakupy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s* Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:04 A ci znowu musieli na kogos wjechać. Takie bony dostają osoby, które pracują i na to zasłuzyły. Tego niestety autor tematu nie moze zrozumieć, tylko musi zrobić wielką sensację z tego, że ktoś dostaje pieniądze [bo cieżko na to zaprawcował], a szanowny autor nie [bo najwidoczniej lezy do gory brzuchem skoro z nudów zakłada takie pasjonujące wątki]. Ludzie, dajcie spokój z tą zazdroscią i opluwaniem się nawzajem! Idzie Boże Narodzenie, moze chociaż na ten czas przestalibyście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: 213.199.253.* 15.12.05, 22:20 No bardzo ciekawe. Ja np dostalam 300:)A co ktos zazdrosci? Z tego co wiem to w wiekszosci panstwowych zakladow dostaje sie bony na swieta, nie jest to jakas nowosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgA Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:07 Oj bardzo się mylisz. Przeważnie distaje już tylko budżetowka z naszych podatków i może jakieś bogate prywatne zakłady typu Bauer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 16:28 a to budżetówka nie płaci podatków? że tylko z waszych ma bony? gdzie tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mążnauczycielki Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: 213.199.253.* 16.12.05, 17:12 Ja pracuję w budżetówce i nic nie dostaję, a co do żony - to albo źle pracuje w szkole i nie dostała, albo wydała na jakieś głupoty (kochanka?!) i sie nie przyznaje. Tak źle i tak niedobrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinka Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:51 no i bardzo dobrze że coraz lepiej powodzi się w naszym kraju i nasze państwo stać na bony,nauczyciel to ciężki kawałek chleba ,wiem bo sama w przyszłości nim bedę.Przykre to że mentalność Polaków jest taka,że jak komuś sie lepiej powodzić to inni złorzeczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutna Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:31 Dziecko, jakże się mylisz. W naszym kraju, mieście, jest coraz gorzej. Kiedyś prawie wszyscy dostawali bony na święta, teraz nawet nie ma paczek dla dzieci z NASZEGO funduszu socjalnego. A pracuję w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlyGuy Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: 213.199.253.* 17.12.05, 11:02 No o co jest ta gadka. To czy dany zakład pracy, firma daje paczki czy co tam jeszcze zależy tylko od tego kto zarządza ZFŚS (Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych jakby ktoś nie wiedział :-) to czy kasa pójdzie no paczki czy na piknik czy na jeszcze coś zależy od zarządzającego tą kasą. Jak jest d..pa to pracownicy nie mają paczek tylko wyjazd do teatru :-)albo basen w niedzielę o 6.00 ZFŚS musi istnieć w firmie bo takie są przepisy a na co się wyda kasę to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 17.12.05, 12:30 ale wiem ze u mijakowskiego nauczyciele dali sie mu ocykac jak co roku. odcinane maja na socjalne jak inni nauczyciele a dostal 101 zl- wiem to bo maja wieloletnia loezanka tam pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 16:00 Ja ze swojej strony również wiem, że nauczyciele tej szkoły część "socjalnego" przeznaczyli na pomoc prof. Cichockiemu (niestety już św. pamięci :( ) więc radzę najpierw sprawdzić dokładine informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re: Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 20.12.05, 17:10 Niestety zmarł zanim dostał zapomogę!!!! A w porzednich latach co sie dzialo z pieniedzmy? dobry dyrektor ratowal dzieci w Afryce? wiec gdzie sa pieniadze? przepadlo 400 zl kazdemu to i te grosze powinni mu nauczyciele oddac na biurko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopiec Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 07:58 Ewelinko-dziewczynko, nauczyciel to najlżejszy kawałek chleba jaki znam.Lżejszy od lekarza, murarza, fryzjera,sprzedawcy,kierowcy itd.Ma taką samą kaskę jak inne zawody ale za jedną trzecią czasu pracy, tzn. około tysiąc złotych za cztery godzinki dziennie podzielone trzema przerwami, żeby się nie przerwał.Mogę ci tu przytoczyć kupę zawodów gdzie ludzie nie dostają nawet 1 000 za ciężką fizyczną robotę przez 8-9 godzin. Pozdrawiam i gratuluję trafnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 26.12.05, 23:23 przepraszam, że tak przy święcie: komuna wyłazi z głoweczki, czyz nie? jakim prawem porównujesz fizyczną pracę z praca człowieka z wyzszym wykształceniem, który w przeciwieństwie do Ciebie przeczytał klikadziesiąt tysięcy stron, zdał kilkanascie egzaminów, etc... Dlaczego ma zarabiać tyle, co murarz czy fryzjer? Lenin cieszy się w grobie, kiedy czyta takie posty jak Twoje. Mimo wszystko: szczęścia w roku 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.jmdi.pl 30.12.05, 01:02 Pedagogika to studia na ktore zawsze najłatwiej się dostać. wszyscy policjanci, strażacy, ludowe wojsko polskie, żeby zostać komendantem itp albo sobie do orderów z okazji rocznicy Polski Ludowej dokleić coś na scianie szło na pedagogikę. Więc nie porównuj tego np ze studiami prawniczymi czy medycznymi czy zagranicznym stypendium. A tacy ludzie często nie dostają pracy lub harują 12 godzin na dobę, gdzie za godzinę pracy wychodzi mniej niż u jakiegoś zakutego łba-nauczyciela, którego praktycznie nie da się wylać za nieuctwo czy obijanie się, bo chroni go socjalistyczna karta nauczyciela z 1982 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AWE Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: 213.199.253.* 30.12.05, 01:22 To się popisałaś, zakuty łbie!Żeby nauczyć takich zakutych, jak ty, poświęcają swoje popołudnia.Przygotowują się, chodzą na zebrania, żeby rodzicom takich zakutych łbów uświadomić, że mają dzieci,(twoi też pewnie chodzili).Nieźle się wyszkoliłaś, ciekawe, co skończyłaś?Czyżby pedagogikę???????Może jesteś policjantką?A może przyjmujesz telefony w straży?A może prowadzisz bufet w kantynie wojskowej(z całym szacunkiem dla ludzi pracujących na tych stanowiskach)- tyle o tych ludziach wiesz!????A może jesteś córeczką kogoś, kto ma na ścianach setki orderów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętający uczeń Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 01:43 Ewa, święta racja!!!! A Twoje AWE argumenty o wywiadówkach są tak beznadziejne jak cała twoja durna wypowiedź! Wywiadówki są 3 razy w roku - twają maxymalnie godzine czasu a przygotowują sie do nich pisząc kartki z ocenami w czasie kiedy powinni prowadzić lekcję! A do czego oni się przygotowują jeżeli tyle lat pieprzą dokładnie to samo? Tu potwierdzenie tezy Ewy, że nie są zbyt rozgarniętymi osobami nauczyciele skoro opowiadając jedno w koło muszą się przygotowywać... Ewa - oby więcej takich obiektywnych osób jak Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic absolwenta Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 30.12.05, 10:53 W znacznej części nie zgadzam się z wypowiedzią Ewy. Nie wyszyscy nauczyciele są beznadziejni, ale wielu (niestety) jest takich. Ja z moimi dziećmi przeszedłem cały cykl nauczania (córka chodziła do prywatnego liceum w Warszawie). Moje dzieci są już na studiach i mogę powiedzieć, że w życiu mieliśmy różnych nauczycieli. Prawdą jest to, że tam gdzie nauczycieli chroni beznadziejna karta nauczyciela pracują gorzej bo dyrektor szkoły nie może ich zwolnić. często pytacie się dlaczego nauczyciele w szkołach prywatnych czy społecznych są bardziej zaangażowani? dlaczego? Bo tam nie ma karty nauczyciela. Tam obowiązują normalne prawa rynku. I nauczyciele też pracują inaczej! Lepiej. Ale póki co karta jest i my tego nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:15 Tyle wiecie o pracy nauczyciela... Ja nie jestem lekarzem cz prawnikiem, więc się nie wypowiadam o jakości ich pracy. Trochę pokory by nie zawadziło. To jedno. Drugie: większość nauczycieli nie kończy studiów pedagogicznych w takim znaczeniu, o jakim tu mówicie. Ja (jak wielu moich znajomych) skończyłem kierunkowe studia uniwersyteckie o specjalizacji nauczycielskiej. Warto by wiedzieć, o czym się pisze, moi drodzy. A na koniec: nie mierzcie czasu pracy nauczyciela, bo nie macie o tym pojęcia. Życzę Wam kilku(nastu) spędzonych nad sprawdzaniem prac klasowych czy maturalnych (ostatnio były próbne matury, mam taki "niewielki" stosik do przeczytania:)) Poza tym - dobry nauczyciel przygotowuje się do lekcji nawet po kilkunastu latach pracy. Widać na dobrych nauczycieli nie trafiliście, czego mogę Wam tylko współczuć. Nie narzekam, że taki zawód wybrałem. To była moja świadoma decyzja. Jeśli tak bardzo zazdrościcie, to czemu jeszcze nie jesteście nauczycielami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętający uczeń Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:32 nie zazdrościmy - tylko uważamy, że za taką psią robote należą sie nauczycielom psie pieniądze... ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:48 Widać do ciebie żadne argumenty nie trafiają, trudno. Nie wiesz pewnie, bo nikt Cię nie nauczył (i to wina oczywiście belfrów!:), że tego typu generalizacje krzywdzą wielu dobrych naunuczycieli. Trudno jednak nauczyć czegokolwiek osobę tak uprzedzoną i zawistną. Może po Nowym Roku Ci się polepszy. Watpię, ale mimo wszystko życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:00 nie macie pojęcia jaka to praca, a się wypowiadacie, a to świadczy o Waszej inteligencji. Moi Drodzy jak się nie zna tematu to się zamyka buźkę. Chcielibyście wracać o 19 do domu i się jeszcze przygotowywać do pracy na następny dzień? To jest jakieś 2-3 godz.,potem jeszcze sprawdzać te głupoty następne 2-3 godz. Dobrze, że nie mam jeszcze rodziny, bo nie wiem, kiedy bym znalazła dla nich czas. A poza tym ludzie uczący w szkole kończąc studia mają za sobą tysiące, miliony przeczytanych książek, ślęćzenia po nocach i uczenia się na egzaminy. Wtedy, kiedy inni chodzili sobie na imprezy ja siedziałam z ksiązkami. A jak wiecie praca umysłowa jest cięższa od fizycznej. Jak jestęscie innego zdania to przeczytajcie 500- str ksiązkę w jeden dzień? Nie kończy się pedagogiki, żeby uczyć w szkole, co najwyżej w świetlicy albo bursie. A jeżeli chciałby ktoś użerać się z dziećmi, po których zachowaniu nie wiadomo czy to nie są zwierzęta i ludzie umysłowo zdrowi to zapraszam do szkół, może wtedy Wasze umysły się rozjaśnią. Odpowiedz Link Zgłoś
lukjab12 Re: bony na swieta dla nauczycieli 19.12.05, 19:16 Moja mama jest nauczycielem w gim 3 i dostala 260 zł w bonach + gotówka. Ale z tego musiała oddać 22% podatku. Jak zwykle. A paczki dostawali ci co mają dzieci do 15 roku życia. To jest wiarygodna info. jeśli chodzi o gim 3. Pozdrawiam i czekam na rozwinięcie tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: bony na swieta dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:39 trochę znajomości kilku regulaminów a dopiero pisz człowieku Odpowiedz Link Zgłoś