11.01.13, 13:07
Witam. Moja córka ma 6 lat. Nie potrafi biegać w podskokach. Nie wiem czy dobrze się wyrażam, to tak np. jak dzieci tańczą w grupie i biegną w parach, podskakują z nogi na nogę. Córka tego nie potrafi tylko jedną nogę ma z przodu a drugą dostawia. Nie wiem, może są jakieś ćwiczenia, żeby ją tego nauczyć.
Obserwuj wątek
    • 42andzia Re: podskoki 11.01.13, 14:13
      no mój malec biega tak mając 2 latka. Moze lekarzowi to zgłoś, ale wiesz niektóre dzieci nie potrafią nawet na rowerze jeździć, spróbuj nauczyć ja
    • el_elefante Re: podskoki 11.01.13, 15:18
      Potrenować. Najpierw podskakiwanie do przodu na jednej nodze, potem na drugiej a potem na zmianę. Czasem jest taka bariera, że nie umie się zsynchronizować jakiegoś ruchu. Ale jak raz i drugi wyjdzie, to już jest z górki. Tylko cierpliwie.
    • kikimora78 Re: podskoki 11.01.13, 15:28
      Ja się nauczyłam skakać żabką, jak miałam jakieś 17-18 lat, a wymagało to tylko skupienia się. Jak miałam skakać żabką i po prostu skakałam to nogi latały każda sobie, a jak się trochę skupiłam to nawet dawałam radę smile

Może po prostu twoja córka musi się zatrzymać, pomyśleć co ma zrobić i pomalutku to zrobić.
    • monikaa13 Re: podskoki 11.01.13, 17:16
      Moja córka ma 6 lat i też nie potrafi biegać w podskokach. Chodzi na balet i śmiesznie wygląda jak podskakuje, bo ona po prostu tego nie robi tylko jakoś dziwnie przebiera nogami. Skakać tez nie potrafi za bardzo. Poczucia rytmu w ogóle nie ma.

Ale my nie jesteśmy wysportowaną rodziną w żadnym stopniu, ew. spacer, zimą sanki jak spadnie śnieg, latem sporadycznie rower. I to niestety odbija się na córce, która jest dość flegmatyczna smile po mamusi big_grin Taka juz jej uroda, będzie pewnie miała cięzko na wf jak ja.

Aha piłki też nie potrafi złapać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka