11.04.14, 12:32
Witam Wszystkich!!!!! Jestem z mężczyzną już rok który ma dwie córki z byłego małżeństwa. Dzieci Jego są u Nas co weekend, na
początku mi to nie przeszkadzało a nawet cieszyłam się bo dziewczyny wypełniały Nasze weekendy smile) Problem się zaczął kiedy była żona dawała nam chora młodsza córkę. Noce nie przesłane bo płakała dusila się aż od kaszlu i tak prawie co 2 weekend mała chorowała nie ważne że dziecko chore z temperaturą aby się pozbyć dziewczyn z domu!!!! i mieć wolny weekend !!!!Na dodatek Matka dziewczyn nie pracuje siedzi w domu! Ten okres chorób małej zmienił moje nastawienie do byłej !!żony i do dzieci. Jak mają przyjechać to ja się wycofuje a wręcz jestem niezadowolona!! Kocham swojego narzeczonego ale Matka dzieci
mnie doprowadza do szału Jej podejściem do życia dorabia sobie na allegro wróżac!!!! Zawsze stara NAm pokrzyzowac plany jak już mamy wolny weekend to nie daje o sobie zapomnieć dzwoni bo córka chcę rozmawiać albo inne sprawy !!!Czy Wy też macie takie dylematy??? Tym bardziej że mamy zamiar mieć niebawem swoje dziecko i mój strach jest duży ze będąc w ciąży będzie Nam dawała chore dzieci!!
Obserwuj wątek
    • girl.anachronism Re: Macocha 12.04.14, 10:34
      To musi być żart tongue_out Nie wierzę że taki wysyp panienek, które uważają, że dziecko się ojcu należy ale tylko wtedy, jak uśmiechnięte i rumiane zasypia o 20, a za dnia bawi się cichutko albo powtarza panience, że jest fajniejsza niż jej matka big_grin
      • rozpaczona4 Re: Macocha 14.04.14, 17:40
        To nie żart.Nadmieniam że Matka dzieci sama odeszła od Niego odeszła!!!Gdy On dużo pracował po 13 14 godz żeby utrzymać rodzinę bo szanowna Pani nie miała ochoty wracać do pracy!!!!W tym czasie miała czas na znalezienie sobie kochanka !Pewnego razu pojechała niby na szkolenie do kochanka zostawiając rodzicom Jego dzieci wylalczyła tel dobrze się bawiąc a najmłodsza dostała temperaturę!!!Ojciec w pracy na vwyjezdzie!!!!!Po czym On zjechał szybko a mama wróciła w niedzielę wieczorem zaplakana bo bo została oszukana!!!!! Nie mówię ze On ma się nie zajmować dziećmi tylko ze niektóre kobiety przesadzaja. Zero szacunku dla takich kobiet
    • turzyca Re: Macocha 12.04.14, 10:40
      mój strach jest duży ze będąc w ciąży będzie Nam dawała chore dzieci!!

No w sumie masz racje, sa duze szanse, ze ciezarna kobieta bedzie tym bardziej nalegac, zeby ojciec nie migal sie od opieki nad wlasnymi dziecmi, zwlaszcza tej szczegolnie wyczerpujacej.
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Macocha 12.04.14, 10:42
      Hłe
      • hanka20074 Re: Macocha 12.04.14, 10:51
        On jest nadal ich ojcem. I będzie.
        widziały gały co brały.
    • rhaenyra Re: Macocha 12.04.14, 10:56
      https://www.lady-natalya.info/images/0-10_troll_harder.png
    • me-lissa Re: Macocha 12.04.14, 11:00
      A to sucz!!!! Wymaga od ojca żeby porozmawiał z dziećmi przez telefon kiedy pan ma WOLNY WEEKEND?! I chce żeby zajmował się chorymi dziećmi?! Przecież wiadomo że chore dziecko to tylko i wyłącznie obowiązek matki, tatuś zajmuje się potomstwem tylko kiedy jest zupełnie zdrowe. Jeśli nie jesteś trolem to zajrzyj kobieto na forum macochy i przemyśl może tą ciąże bo starsze siostry twojego przyszłego dziecka magicznie nie znikną
      • misiu-1 Re: Macocha 12.04.14, 13:39
        me-lissa napisała:

> Przecież wiadomo że chore dziecko to tylko i wyłącznie obowiązek matki, tatuś zajmuje się
        > potomstwem tylko kiedy jest zupełnie zdrowe.

Paczpani. A mnie się wydawało, że dziecka z temperaturą nie wypuszcza się z łóżka i nawet lekarza wzywa się do domu, zamiast ciągnąć dzieciaka do przychodni. Ale widać inne czasy i to i gorączka inna.
        • cosmetic.wipes Re: Macocha 12.04.14, 14:16
          A mnie się wydawało, że dziecka z temperaturą nie wypuszcza się z łóż
          > ka i nawet lekarza wzywa się do domu, zamiast ciągnąć dzieciaka do przychodni.

Masz rację, wydawało ci się.
        • me-lissa Re: Macocha 12.04.14, 14:41
          A o jakiej gorączce tu mówimy? Bo jeśli matka wyciąga z łóżka i przywozi dzieciaka z 40 stopniami to faktycznie skandal, w takim przypadku tatuś zdecydowanie powinien zawalczyć o zostanie głównym opiekunem córek, żaden normalny człowiek nie zostawiłby wlasnych dzieci z tak skrajnie nieopowiedzialną osobą. Ciekawe jak na to zareagowałaby autorka wątku? Bo z tego co napisała wyraźnie wynika że nie oburza jej los chorego dziecka tylko to że płacz i kaszel małej nie dają jej spać
          • misiu-1 Re: Macocha 12.04.14, 14:50
            me-lissa napisała:

> A o jakiej gorączce tu mówimy?

Nie wiem, o jakiej, bo autorka tego nie sprecyzowała. A jej postawa i pobudki są zupełnie nieistotne w dyskusji o tym, co powinna zrobić matka.
            • rozpaczona4 Re: Macocha 14.04.14, 17:55
              Tak macie rację.dziecko z 38 39 stopni po czym dusi się w nocy i krzyczy że chcę do Mamy !!! NIKT mi nie powie że 3 -e dziecko nie potrzebuje Mamy gdy jest chore. Ja rozumie ze Ona potrzebuje pomocy Ale chyba przesada oddawać obcej kobiecie dziecko chore. Mama nie uznaje szczepionek i prawie żadnych lekarstw tylko heopatyczne!!!!
              • niktmadry Re: Macocha 14.04.14, 18:05
                Ale chyba przesada oddawać obcej kobie
                > cie dziecko chore.
                Acha - ja myślałam, że ona to dziecko zostawia z ojcem, który się nim zajmuje. Ty możesz - jeśli chcesz narzeczonemu pomóc ale nie wyręczaj go. To on ma nawiązać więź z dzieckiem.
    • vilez Re: Macocha 12.04.14, 11:10
      troll
      • mid.week Re: Macocha 12.04.14, 11:18
        z tej matki oczywiście ;D
    • triss_merigold6 Re: Macocha 12.04.14, 11:57
      Troll.
    • jagienka75 Re: Macocha 12.04.14, 13:20
      było sobie brać kawalera z odzysku?
      czego się spodziewałaś?
    • sueellen Re: Macocha 12.04.14, 13:30
      Z pisowni wnioskuję, że Jesteście Rodziną Królewską. Jako Jej Wysokość powinnaś wykazać się dyplomacją być bardziej wyrozumiała dla Matki Dzieci Narzeczonego.
      • mamaemmy 10/10 !!! 15.04.14, 12:50
        sueellen napisała:

> Z pisowni wnioskuję, że Jesteście Rodziną Królewską. Jako
        > Jej Wysokość powinnaś wykazać się dyplomacją być bardziej wyrozum
        > iała dla Matki Dzieci Narzeczonego.
    • anomalia_pogodowa81 Re: Macocha 12.04.14, 13:36
      Internet trafił pod strzechy... Zawsze mnie to bawi big_grin
      • capa_negra Re: Macocha 14.04.14, 20:35
        W tym przypadku to do ziemianki trafił
    • heca7 Re: Macocha 12.04.14, 13:46
      Ale wiecie z drugiej strony- jeśli dziecko ma temperaturę to pewnie nieszczególnie się czuje i wożenie go tylko dlatego, że to akurat weekend ojca jest trochę na siłę. Wyobraźcie sobie, że czujecie się podle a tu ktoś wam każe się pakować i jechać do innego mieszkania a wy tylko o łóżku marzycie.
      • turzyca Re: Macocha 12.04.14, 14:20
        Wyobraźcie sobie, że czujecie się podle a tu ktoś wam każe się pakowa
        > ć i jechać do innego mieszkania a wy tylko o łóżku marzycie.

Ktos mi spakuje ubranie, ubierze, zapatuli, zaniesie do samochodu i po pietnastu minutach z tego samochodu zaniesie do kolejnego lozka, gdzie czeka na mnie zrelaksowany opiekun, ktory nie zarwal ostatnich pieciu nocy?
        Czy kaze sie podniesc, pozbierac rzeczy, spakowac je do torby, ubrac sie, pojsc do odleglego zimnego samochodu i po pol godziny zostawi pod jakims blokiem?
    • rosapulchra-0 Zdecydowanie troll 12.04.14, 13:52

• konwalka Re: Zdecydowanie troll 12.04.14, 14:04
        lub, co gorsza, nie troll uncertain
        • olewka100procent Re: Zdecydowanie troll 12.04.14, 14:14
          chore dziecko ma siedzieć w domu a nie wozić go po ludziach
    • myelegans Re: Macocha 12.04.14, 14:57
      O rany juz rok jestes i nie wytrzumujesz? Mam dla ciebie wiadomosc, dzieci i ich matka bede w twoim zyciu dekady cale, dolozysz jeszcze wlasne dzieci i bedziesz miala wesola gromadke. Masz nawet miejsce w domu, zeby to towarzystwo pomiescic?
      Wybierz bezdzietnego kawalera poki czas i zwiewaj.
      • olewka100procent Re: Macocha 14.04.14, 20:46
        dlaczego matka dzieci miałaby by być obecna w jej życiu przez dekady ? do 18 roku życia może mieszać, później do widzenia
    • vre-sna Re: Macocha 12.04.14, 14:59
      Zrobiłabym inaczej.
      Dziecko chore, a czas na opiekę taty, zaprosiłabym tatę do swojego domu na weekend. Jeżeli tak często jestem z nim w kontakcie, to chyba też mam dobre relacje .
      Oczywiscie wówczas, gdybym była w takiej sytuacji. Czyli hipotetycznie jakwTy smile
      • volta2 Re: Macocha 12.04.14, 16:43
        ja otóż zrobiłambym tak samo - czyli pan tata do czuwania przy chorej byłby zawezwany, bez obcychsmile

o ile raczyłabym zająć się własnymi dziećmi na pełen etat. bo bardzo możliwe że to pan tata by mi wręczał co drugi łikend uśmiechnięte dzieci. ale czy wtedy by wytrzymała z nim pani machocha chociaż miesiąc?
    • morekac Re: Macocha 12.04.14, 16:27
      Rozpaczona, chyba rozmyśl się w sprawie ciąży.
      Bo się skończą wolne weekendy. Nie będzie ich wcale.
      I co zrobisz z własnym chorym dzieckiem? Będzie ci kasłało nie co drugi weekend, ale codziennie przez dwa tygodnie.
      Kuriozalne użycie wielkich liter. W dodatku niekonsekwentnie.
      • rozpaczona4 Re: Macocha 14.04.14, 18:00
        Tak skończą się. Jestem tego świadoma!!!!!!! Lepszego ojca nie mogłam znaleść!!!!!
        • rhaenyra Re: Macocha 14.04.14, 22:43
          cos ty jeszcze ci takie chorowite zmajstruje tongue_out
          • lily-evans01 Re: Macocha 15.04.14, 17:52
            Niom, one takie chorowite po tatusiu wink.
    • x.i.007 Re: Macocha 12.04.14, 16:29
      bardzo nieudane trolowanie.
    • niktmadry Re: Macocha 14.04.14, 17:54
      Jak mają przyjechać to ja się wycofuje

I to jest bardzo dobre rozwiązanie. Niech tata ma czas dla swoich dzieci. A Ty sobie w tym czasie odpocznij.
    • moonshana Re: Macocha 14.04.14, 21:02
      a mnie się widzi, że to niestety nie troll, tylko zwykła, przaśna idiotka. są takie du....encje, co to strzelają focha jak dziecko ich faceta dzwoni do ich faceta w... uwaga! uwaga! w ich wolny weekend. no szok oraz degrengolada/
      a może i troll. ale reszta jak wyżej
      • rozpaczona4 Re: Macocha 14.04.14, 21:21
        Oj nie moja droga !!!!!!!!!!!Dziecko ma 3 tata i uwierz mi ,że samo by nie zadzwoniło !!!!!!!!!!!!A Mama dziecka bardzo dobrze zna byłego męża i umie grać na Jego emocjach !!!!!!!!!!!!!!!!i wie jak Go złamać i dobić tym bardziej ,wiedząc ,że po tym telefonie wsiądzie w samochód i przyjedzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A po drugie mogła siedzieć w domu a nie szukac kochanka,kiedy był zapracowany aby spłaćić Jej zaciągnięte długi a teraz kiedy sobie ułada zycie to powinna mu na to pozwolić.Tym bardziej ,że to On oprócz alimentów i spłacania długów ,zabiera dzieci chodzi do lekarza jak trzeba ,dzieci ubiera, starsza córka ma wykupiony obiad w szkole.Więc myslę że nie powinna grać na Jego emocjach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • a1ma Re: Macocha 14.04.14, 21:30
          Skandal. Wykreca numer i pozwala dziecku rozmawiać z ojcem?! W jego wolnym czasie?!?!
          Bezczelna suka.

Dobrze Ci radzę - niech ojciec weźmie te dziewczynki na stałe do siebie, a matce odsyła na weekendy tylko jak sa zdrowe. Dla dobra dzieci oczywiscie!
          • moonshana Re: Macocha 14.04.14, 21:33
            ajtam, jednak troll. takie kretynki w przyrodzie nie występują.
            • madzioreck Re: Macocha 14.04.14, 22:07
              Niestety, występują, w ilości większej niż Ci się wydaje.
    • maja.london888 Re: Macocha 14.04.14, 21:08
      To może się zamienicie? Dziewczynki będą u was w tygodniu, a u matki na weekendy?
    • mamusia1999 Re: Macocha 15.04.14, 12:33
      to moze sie umowcie, ze tatus do chorego dziecka na weekendowy dyzur idzie. z zakupami, lekarstwami, filmami etc. a prawdziwie bezdzietny czas dla siebie macie zapewniony wysylajac dzieci na kolonie. chociaz stamtad tez kurde lubia zadzwonic.

a co do dobra dzeicka w chorobie: dwojke odchowalam, od drgawek goraczkowych do zapalenia pluc przerobilismy wiele. i zawsze problemem bylo raczej, jak utrzymac dziecko w lozku. slownie JEDEN raz rzygajacego Mlodego nie chcialam wiezc do lekarza.

moja mama miala kiedys takiego absztyfikanta, ktory sie naburmuszyl, jak moja jelitowka mu urlopowy relaks zaklocila. jeszcze przed koncem urlopu juz absztyfikantem nie byl, ba nastepnego dnia musial sobie nowej kwatery poszukac.

potraktuj ten ambaras jak trening, bo z waszmy planowanym wspolnym dzieckiem bedzie tak samo. bedzie chorowalo w weekendy, w nocy, w wakacje. i rujnowalo wasze romantyczne plany.

• mw144 Re: Macocha 15.04.14, 13:22
      Zamieńcie się, dzieci u was na stałe, a do matki tylko w weekend pod warunkiem, że są zdrowe.
    • lily-evans01 Re: Macocha 15.04.14, 17:49
      Średnio Ci idzie, ale doceniam, że się starasz big_grin big_grin big_grin.
    • magiczna_marta Re: Macocha 15.04.14, 23:37
      urzekająca historia, serio uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka