ida771 09.01.14, 21:37 Bez nart a z dziecmi, wyjazdowo, jak spędzacie? Szukam inspiracji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volta2 Re: ferie zimowe 09.01.14, 23:16 Jak bez nart to zakopane/bukowina i chodzenie po gorach z rana a wieczorami termy. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: ferie zimowe 10.01.14, 09:38 Lepsze termy są na Słowacji. I czasem jakaś jaskinia się znajdzie do pooglądania. Co polecam o każdej porze roku, bez względu na pogodę. Można też pozwiedzać zamki czy inne zabytki. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: ferie zimowe 10.01.14, 23:18 Na slowacji zima szlaki sa zamnkiete, dlatego podhale preferujemy, no i jedzenie bez porównania lepsze. Narciarsko kijem nie tykam, ale tu bez nart ma btc. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: ferie zimowe 10.01.14, 09:23 Zależy co lubicie, na ile was stać, w jakim wieku są dzieci i gdzie możecie się wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: ferie zimowe 10.01.14, 09:25 nasz jedzie do babci - ona niech zapewnia mu atrakcje. Nie mamy możliwości wyjechania 2 razy w roku na odpoczynek, wybieramy zawsze letni okres. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: ferie zimowe 10.01.14, 09:27 Ja jadę do ośrodka w górach oferującego bogaty program animacji dla dzieciaków i atrakcje dla dorosłych Zresztą jadę tam już 3 raz, bo dzieciaki mi żyć nie dają. Moja 5,5 latka ostatnio w przedszkolu miała narysować swoje marzenie, no i narysowała....hotel Odpowiedz Link Zgłoś
daria_novak Re: ferie zimowe 10.01.14, 09:32 a możesz coś więcej napisać ? szukam czegoś na ferie dla 2+1 ( 7-latek ) co prawda ofert tysiące ale wole coś sprawdzonego Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: ferie zimowe 10.01.14, 10:46 Ja jeżdżę do hotelu Stok w Wiśle, tyle że obawiam się że może już nie być w nim miejsc www.hotelstok.pl/aktualnosc/207/ferie-2014 Jedzenie bardzo dobre! Hotel posiada własny stok paredziesiąt metrów dalej, tyle że raczej aktualnie nieczynny. Generalnie z pokoju wychodzi się rano, wraca wieczorem. Dzisiaj będę dysponowała grafikiem animacji Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: ferie zimowe 10.01.14, 09:33 Jedziemy do wód, bedziemy spacerowac, moczyc sie w solankach, zaliczymy sanki, dla siebie zamowilam dietę owocowo-warzywna i masaże. Juz sie cieszę i licze na piekna zime. Odpowiedz Link Zgłoś
ida771 Re: ferie zimowe 10.01.14, 15:54 do wód czyli do spa? czy do gorących źródeł? Odpowiedz Link Zgłoś
moguer Re: ferie zimowe 10.01.14, 09:43 My lecimy na tydzień na Lanzarote tym razem z Itaką z last minute Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: ferie zimowe 10.01.14, 10:31 2 tygodnie w cieplych krajach, nie cierpie zimy. Maz jezdzi na nartach, wiec w ramach kompromisu jedziemy na weekend do Davos (ja bede spacerowac z dzieckiem/ciagnac je na sankach, on bedzie jezdzil), oprocz tego maz jedzie jeszcze na jeden narciarski weekend z kolegami. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: ferie zimowe 10.01.14, 11:34 Akurat wędrówki w górach (i to z dziećmi) to może być średni pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: ferie zimowe 10.01.14, 23:16 A dlaczegóz to? Nasi uwielbiaja, szczegolnie jak z murowanca moga się sturlac do kuźnic? Latem niewykonalne, zima snieg niesie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna22 Re: ferie zimowe 10.01.14, 14:08 Częściowo wyjazd na zwiedzanie. Częściowo w domu: kino, teatr, łyżwy, basen, spokojne zakupy obuwniczo-odzieżowe i leniuchowanie Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: ferie zimowe 10.01.14, 19:10 ja nie mam problemu z lokalizacją dziecka tylko terminem, dlaczego ten pierwszy najgorszy trafił się akurat mojemu województwu* ?? * prawidłowo to jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: ferie zimowe 18.01.17, 15:46 Dla mnie pierwszy jest zawsze najlepszy bo tylko my mamy wtedy ferie a to oznacza luz i świetne ceny za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: ferie zimowe 11.01.14, 11:14 W domu wakacyjnym, niedaleko stok narciarski, dom na dużej działce w spadku, super się saneczkuje. Jak nie będzie śniegu to chyba w błocie będziemy zjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazzurawina Re: ferie zimowe 18.01.17, 11:37 Na pierwszy tydzień mamy zaplanowane półkolonie z robotyką i informatyką, po południu konie. Drugi tydzień - zajęcia teatralno - malarskie, kino, nauka pływania na basenie, spotkania z angielskim. Dni wypełnione od rana do wieczora, nie będzie czasu się nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: ferie zimowe 18.01.17, 11:40 Kiedyś (ale bez dzieci) byłam zimą w Puszczy Białowieskiej, w tej wsi, gdzie mieszka Wajrak i było świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
labianka Re: ferie zimowe 18.01.17, 13:36 Długie spacery z psem, spotkania ze znajomymi, zwiedzanie miast np. poszukiwania krasnoludków we Wrocku albo wyjazd do Trójmiasta z nadzieją, że zobaczymy śnieg na plaży + dużo gorącej czekolady na wynos, termy, z córą shopping i spa, z synem gry (monopolista zatracony + wspólne lektury i długie filozoficzne rozmowy o byciu i życiu Odpowiedz Link Zgłoś
labianka Re: ferie zimowe 18.01.17, 13:38 Zapomniałabym całkiem: w tym roku będziemy uprawiać nową aktywność feryjną - ucieczka przed smogiem Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: ferie zimowe 18.01.17, 15:39 To zależy co się lubi My lubimy chodzenie po górach i rowery i na ferie zimowe lecimy na Majorkę Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: ferie zimowe 18.01.17, 15:50 Nie ma u nas ferii zimowych wcale mi to nie przeszkadza,bo dla mnie zima to czas siedzenia w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: ferie zimowe 18.01.17, 15:55 Jadę na tydzień do babci w góry (mąż, syn, moja siostra i ja), plannuję jeden dzień w termach spędzić, jeden w kopalni wieliczka, jeden na spacerze po dolinkach, jeden na szopingu i 2 na nic nie robieniu - moze kino wowczas? Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: ferie zimowe 18.01.17, 15:58 A drugi tydzień w pracy dziecko na feriach w domu kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: ferie zimowe 18.01.17, 15:56 W tym roku spędzimy tydzień nad Bałtykiem, w hotelu z basenem. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliapp74 Re: ferie zimowe 02.02.17, 14:36 Dla mnie na ferie zimowe z dziećmi to tylko w góry W tym roku wybieramy się do Zakopanego, jeśli nie chcecie jeździć na nartach jest dużo innych atrakcji, a jednak górski klimat zimą jest niepowtarzalny. Jedyny minus to ceny w Zakopanem, wyższe niż w miejscach, gdzie jeździliśmy w zeszłych latach. Ale udało się wziąć pożyczke w feniko, raz na jakiś czas nie zaszkodzi, a spłaca się szybko. Dla dzieci warto - Zakopane jest piękne, ale jak kto lubi :p Odpowiedz Link Zgłoś