Dodaj do ulubionych

Objawy ciąży

02.09.14, 18:54
Jakie objawy ciąży miałyście na początku i kiedy się one pojawiły (około terminu @, wczesniej, później)?

Jedynym objawem mojej pierwszej ciąży był brak okresu. Nic mnie nie bolało, nie mdliło. I tak juz bylo do samego końca, zero negatywnych objawów.
Na to że mogę byc w drugiej ciąży wskazywał mega PMS- piersi mnie straszliwie bolały, brzuch ciągnął jak przy okresie. To tak mniej więcej w terminie @ było. Mdłości właściwie nie miałam.
Obserwuj wątek
    • moni692 Re: Objawy ciąży 02.09.14, 18:57
      W pierwszej ciazy dziwne zachcianki np. na kefir, tak ze stalam i czekalam pod sklepem az sklep otworza po to zeby sie kefiru napic.

W drugiej ciazy, dzikie napady glodu po obudzeniu, tak ze lecialam z sypialni do kuchni i jako pierwsze jadlam suchy chleb.
    • jematkajakichmalo Re: Objawy ciąży 02.09.14, 19:33
      Jeszcze przed @
      Juz widzialam po piersiach, nabraly calkiem innego ksztaltu wink Nic mnie nie bolalo, ale rzygalam ksiazkowo 3 mce i schudlam 4 kg, jadlam tylko pomarancza, bo tylko po nich jakos funkcjonowalam.
      • melancho_lia Re: Objawy ciąży 02.09.14, 19:41
        Ja w drugiej ciąży jadłam ciągle pomidory z mozarella.
        • 3-mamuska Re: Objawy ciąży 02.09.14, 20:07
          W każdej ciąży jeszcze przed terminem miesiączki , to ból piersi takie nabrzmiałe i większe o ból lekki jak przed miesiączka.
          Do tego w ostatniej ciąży w sklepie przechodząc koło stoiska z rybami , gdy poczułam ten smród to biegusiem leciałam do łazienki i wymiotowalam.
          Do dzies młody ma prawie 7 lat nie moge jesc ryb.
          • 3-mamuska Re: Objawy ciąży 02.09.14, 20:26
            3-mamuska napisała:

> W każdej ciąży jeszcze przed terminem miesiączki , to ból piersi takie nabrzmia
            > łe i większe o ból lekki jak przed miesiączka.
            > Do tego w ostatniej ciąży w sklepie przechodząc koło stoiska z rybami , gdy poc
            > zułam ten smród to biegusiem leciałam do łazienki i wymiotowalam.
            > Do dzies młody ma prawie 7 lat nie moge jesc ryb.

Około 5-7 dni przed @ sie pojawiały.
    • zona_mi Re: Objawy ciąży 02.09.14, 20:18
      Za każdym razem najpewniejszą oznaką ciąży było to, że kawa zaczynała mi śmierdzieć (zwykle przed terminem @).
      Potem dochodziły mdłości (w kolejnych ciążach coraz mniejsze) i niemożność wejścia do drogerii i sklepu mięsnego (co utrzymywało się niemal do końca ciąży).
    • mayaalex Re: Objawy ciąży 02.09.14, 20:41
      zwiekszony apetyt i czestsze siusianie smile
    • run_away83 Re: Objawy ciąży 02.09.14, 21:47
      "Niepowściągliwe wymioty ciężarnych". Rzygańsko. Potworne, jak przy ostrym rotawirusie, po kilkanaście-dwadzieścia kilka razy na dobę. Plus nieprzemijające, całodobowe mdłości. W pierwszej ciąży zaczęło się w 8 tygodniu, w drugiej i trzeciej już w 5/6 i za każdym razem trwało gdzieś tak do 16 tygodnia (ze stopniową poprawą od ok. 12). Dziesięć parszywych tygodni wyciętych z życiorysu, kiedy nie nadawałam się do niczego i wegetowałam czołgając się między łóżkiem i łazienką. Nie pomagało mi NIC - ani domowe sposoby typu pogryzanie migdałów czy herbatka z imbiru, ani częste lekkie posiłki (zdarzało mi się wyrzygać pierwszy kęs), ani leki przeciwwymiotne na receptę (torecan).

Najgorszemu wrogowi nie życzę.
    • klamkas Re: Objawy ciąży 02.09.14, 22:01
      Brak okresu, gigantyczny dół psychiczny (to jeszcze zanim zrobiłam test, przed spodziewanym okresem). Potem doszło nieustanne wkur...nie na wszystko. Mdłości krótko, do opanowania (tylko rano, jeśli od razu po przebudzeniu czegoś nie przegryzłam). Poza tym fizycznie czułam się dobrze. Psychicznie - nikomu nie życzę...
    • maltry Re: Objawy ciąży 03.09.14, 00:18
      Generalnie poza brakiem @ - żadnych typowo ciążowych dolegliwości, mogłabym w ciąży całe życie być. W 2. ciąży żarłam tylko - bo inaczej nie sposób tego nazwać - śledzie w occie z grzybami, niczym innym się nie żywiłam i przez jakieś 2 tygodnie w okolicach spodziewanej @ schodził mi słoik dziennie, na śniadanie, obiad, kolację, deser, zamiast kawy i herbaty tongue_out Do dziś kiedy widze je na półce w sklepie niedobrze mi się robi a minęły już 4 lata wink
    • totorotot Re: Objawy ciąży 03.09.14, 00:24
      Głównie to rośnie brzuch

a na samym początku to w sumie nie żona a mąż ma objawy: jęczy: o cholera...
    • evee1 Re: Objawy ciąży 03.09.14, 02:33
      Koszmarne zmeczenie, mdlosci od switu do nocy (ale ani razu nie wymiotowalam, a tak bardzo chcialam), wszystko musialam jesc z cytryna, moglam uzywac tylko jednej pasty do zebow i mialam wstret do surowego miesa i melona. W czwartym miesiacu wszystkie te objawy ustaly z dnia na dzien.
    • naomi19 Re: Objawy ciąży 03.09.14, 07:24
      wiedzialam o ciazy od pierwszych dni
      zmienili sie nastroj (chwiejnosc) i ogolnie inaczej sie czulam
      co do pierwszych fizycznych objawow- byl to bialy gesty sluz, jeszcze przed @
      • agunia777 Re: Objawy ciąży 03.09.14, 08:23
        I ciąża - zmęczenie, senność - wracałam po pracy i ok 18.00 kładłam się już spać... brak apetytu, brak zainteresowania jedzeniem, nie mogłam patrzeć na mięso, na jogurt naturalny bo wydawały mi się zepsute. Test w dniu @ negatywnwy, dzień po II kreski. Ciąża bezproblemowa.
        II ciąża - w dzień spodziewanej @ ból miesiączkowy, jednak okres się nie pozjawił przez kolejną dobę, test - silne II krechy, dobre samopoczucie, poczucie "mocy", od pierwszych tygodni dużo lepszy wygląd niż przed ciążą, nawet brzuszek w pierwszych tygodniach jakiś taki ładniejszy. Ciąża obarczona ryzykiem, niestety.
    • moofka Re: Objawy ciąży 03.09.14, 08:40
      pierwszy raz - duzo pilam i ciagle biegalam do toalety - przysnilo mi sie ze zlapalam wielkiego srebrnego pstraga i nosilam go w wiadrze, a on sie pluskal i wierzgal big_grin
      ciazy sie nie spodziewalam, zaprzyjazniona zakonnica po objawach pierwsza mi powiedziala ze to stan blogoslawiony (sikanie i aura wink), co mnie rozbawilo, bo w terminie normalnie przyszlo jak co miesiac,test byl negatywny
      po pstragu mama kazala powtorzyc test i ten owszem pokazal co innegobig_grin
      za drugim razem smierdzialo mi i mdlilo, biust bolal ogromnie,
      za trzecim zadnych objawow, oprocz wyjatkowego rozdraznienia,zatrzymanego okresu i jakiejs dziwnej wewnetrznej pewnosci smile
      wszystkie testy w terminie @ i dzien dwa trzy po byly negatywne
      dopiero po 30 dniu pokazywaly mglisty cien kreski
      • 18lipcowa3 Re: Objawy ciąży 05.09.14, 10:03
        Moofka, trzeci raz ? wink
        • moofka Re: Objawy ciąży 05.09.14, 15:43
          18lipcowa3 napisała:

> Moofka, trzeci raz ? wink

smile
          zaczelismy 6 miesiac
          • 18lipcowa3 Re: Objawy ciąży 05.09.14, 21:26
            moofka napisała:

> 18lipcowa3 napisała:
            >
            > > Moofka, trzeci raz ? wink
            >
            > smile
            > zaczelismy 6 miesiac

Oj super. Pisałaś wielokrotnie że chcesz 3 ale nie sądziłam że tak szybko wprowadzicie słowa w czyn.
            Płeć już znana?
            >
            • moofka Re: Objawy ciąży 05.09.14, 21:34
              e, chyba nie tak szybko,
              mlodszy juz do szkoly poszedl, a starszy jest nastolatek smile
              • 18lipcowa3 Re: Objawy ciąży 05.09.14, 21:47
                moofka napisała:

> e, chyba nie tak szybko,
                > mlodszy juz do szkoly poszedl, a starszy jest nastolatek smile
                >

Nie, no ja wiem. Ale pamiętam że w jakimś wątku pisałaś że chciałabyś trzecie, a na pewno było to w ciągu ostatnich mniej niż 6 miesięcy wink
                W każdym razie gratuluję, dookoła mnie tez wysypało ciązami, ale pierwszymi, ew drugimi, ja juz podziękuję wink
                Na mojej przyjaciółki, koniec listopada czekam jak na swoje, całkiem mozliwe że będę przy porodzie, bo mąz wyjazdowy.
    • dorotek83 Re: Objawy ciąży 03.09.14, 08:53
      Senność. Gdzieś tydzień przed spodziewaną @.
      Przychodził wieczór, a mi się chciało spać już o 20. Wcześniej chodziłam spać o 23.
      Przeszło po 2 miesiącach.
    • ashraf Re: Objawy ciąży 03.09.14, 12:20
      O ciazy dowiedzialam sie pod koniec 5 tygodnia, tydzien pozniej zaczely sie mdlosci (24 h na dobe), ktore trwaly do konca 4 mca. Skutek uboczny: malo przytylam w ciazy wink
    • 18lipcowa3 Re: Objawy ciąży 05.09.14, 10:03
      Objawy tak jak PMS- plamienie, bóle piersi i brzucha oraz sikanie.
      W obydwu ciązach spodziewałam się już że to to i się nie myliłam.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Objawy ciąży 05.09.14, 22:23
      No mój jedyny i do tego dziwny objaw ciążowy, to było takie dziwne ciągnięcie w pachwinach - nigdy czegoś takiego nie czułam w czasie cyklu. A tak poza tym to nie miałam żadnych "książkowych" objawów ciąży.
    • aurinko Re: Objawy ciąży 05.09.14, 23:12
      Metaliczny posmak w buzi, przy kazdej ciazy identycznie, normalnie jakbym blache lizala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka