Gość: Mummy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 17:18 Do jakiego gimnazjum najlepiej posłać dziecko? zbliża się czas na decyzję. Jakie macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: THEBu Re: gimnazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 23:39 nie ma wiekszego znaczenia do którego gimnazjum dziecko będzie uczęszczać poziom nauczania jest zbliżony do siebie we wszystkich szkołach niby najlepsze wyniki osiąga Gim nr1 (na Orylskiej) Większe znaczenie ma do jakiej klasy trafi zainteresowana osoba bo poziom jest kreowany przez ogół. Ja osobiście chodziłem do jedynki dość dawno ale nie było tam źle. Tak w ramach podsumowania: Jeżeli dziecko będzie zdolne i będzie wykazywać chęć poszerzania swojej wiedzy to poradzi sobie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
h8me4ever Re: gimnazja 04.04.08, 23:14 THEBe...młody jesteś skoro zaliczyłes gim. Ale podoba mi się twoje jedno stwierdzenie, to końcowe: jeśli... Widocznie byłeś dobrym uczniem, bo chciałeś i tak naprawde uczyłeś się sam bo ci sie chciało, ale są osoby którym trzeba "kopa". I tu są potrzebni nauczyciele. Ja nigdy nie równałam do ogółu, ogół mam w poszanowaniu i tak swoich blixników wychowuję - róbcie swoje i swoje odbierzecie w przyszłosci. Nie ma szkoły idealnej - ja pamiętam: chciałam iść na elektronike - więc fiza i matma - na nauczycieli patrzyłam. Ale to już w średniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobil Re: gimnazja IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.08, 19:14 go gim nr 1 orylska naj lepsze gim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: gimnazja IP: 213.199.253.* 04.04.08, 17:44 Moja córka też uczęszczała do Gimnazjum nr 1 i mam z tego okresu jak najlepsze wspomnienia. Wcześniej chodziła do SP4 i porównanie tych dwóch szkół wypada ZDECYDOWANIE na korzyść gimnazjum. Podejście nauczycieli do dziecka, atmosfera, wymagania, kontakt z rodzicem są w tej szkole bez zarzutu. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia. A jeśli czytam, że osiągają wyniki najlepsze wśród publicznych gimnazjów w mieście to nie jestem tym zaskoczona. Polecam tę szkołę każdemu rodzicowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archibald Re: gimnazja IP: 213.199.253.* 04.04.08, 18:50 Gimnazjum nr 1 po raz pierwszy w ubiegłym roku miało dobre wyniki egzaminu. Wcześniej bywało kiepsko. Zobacz na stronach Gazety Samorządu Miasta: www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gidm=6&girok=2004&gid=68 www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gid=606&gidm=6&girok=2005 www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gidm=6&girok=2007&gid=1526 Wyniki mówią same za siebie. A najlepiej znaleźć sobie szkołę i sprawdzić jak gdzie uczą: egzaminy.scholaris.pl/2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Re: gimnazja IP: *.centertel.pl 04.04.08, 23:28 Pewnie pozwolili dzieciom sciagać , stąd ten wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vistula Re: gimnazja IP: 213.199.253.* 05.04.08, 09:07 Moja córka chodzi do SP3, z której jestem tak sobie średnio zadowolona. Kiedy jeszcze była w nauczaniu, to jakoś to było. Traz (klasa5) jest zdecydowanie gorzej jeśli chodzi o zaangażowanie nauczycieli, ich kontakty z dziećmi i pomysłowośćm :( Sprawdziłam sobie (na stronie scholarisa) wyniki Gimnazjum nr 2 i widzę że z roku na rok jest coraz gorzej. Aż strach pomysleć co będzie w tym roku. Ja jestem zdecydowana zapisać córkę gdzieindziej - nie do "dwójki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vistula Re: gimnazja IP: 213.199.253.* 05.04.08, 09:08 niestety, wyniki czwórki sa podobne :( scholaris.pl/cke_2007.jsp?id=166311_gm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: gimnazja IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.04.08, 21:43 ranking szkól tworzą uczniowie a nie nauczyciele - to dokonania uczniów są ważne a jak im samym się nie chce to co poradzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margolcia Re: gimnazja IP: 213.199.253.* 06.04.08, 22:01 Nie powiesz mi chyba, że nauczyciel (jego zaangażowanie i chęci) nie mają wpływu na osiągnięcia ucznió. Żeby uczniom się chciało to ktoś musi ich "zarazić" ta chęcią! Sama dobrze pamiętam ze szkoły takie przedmioty, które ciekawiły ucznió, bo wykładali jej nauczyciele dla których praca byłą pasją. A jak masz słabego nauczyciela to i uczniowi się nie chce. Normalka. Dlatego warto zapisac dziecko tam, gdzie pracują ludzie z pasją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: gimnazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 10:38 Gimnazjum STO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: gimnazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 12:18 Zdecydowanie gimnazjum STO.Poziom wysoki, nauczyciele wymagający ,ale przyjaźni.Nie ma przepaści w relacjach uczeń -nauczyciel.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vistula Re: gimnazja IP: 213.199.253.* 05.04.08, 13:56 scholaris.pl/cke_2007.jsp?id=166318_gh scholaris.pl/cke_2007.jsp?id=166318_gm nic dodać nic ująć, tylko mieć kasę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: gimnazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 14:52 Czasem warto wydać kasą na dobre Gimnazjum niż na fajki i piwsko.Przeliczcie sobie co niektórzy ile kasy wydajecie na własne słabostki ,nałogi i niepotrzebne buble.W STO czesne nie jest takie wysokie jak w dużych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek Re: gimnazja IP: 213.199.253.* 06.04.08, 09:13 to oczywiste, że jak się zpałaci to usługa lepsza. Tak samo jak ze służbą zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gimnazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 12:02 Po części masz rację .Moi znajomi narzekają na chroniczny brak kasy ,zawsze biadolą że na rachunki nie ma ....itp,ale obydwoje wypalają po paczce dziennie papierosów(nie byle jakich:)wieczorem po piwku,albo drinku.Suma sumarum za fajki miesięcznie 360 ,za popijanie po jednym piwku 72.Rachunek prosty 432 zł.miesięcznie idzie z dymem .Najbardziej krytykują prywatne szkoły że głupota wydawać kasę ,i takich ludzi jest dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaPa Re: gimnazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 14:07 Moje dzieci chodziły do szkół STO (i do podstawówki i do gimnazjum) i byłem naprawde bardzo zadowolony. Także dzieciaki, po latach juz jako uczniowie liceum i studenci stwierdzają, że lata w szkole podstawowej (córka w 8klasowej podstawówce, syn w 6letniej+gimnazjum) to najlepsze lata ich edukacji! nie ma co żałowac kasy na dzieci. Żyje się tylko raz :) Niestety z tego co wiem zapisy do szkół STO trzeba rozpoczynac bardzo wcześnie, bo potem nie ma miejsc. Śpieszcie się wiec. Warto! Odpowiedz Link Zgłoś