Dodaj do ulubionych

Klasyczny krem nivea

28.11.13, 21:47
Wiecie, ten w płaskim granatowym pudełeczku.

Jakie ma właściwości? Natłuszcza? Nawilża? Można na mróz?
A zapycha? Bo pamiętam, że się nie wchłaniał, tylko robił białą maskę.
Dostałam dziś do zakupów i nie wiem co z nim robić, poza wąchaniem, oczywiście wink
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 22:01

Ja tam używam do rąk. Wchłania się szybko Akurat dla mojej skóry idealny. Zuzywam na tony.
      Ale ja jestem atopikiem.
    • ichi51e Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 22:04
      Ja rowniez zapach wspominam z przyjemnoscia. Tesc do wszystkiego uzywa
    • run_away83 Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 22:19
      Natłuszcza i nawilża. Na mróz niekoniecznie, bo zawiera sporo wody. Pory zatyka, bo ma sporo tłuszczu. Cerze mieszanej i tłustej może bardzo zaszkodzić, do suchej można zaryzykować. Genialny na skórę przesuszoną i spierzchniętą - usta, skórki wokół paznokci. Można zastosować jako maskę na dłonie i stopy - nałożyć grubą warstwę, wmasować, na to rękawiczki/skarpetki i zostawić na jakiś czas, potem nadmiar zmyć. Można zaryzykować w charakterze kremu pod pieluchę (o ile dziecię nie ma skłonności do uczuleń).
    • vilez Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 22:21
      Dobry do torebek i jasnych butów smile
      • escollo Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 22:48
        Dla mnie to towar pierwszej potrzeby - używam do ustsmile. Tylko w domu ale nie zasnęłabym bez kremu nivea w domusmile. Jak umyję zęby to pozniej musze posmarować usta kremem Nivea. Żadna pomadka mi go nie zastąpi. Ostatnio zapomnialam zabrac na wyjazd i pierwsze co zrobilam to szukalam stacji benzynowej i musialam kupic.
        • pepitka_cb Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 22:56
          Oboje z mężem mamy dokładnie tak samo!
          • alutkama Re: Klasyczny krem nivea 29.11.13, 01:26
            Ja tez tak mam. Nie moge niczym innym posmarowac ust. Tylko nivea. Zawsze pod reka, w torebce, samochodzie. Uzywam rzadko, ale jak zabraknie, zapomne to wtedy jest problem. Musze szybko kupic nowy. Uzalezniacz czy co? wink
    • drosetka Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 23:10
      ja używam na noc, świetnie natłuszcza, na dzień uzywam pod oczy, na resztę twarzy coś bardziej lekkiego. Pod oczy każdy inny krem nie uczula, tylko nivea jest niezastąpiony. I napisze coś jeszcze lepszego, wiele osób nie daje mi tyle lat ile mam w rzeczywistości. A ja myślę ze to dzięki kremowi Nivea tongue_out uzywam go od odkąd pamiętam., jak byłam małym dzieckiem. CZęsto jako dziecko czy nastolatka miewałam tendencję do spierzchniętych, popękanych ust, tylko nivea się sprawdzał. Dla mnie to nr 1 w mojej podrecznej kosmetyczcesmile
      • zuzi.1 Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 23:18
        dla mnie też, uwielbiam ten krem, do rąk tez jest dobry
      • mama303 Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 23:50
        Ja tez bardzo lubię na noc, uzywa go tez moja córka i mąż podbiera smile
    • czar_bajry Re: Klasyczny krem nivea 28.11.13, 23:38
      Ja używam tylko i wyłącznie klasycznego nivea moja babcia i mama też tak robią a raczej babcia robiła i do samej śmierci miała piękną skórętongue_out
      mamie też nic nie brakujetongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: Klasyczny krem nivea 29.11.13, 09:58
        Moja Babcia też, ale używała Panią Walewską, uwielbiałam wąchać.
        • przeciwcialo Re: Klasyczny krem nivea 29.11.13, 17:15
          Pani Walewska nadal jest.
          Moja mama dluuugie lata uzywła Nivea ale zdadzila go na rzecz kremu Dove.
          • czar_bajry Re: Klasyczny krem nivea 29.11.13, 18:10
            ja też na jakiś czas przeszłam na Dova ale jednak powróciłam do Nivea
    • asia_i_p Re: Klasyczny krem nivea 29.11.13, 00:10
      Natłuszcza.
      Moja siostra stosuje na dłonie (skóra atopowa).
    • wegatka Re: Klasyczny krem nivea 29.11.13, 00:11
      Długo używałam kremu Nivea do rąk i do stóp, ale jakiś czas temu zamieniłam go na Dove. W sumie jest podobny do Nivea. Różni się tym, że jest mniej tłusty, a bardziej nawilżający. Dla mnie niezastąpiony na suchą skórę całego ciała. Bardzo dobrze się wchłania i pięknie pachnie.

https://imgx.doz.pl/image/preparaty_zdjecie/148243

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka