Dodaj do ulubionych

MATCOM - nowy dostawca internetowy

22.09.06, 21:03
Czy ktoś już korzysta z ich usług????
Bo jak narazie to żadnego odzewu z ich strony do mnie.
Obserwuj wątek
    • meegace Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 23.09.06, 22:37
      meegace napisał:

> Czy ktoś już korzysta z ich usług????
      > Bo jak narazie to żadnego odzewu z ich strony do mnie.
      Hej czy ktoś wie coś na ten temat?????
      • fazji1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 05.10.06, 03:48
        jak na razie to dzwonilem do nich 4 razy i za kazdym razem slyszalem"skontaktujemy sie..." i...cisza.chyba nie zalezy im na klientach.Lipa...szkoda...
        • saruman774 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 25.10.06, 22:42
          fazji podaj mi swój ades zamieszkania a jeszcze w tym tygodniu będziesz miał
          zrobioną instalację. Sorki za długi czas oczekiwania ale mamy dużo pracy na
          Ciechanowie.

Pozdwawiam MATCOM
        • saruman774 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 25.10.06, 22:44
          fazji1 napisał:

> jak na razie to dzwonilem do nich 4 razy i za kazdym razem slyszalem"skontaktuj
          > emy sie..." i...cisza.chyba nie zalezy im na klientach.Lipa...szkoda...
          Mój adres to glach@matcom.com.pl
    • magictune1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 05.10.06, 18:10
      Ja czekałem na nich 4 tygodnie, ale powiem że się opłacało. Internet śmiga
      elegancko
      • fazji1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 05.10.06, 20:30
        no wlasnie tez bym sobie posmigal w sieci,ale juz mam dosc naciagania sie na koszty rozmow telefonicznych i wysluchiwania pie..zamiast konkretow....
        • andrzejciech Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 13.10.06, 18:33
          UWAŻAM ŻE TEN NET TO ŻADNA REWELACJIA, UMOWA NAJKRÓTSZA NA 2 LATA I PRZY
          RADIÓWCE ZAWSZE SA JAKIES PROBLEMY. A W PRZYSZŁYM ROKU MA BYC NET W KABLÓWCE I
          ROZDZIELONA USŁUGA NEOSTRADY OD TELEFONU. WIĘC MOŻE WARTO ZACZEKAĆ
    • saruman774 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 25.10.06, 22:46
      meegace podaj mi swój ades zamieszkania a jeszcze w tym tygodniu będziesz miał
      zrobioną instalację. Sorki za długi czas oczekiwania ale mamy dużo pracy na
      Ciechanowie.

Pozdwawiam MATCOM
    • saruman774 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 25.10.06, 22:47
      meegace napisał:

> Czy ktoś już korzysta z ich usług????
      > Bo jak narazie to żadnego odzewu z ich strony do mnie.
      Mój adres to glach@matcom.com.pl
    • guciu83 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 28.10.06, 02:04
      Jakie są abonamenty w tym Matcomie?
      • pro_skiller Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 28.10.06, 17:06
        Wlasnie, jakie sa abonamenty i czy zasieg jest na terenie calego Ciechanowa?
        • saruman774 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.10.06, 09:56
          Na chwile obecna...
          abonament za 128 kbitow 9,99 zl
          za 512 abonament 25 zl
          predkosci nawet do 2 Mbitow...
          Zasieg cale osiedle Smiecin + Batalionow, Gwardii Ludowej, Armii Krajowej,
          Sikorskiego... a juz niedlugo caly Ciechanow.. wiecej informacji pod nr.
          801-52-00-53
          • guciu83 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.10.06, 11:53
            Prosił bym jeszcze o info jaki jest koszt instalacji. Jak zbudowana jest umowa
            (głównie chodzi o ewentualny okres sobowiązania)

pzdr
            • saruman774 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.10.06, 12:22
              Instalacja stałego łącza kosztuje 0 (zero) zł. Umowa jest terminowa na okers
              dwóch lat.

Pozdrawiam
              • guciu83 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.10.06, 16:01
                Interesująca oferta... Do pełni szczęścia potrzebował bym jeszcze opinni
                jakiegoś użytkownika tej sieci.
                Jeżeli będzie pozytywna to szybko biegnę do Telepunktu rozwiązać umowę z TP.
                Dla zanteresowanych - w zwiazku ze zmianą regulaminu świadczenia usługi
                neostrady każdy może bez konsekwencji finansowych rozwiązac ową umowę.
          • marlez Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.10.06, 20:27
            Download jest do 2mbit, a jak jest z uploadem, jaka predkosc?
            Blokujecie p2p?
            Jak jest z forwardingiem portow lub zewnetrznym ip, czy jest mozliwe, a jesli
            jest to czy placi sie za to dodatkowo?
            • marlez Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.10.06, 20:29
              aha i zapomnialem o najwazniejszym, czy sa jakies limity ?
          • sebawa Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.10.06, 21:33
            Witam, a co z zasięgiem na osiedlu Zachód - ul. Monte Cassino a szczególnie te
            dalsze ulice bliżej lasu Śmiecińskiego. Kiedys mialem radiowke z "Radiostrady"
            ale niestety zwinęli się. Potem była następna firma ale z tego co oni mówili
            musiałbym antenę zawiesić na wysokim maszcie na kominie a to odpada i wybralem
            neostrade. Poza tym często nie było netu i stąd moje obawy z tego typu pomysłami
            na internet.
    • magictune1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 30.10.06, 17:05
      Ja jestem klijentem od miesiąca, i jestem bardzo zadowolony, za instalacje
      płaciłem "aż"(tylko) 7zł. Miesięczny limit poboru wynosi 10gb, jesli się
      przekroczy predkość spada do 128kb
    • biedsla Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 31.10.06, 21:54
      Mam wątpliwości co do przejrzystości warunków finansowych (abonamentu) w tej
      firmie. Zajrzałem na ich stronę internetową (www.matcom.com.pl), gdzie m.in.
      wymieniają miasta, w których oferują usługę dostępu do internetu (na liście
      jest Ciechanów). Jest też regulamin świadczenia tej usługi, w którym znajduje
      się odwołanie do "cennika". Znalazłem na stronie cennik, tyle że są tam na
      liście różne podzespoły komputerowe, a o cenach poszczególnych abonamentów za
      dostęp do internetu nie zająkują się nawet słowem. To chyba jakaś partyzantka -
      no, chyba że z każdym klientem negocjowany jest indywidualny abonament (w co
      nie wierzę). Podstawową informacją na tego typu stronie jest właśnie cennik
      abonamentu - a tutaj dosłownie NIC się nie dowiedziałem na ten temat. Póki co
      jedyna informacja pochodzi z tego forum, gdzie "ktoś komuś coś odpisał". A
      przecież podane w tym wątku ceny są tak rewelacyjne, że chyba firma nie ma się
      czego wstydzić, a wręcz przeciwnie. Czy to nie dziwne więc, że na ich stronie
      brak takiej informacji???
      • guciu83 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 31.10.06, 22:22
        cyt. z reg. "Zmiana opłat za usługę użytkowania Sieci nie stanowi zmiany treści
        Umowy i nie wymaga podpisania pisemnego aneksu do Umowy. "

Czyli z tego wynika, ze operator w dowolnym momęcie mógł by podnieść cenę co
        nie było by podstawą do rozwiązania umowy.

Mógł by... ale na szczęście tak nie jest ponieważ jest również zapis:
        "Zmiana wysokości opłat za usługę użytkowania sieci może następować raz w roku,
        podwyżka nie może przekraczać wskaźnika inflacji ogłaszanego przez GUS za
        ostatnie cztery kwartały poprzedzające podwyżkę.
        W przypadku gdy wzrost opłat użytkowania sieci wynika ze wzrostu opłat
        niezależnych przez Operator np. Wzrost opłat TPSA, Operator powinien o tym
        zawiadomić Użytkownika podając pisemne zawiadomienie".

Więc podczas podpisania umowy trzeba poprostu dokładnie zapoznać się z
        cennikiem.

Myślę, że dla pewności, iż przedstawiony cennik jest "właściwym dokumentem"
        należy poprosić przedstawiciela firmy aby został on parafowany przez obydwie ze
        stron.

Poza tym, z tego co widać na tej stronie to jest ona "nowa" więc może cennik
        nie został jeszcze poprostu tam umieszczony.

Ja w każdym razie dzisiaj złożyłem rozwiązanie umowy z TP s.a. i poważnie
        zastanawiam się nad skorzystaniem z usług firmy Madcom.
        Mam nadzieję, że nie będzie to porażka jaką kiedyś zaliczyłem podejmując
        współprace z Ciechanowską Radiostradą :).

pzdr
        • rock_roll Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 01.11.06, 09:51
          dla zainteresowanych :jest też zapis...,,operator zastrzega sobie prawo do czasowej lub permanetnej blokady usług typu peer to peer, file sharing itp.''
          pzdr
          • guciu83 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 01.11.06, 11:20
            No fakt. Nie jest to pocieszajaca regulacja :-/.
      • saruman774 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 02.11.06, 22:46
        Witam, chciałbym troszkę sprostować sprawę braku cen abonametu na naszej
        oficjalnej stronie. Firma MATCOM jest firmą elastyczną i abonamet jest
        uzależniony od rejonu. W Ciechanowie na dzień dzisiejszy obowiązują trzy
        promocje. Wszelkie dodatkowe informacje można uzyskać pod numerem infolini
        801-52-00-53.

Pozdrawiam
    • guciu83 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 01.11.06, 22:33
      Hallo,
      Czy ktoś z forumowiczów korzysta już z usług firmy MATCOM????

Jakie opinnie?
      • rock_roll Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 03.11.06, 09:25
        A może tak dla jasności i dla tych leniwych ktoś wyjaśni owe trzy promocje?
        Chyba że to tajemnica.
        • marlez Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 03.11.06, 11:28
          dla tych leniwych i dla tych którzy nie posiadają telefonu stacjonarnego, a z
          komórki na infolinię niestety nie zadzwonię.
          • fazji1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 07.11.06, 13:47
            podaje numer pod ktory mozna dodzwonic sie do Matcomu z komorki-896 249 999.Pozdro.cheh musze jednak znow zadzwonic i dowiedziec sie co i jak...moze tym razem powiedza mi cos konkretnego.
    • termokurczliwy1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 08.11.06, 09:25
      Nie cieszcie się za bardzo. Matcom korzysta z łączy TP. I tak na ul. Gwardii
      Lud-4M na Sikorskiego 4M. Co będzie przy 20 Klientach z jednego serwera? A TP
      nie uruchomi większej prędkości na tej odległości od swojego węzła.
      • saruman774 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 08.11.06, 20:57
        Witam serdecznie.
        Jako przedstawiciel firmy MATCOM chcialbym wyjasnic pare spraw.
        Pierwsza z nich dotyczy programow P2P. Od pieciu lat dzialalnosci nie blokujemy
        ich i nie mamy zamiaru. Druga sprawa dotyczaca lacz, ze niby na jakims DSLU
        podepniemi 20 osob i przstanie to dzialac. Jest to bledna interpretacja osoby,
        ktora nie ma pojecia o budowie naszej sieci. Na chwile obecna lacza znajdujace
        sie na Ciechanowie sa w stanie obsluzyc okolo 300 osob, wiec mamy jeszcze duzy
        zapas. Jezeli zajdzie potrzeba jestesmy w stanie postawic ATM dociagnac
        swiatlowod. Koszty nie graja roli. Na chwile obecna zbudowana jest siec LAN na
        ulicach Gwardii Ludowej, Batalionow Chlopskich, Armii Krajowej, Sikorskiego itp.
        Dostepne sa na chwile obecna 3 punkty dostepowe radiowe na 2,4Ghz a docelowo
        bedzie okolo 20 na calym Ciechanowie, Korzystam rowniez z Czestotliwosci 5 Ghz.
        Jeszcze jedna sprawa. Chcilabym przeprosic osoby ktore czekaja juz ponad miesiac
        na instalacje w domu, na chwie obecna jest bardzo duzo zamowien... wiec prosze o
        cierpliwosc, bedzie wynagrodzona. Dziekuje za uwage.
        • fazji1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 10.11.06, 20:28
          No mam nadzieje ze warto bedzie czekac...a swoja droga to mam wrazenie ze Ciechanów to takie internetowe zadupie...w niektorych punktach miasta nie ma co liczyc na internet...czy to neo(po nie ma stacjonarki-bo po co???)czy radiowka(bo nie ma punktow dostepowych) ech...........21 wiek...
        • termokurczliwy Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 18.11.06, 17:28
          Interpretacja nie jest jak najbardziej poprawna.
          A światłowód - skąd? od Monopolisty. Bajki, bajki, bajki
          saruman774 napisał:

> Witam serdecznie.
          > Jako przedstawiciel firmy MATCOM chcialbym wyjasnic pare spraw.
          > Pierwsza z nich dotyczy programow P2P. Od pieciu lat dzialalnosci nie
          blokujemy
          > ich i nie mamy zamiaru. Druga sprawa dotyczaca lacz, ze niby na jakims DSLU
          > podepniemi 20 osob i przstanie to dzialac. Jest to bledna interpretacja osoby,
          > ktora nie ma pojecia o budowie naszej sieci. Na chwile obecna lacza znajdujace
          > sie na Ciechanowie sa w stanie obsluzyc okolo 300 osob, wiec mamy jeszcze duzy
          > zapas. Jezeli zajdzie potrzeba jestesmy w stanie postawic ATM dociagnac
          > swiatlowod. Koszty nie graja roli. Na chwile obecna zbudowana jest siec LAN na
          > ulicach Gwardii Ludowej, Batalionow Chlopskich, Armii Krajowej, Sikorskiego
          itp
          > .
          > Dostepne sa na chwile obecna 3 punkty dostepowe radiowe na 2,4Ghz a docelowo
          > bedzie okolo 20 na calym Ciechanowie, Korzystam rowniez z Czestotliwosci 5
          Ghz
          > .
          > Jeszcze jedna sprawa. Chcilabym przeprosic osoby ktore czekaja juz ponad
          miesia
          > c
          > na instalacje w domu, na chwie obecna jest bardzo duzo zamowien... wiec
          prosze
          > o
          > cierpliwosc, bedzie wynagrodzona. Dziekuje za uwage.
        • fazji1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 20.12.06, 12:04
          NO COZ....A JA CZEKAM I CZEKAM...JAK DOTAD ZERO ODZEWU ZE STRONY FIRMY MATCOM :/ WYGLADA NA TO ZE FIRMA NIE SZANUJE KLIENTOW... A WYSTARCZYLOBY ZADZWONIC I POWIEDZIEC ZE NIE DA RADY ZALOZYC NETU NA BLOKACH (ul.MONIUSZKI) A CZEKA TRZECH CHETNYCH... ZERO JAKICH KOLWIEK INFORMACJI...ZENADA. A SZKODA BO WCZORAJ ZALOZYLISCIE NET U MOJEGO SZWAGRA I NA RAZIE BARDZO SOBIE CHWALI... NIE OLEWAJCIE KLIENTOW...MYSLALEM ZE NA SWIETA BEDE MIAL NET A TU TAKA "GWIAZDKA"
          NO COZ,ZYCZE WAM BYSCIE NIE MIELI TAKICH PROBLEMOW I ZYCZE WSZYSTKIM WESOLYCH SWIAT
          • guciu83 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 20.12.06, 15:19
            fazji... wiem, że to dla Ciebie żadne pocieszenie ale ja już mam i jestem
            zadowolony... może warto poczekać?
    • meegace Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 16.11.06, 09:50
      Wiecie czekałem i cierpliwość sie wtedy umnie skończyła i założyłem neta z Apcomu A tak jeżeli maja tyle zamówień co piszą to czemu nikt z osób co juz go mają zamontowanego nie wypowiada się jak to działa i ile kosztuje bo widze że cena to jakieś tabu "chcesz wiedzieć zadzwoń" itp. a czy niemożna by ogólnie powiedzieć co i jak.
      • guciu83 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 16.11.06, 12:01
        Za512 przez pierwszy rok opłata wynosi 25 zł. Przez kolejne 2 lata 55 zł. (3
        letna lojalka) - więc jak sie okazuje to żadna rewelacja.

• pro_skiller Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 18.11.06, 22:33
          To juz chyba wole podpisac cyrograf na 3 lata z tpsa na 1MB...
      • fazji1 Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 20.11.06, 23:24
        ja tez juz mam dosc czekania...to juz 4 miechy zwodzenia.mam dosc.Podaj jak mozesz namiary na ten CAPCOM.Dzieki
        • meegace Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 21.11.06, 14:07
          Ci drudzy to APCOM chłopaki maja firme na 17 stycznia nr.tel.501 201 263 jak jestes z ciechanowa to nawet zaraz podjadą. Polecam
          • wieremek Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 20.12.06, 18:01
            A jaki oni maj oferte?
            • przemot Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.12.06, 21:40
              no wlasnie jaka oni maja ta oferte? ja juz chce zrezygnowac z tej neostrady przez te limity. szkoda ze Matcom tez je ma. Mieszkam w hali Pultuskiej nie wiecie kto oferuje w tym rejonie dobrego neta?
              • matcomserwis Re: MATCOM - nowy dostawca internetowy 29.01.07, 08:39
                W styczniu 2007 roku zostaną zakończone formalności i prace związane z
                przejęciem trzech firm internetowych "PLUS" "RADEX" "MASTER-NET" przez kolejne 2
                miesiące będziemy modernizować przejęte sieci.. Na chwile obecna są już dostępne
                łącza synchroniczne. Zasięgiem obejmujemy już 90 % Ciechanowa.. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka