Dodaj do ulubionych

Tomek Grębowicz

09.11.06, 23:55
[phk1] T.Gręmbowicz wysłał mi list do domu.Dziekuję.Teraz to ja nie muszę stac
w kolejce do Pana gabinetu:-).Jak to się stało ze z UNI POLITYKI REALNEJ
przeszedł pan do PO?Kilka dni temu może pan nie wie ,ale sam KORWIN MIKKE był
w Ciechanowie na spotkaniu z Młodzieżówką UPR.Mozna było pogadać .
Obserwuj wątek
    • simonha Re: Tomek Grębowicz 10.11.06, 09:36
      Rozumiem, że się znacie, skoro tak bezpośrednio - Tomek......Czyżby był Pan
      jednym z tych przegranych i zapomnianych UPRowców, tym który wybrał
      opcję "stowarzyszenia ideologicznego?" a nie partii politycznej, która ma na
      celu zdobycie w mniejszym lub większym stopniu władzy, cokolwiek miałoby to
      znaczyć. A z Korwinem Mikke, to można sobie spokojnie porozmawiać na imieninach
      u niego w domu, a nie na spotkaniu z podniecająca się wszystkim młodzieżówką,
      której w ogóle nie widać, naprawdę oni tu są?? coś robią?? poważnie?? brawo,
      trzymać tak dalej.....ani widu ani słychu! A w kolejce, wolny wybór.......nie
      musi Pan stać bo wybiera Pan inny gabinet, albo nie musi Pan tego robić, bo
      może nastąpiło jakieś cudowne uzdrowienie, gratuluję. A Pana Tomasza
      Grembowicza, pozdrawiam.
      • 1946s Re: Tomek Grębowicz 10.11.06, 10:47
        Był radnym i "chwatiet"
        • ciech001 Tomek Grębowicz 10.11.06, 13:42
          Co to za jeden?. I co znaczy ten skrót UPR?...
    • magik1985 Re: Tomek Grębowicz 10.11.06, 18:09
      Phk człowieku zastanów się, bo zaczynasz mnie wkurzać. Po pierwsze Pan Tomasz
      Grembowicz (zapewne uznasz, że jakimś znajomkiem jego jestem. Tak! Nie
      zaprzeczam..).
      Po drugie- spójrz lepiej na innych "dezerterów" jak to ładnie ktoś kiedyś
      określił. Ja rozumiem, że w blasku głupoty innych polityków mógł zbłądzić i Pan
      Grembowicz. Ale przenajmniej nie dezerterował z SLD(chyba, w każdym razie z
      jakiegoś lewicowego ugrupowania) do PO, tak jak szanowny Pan Z.D., startujący
      obecnie z listy PO. To mi wytłumacz... Aż tak mocno ten watr sondażowy wieje?
      • magik1985 Re: Tomek Grębowicz 10.11.06, 18:18
        I o ile mi wiadomo, to nie "Grębowicz", tylko GREMBOWICZ. Prosimy nie przekręcać :)
    • phk1 Re: Tomek Grębowicz 10.11.06, 22:20
      [phk1] napisałem post w tonie raczej życzliwym panu Tomkowi.To fajny i miły gość
      i nie mam do niego jakichś wielkich pretensji.Trochę tylko spóżnia się w
      godzinach pracy jak przyjąć ma 'okularników' Po prostu chciałem coś napisac o
      naszym błądzeniu,fascynacjach liderami,......
    • phk1 Re: Tomasz Grembowicz 11.11.06, 00:50
      [phk1] co prawda cisza wyborcza ale sprostuję błąd -TOMASZ GREMBOWICZ
      • zz63 Re: Tomasz Grembowicz 12.11.06, 10:46
        Ja też dostałem list od pana Grębowicza który dla krubina nic nie zrobił -na
        niego nie zagłosuję!
        • outlaw33 Re: Tomasz Grembowicz 14.11.06, 19:37
          tak jak dla krubina nic nie zrobił p. kandydat na prezydenta od was, skad inąd,
          sympatyczny człowiek. A Pan Grembowicz, znów radnym, i brawo, sympatyczny
          człowiek, któremu zależy na naszym mieście i na ludziach, którzy tu mieszkają,
          oby takich więcej.
    • phk1 Re: Tomek Grębowicz 12.12.06, 08:57
      [PHK1] Aż trzeciej stony postów wyszukałem Pana Tomka,bo teraz ma przechlapane.
      Odpowiadając wielu innym nie jestem jego znajomym ,ale miałem okazję nie raz
      uscisnąć mu dłon i pogadać troszke w gabinecie i ukłonic się na ulicy.
      I po co to panu panie TOMKU ,tyle podwyzek i pan w to w mieszany od startu-:)
      • outlaw33 Re: Tomek Grembowicz 12.12.06, 09:32
        eee tam PucHaTku.....a co tylko p. Tomek jest temu "winien"....poza tym to
        niezdrowe, przepraszam czy to niezdrowa zazdrość z pana strony i innych tak
        myślących także?? Akurat p. Grembowicz nie jest najlepszym przykładem, bo tyle
        ile zyska tyle też straci.....A Pan, Panie PucHaTku? Czyżby był pan
        niedocenianym pracownikiem? Podwyżki dawno nie było? A tu idą świeta, a
        człowiek od kilku lat na tym samym poziomie? A może wręcz przeciwnie,
        pracodawcą, któremu żal co nieco ściska, kiedy to pracownicy proszą o podwyżki?
        Jakże to cięzko wówczas zrezygnować z tej odrobinki dla siebie..... Swoją
        drogą, Pana Tomka, którego jestem znajomym, i mam okazję uścisąc m u rękę w
        gabinecie, zapytam o powodu takich ruchów...pozdrawiam
        • phk1jeden Re: Tomek Grembowicz 17.12.06, 18:40
          [phk1-outlaw] ale potrafisz ściemnic zbuntowanemu ludowi-:))))
          wiele tekstu juz o tym napisałem na tym forum,ale miło będzie jak napiszesz Ty
          co tam pan Tomek
          ma ciekawego do powiedzenia,a nóż przekona PucHatKA? A i opozycja też bierze bez
          krempacji diety już?
          • outlaw33 Re: Tomek Grembowicz 17.12.06, 20:51
            alez oczywiście że bierze...jakby pucHatkU inaczej biora, biorą, pobuntuja się,
            pokrzyczą a i chęrtnie wezmą, opozycja również się cieszy, choć to raczej
            jakies ochłapy....ale na tace, jeśli chodza do kościoła, będą mieli....Jestem
            przekonany, że akurat Tomkowi natym nie zależało specjalnie, spotykam się z nim
            w przyszłym tygodniu, zapytam, albo p[oproszę żeby sam swoją opinię
            przedstawił....
            • phk1 Re: Tomek Grembowicz 17.12.06, 20:57
              [phk1] Wiec zapromuj mu nasze forum 'oszołomów' może potrafi jako człowiek salonu
              z ratusza i jako już 'elyta' nas urabiać ,że on,oni mają rację.Powiedz mu co to
              znaczy człowiek roku wg TIME w tym roku,jaka idea temu przyświecała,może będzie
              z nami dyskutował,może on sam mający prywatną praktykę czuje się zażenowany ?
              • phkl Re: Tomek Grembowicz 18.12.06, 10:23
                nauczyłem sie kilku słówek: salon, elyta i wciąż ich używam ale mam zamiar
                wziąść się za naukę i po świętach jakieś nowe słówka zagoszczą w mojej marnej
                ofercie intelektualnej
                • phk1jeden Re: prawie,a jaka różnica - phkl to nie phk1 18.12.06, 22:20
                  PHKL/phkl/ to ta różnica właśnie phk1/phk1/
                  chińska podróbka chce zastąpić
                  markowy polski produkt-:)))))))))))))))))))
                  • magik1985 T.Grembowicz bez mandatu? 30.01.07, 16:35
                    Dziś w Dzienniku Północnego Mazowsza przeczytałem, że Pan Tomasz Grembowicz
                    straci prawdopodobnie mandat radnego. Powód? Niezłożenie w terminie oświadczenia
                    majątkowego. Nie wiem na ile to sprawdzona informacja? Ale KRC CHYBA się nie myli...

P.S. Strasznie mi z tego powodu przykro. Pozdrawiam.
                    • phk1 Re: T.Grembowicz z mandatem,ale ciut pózniej 30.01.07, 19:44
                      [phk1] Panie Tomku,a jakieś zwolnienie lekarskie w tym czasie by Pan niewykołował?
                      no przecież mogło się zawieruszyć-:)
                      Na zwolnieniu lekarskim jak praktykuje ZUS nie wolno choremu podpisać fakturki
                      nawet,wysłać listu,wie Pan?
                      Ja bym tam Pana nie zdymisjonował nie ten kaliber występku.
                      Ale nie takie straty i splendory ludzie tracą w głupszych sytuacjach swoją drogą.
                      małeconieco-:) __________ phk1@gazeta.pl
                      • magik1985 Re: T.Grembowicz z mandatem,ale ciut pózniej 31.01.07, 22:36
                        A Ty puchatek byś tak zrobił?
                        • phk1 Re: T.Grembowicz z mandatem,ale ciut pózniej 01.02.07, 09:17
                          [PHK1-MAG] było to napisane zartem w tym momencie,ale znając życzliwośc
                          'inaczej-:)' środowiska lekarskiego jest taka opcja możliwa.
                          TG tłumaczył się w TVP3 ,że jakoby poczty to wina była,więc może on nie straci
                          stanowiska,nie jest to przesądzone jeszcze.
                          Podobnie jak podatnik ma prawo do sądu sie odwoływać co do kary nakładanej przez
                          US tez niewspółmiernej do winy,tak i tu przepis jest zbyt represyjny do
                          przewinienia i sądy zapewne nie podzielą stanowiska wybrańców narodu.
                          • 1946s Re: T.Grembowicz z mandatem,ale ciut pózniej 02.02.07, 07:37
                            Od wczoraj nie ma już nowego wojewody mazowieckiego, po dopuścił się czynu
                            noszącego znamiona przestępstwa i będzie egzekwował literalnego przestrzegania
                            głupiego przepisu. Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie.
                            • phk1 Re: T.Grembowicz z mandatem,ale ciut pózniej 04.02.07, 12:34
                              [phk1] przepis jest wspólnym dziełem i to dość zgodnie przegłosowanym przez 380
                              posłów,łącznie z naszymi posłami więc nie ma co biadolić po obu stronach
                              konfliktu.A uzupelniajace wybory na senatora
                              na pomorzu przyniosło wspaniały wynik około 3% akurat dla twardego elektoratu
                              sld/po www.sld.org.pl/index.php?view=1&art_id=11748&pid=18&ret_id=34&rsid=4
                              PucHateKowe-małeconieco-:) __________ phk1@gazeta.pl
    • Gość: phk1 Re: Tomek Grębowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 20:12
      [hk1] ten wątek dotyczył naszego radnego Tomasza Grembowicza.
      Pan Tomek wyrósł z tych ideii więc po co przecieracie młodzi ścieżki prowadzące donikąd ?
      • outlaw33 Re: Tomek Grębowicz 08.08.07, 08:57
        nie wydaje mi się... to był odwieczny problem w UPR, czy był i jest
        partią polityczną, która powinna dążyć do zdobycia jakiejś
        tam "władzy", czy tylko i aż jakimś stowarzyszeniem ideologicznym. I
        własnie dlatego wielu ludzi odeszło z UPR, co nie znaczy że zmienili
        oni także swój pogląd na główne tematy propagowane przez UPR, a
        młodzieżówce będziemy się uważnie przyglądać, zobaczymy co oni
        zrobią i na jak długo wystarczy im motywacji i sił. W każdym bądź
        razie nie musisz tłamsić młodzieńczych zapędów....
        • magik1985 Re: Tomek Grembowicz 08.08.07, 09:30
          Puchatek na to już we krwi;) co do JK-M to najbardziej podoba mi się punkt w
          planie partii, żeby budować chodniki tylko tam gdzie chodzą ludzie, a nie wzdłuż
          ulic :D to by dopiero ciekawie wyglądało :D
          _________
          A PiS nigdy nie był ideologiczną partią ? puchatek?:)
          • outlaw33 Re: Tomek Grembowicz 08.08.07, 12:53
            z chodnikami to jakaś kolejna bajka pewnie, wiele takich i nietylko
            w temacie UPR ale i innych, wymysł jakiegoś pacana, ktory puścił
            plotkę...nigdy nic takiego nie widziałem w każdym bądź razie.
            • magik1985 Re: Tomek Grembowicz 08.08.07, 13:01
              Kiedyś czytałem to na tej stronie: www.upr.org.pl ięc to chyba wiarygodne źródło...
              • magik1985 Re: Tomek Grembowicz 08.08.07, 13:04
                Teraz na tej stronie nic takiego nie ma, co nie zmienia faktu, że kiedys takie
                informacje były tam zamieszczane :)
              • outlaw33 Re: Tomek Grembowicz 08.08.07, 13:05
                ja niestety nie...zostawmy ten temat, ale w programie z pewnością
                tego nie ma, hehe chyba że się mylę...pozdr
                • magik1985 Re: Tomek Grembowicz 08.08.07, 13:32
                  w programie nie ma. Mam pytanie czysto politologiczne. Czym się różni liberalizm
                  od libertynizmu i do czego bliżej UPR?
                  • outlaw33 Re: Tomek Grembowicz 08.08.07, 13:37
                    róznica jest podobna i podobnej "wielkości" jak między biurokracją a
                    biurokratyzmem... a na Twoje pytanie niech najlepiej odpowiedzą z
                    młodzieżówki UPR, ciekawe czy zorientowali się że ten post ponowił
                    puchatek specjalnie dla nich. pozdr
    • Gość: phk1 Re: Tomek Grębowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 10:10
      [phk1] JKM sporo pisze od czasopism katolickich po branżowe handlowe ,ale jak z każdym wiele punktów jest wartych promowania.
      Swiat w którym zyjemy tylko nie wyobraża sobie by mozna było je realizować bo świat odszedł od wielu rozwiazan ze sto lat temu.
      Takie jak niskie podatki,ograniczenie biurokracji.
      Nie tłamszę młodych bo ich nie znam i nie mam kontaktu ,więc moje odziaływanie jest żadne i to nie mój zamiar.
      Raczej bym chciał przeczytać co ich fascynuje w tych wywodach JKM.
      • Gość: AM Re: Tomek Grębowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 17:34
        Zamiast idee, które postuluje UPR, ograniczac do wywodów JKM,
        powinien Pan sięgnac po "Wolny Wybór" Friedmana czy "Estoński cud"
        byłego premiera Estonii- Marta Laara. Byc może wtedy zrozumie Pan
        czemu wierzymy w alternatywę, jaka jest wolny rynek. Jeśli natomiast
        lubuje się Pan w biurokracji, to polecam "Złudną pychę rozumu"
        i "Drogę do zniewolenia" Hayeka- miłość do niej [biurokracji] od
        razu Panu przejdze- gwarantuję :-)
        Alek Majewski
        Prezes Sekcji Młodzieżowej UPR Ciechanów
        alekmajewski@wp.pl
        • Gość: phk1 Re: Wolny wybór- MF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 19:49
          [phk1] ostatnio obejrzałem długi film - dodatek do Rzepy o Miltonie Friedmanie
          Szok gdy sie człowiek dowiaduje jak traktowano tego człowieka w latach 50 pózniejszego laureata Nobla w ojczyznie kapitalizmu niby ostoi liberalizmu i wolności.
          Prawie jak oszołoma phk1 ;_)))).
          Wyszydzano jego idee i uczniów jego z tak zwanej szkoły chicagawskiej ,która postawiła na nogi socjalistyczne Chile z przełomu lat 70/80 ubiegłego wieku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka