Dodaj do ulubionych

Jakie auto?

09.04.13, 12:40
czec dziewczyny, chciałam zasięgnąć opinii o waszych samochodach. Przyszedł czas rozglądac się za nwym autem, nasz lanod ma już 13 lat.
W kręgu naszych zainteresowań jest Mazda 2 ,Peugeot 206, Corsa . Szczególnie szukam opinii o mazdzie, bo mi się najbvardziej podoba i ma w zasadzie wysoką pozycję w rankingu, ale nie ma to jak wiadomości z pierwszej ręki.

Ania
Obserwuj wątek
    • ella_nl Re: Jakie auto? 09.04.13, 12:49
      Ja mam opla Merivę. Jestem bardzo zadowolona.
      • nusia271 Re: Jakie auto? 09.04.13, 12:58
        A czy ktoś ma Opla Zafirę?? Coraz częściej myślę nad jej kupnem ale nie wiem. Potrzebuję "pakowne" autko i w grę wchodzą albo kombi (dokładniej Opel Astra lub WV Passat B5) lub właśnie wspomniana wyżej Zafira.
        Znawcę proszę o wskazówki smile
        • marina2 Re: Jakie auto? 09.04.13, 13:22
          kolega przerabia 3 zafirę-auto firmowe jeździ duuużo.nie narzeka.powieli po raz 4
        • chipsi Re: Jakie auto? 09.04.13, 13:34
          Uważaj na combi, gdyż czasem wersja sedan ma bardziej pojemny bagażnik. Często też combi wygląda jakby coś sedanowi się do d.py przykleiło wink Oczywiście są wyjątki i taka np. alfa lepiej prezentuje się w combi właśnie (ale ma mniej pakowny bagażnik).
        • nusia271 Re: Jakie auto? 09.04.13, 14:13
          ja myśle o czymś takim allegro.pl/opel-astra-iii-1-7-cdti-101km-2006-p-o-l-e-c-a-m-i3149286370.html
          lub allegro.pl/opel-zafira-2004r-2-0tdi-101km-polecam-i3128873848.html
          lub allegro.pl/vw-passat-highline-kombi-1-9tdi-130km-zamiana-i3128371413.html

oczywiście to nie są aukcje, w których chce coś kupić tylko tak dla zobrazowania auta - tym co mogą nie wiedzieć jakie to dokładnie modele wink
        • mimka23 Re: Jakie auto? 09.04.13, 15:11
          Jeśli pakowne to polecam vw touran. Ja jestem zachwycona, ale w dieslu to tylko 1.9 bo 2.0 im nie wyszło. No i nie pali dużo jak na taki samochód.
        • pszczolaasia Re: Jakie auto? 10.04.13, 09:52
          ja mam opla zafire. zasadniczo jestem zadowolona. tyle ze powoli tez mi zaczyna brakowac miejscasuspicious ale jak sie przesiedlismy z golfa do zafiry to nam sie wydawalo ze mamy miejsca w huk. z czasem sie to zmienilosuspicious
          ponoc w zafirach sa wadliwe pompy paliwowe ale nam odpukac nic sie nigdy nie stalo. jak bym miala wymieniac szczerze mowiac ja na inny to bylaby to znowu zafira gdyby nie to ze potrzebuje auta z napedem an 4 kola. nie wiem w sumie czy w zafirach sa napedy na 4kola? bo w mojej niestety nie masad
    • adellante12 Re: Jakie auto? 09.04.13, 14:03
      to nie jest mazda tylko ford fiesta ze znaczkiem mazdy.
      • anek130 Re: Jakie auto? 09.04.13, 14:41
        a Fordy też nie najgorsze prawda?
        • shellerka Re: Jakie auto? 09.04.13, 18:23
          jak mówi pradawne przysłowie staropolskie "ford g... wort" wink

żarcik.

jeździłam niejednym fordem i nigdy nie narzekałam. fiestą - co prawda nie naszą, odbierał mnie mąż ze szpitala po pierwszym porodzie, więc mam wyjątkowy sentyment mimo, że nie działało w nim ogrzewanie, i jakoś tak mało przestronnie było wewnątrz tongue_out
          • adellante12 Re: Jakie auto? 09.04.13, 22:27
            jakoś tak mało przestronnie było wewnątrz tongue_out

buhhahah eufemizm roku smile)))))
    • maggorlo Re: Jakie auto? 09.04.13, 14:05
      Znajoma posiadaczka corsy twierdzi, że w tym aucie trzeba wykręcać jakąś obudowę maski żeby móc wyjąć akumulator. Irytujące, szczególnie zimą kiedy to zdarza się potrzeba doładowania...
    • lauren6 Re: Jakie auto? 09.04.13, 14:46
      Z w/w wzięłabym mazdę.
    • kerri31 Re: Jakie auto? 09.04.13, 17:57
      Z tych trzech wymienionych zdecydowanie bierz Mazdę. Nie zrób sobie kuku i nie kupuj ani Peugeota ani Opla.
    • triss_merigold6 Re: Jakie auto? 09.04.13, 18:34
      Czyli szukasz malutkiego autka?
      My też musimy zmienić złom na coś nowszego i przymierzamy się do nowej Dacii Duster, ewentualnie do Galaxy.
      • anek130 Re: Jakie auto? 09.04.13, 20:55
        no takiego miejskiego, jest nas trzech, na wakacje potrafię sie spakowac do jednej walizki wink)), naprawdę nie wiem do czego miałoby nam słuzyc większe auto- ale ja może czgos nie widzę, Lanos hatchback, dwudrzwiowy sprawował się kapitalnie, w dodatku mamy zainstalowany gaz, więc zająl duzo miejsca w bagażniku, a i tak dawaliśmy radę.

Ania
        • barefoot_duck Re: Jakie auto? 09.04.13, 22:09
          Mistrzuuuuuu, naucz mnie!!!! My będąc jedynie we trójkę wyjeżdżając na kilka dni potrafimy załadować nasz niemal 700 litrowy bagażnik w kombiaku "po korek" i mamy momenty tęsknego spoglądania w kierunku samochodów typu Chrysler Town&Country (lub inaczej momenty pomroczności jasnej, na szczęście szybko duszone w zarodku) wink
          • czekoladkamilka13 Re: Jakie auto? 09.04.13, 22:17
            Matko!!!!
            My na wakacje jeździmy we czwórkę w mondeo kombi i też jest nam ciasno!!!!
            Ale żeby dać radę w lanosie z gazem - szacun!!!
          • triss_merigold6 Re: Jakie auto? 09.04.13, 22:18
            Chryslery się sypią, nie warto. D
            Dlatego zmieniamy kombi na suva.
            • adellante12 Re: Jakie auto? 09.04.13, 22:32
              Tak reaguje na Chryslera...

Nic mi nie mów 1,5 roku przejechał 35 tys km w serwisach przestał 6 miesiecy ponad a włozyłem w naprawy ponad 13 tys PLN.
              • barefoot_duck Re: Jakie auto? 10.04.13, 08:43
                Spoko, Chryslera kupić nie planuję, mam świadomość, że to dość "zabawkowe" samochody. Na Town&Country spoglądam tęsknym wzrokiem ze względu na obszerność.
                SUVa miałam w planach przed zakupem obecnego kombi, ale żaden nie był w stanie stanąć w szranki wielkością bagażnika z E-klasą. No ale to jest w ogóle specyfika SUVów - z zewnątrz duże, napompowane, a z przestrzenią bagażową bywa lipa. I tak mi odpadł m.in. wymarzony Nissan Murano - bagażnik ok. 430 l tylko i do tego nieustawny.
                • adellante12 Re: Jakie auto? 10.04.13, 09:32
                  dla mnie suvy i wszelkie c-maxy zafiry itp to jakieś chore mutanty. Ni to kombi ni to osobówka. Jedyna zwiększona przestrzeń to nad głowa do dachu jest, która de facto nikomu do niczego nie jest potrzebna.
      • mama766 Re: Jakie auto? 10.04.13, 11:50
        my też rozważamy nową dacie duster z LPG, ale jeszcze do końca przekonani nie jesteśmy.
    • czekoladkamilka13 Re: Jakie auto? 09.04.13, 21:21
      ja z kolei polecam z malych miejskich autek - seata ibizę - mała, zwrotna no i wszędzie zaparkujesmile
    • gato.domestico Re: Jakie auto? 09.04.13, 22:21
      tylko honda civic 1.4 lejesz paliwo i jezdzi bez awarii
      • czekoladkamilka13 Re: Jakie auto? 09.04.13, 22:37
        ja moja ibizke też tylko tankuję i myję na myjni za 8 zetasmile
        • moniaaga Re: Jakie auto? 10.04.13, 09:11
          Małe -polecam toyotę corole. Ja mam renault scenic na gaz. BOMBA!
    • esr-esr Re: Jakie auto? 10.04.13, 09:29
      ja mam golfa 5 plus (trochę większy) i też sobie chwalę. w miarę pakowny, wygodny, całkiem dużo przestrzeni jak na takie autko. mało awaryjny (mam 1.9 tdi), części mają dużo zamienników i są dostępne w każdym sklepie motoryzacyjnym. vw są dobrze znane mechanikom, a to też ważne.
    • moguer Re: Jakie auto? 10.04.13, 09:36
      Ja głównie jezdziałam małymi autkami, po prostu musze bez stresowo zaparkowac itp. Miałam Citroena C3 , C4 , od miesiaca jestem szczęśliwą posiadaczką Mini. Dla mnie to idealny samochód, nawet już z zazdrością nie spoglądam na męża samochód, ale on jak facet lubi duży. Mazde 3 odradzam, ma nówkę znajomy i praktycznie nie wyjezdza z serwisu.
      Mini ma spory bagażnik, myślę , ze spokojnie się spakujecie na wakacje, zwrotny, tylko nie kupuj z najmniejszym silnikiem, starszny mół (jezdziałam na jezdzie testowanej)
      • anek130 Re: Jakie auto? 10.04.13, 11:04
        ale mini co? mini cooper? jeśłi tak to nie na naszą kieszensad(
        • moguer Re: Jakie auto? 10.04.13, 11:18
          Tak Mini Cooper , wiesz nie napisałaś nic o finansach smile szkoda naprawde fajniutkie autko
          • anek130 Re: Jakie auto? 10.04.13, 11:26
            wiem, mi sie tez podobasmile)
          • anyx27 Re: Jakie auto? 10.04.13, 11:48
            Zastanawialiśmy sie nad Mini, nawet mieliśmy już podpisywać umowę kupna, na szczęście przyszło opamiętanie wink Mini jako drugie auto dla kobiety tak, ale nie jako jedyne w rodzinie.
            U nas stanęło na Nissanie Juke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka