Dodaj do ulubionych

Nagroda im. Rajkowskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 20:03
Jak co roku Towarzystwo Ziemii Ciechanowskiej przyznaje nagrode im
Rajkowskego. Laureatami tej nagrody sa co znamienitsi mieszkancy
naszego miasta- zasluzeni dla Ciechanowa. W tym roku kapitula
przyznala ten honor p. Teresie Kaczorowskiej, poetce, pisarce
malarce i dziennikarce osobie bardzo tworczej Aktualnie jest
Prezesem Zwi azku Literatow Polskich o w Ciechanowie , kilka lat
byla prezesem Stowarzyszenia pracy tworczej . Jest osoba ze wszech
miar godna tej nagrody. W TC ukazal sie krytyczny artykul o jej
osobie. Dziennikarka piszaca ten artykul bedaca czlonkiem kapituly
na forum publicznym kwestionuje ten werdykt. Jest to smutney przejaw
zazdrosci i braku dobrych manier. Werdykt jest demokratyczny i mozna
sie z nim nie zgadzac, ale nie wypisywac takich rzeczy. Wstyd p.
Dzennikarko wszak pani ponoc tez dziala w kulturze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 11:00
      Jeśli dobrze przeczytałeś artykuł, to powinieneś zauważyć, że jest on tylko informacją z zebrania. Nigdzie nie jest tam napisane, że ktokolwiek kwestionuje wybór. Było zebranie, były dyskusje,takie a nie inne, nagroda została przyznana demokratycznie i jest info z zebrania wszystko. Dopatrywać się drugiego dna to też chyba wstyd
      • Gość: obserwator Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 13:53
        Tak bylo to info ale z bardzo czytelnymi podtekstami.
        • Gość: Gość Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 13:57
          każdy widzi to co chciałby zobaczyć, pozdrawiam
          • Gość: rebus Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 19:24
            Ale hipokryta. "Czytać trzeba umić"!!!
      • Gość: zyga Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 09:58
        Pani Teresa jest cool.
    • Gość: ble ble Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:19
      A niby gdzie jest to spoleczenstwo obywatelskie ?
      • magik1985 Re: Nagroda im. Rajkowskiego 27.12.07, 10:28
        krytyczny tekst TC o P. Teresie Kaczorowskiej? hmmm. czemu mnie to
        nie dziwi ? ojoj...się porobiło :)
    • Gość: zyga Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 12:25
      To p. Teresa jest z PiS? Nie wiedzialem.
      • Gość: gość Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 11:40
        ona jest zawsze tam gdzie może coś ugrać
    • Gość: zalewski Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 23:41
      obradują radni powiatowi
      Sesja rozpoczęła się miłym akcentem. Zostały wręczone Nagrody Powiatu Ciechanowskiego za całokształt działalności. Otrzymali je - Joanna Makijonko, Aleksander Kociszewski i Marek Zalewski....

a kim sa Ci inni co robią i dlaczego oni ,a nie inni
    • Gość: qazik Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 14:11
      Oj Gościu, gosciu nieladnie tak mówic.
      • Gość: Gość Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 14:48
        A bo co? Święta krowa? To w Indiach
        • Gość: qazik Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 20:16
          Gosciu, a gdzie ciebie tak wychowano. Tyle nienawisci w twojej
          wypowiedzi. Czyzbys byl emocjonalnie zaangazowany w tej sprawie?.
          Moze zazdroscisz p. Teresie?
          • Gość: Dziadek Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 04:04
            Fajnie że pani redaktor nas poinformowała precyzyjnie ale myślę, że powinniśmy
            sobie postawić pytanie czy to nie jest przekaz zmanipulowany przez zacytowanie
            tego co pani redaktor pasowało? Pani Teresa Jest naprawdę cool. Dla niektórych
            niestety jest tylko kolejnym ciechanowianinem który coś robi i osiągnął więc
            trzeba go "uziemić".
            • Gość: tez dziadek Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:15
              Masz racje dziadku. Niestety klania sie polskie piekielko.
              • Gość: Ewa Stangrodzka Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 13:15
                Bardzo się cieszę, że pani Teresa Kaczorowska ma tylu obrońców. Proszę uważnie przeczytać tekst w TC. Był był tylko zwykłą informacją z obrad, niczym więcej. A już na pewno żadną manipulacją. Zawiera zarówno pozytywne informacje, jak i te niekoniecznie najlepsze - zaręczam, zgodne z przebiegiem obrad. Wszystko! Nie wiem skąd to dopatrywanie się podtekstów... myślę dopatrują się ich tylko ci, którzy chcieliby je tam zobaczyć.
                • magik1985 Re: Nagroda im. Rajkowskiego 04.01.08, 13:18
                  Albo Ci, którzy rzeczywiście je widzą :)
                • Gość: aaazx Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 09:41
                  Dlaczego pani nie lubi p. Kaczorowskiej. Mozna znac prawdziwy powod.
                  Pozdrawiam.
                • Gość: aaazx Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:18
                  Pani Ewo smialo. Prosze sie odniesc do mojego pytania. Z gory
                  dziekuje.
                  • Gość: Ewa Stangrodzka Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 19:31
                    I owszem odniosę się. Nigdy się nie zastanawiałam czy lubię czy nie, ot, po prostu p. Teresa zawsze była, jest i będzie. Jesli chodzi o kulturę w efekcie robi naprawdę dobrą robotę i temu nie można zaprzeczyć. Ale trzeba by może zapytać p.Teresę, czy lubi innych, może nie i to się tak wzajemnie przekłada?
    • Gość: neo Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: 76.76.15.* 05.01.08, 15:36
      teraz dorosłe dzieci neostrady z elyt ciechanowskich pokłocą sie o nagrodę oby tylko laureatka nie oddała jej w końcu zrażona atakami
      • Gość: Dziadek Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 06:38
        Właśnie z elyt bo na pewno nie z elit :) . Nadal myślę ze taktownie by było
        oszczędzić laureatce tych przykrych uwag. Swoją drogą to wyszło szydło z worka.
        Pani Redaktor napisała tak bo Pani Teresa jej nie lubi. Grajdołek i tyle. Pani
        Redaktor pewno zawiedziona że to nie ona dostała nagrodę :) .
        • Gość: onny Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 08:57
          towarzystwo wzajemnej adoracji
          targowisko próżnosci
        • Gość: Ewa Stangrodzka Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 10:57
          Nie napisałam tak , bo mnie p. Tersa nie lubi. Napisałam informację z zebrania, szukanie drugiego dna , istotnie grajdołek
          • Gość: Ewa Stangrodzka Re: Nagroda im. Rajkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 11:06
            Nie napisałam, że p.Teresa mnie nie lubi. Napisałam "czy lubi innych, może nie i to się tak wzajemnie przekłada?" Nie widzę tu żadnego stwierdzenia, poza ogólnym pytaniem. Ale jak się chce zobaczyć w tekście coś innego, to się po prostu widzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka