Dodaj do ulubionych

wanna w wannie

13.08.10, 15:29
CZY KTOS Z wAS ,lub znajomych stosował tę "innowację"? wanna mojej babci jest
stara- ale cięzko jest mi dobrac rozmiar wanny aby pasowała tak jak
stara-pomyslałam o sposobie wanna w wannie- fajnie wyglada niewiele
kosztuje-znacie to ?
Obserwuj wątek
    • osa551 Re: wanna w wannie 13.08.10, 15:36
      never heard of wink
    • elza78 Re: wanna w wannie 13.08.10, 15:43
      nie wiem mnei osobiscie przeraza to co po kilku latach uzykowania bedzie
      galopowalo w przestrzeni jaka powstanie pomiedzy wannami uncertain
      wilgoc ciepelko, ehhh big_grin
    • truscaveczka Re: wanna w wannie 13.08.10, 15:48
      Jeśli wanna jest zniszczona to można wziąć specjalityczną ekipę,
      którą wannę odnowi.
      Albo emalię do statków wink Ja tak mam smile
      • ariosso1 Re: wanna w wannie 13.08.10, 18:42
        własnie myslałam o emalii, ale wanna babci ma jeszcze taki antyczny a raczej
        prehistoryczny i wyglad i cała baterię, kurki ceramiczne i ogromne
        dziury,odpryski -no raczej ja odnowy nie widzę.Dzwoniłam do wanien w wannie i
        zapewniali ze nie ma zadnej przestrzeni pomiedzy wannami-bo tez obawiałam sie
        tam wzrastania grzyba wilgoci i zapewne innych zyjątek.Mam czas ok 1 miesiąca
        na podjęcie decyzji.Gdybym wymieniała wannę -to niedośc ze problem z wymiarem to
        jeszcze trzeba by całe płytki wymieniac i generalny remont zapewne.
        • byakhee Re: wanna w wannie 13.08.10, 22:58
          ariosso1 napisała:

to niedośc ze problem z wymiarem t
          > o
          > jeszcze trzeba by całe płytki wymieniac i generalny remont zapewne.

To chyba dobrze? Kazdy powod do odmiany jest dobry wink
          • ariosso1 Re: wanna w wannie 14.08.10, 08:27
            teoretycznie tak,ale to nie moja łazienka,tylko babci-ona z powodu choroby nie
            moze miec "nieczynnej łazienki" kilka dni,ponadto-szum wokół roboty jest dla
            niej nie wskazany.Jest dopiero co po operacji,przed operacja nie zgadzala sie na
            wymiane wanny a teraz prosi zeby to zrobić-a najmniej inwazyjnie jest własnie
            wanna w wannie-tylko czy to dobry sprzet jest
            • elza78 Re: wanna w wannie 14.08.10, 10:29
              arioso to sie niczym nie rozni od zwyklej akrylowki n stelazu tyle ze tu
              stelazem jest jakby poprzednia wanna, wlasnosci izolacyjne na bank sa lepsze,
              nei wiem natomiast co z higiena, dla mnie stwarzanie grzybom i bakteriom
              doskonalego wilgotnego miejsca do namnazania sie pomiedzy dwiema sklejonymi
              wannami to jednak nei jest dobry pomysl
    • beverly1985 Re: wanna w wannie 14.08.10, 12:21
      Fajne to smile A ten wklad środkowy jest robiony na zamówienie, że tak idealnie pasuje?
      • ariosso1 Re: wanna w wannie 14.08.10, 18:51
        Z tym siedliskiem w wolnej przestrzeni tez myslałam ze to nie dobrze-ale z tefo
        co mi facet mówił, to tam nie robi sie zadna przestrzeń dla bakterii-nie
        dochodzi tam tlen i ta wanna od spodu ma niby jakaś powłoke anty grzybiczną na
        wszelki wypadek.
        Względem rozmiaru to podaje sie tylko wymiar swojej wanny i ini dobieraja
        odpowiednia wkładkę automatycznie to zmniejsza nasza dotychczasową wannę-wanna
        babci była by zmniejszona o ok 1,5cm z kazdej strony i płytsza o ok 2,5 cm
        • mikisul Re: wanna w wannie 11.01.11, 00:53
          Ja też zrobiłam rozeznanie w temacie, bo jestem tym zainteresowana. I okazało się, że pomiędzy wannami nie ma żadnej powłoki antygrzybicznej, jest tylko pianka-klej i rzeczywiście może nie być dostępu powietrza do tej przestrzeni między wannami, tylko tyle co pianka przepuszcza- o ile przepuszcza uncertain...??? A między wanny się nic nie dostaje, bo jest nowy syfon do nowej wanny montowany i nie ma opcji, żeby coś poza niego wylatywało. Co do rozmiarów się zgadza: są mniejsze do około 1,5 cm. Wkłady są dostosowane do NP-Norm Polskich z czasów jak wanny były jeszcze objęte normami, więc jeśli mamy typową wannę to taki wkład powinien się dać zamontować. Antygrzybiczna i antybakteryjna jest powłoka samego akrylu, mają atest higieniczny od firmy produkującej akrylowe wkłady. Więcej napiszę jak zamontuję smile
          • ma2ma moze podpowiedz 11.01.11, 12:43
            przeczytaj ponizszy watek na wnetrzach-tam dziewczyna opisuje jak zrobila z 2 wanien 1wink
            szukaj wpisu z dnia 28.05.10 o 21:19 tytul historia wanny-moze jakos ci pomoze, mam nadzieje
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,112005780,112101921.html
    • mikisul Re: wanna w wannie 12.01.11, 13:42
      pomysł wanny stalowej w żeliwnej też fajny, a efekt termosu pewnie podobny jak prze wannie akrylowej w wannie stalowej lub żeliwnej, i to mnie przekonuje, bo nie ma nic lepszego niż długa kąpiel z książką, winem i czym/kim tam jeszcze chcemy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka