Dodaj do ulubionych

Aż się we mnie gotuje !!!

18.02.14, 22:21
wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,title,Potrzebna-pomoc-dla-skatowanego-4-letniego-Kacperka,wid,16415567,wiadomosc.html
Po przeczytaniu tytułu myślałam, że krwi im brakuje, jakaś poważna operacja na horyzoncie i kasę potrzeba bo tylko za granicą albo jakiś wypasiony sprzęt do rehabilitacji etc , a tu proszę....
Co to za ośrodek pomocy rodzinie ?
Tego konkubenta razem z matką to bym nie napiszę co bo mnie wytną.
Żałuję, że mnie w Pl nie ma bo bym tam podjechała z czym tylko mały potrzebuje.
Normalnie para uszami mi idzie jak o czymś takim czytam- się podniecają co poniektórzy krzykiem zarodków tylko już nikt nie dba o to czy narodzonym nic nie brakuje.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:26
      Biedny maly... uncertain rodzice zwierzeta. I ojciec (?) i matka i konkubent (bydlak)
    • antyideal Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:28
      Najsmutniejsza jest informacja, ze nikt tego dziecka nie odwiedza uncertain
      • lelija05 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:31
        Też na to zwróciłam uwagę, oby teraz znalazły się chociaż jakieś "ciocie" wolontariuszki, które go odwiedzą.
    • neffi79 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:34
      podłość ludzka nie zna granic
      sad
    • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:35
      Czytałam o tym dziś i sama mam zamiar coś małemu posłać.

Chciałabym, żeby tych ludzi na pożarcie wilkom rzucili. Padalce.
    • euphoria77 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:41
      Skompletuję jutro troche rzeczy i zawiozę pod ten wskazany adres.
      dziewczyny, z racji tego,źe mieszkam kilkadziesiat km od tego centrum,w którym przebywa Kacperek, zastanawiam się,czy tam nie podjechać,czy obecność kogoś obcego zyczliwego coś by dała. Co o tym myślicie? Głupi pomysł,czy ma to jakiś sens?
      • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:49
        Zadzwoń zapytaj.
      • totorotot Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 23:01
        Jedz, pewnie. Niestety Bytom za daleko ode mnie.
      • beatulek Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 14:36
        Zapytaj - bo z drugiej strony jak się maluch przywiąże do Ciebie, polubi Cię a Ty po wypisaniu go ze szpitala znikniesz z jego życia to po raz kolejny może się zawieść na dorosłej osobie. Pytaj w szpitalu.
      • to_ja_tola Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 17:16
        euphoria77 napisała:

> Skompletuję jutro troche rzeczy i zawiozę pod ten wskazany adres.
        > dziewczyny, z racji tego,źe mieszkam kilkadziesiat km od tego centrum,w którym
        > przebywa Kacperek, zastanawiam się,czy tam nie podjechać,czy obecność kogoś obc
        > ego zyczliwego coś by dała. Co o tym myślicie? Głupi pomysł,czy ma to jakiś sen
        > s?

>
        ja bym pojechała....
    • cygarietka Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:44
      I to jest ta pier.... polska!!!! I nie piszcie patriotki, że tak nie jest.
      Zagotowałam się....... i ryczę
      Bidulek - uczy się jeść......
      O "opiekunach" nie wspomnę, ciekawe jaką karę dostali, zakładam, że w POLSCE zawiasy sad(((
      Żeby tylko znalazła się osoba która mu pomoże i znajdzie rodzinę, która go pokocha
      • rosapulchra-0 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 22:59
        100/100
      • burina Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 23:02
        No tak, nigdzie indziej nie ma skatowanych dzieci.
        • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 23:04
          Są owszem, ale w Polsce to jakaś epidemia.
          • ichi51e Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 08:13
            Jasne. Tylko w pl
            www.childhelp.org/stories
            www.dailymail.co.uk/news/article-2541667/Young-couple-accused-horrific-child-abuse-left-newborn-twin-boys-cracked-skulls-broken-bones.html
            abclocal.go.com/wabc/explore?tag=child-abuse
            news.sky.com/story/1090724/chinese-girl-subjected-to-horrific-abuse
            www.nbc-2.com/story/23764243/three-charged-in-barbaric-case-of-child-abuse
            • baltycki Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:51
              rosapulchra-0

100/100
              • rosapulchra-0 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 20:48
                Dostałeś już orgazmu, dziadku? suspicious
            • rosapulchra-0 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 20:48
              Oburzającym jest fakt, że MOPS - instytucja zobowiązana do pomocy potrzebującym żebrze teraz o podstawowe środki dla pobitego dziecka. Oczywiście zbrodnia pobicia małego dziecka jest absolutnie bezdyskusyjna, ale nie znam historii, w których prosi się ludzi dobrej woli o pomoc. Na Owsiaku wieszają psy, ale on swoją akcją wspomógł wiele szpitali i to w sprzęty ratujące życie. Przede wszystkim dzieci.
              BTW, dziś w radiu słyszałam dwie okropne historie z udziałem dzieci. Matka prawdopodobnie wyrzuciła swoje dwuletnie dziecko z czwartego piętra i sama za nim skoczyła. Dziewczynka zginęła na miejscu, matka jest w stanie krytycznym. Została aresztowana, bo istnieje wysokie podejrzenie, że dokonała morderstwa na swojej córce.
              Druga jest jeszcze gorsza, maleńkie, kilkudniowe dziecko zostało zaatakowane przez psa, który odgryzł mi twarz.
              Wszędzie na świecie dochodzi do różnych strasznych historii z udziałem dzieci, ale na pewno nie wszędzie instytucja, która ma w obowiązku pomagać najbiedniejszym, prosi o podstawowe artykuły dla poszkodowanych dzieci.
              • menodo Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 22:04
                "Dziewczynka zginęła na miejscu, matka jest w stanie krytycznym. Został
                > a aresztowana, bo istnieje wysokie podejrzenie, że dokonała morderstwa na swoje
                > j córce."

Ten areszt to chyba żeby nie uciekła?

>" Druga jest jeszcze gorsza, maleńkie, kilkudniowe dziecko zostało zaatakowane pr
                > zez psa, który odgryzł mi twarz. "

Przyjmij moje wyrazy współczucia, Rosa.

• rosapulchra-0 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 22:37
                  To miała być ironia? No to ci nie wyszła.
                  • menodo Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 22:48
                    Nie, to nie miała być ironia.

• rosapulchra-0 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 22:58
                      No to nie rozumiem twojego współczucia. W Polsce noworodki w beczkach lub w zamrażalnikach, katowane maleńkie dzieci przez rodziców narkomanów czy alkoholików, śliski kocyk - też jest czego współczuć.
                      • menodo Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 23:35
                        rosapulchra-0 napisała:

> No to nie rozumiem twojego współczucia"

Łomatko, ale ty nieogarnięta jesteś. Jeszcze nie załapałaś?
                        Współczuję Ci - bo jak sama napisałaś - pies odgryzł ci twarz.

• rosapulchra-0 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 23:44
                          To wyjaśnij mi, jak bardzo trzeba być tępym/mieć złą wolę, żeby literówkę tak odczytać? No jak?
                          • menodo Re: Aż się we mnie gotuje !!! 20.02.14, 10:18
                            A jak tępą dzidą trzeba być, aby już w pierwszym moim poście nie zajarzyć, że chodziło mi o literówkę - i jeszcze się awanturować?

No i jeszcze powiedz, co się dzieje z tą "aresztowaną w stanie krytycznym" kobietą?

Albo już EOT, bo znowu powiesz, że jesteś prześladowana.
                            • boo-boo Re: Aż się we mnie gotuje !!! 20.02.14, 10:46
                              Nie wiem jaką- ale to dopiero trzeba być żeby się czepić o literówkę.......
        • cygarietka Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 23:08
          > No tak, nigdzie indziej nie ma skatowanych dzieci.
          I tu się mylisz, tylko w NORMALNYM kraju nikt nie prosi o pieluchy i słoiczki dla skatowanego dziecka. I kary dla oprawców też są "nieco" inne.
          Boszeeeeeee do czego to doszło......

• mary_lu Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 23:14
            Nie, w normalnym polskim szpitalu nikt o takie rzeczy nie prosi. Albo jest pomyłka w artykule, albo ktoś tu ma lepkie ręce.
        • boo-boo Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 08:06
          Owszem są ale w Polsce to jakaś "nowa moda". Nie tak dawno jak podali w wiadomościach na Sky News, że 7 tyg. niemowlę zmarło w szpitalu w Manchesterze i aresztowano 3 osoby - matkę i dwóch facetów to moja pierwsza myśl była "Polacy"- serio- to tak mi od razu do głowy przyszło na fali tego co się ostatnio w Pl dzieje. I ku mojemu "zaskoczeniu"- 2 dni po tym komunikacie co na Sky słyszę ? - oczywiście oprawcy to Polacy.

W normalnym kraju instytucje podobne do MOPR nie proszą o pomoc w zakupie pieluch, środków czystości czy ubrań dla takiego dziecka jak ten mały. To jest skandal normalnie, żeby MOPR na takie rzeczy nie miał.
          • pederastwa Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 17:31
            Jesteś Polką. Czujesz się oprawcą? Utożsamiasz się w jakiś sposób z oprawcami?
    • mary_lu Re: Aż się we mnie gotuje !!! 18.02.14, 23:11
      Sorry, że z całej tej historii wyciągnę taki przyziemny wątek, ale nie rozumiem, dlaczego oddział szpitalny prosi o pieluchy i chusteczki. Oni to akurat mają, NFZ za to płaci. Tak samo jedzenie dostosowane do aktualnych potrzeb, ze słoiczkami włącznie.
      • boo-boo Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 08:00
        Tylko, że nie katowicki szpital o to prosi tylko bytomski MOPR. No nie wiem....jeśli są chętne do pomocy to ja bym na waszym miejscu skontaktowała się bezpośrednio ze szpitalem, nic bym MOPR-owi nie zostawiała.
        A tak swoją drogą tak mnie to wczoraj *&^&*()()o, że wysłałam kilka e-maili min. do kancelarii Donka, śląskiego oddziału NFZ i RPO- z odpowiednim komentarzem.
        I macie rację- najsmutniejsze jest w tym to, że nikt z rodziny go nie odwiedza. Co takie dziecko musi czuć- nawet sobie nie wyobrażam. Mam nadzieję, że znajdzie prawdziwych rodziców którzy go pokochają.
        • ichi51e Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 08:15
          Myslisz ze w MOPR te sloje zjedza a pieluski zuzyja? Jak ktos ma i chce dac niech daje - nie
          To dziecko to inne skorzysta.
          • verdana Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 09:02
            Pieluchy i słoiczki - dziwne, ale ubranka nie - skąd w szpitalu mają być ubranka dla dziecka?
            A co do katowania dzieci - jeśli gazety podają i to często na pierwszych stronach, ze dziecko zostało skatowane to swiadczy to tylko o dwóch rzeczach a. takie przypadki są rzadkie i niecodzienne, b. czytelnicy to lubią.
            • aga_sama Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 09:14
              Co to MOPR-owi środków zabrakło?

rozumiem, jak ośrodek pomocy społecznej prosi o pomoc w nagłej sytuacji. W zeszłym roku sama wpłacałam pieniądze na konto lokalnego OPS-u, które po pożarze ośrodek założył specjalnie dla matki dziecka niepełnosprawnego. W ogniu zginął ojciec - jedyny żywiciel rodziny. Trzeba było szybko się zebrać, poszła kasa, poszły dary rzeczowe, bo dziewczyna (sama ranna) została z kilkuletnim autystą bez niczego.
              Ale na prawdę nie rozumiem sytuacji. Dziecko jest pod opieką szpitala, finansowanego przez NFZ ipod opieką MOPR-u. I ośrodek prosi o pieluchy, ubrania?
        • drosophila1 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 09:31
          Na pieluchy semi w szpitalu jest limit 2 lub 3 sztuki na dobę i oni tych limitów bardzo sztywno się trzymają. Jeśli zużyją to co zostało zakontraktowane, to za resztę płacą z własnej kieszeni. Najczęściej na oddziały rodzina donosi brakujące rzeczy, ale tutaj rodziny nie ma.
          • drosophila1 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 09:33
            I ubrań NFZ nie refunduje. Masz z przydziału jedną piżamkę i tyle.
            • lauren6 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 09:41
              Ok, ale skoro dziecko jest pod opieką MOPS to znaczy, że teraz państwo powinno łożyć na jego utrzymanie? Jak na dzieci w DD, skoro rodzice to bydlęta i pewnie mają ograniczone prawa rodzicielskie. Mi to wygląda na jakiś bajzel administracyjny. Pieniądze na to dziecko pewnie są, ale gdzieś się zawieruszyły w systemie uncertain
              • drosophila1 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 10:18
                Niestety powinności państwa pozostają w naszym cudownym kraju pobożnym życzeniem uncertain
              • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 17:47
                A dlaczego ten dziad co pobił nie płaci za rehabilitację dziecka?

A matka?
                Można tak sobie zniknąć? Czy, też babsztyl w kiciu tv ogląda i plotkuje, w między czasie pisząc miłosne listy ze zwyrodnialcem ? Kible powinni w jakimś domu dziecka , szkole, czy szpitalu szorować a rachunki ze szpitala gdzie mały przebywa na ich konto, do końca życia niech spłacają.
                • cygarietka Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:09
                  DOKŁADNIE!!!!
                  Najbardziej wku.... mnie te wakacje w więzieniu, na więźnia przeznaczone 2 tys./ mies czy ile tam. A skatowanemu dziecku przydział 3 pieluch/24h, bo nie ma kasy. Przeciętny emeryt też raczej nie ma tyle do dyspozycji, ile wydaje się na więźnia.
                  • pederastwa Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:12
                    Wolałabys aby więzniowie chodzili luzem po ulicach? Wtedy byłoby taniej.
                    • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:18
                      Myślisz, że w naszych czasach nie znalazł by się sposób na "uziemianie" ich i zmuszenie do przymusowej pracy. Obroże na ryj jak się nie podoba.
                      • pederastwa Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:40
                        Takich mądrych, krzyczących o tym, że więźniowie mają pracować to jest wielu. Tylko później okazuje się, że zorganizowanie miejsc pracy dla ludzi, którzy nic nie umieją jest droższe, niż zysk z tej ich pracy. Bo trzeba więźniów przyuczyć do zawodu, zatrudnić dodatkowych strażników, zapewnić transport itp - to wszystko kosztuje. W efekcie koszt utrzymania wieźnia pracującego jest wyższy niż koszt utrzymania wieźnia niepracującego.
                        • verdana Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:47
                          Nie mówiąc o takich dwóch drobiazgach
                          -więźniom albo płacimy przyzwoicie za pracę, albo sa niezwykle tanią siłą roboczą. Innymi słowy, więźniowie pracują, dla wielu poza więzieniem pracy nie ma. Bo po co zatrudniać za kasę, kiedy można za darmo, albo za grosze?
                          -więźniowie na ogół bardzo chcą pracować, nawet ciężko i za niewielkie pieniądze. Lepsze to , niż nuda. Praca jest w wielu wiezieniach zarezerwowana dla tych, którzy się najlepiej sprawują.
                          • hamerykanka Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:55
                            No dokladnie. U nas akurat jest wysyp pracownikow drogowych-wiezniow, ktorzy zbieraja smieci przy szosach. To sa ludzie skazani za niewielkie przestepstwa, dobrze sie zachowujacy w wiezieniu i czesto pod koniec odsiadki. Praca jest dla nich nagroda.
                            A pozytek dla spoleczenstwa jest-czyste drogi.
                        • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 19:06
                          A czy ktoś tu mówi, że wypuszczamy wszystkich nawet tych co przykładowe ciastko ukradli?
                          Nie.Tylko tych naszych wspaniałych "bohaterów" narodowych - damskich i dziecięcych bokserów, morderców i gwałcicieli.

Tutaj mówimy o dorosłym człowieku który pobił małe dziecko. Dlaczego więc ma nie zapłacić odszkodowania dla tego malucha który z tego co piszą zostanie do końca życia kaleką. Kto niby ma pomóc temu dziecku? Gdyby zakatował nastolatka o pełnych prawach wtedy dziecko (bo to jeszcze dziecko) mogłoby sądzić się o odszkodowanie itd. czyż nie? To maleństwo nie może, musza prosić o pampersy żeby czyste spało, a sprawcy obiadki w kiciu gorące dostają.
                          • pederastwa Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 19:54
                            Ale o czym ty w ogóle piszesz? Dyskusja w tej częsci drzewka jest o kosztach utrzymania więźniów w więzieniach i kosztach organizacji pracy tych więźniów.
                            A ty nagle ni z gruszki ni piertruszki pytasz czemu oprawca ma nie zapłacić pobitemu dziecku odszkodowania. Ależ niech płaci.

>a sprawcy obiadki w kiciu gorące dostają.

No dostają obiadki. Bo zostali skazani na karę pozbawienia wolności, a nie na śmierć głodową. Kawiorem i szparagami nikt ich nie karmi, dostają podstawową, podłą paszę.
                            • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 20:06
                              A ty co głupią chcesz ze mnie zrobić, że tak spytam?

Jezus Maria to nie ta dyskusja to nie to drzewko, strach się odezwać nawet jak się temat zaczęło.
                              • pederastwa Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 20:18
                                Odpowiedziałaś na mój post, na temat kosztów pracy więźniów. Dobrze jest odpowiadać na temat, a nie wklejać swoje refleksje w dowolnym miejscu w wątku, w oderwaniu od aktualnego tematu.
                                • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 20:32
                                  Akurat temat ja zaczęłam, nie wiedziałam, że tylko do tych co nam odpowiadają można się podpiąć , czyli przyłączyć do dyskusji.
                                  • pederastwa Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 20:57
                                    Dobrze, więc jeszcze raz.
                                    Postulujesz, zeby sprawcy "wypracowali" w więzieniu odszkodowanie dla ofiary. Dostałaś przynajmniej dwie odpowiedzi wyjaśniajace jak wyglada kwestia pracy więźniów, zwłaszcza jej aspektu ekonomicznego.
                                    Po czym wkleiłaś wypowiedź, której sensu i zwiazku z postem, na który odpwoiadasz naprawdę nie mogę złapać. Napisz proszę co miałaś na myśli pisząc:

"A czy ktoś tu mówi, że wypuszczamy wszystkich nawet tych co przykładowe ciastko ukradli? " Jakie wypuszczanie? Co to ma do kwestii pracy wieźniów, odszkodowania itp? Bez złośliwości pytam, naprawdę nie łapię co miałaś na mysli.

"Dlaczego więc ma nie zapłacić odszkodowania dla tego malucha który z tego co piszą zostanie do końca życia kaleką." Po co po raz kolejny zadawać pytanie, na które już pojawiły się odpowiedzi? Przecież NIKT nie twierdził, że dziecku odszkodowanie się nie należy. Prawdopodobnie sprawca nie ma środków na zapłacenie go, a pracy więźniów w Polsce prawie się nie praktykuje. A czemu się nie praktykuje, to masz napisane w postach moich i Verdany. Na pewno nie z powodu troski o więźniów, czy ich braku chęci do pracy.

• kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 21:10
                                      Czyli jak najszybciej trzeba skończyć temat bo ty i verdana odpowiedziałyście i jak kto śmie podważać, co bądź kontynuować dyskusję jest przeciwko waszym poglądom, bo rozważaniem tego nie nazwę .
                                      • pederastwa Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 21:25
                                        Ależ podważaj nasze argumenty. Przedstawiaj swoje. Ja chętnie podyskutuję. Ale do tej pory nie przedstawiłaś żadnego kontrargumentu. Ja w ogóle co do zasady jestem wielką zwolenniczką pracy więźniów, choćby ze wzgledu na jej wymiar resocjalizacyjny. A właściwie ze względu na demoralizujący i sprzyjający recydywie charakter bezczynności osadzonych.
                                        Tyle, że rzeczywistość skrzeczy. Jeśli zatrudnisz więźnia w szpitalu przy sprzątaniu, zabierasz miejsce pracy dotychczasowej sprzątaczce. Dorabiając do tego hipotetyczny ciąg dalszy - w ten sposób pracę traci osoba uczciwa, mająca dzieci na utrzymaniu. W Polsce problemem jest bezrobocie, nie brak rak do pracy. Praca jest dla więźniów rzadkim przywilejem.
                                        Dodatkowo - więzień zarobi 1200 zł netto, koszt zatrudnienia dodatkowego strażnika, transportu więźnia itp. kwotę tę przekroczy. Czyli de fakto do pracy więźnia budżet dokłada.
                                        Jakie masz propozycje rozwiązań tych problemów? Czekam na polemikę.
                                        • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 22:11
                                          A czy w więzieniach nie ma klawiszy którzy się pędzają bez sensu, może i im dobrze by zrobiło jakby wyszli na miasto ? Może mniej pornografii i narkotyków by przemycali gdyby ich wyjścia i przyjścia bardziej kontrolowane w związku z tymi wyjściami. Ośmieszenie tych delikwentów pomogłoby społeczeństwu.

Druga sprawa skazany powinien płacić za szkody które wyrządził w usa to by się do śmierci nie wygrzebał bez dobrego prawnika.
                                          • pederastwa Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 22:36
                                            Nic nie wiem na temat klawiszy snujących się bez sensu po więzieniu. Sugerujesz, że w Polskim wieziennictwie jest zbyt dużo personelu w stosunku do liczby osadzonych? Masz jakieś dane statystyczne na ten temat?
                                            Jeśli niektórzy ze strażników wyjdą poza teren więzienia z pracującymi, to pozostali na miejscu skazani (często najbardziej niebezpieczni, niekwalifikujący się do pracy) pozostają mniej pilnowani.
                                            Przemycanie pornografii i narkotyków przez personel więzień nie wynika z nudów i wyjścia na miasto mu nie zapobiegną. Przyczyn doszukiwałabym się tu w stosunkowo niskim wynagrodzeniu (czynnik korupcjogenny) i niskim ryzyku wpadki. Jesli chcesz wprowadzać dodatkowe kontrole skazanych pracujących na mieście i pilnujących ich tam klawiszy, to znowu generuje to koszty.

> Druga sprawa skazany powinien płacić za szkody które wyrządził w usa to by się
                                            > do śmierci nie wygrzebał bez dobrego prawnika.

W kólko o tym piszesz. Ale co w przypadku, gdy skazany to niepracujący "od zawsze" przedstawiciel patologii nie posiadający żadnego majątku? Od takich zwykle głupich alimentów nie daje się sciągnąć, a co dopiero mówić o wysokich odszkodowaniach ;-/
                        • cygarietka Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 22:22
                          Wiem, że pewnie w Europie nie przejdzie, ale jestem za obozami pracy, takimi jak np. w Korei płn. i za karą śmierci też
                  • baltycki Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:56
                    cygarietka napisała:

> Najbardziej wku.... mnie te wakacje w więzieniu,
                    To juz wiesz, dokad wybrac sie na wakacje smile
                    • antyideal Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 19:04
                      Czemu nie ?;p
                      m.opole.gazeta.pl/opole/1,106515,14038304,Eksperymentalne_wiezienie_dla_kobiet_pod_Opolem___To.html
          • aquella Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 19:09
            tylko dlaczego dziecko się pakuje w pieluchę dla dorosłego , 4latek się utopi w rozmiarze 1seni
            • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 19:21
              Zapewne pielęgniarki na allegro chcą sprzedać pieluchy a im większe to i droższe.

A tak na poważnie jak ktoś tobą po ścianach by rzucał to długo byś w pieluchach chodziła i nigdy nie wiesz jakiego rozmiaru .
              Moja potrafiła się posr... po pachy jak dobrze pojadła. Wyobraź sobie 4 l. w pieluszce co sika non stop (zwłaszcza jak pod kroplówką) itd.
              • aquella Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 19:25
                >> nigdy nie wiesz jakiego rozmiaru .

oczywiście że wiem, na mnie pasuje seni3 wink
            • drosophila1 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 19:34
              Jeśli proszą o ubrania na rozmiar 122 to chłopiec jest duży jak na swój wiek i nie zmieści się w największe pampersy.
    • kroliczyca80 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 10:55
      4 latka i 122 cm - wyjątkowo wysoki chłopiec. Wyślę trochę ciuchów, ale na adres szpitala, a nie MOPR. Zaraz sobie wygoogluję.
      • amy.28 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 14:43
        Bardzo wysoki, mój ma 106 cm. Napisz prosze gdzie co i jak, też podeślę jakieś rzeczy - mam synka dokładnie w jego wieku. Do szpitala nie podjadę bo nie ręczę za siebie, chyba by mi serducho pękło.
        • kkalipso Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 16:15
          Tez bym prosiła o większe, lepiej za duże niż przy krótkie.
        • kroliczyca80 Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 17:07
          Nietrudno wygooglac adres szpitala:
          Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II

Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 6 Śląskiego Uniwersytetu Medycznego

ul. Medyków 16

40-752 Katowice

tel. 032 / 207 18 00,
          fax: 032 / 207 15 46
          • 3-mamuska Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:02
            Biedne dziecko, tyle czasu w szpitalu bez nikogo bliskiegosad
            Bardzo smutne.

Ale złemu dla dziecka chca pieluchy dla dorosłych??
            Moj 6-latek czasem używa pieluch 6 pampersa.
            Ale racjajest taka ze to oprawcy powinni dawać kasę do końca zycia płacić za to co mu zrobili.
    • attiya Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 18:16
      grunt, że na świątynię ludzkiej głupoty jest 6 baniek
      • cygarietka Re: Aż się we mnie gotuje !!! 19.02.14, 22:16
        attiya napisała:

> grunt, że na świątynię ludzkiej głupoty jest 6 baniek

trafiłaś w samo sedno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • szamanta Re: Aż się we mnie gotuje !!! 20.02.14, 11:59
      Bardzo dobre pamiętam jazgot na Owsiaka ,ze wyręcza Państwo z zakupu sprzętów szpitalnych ,przez niego NFZ sobie tak odpuszcza bagatelizując prawidłowe wyposażenia punktów medycznych, i tego typu dyrdymały co niektórych, a tu proszę ,jak pomocy i wsparcia żadnej akcji charytatywnej i fundacji nie ma to kryyyzyys, pustki w wyposażeniach, braki, braki, czystki bez dobrowolnej pomocy przez zwykłych ludzi
      Pieniądze podatników idą na ochronę Trynka i na podobne nonsensowne wydatki, a aby Ośrodki Pomocy nie miały nawet niezbędnych środków pielęgnacyjnych najbardziej potrzebującym to aż szkoda słów jakie priorytety na pl rząd
    • boo-boo Nie da się nie płakać 20.02.14, 16:55
      jak coś takiego czytam- tym bardziej, że mam w domu czterolatka na stanie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15496368.html
      Jeśli byłby problem ze znalezieniem osoby do wykonania KS to ja się piszę.
      • boo-boo Chociaż tyle 20.02.14, 20:05
        www.facebook.com/events/588878231194420/?previousaction=join&ref_newsfeed_story_type=regular&source=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka