wiolkak 25.08.05, 22:00 no właśnie jak sie pozbyć tego dziadostwa?!!! na razie daję kilka razy dziennie kropelkę - dwie soku z cytryny i raz dziennie lacidofil, może macie jakieś sprawdzone sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoko2 Re: pleśniawki 25.08.05, 22:03 u mnie bardzo pomogło starcie pleśniawek czystą pieluchom tetrową lub gazikiem a następnie posmarowanie buziala gencjanom NA WODZIE wcześniej prubowałam nystatyny (jest ochydna w smaku i wcale nie pomogła) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 czesto slyszalam 25.08.05, 22:06 o smarowaniu moczem brrrrrrrrrrrrr nigdy bym tego mojego dziecku nie zrobila. Jesli preparaty z aptekibez recepty nie pomagaja, to chyba tylko do lekarza i od przepisze taka masc na n... kurka, zapomnialam jak to sie zwie, ale na pewno jakas Mama przypomni Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: o moczu 25.08.05, 22:08 też słyszałam ale nie zrobiłabym tego nie tylko swojemu dziecku ale sobie głównie, gdzieś czytałam właśnie o tej cytrynie tylko nie wiem czy działa Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 przyznaje-u nas podzialal mocz 25.08.05, 22:15 )i tez robilam wczesniej brrrr ale nie pomagala ani Nystatyna,ani gencjana, ani cytryna, ani to na A costam,wiec ...wlozylam wacik do pampersa, po chwili wyjelam i prztaralm Matkowi plesniawki.Raz rano, caly dzien nie bylo, wyszly na drugi dzien.Wiec na drugi dzien tez posmarowalam moczem i....ani widu ani slychu o plesniawkach.A bylo to ze trzy m-ce temu. Jak dziecko zdrowe, to mocz tez jest "zdrowy" Musze przyznac ze Matkowi smakowaloznacznie bardziej niz poprzednie nieskuteczne specyfiki. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: przyznaje-u nas podzialal mocz 26.08.05, 11:18 zaczynam się łamać bo nic nie działa a nawet nasz pediatra polecił smarować moczem, nie wiem tylko jak przyłapac Kaszke na sikaniu?! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 taki taki diabel straszny;-) 26.08.05, 11:45 zrob tak jak jak.Wlozylam wacik (taki do demakijazu) do pampersa (tak wyzej, nie w okolice pupy) i po kilku minutach wyjelam mokry.Dobrze aby mocz byl swiezy a nie taki "ulezany" powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 Re: pleśniawki 25.08.05, 22:39 A ja smarowałam moczem, nystatyną, Aftinem, gencjaną i nic nie pomogło. Dopiero w takiej kombinacji: cztery razy dziennie zetrzeć jałowym gazikiem pleśniawki (w myśl zasady jeden gazik na jeden policzek) a dwa razy dziennie gencjaną. Dopiero ten sposób pomógł. Każdy z preparatów stosowany pojedyńczo nic nie dawał. A na sok z cytryny trzeba uważać, bo to podobno silny alergen. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re podsumowanie 26.08.05, 12:38 1. nigdy przenigdy nie wolno zadnych stanow zapalnych, aft ani plesniawek smarowac niczym kwasnym (sok z cytryny lub wit C) to sprawia przeogromny bol (polej sobie otwarta rane najlepiej na sluzowce sokiem z cytryny)!!!!!!!!!!!!!!!!! 2. aftin jest od 11 roku poza tym borany mozna stosowac po 3 roku, wiec go nie wolno 3 do mam ktore nigdy by nie zrobily czegos takiego swojemu dziecku odnosnie moczu, zapewne jezeli mialyscie madre babcie, to one wlasnie te metode stosowaly na was, wiec spusccie z tonu. mocz jest popularnym lekiem w medycynie naturalnej - urynoterapia, swietnie rowniez dziala na tradzik mlodzienczy, przyspiesza gojenie sie trudno gojacych ran, u zdrowego dziecka jest sterylny 4. jak go otrzymac? w dobie pampersow, nalezy dziecku zdjac pieluszke, umyc pupe, woda a nie chusteczka, podlozyc pieluszke tetrowa i chwilke ;poczekac az siknie, potem posmarowac 2 razy dziennie jezeli zmiany sa, i 1 raz w tyg profilaktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś