Dodaj do ulubionych

Polacy, stało się

17.06.12, 18:13
mówi Tomasz Lis i dodaje:

"My, Polacy, mimo wielkiego pomeczowego smutku wychodzimy ze stanu przygnębienia, ponuractwa i malkontenctwa - pisze Lis . Napisałem w tym miejscu jakiś czas temu, że największą stawką, o jaką Polacy grają na tym turnieju, jest to, jakich siebie zobaczymy w tych dniach.

Co zmieniło Euro? Według Lisa w Polsce widzimy "uśmiechnięte twarze, dumę i radość, uśmiech i optymizm. Takiej radości, takiego entuzjazmu nie było w Polsce od momentu obalenia komunizmu. W jakimś sensie to w tych dniach obalamy definitywnie komunizm - ten w naszych umysłach".

W jakimś sensie właśnie teraz kończy się u nas ustrojowa transformacja, właśnie teraz wchodzimy do Europy. Odkrywamy, że dobrze się czujemy w swojej skórze (schowanej pod koszulką w biało-czerwonych barwach), że od nikogo nie jesteśmy gorsi ani lepsi, że jesteśmy tacy jak goście z całej Europy, którzy nas teraz odwiedzają - pisze w "Newsweeku" naczelny tygodnika."

opinie.newsweek.pl/tomasz-lis--nasza-iv-rp,93078,1,1.html
Podpisuję się czterema kopytamismile
To są wartości za które jestem gotów zapłacić wyższe podatkismile

Bardzo, bardzo się cieszę, że Polska nareszcie zaczyna się zmieniać mentalnie.

Że zostaje przerwane zaklęte koło narodowego malkontenctwa, wiecznych kompleksów i narzekania, że odchodzimy od narodowego codziennego dialogu - Co słychać? Stara bieda!

Do przodu, Polsko!!!
Obserwuj wątek
    • paartycja Re: Polacy, stało się 17.06.12, 18:43
      dobrze gadasz-wódki ci dać big_grin
    • maitresse.d.un.francais uhm, zwłaszcza przedłużając wiek emerytalny 17.06.12, 18:47
      i nadal zadłużając państwo.

Lis niech mówi za siebie. Ja za Lisa nie mówię, co on czuje i co ma w umyśle (jeśli coś tam ma).
    • angazetka Re: Polacy, stało się 17.06.12, 18:48
      Po trzykroć tak smile Coś takiego zadziało się w Niemczech przy okazji Mundialu 2006 i bardzo liczyłam na to, że stanie sie też u nas dzięki Euro. I się udało. Jesteśmy jacyś tacy fajniejsi, lepsi, troszkę bardziej dumni z kraju, troszkę bardziej biało-czerwoni na wesoło.
    • pade Re: Polacy, stało się 17.06.12, 22:21
      Podpisuję się, jak zwyklesmile
      właściwie możesz za mnie pisaćsmile
    • maitresse.d.un.francais Re: Polacy, stało się 17.06.12, 22:46
      To są wartości za które jestem gotów zapłacić wyższe podatkismile

W normalnych krajach wysokie podatki płaci się nie dla idei, tylko celem rozsądnego wydania ich przez państwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka