rosapulchra-0 02.09.12, 18:51 bo na obiad robiłam dziś makaron z tuńczykiem, papryką, pomidorami i oliwkami. A potem się podrapałam w nos, bo zaswędział Kilkanaście minut nie mogłam oddychać Czekam na oklaski i gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbibarbi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 18:55 wszystko przed tobą, papryczki chilli ponoć, palą najbardziej na wejściu i na wyjściu Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 18:56 Nie strasz proszę Przez ciebie będę miała teraz traumę łazienkową Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 18:58 Ale koniecznie o tym napisz bo tego to jeszcze nie miałaś Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 [...] 02.09.12, 19:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 20:52 że wydalę paprykę ???? nie Rosa opanuj się, pisałaś już, że Ci tu zazdroszczą chorób i szpitala, ale paprykowej kupy??? Na litość Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 20:59 opuściłaś prawdopodobnie odcinek (ja zresztą też) gdzie rosa pisała o kłopotach ze stolcem. Skoro teraz może defekować bez kłopotów, to jest to, jak mniemam, powód do zazdrości dla koleżanek z forum z ewentualnym zatwardzeniem bądź z hemoroidami. Prawdopodobnie idealny mąż i śliczne córki równie ładnie to robią i bez problemów. Zatem można zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:09 owszem, opuściłam, bo od niedawna zauważyłam to fascynujące zjawisko. I na takie przypadłości nie natknęłam się, przyznaję. Ale myślałam, że teraz wątki będą mniej chorobowe, a bardziej historyjki z życia wzięte - ot, zaginiona kasa, papryczka pokrojona, ale nie, jednak przyzwyczajeń nie zmienisz tak łatwo. A szkoda, zawsze to jakieś urozmaicenie by było Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:14 A ja codziennie lekko i łatwo, he he.... Zazdrościcie? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:21 ja natomiast powiem Tobie gazeciu, że miewam problemy, szczególnie w nowym miejscu, np na wakacjach, generalnie na nieswoim sedesie, więc szczerze zazdroszczę zauważyłam również, że spory wpływ ma kolor glazury w toalecie. Gdy jest w jasnych, pogodnych, ciepłych barwach, wtedy łatwiej mi to przychodzi. Szczególnie źle działa jednak ciemny odcień beżu, wtedy się stopuję. No tak uroda powiedzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:25 A jak chodziłam do pracy gdzie miałam zawsze stałe godziny to Kochana miałam równo jak w zegareczku (góra 15 minut różnicy jak już), zawsze około 10.15-10.30. Niestety odkąd już tej pracy nie mam aż tak regularnych wypróżnień nie mam, choć codziennie, ale o różnych porach. Znam przysłowie, że bez pracy nie ma kołaczy, ale nie przypuszczałam też, że i regularnych wypróżnień Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:10 W którym miejscu napisałam o zazdrości z powodu chorób i pobytu w szpitalu? Linka poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 19:05 czy zawezwano w porę służby medyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 19:10 Przypadek zostanie omówiony z lekarką pierwszego kontaktu która zna się na wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 19:12 rozumiem krejz , uspokoiłaś mnie, dzięki wielkie. Oby tylko termin się szybko znalazł u lekarki pierwszego kontaktu, bo sprawa wydaje się być paląca. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 23:55 > Przypadek zostanie omówiony z lekarką pierwszego kontaktu która zna się na wszy > stkim. Lekarkę pierwszego kontaktyu to mają zwykli śmiertelnicy- tu występuje przecież GP!!! Gazeta Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 23:59 kk345 napisała: > > Przypadek zostanie omówiony z lekarką pierwszego kontaktu która zna się n > a wszy > > stkim. > Lekarkę pierwszego kontaktyu to mają zwykli śmiertelnicy- tu występuje przecież > GP!!! > Gazeta Polska? Generalny Proktolog? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 20:19 Ja kiedyś potarłam powieki w trakcie krojenia chilli - to dopiero był ból. Odpowiedz Link Zgłoś
katus118 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 20:57 Kolejna dolegliwość chorobowo-bólowa, biedactwo. Ja dzisiaj upiekłam ciasto w kształcie swastyki - pochwalisz mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:16 Ty jesteś faszystką. Nic cie nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka83 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:49 Rosa nawet ja? nick rosapulchra mi sie kojarzy z ROsaPUlCHr czyli ropucha i nie wiedziec czemu Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 22:06 Dla mnie to 'rozowa purchawa' i tez nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 22:11 ona jest piękna jak róża. Dziewczynki, to z łaciny. Teraz Wam wyskoczy, że nie wiecie jak kulą w płot dobrany nik. A tyle pięknych łacińskich nazw chorób jak lues np, syphilis itd itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 22:23 kobieta306 napisała: > ona jest piękna jak róża. Dziewczynki, to z łaciny. > Teraz Wam wyskoczy, że nie wiecie > jak kulą w płot dobrany nik. > A tyle pięknych łacińskich nazw chorób jak lues np, syphilis itd itd. varices extremitatum inferiorum... Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 23:10 Naleze do pokolenia, ktore laciny uczylo sie w szkole, wiec twoje tlumaczenie nicka jest w tym przypadku zupelnie zbedne. Jest to poziom zawansowania 2 lub 3 lekcji laciny, wiec kazda osoba z matura zdawana przed reforma nie powinna miec najmniejszego probemu z tym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 23:22 hermenegilda_zenia napisała: > Naleze do pokolenia, ktore laciny uczylo sie w szkole, wiec twoje tlumaczenie n > icka jest w tym przypadku zupelnie zbedne. Jest to poziom zawansowania 2 lub 3 > lekcji laciny, wiec kazda osoba z matura zdawana przed reforma nie powinna miec > najmniejszego probemu z tym nickiem. Zdawałam maturę parę reform temu, ale łaciny sie nie uczyłam. Tylko klasa humanistyczna miała łacinę. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 23:15 Po prostu nie zalapalas, ze my obie pilysmy do zerowej analogii miedzy nickiem a tym, co reprezentuje soba osoba ten nick noszaca, nie zas do rzeczywistego znaczenia slow tworzacych nick. İ tyle, gwoli wyjasnienia. Odpowiedz w ratach, bo pisze na egzotycznej klawiaturze i wysyla mi sie nie wtedy kiedy trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 23:24 nie no, załapałam ale tu już jakiś czas temu podobny problem się pojawił i reakcja na niego stosowna samej zainteresowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:56 rosapulchra-0 napisała: > Ty jesteś faszystką. Nic cie nie przebije. co ty z tym faszyzmem? obsesję masz czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:19 A ja zjadłam cukierka w polewie czekoladowej. Polewa była lekko nadtopiona i ubrudziła mi palce. Niezły numer, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:05 rosapulchra-0 napisała: > Kilkanaście minut nie mogłam oddychać ze względu na fakt, iż zapewne w mózgu zaszły już nieodwracalne zmiany, proponuję przynajmniej przeleczyć nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:16 Nogi są już leczone (żylaki). Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:20 paartycja napisała: > cudny wątek pszepienkny rosa ma talent komiczny Odpowiedz Link Zgłoś
litle.frog Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:22 Wąteczek milusi. To trzeba przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:15 Po operacji zmniejszenie żołądka już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:18 Przy okazji zapraszam na konkurs, póki co nikt jeszcze nie odgadł, ja zresztą też nie mam pomysłu na odpowiedź: forum.gazeta.pl/forum/w,95160,138514841,138515666,Re_hej.html Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:24 Gazeciu, wzięłabym udział w konkursie ale, nie ukrywam, że cholernie się boję. Również dostałam "Kopernika' i mnie to przywołało do pionu. Od tej pory nie uczestniczę już w tych konkursach. Mam nadzieję, że rozumiesz? Mocno mnie ten Kopernik zestresował. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:27 Spokojnie, Koperniki są dawane na forach nieprywatnych takich jak np. E-mama czy Społeczeństwo. Na forach prywatnych nie masz na nie szans, a Szkapa to forum prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:41 taka ankieta, którą musisz wypełnić jak napiszesz nieładnie o rosie. Od moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:47 ja Was przebiję ) Kroiłam papryczki chili a chwilę po tym... zdjęłam soczewki ) Reakcji opisywać nie muszę Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 nagroda - konkurs 02.09.12, 21:49 gazeta_mi_placi napisała: > Spokojnie, Koperniki są dawane na forach nieprywatnych takich jak np. E-mama cz > y Społeczeństwo. Na forach prywatnych nie masz na nie szans, a Szkapa to forum > prywatne. A jaka nagroda jest dla zwycięzcy ? napisz, to istotne! trzeba wiedzieć, czy warto brać udział w konkursie Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: nagroda - konkurs 02.09.12, 21:51 z tego co pamiętam, to za pierwsze miejsce jest strup z żylaka, za drugie puste opakowanie po tabletkach, a za trzecie chyba dekiel od tej studzienki, co sobie o nią rosa nogę rozbiła. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: nagroda - konkurs 02.09.12, 22:00 Oooo to bedziemy mieli nowa konkurencje na ematce, 'rzut deklem studzienkowym'. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: nagroda - konkurs 02.09.12, 21:54 varna771 napisała: > A jaka nagroda jest dla zwycięzcy ? sandały z paraliztorem i worek cebuli Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: nagroda - konkurs 02.09.12, 21:57 A moze te sandaly z paralizatorem, pobudzilyby chora noge Rosy? Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: nagroda - konkurs 02.09.12, 22:02 nutka07 napisała: > A moze te sandaly z paralizatorem, pobudzilyby chora noge Rosy? > a co z nogą Rosy ? chora? niedobSZe Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: nagroda - konkurs 02.09.12, 22:05 to TY nic nie wiesz??? taka smutna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: nagroda - konkurs 02.09.12, 22:11 kobieta306 napisała: > to TY nic nie wiesz??? taka smutna sprawa. nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:56 Gazeciu - bo Ty jesteś tam bliżej, to może wiesz. Jak zakończyła się sprawa z liszajem sromu? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 03.09.12, 11:03 Nie wiem, ale mamy nadzieję, że zaleczony Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:20 osapulchra-0 napisała: Kilkanaście minut nie mogłam oddychać Żyjesz jeszcze po tym zdarzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 02.09.12, 21:22 rosapulchra-0 napisała: Czekam na oklaski i gratulacje Witam, No co ty? Za chili się nie należą. Paprykę zwaną czuszką pokrój i potrzyj oko, wtedy będą oklaski. Ja to nawet zjadłam raz czuszkę, ale nigdy więcej tego nie zrobię;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 03.09.12, 09:06 czemu ? ja jem czuszke moj pies tez Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 03.09.12, 18:06 Ja też jem, ale raczej nie samą A Psu nie polecam, oj nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 03.09.12, 08:54 rosapulchra-0 napisała: > bo na obiad robiłam dziś makaron z tuńczykiem, papryką, pomidorami i oliwkami. > A potem się podrapałam w nos, bo zaswędział Zawsze mi się ten komiks przypomina: > Kilkanaście minut nie mogłam oddychać Oj, to powinnaś zacząć trenować nurkowanie głębinowe. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Paprczkę chilli pokroiłam, 03.09.12, 17:57 Znam - moja średnia córka przerobiła dwa lata temu Odpowiedz Link Zgłoś