17.09.06, 18:10
Jedno z moich 2,5 - miesięcznych bliźniąt - synek całymi dniami stęka, napina
się, często przy tym czerwienieje. Napewno jest to związane ze wzdęciami i
pewnie bólem brzuszka, ale stęka też przez sen, po zrobieniu kupki i wtedy
kiedy nie ma problemu z prukaniem. Czy ktoś jeszcze miał tak ze swoim
dzieckiem? Kiedy to minie, bo przez to jest płaczliwy i gorzej śpi. Córcia
nie ma takich problemów. Karmię ich butelką.
Obserwuj wątek
    • pallmal Re: Stękanie 18.09.06, 12:33
      ja miałam to samo o od 3 wnocy mała spała i stękała ,koperki,planteksy,wody
      koperkowe nic nie pomogły ,dopiero pózniej jak już skonczyła 3 miesiące samo
      przeszło musisz chyba sie pomęczy poprosu zaparcia,a próbowałas czopków
      glicerynowych,ja pożniej zaczełam dawac esputikol kiedy zapacia czsem powracały
      i przechodziły ale do 6 miesiąca było widac jak moje dziecko meczy sie z kupką
      kiedy zaczynała robic
    • sherry4 Re: Stękanie 18.09.06, 12:53
      Malutki ma napewno problem z kolką.
      Staraj się podawać wodę koperkową lub inne specyfiki po uzgodnieniu z lekarzem.
      Może powinnaś udać się do dobrego lekarza i uzgodnić jaką mały ma dostawać
      mieszankę mleczną? Może ta jest poprostu zła? Może powinnaś zmienić mleko na
      inne hypoalergiczne??? Może mały jest uczulony na mleko krowie?? W składzie
      mleka dla niemowląt jest przecież mleko krowie. Ja bym popróbowała z mlekami
      hypoalergicznymi np. NAN hypoalegiczne.
      • pallmal Re: Stękanie 19.09.06, 08:23
        ja prtzerobiłam na te problemy rózne bo tak radziła pani doktor i bebilon po
        którym córka wymiotowała i bebiko omneo ,i nan ha, a teraz je nan3 i jest ok
        • nemezja1 Re: Stękanie 20.09.06, 20:11
          Dzięki za podpowiedzi. Dzieci jedzą Enfamil, lekarka nie sugerowała alergii na
          mleko krowie. Muszę to orzedyskutowac. Daję synkowi różne specyfiki, bo inaczej
          by się pewnie zamęczyl: espumisan, herbatke koperkowa hippa, probowalam z gripe
          water ale odstawilam, bo nie widzialam poprawy. Ostatnio dolączyłamm debridat,
          ale na efekty ponoc trzeba poczekac z 1-2 tygodnie. Pocieszajace jest ze byc
          moze przejdzie mu to po 3 miesiacu, bo nie moge patrzec jak sie meczy a ja nie
          wiem jak mu pomóc.
    • pallmal Re: Stękanie 20.09.06, 20:59
      woda koperkowa niepomaga sama to stosowałam i wszystko co wymieniłas, musisz sie
      uzbroic w cierpliwosc serce mi pekało kiedy musiałam patrzec jak mój skarb
      cierpi ale przejdzie i zapomnicie o tym szybko jak tylko to sie skoncz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka