Dodaj do ulubionych

internauta pod sąd

18.01.12, 02:34
Poczytajcie - sprawa internauty, pozwanego za wpisy na forach... Jak to oceniacie? Kto ma rację (z tego, co tu podane)?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10982500.html
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: internauta pod sąd 18.01.12, 03:29
      W tym przypadku jestem za internautą. Pijana załoga przyczyniła się do śmierci człowieka, a konsekwencje ponieśli śmieszne, więc nie dziwi mnie ani oburzenie, ani chęć 'rozdmuchania' sprawy w świecie.
      Jednak, gdy są takie przypadki, gdzie ktoś dla rozrywki zamieszcza szkalujące opinie i nęka kogoś w necie, to powinien za to ponieść daleko idące konsekwencje. Dlatego skrzętnie notuję niektóre posty, nawet te, które na polecenie moderatora poszły w niebyt.
      • kozica111 Re: internauta pod sąd 18.01.12, 06:35
        Nie dziwie sie facetowi, w sumie i podanie sprawy do sądu mu na "rękę" bo nagłaśnia to sprawę.
        Odpowiedzialność zespołu karetki żenująca.Jednak jednocześnie bez sensu stosować odpowiedzialność zbiorową.
      • havana28 Re: internauta pod sąd 18.01.12, 06:50
        > . Dlatego skrzętnie notuję niektóre posty, nawet te, które na polecenie moderat
        > ora poszły w niebyt.

Roseńka, dziecko kochane, oczywiście w sądzie sprawę jednego nicka obrażającego drugiego nicka masz wygraną jak w banku...
        • gazeta_mi_placi Re: internauta pod sąd 18.01.12, 09:37
          Zwłaszcza jeśli (chyba, że chodzi o innego nicka) Pani Rosa sama wyzywała tę osobę od "wszy i gnid" smile
      • gazeta_mi_placi Re: internauta pod sąd 18.01.12, 09:36
        Ja też, ja też. Także te o wszach i gnidach Kochaniutka smile
    • sumire Re: internauta pod sąd 18.01.12, 09:27
      mieszane mam uczucia.
      z jednej strony jeśli faktycznie byli pijani, to wina jest oczywista i dziwią 'zawiasy'. z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby wymyślanie komuś w sieci było najlepszą metodą obrony, zwłaszcza że tu obrywa się całej instytucji. wolność słowa jednak nie jest po to, żeby z niej bezrefleksyjnie korzystać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka