agaja5b Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 10:22 Mam na razie ładne, zdrowe i gęste, proste, ale łatwe się układania, no może jak jest wilgotno na dworze to się siano robi. Nosze półdługie, teraz do ramion, a latem ciut dłuższe, lekko wycieniowane. Nigdy nie farbowałam, bo mam z natury ciemne i lubię ten kolor. W ciąży miałam jeszcze gęstsze i błyszczące, ale wróciły do normy chwała Bogu, bo się bałam ze wypadną (moja matke to spotkało) Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 10:31 Ze swoich wlosow jestem zadowolona - mam wlasnie geste i zdrowe. Na jakies okazje to roznie, czasem sama (np. dyfuzorem robie loki) lub u fryzjera jakas bardziej skomplikowana konstrukcje Oto ostatnie uczesanie na slub kolezanki: pokazywarka.pl/4yudvr/ Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 10:37 mam ładne. niestety, nie wyrosły na mojej głowie Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 10:49 Szalu nie ma, sa cienkie, proste i szare. Na szczescie mam dobrego fryzjera, ktory ratuje mnie genialnym cieciem i nie musze sterczec godzine przed lustrem, zeby to ulozyc. Teraz zapuszczam, ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo juz mnie zaczynaja wkurzac Farbuje od lat, nie ma wplywu na ich kondycje. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 11:35 ładne. gęste. kolor naturalny. jedynie co to na przestrzeni lat zmienił mi się kolor, i zmieniła się struktura włosów. jako dziecko i jako nastolatka miałam proste jak druty, bardzo gęste i bardzo ciemne. (i wołano za mną cyganiątko) teraz są bardziej w brąz, z refleksami (o czerni juz dawno zapomniałam) gęste nadal i jest ich duzo, tylko, że sam pojedynczy włosy jest znacznie cieńszy. i chyba teraz są trochę bardziej poddatne (przynajmniej mogę na szczotkę nieco podwinąć) a tak czy inaczej najważniejsze jest dobre cięcie. jak się czeszę z okazji wyjścia? na tydzień przed imprezą idę do fryzjera (nigdy na ostatni dzień!) albo tylko skracam, albo znów cos (i jak zwykle) eksperymentujemy, poniewaz mam boba na głowie to tak czy inaczej obracam się w kręgu klasyki bob Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 11:45 Ja mam cienkie proste rude włosy (naturalne) niby ich dużo, ale przez to, że cienkie to efekt jest mocno średni. No, teraz trochę gęstsze, bom w ciąży i włos z głowy nie spada. Ogólnie...lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_anka Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 11:55 Ładne. Naturalnie rude, głęboko kasztanowe, kręcone. Od niedawna długie(jak na mnie, bo za łopatkę) I jest ich bardzo dużo, jak jest duża wilgotność to się puszą i wyglądam jak jakieś jesienne drzewo. Schną ponad 3 godziny do pełnej suchości. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 12:05 Nie wiem czy ładne czy nie. Średnio. Koleżanki zawsze mi mówią że są fajne bo grube, gęste, lśniące i och i ach "chciałabym takie mieć". Ja to widzę z drugiej strony. Ciężkie, sztywne, jak wilgoć to lekko się robia kręconawe ale w taki jakiś dziwny sposób (nie ładny). Schną długo, nijak się nie układają i trzeba wiele wysiłku żeby coś z nich stworzyć. Latem gorąco w banię bo grzeją niemiłosiernie. Lubię się nosić na krótko, najdłuższe włosy jakie dałam radę zapuścić to do ramion. Potem chciałam umrzeć Problem z myciem bo długo schodzi, problem z suszeniem bo długo schodzi, problem z ułożeniem- jeszcze dłużej. Jest ich tyle że nawet po dwóch ciążach nie widze różnicy czy ich mniej czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 12:21 Ładne mam, falujące, farbowane naturalnymi farbami na ciemny rudy/kasztan. Lśniące, zdrowe i gęste, do krzyża. Teraz już bardzo wymagają podcięcia, bo raz, że długość zaczyna mi przeszkadzać, dwa - od noszenia w koczku mocno mechacą się końcówki. Odpowiedz Link Zgłoś
maltry Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 12:42 Do d.py, niestety Mysi kolor, rzadkie - niestety PCO i łysienie androgenowe z tym związane zrobiły swoje Plus jest taki, że nie siwieję wcale Na szczęście kilka miesięcy temu trafiłam na fryzjerkę dla mnie idealną, która odpowiednim strzyżeniem i koloryzacją dała radę ten kiepski stan ukryć Kiedyś rzeczywiście miałam dwa razy tyle włosów - długie i gęste. A teraz najfajniej było w ciążach - nie wypadały praktycznie wcale. Po porodzie jednak wypadły wszystkie, które tak pięknie w ciąży się trzymały Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 13:46 Jak K.Cichopek. Identyczne. Mało tego, obcięłam je na krótko całkiem niedawno i fryzurę mam też podobną do jej aktualnej. Wszyscy mi to odradzali, bo loki, bla, bla, ale ja dopiero teraz czuję, że żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 15:02 w sumie ladne. w kazdym razie wielu ludziom sie podobaja, a moj maz krzywo patrzy, kiedy wspominam o obcinaniu. obecnie mam nawet dlugie, jakies 5 cm brakuje, zeby siegnely pasa, ale zaczynaja mi przeszkadzac i nosze sie z zamiarem skrocenia. szukam pomyslu na jakas fryzure z dlugich wlosow, bo za wiele scinac nie chce. na "starosc" mi wlosow przybylo. jako dziecko mialam mysie ogonki, jako nastolatka nosilam zwykle boba, albo cos w tym stylu, potem modna byla trwala. po ciazach wlosow mi przybylo i zrobily sie jakby nawet grubsze. w kazdym razie wygladaja duzo lepiej niz wczesniej i zdecydowalam sie zapuscic. kolor mam naturalny, jasny blond z rudymi refleksami, mi sie podoba. wlosy mam lekko falowane, jak sa krotkie, to nawet sie troche kreca. na wieksze okazje zwykle ukladam na gruba szczotke i poprawiam prostownica, gdzie trzeba. w te swieta mam zamiar zrobic furore nowym uczesaniem, bo kupilam sobie niedawno takie ustrojstwo www.ceneo.pl/28930033 i z moich dlugich wlosow calkiem ladne loki wychodza. tylko ukladanie takich wlosow troche upierdliwe jest, wiec czesze sie tym tylko na wieksze okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 21:45 Ladne i geste- jak to powiedzial jeden fryzjer- jak kołdra. Ciemne naturalnie ale teraz mam ombre i pasuje mi tez blond. Ogolnie ani po ciazach ani po karmieniu ani jeden wlos mi nie wypadł. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 21:53 Nigdy nie miałam ładnych- puszące się, żyjące własnym zżyciem, teraz coraz marniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 21:53 oczywiście..piękna i bujne i naturalny kolor... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 22:21 kiedys mialam geste i lsniace, teraz teoche ich mniej niestety. Ale nie jest tragicznie. Ostatnio podcielam i z takich do lopatek przeszlam do dlugiego boba (do ramion), wygladaja duzo lepiej. Niestety nie sa specjalnie podatne na ukladanie, nawet fajnie zrobione i tak szybko oklapna. w obu ciazach wlosow jakos wcale spektakularnie mi nie przybylo (sa dziewczyny, ktore w czasie ciazy maja szope pieknych, blyszczacych wlosow, u mnie bez zmian) - i moze dzieki temu nie wypadaly mi garsciami po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 22:43 lubię swoje włosy; są jak u dziecka jasne, delikatne i miłe w dotyku. bardzo podobne jak na zdjęciu poniżej. polki.pl/uroda_wlosy_galeria.html?galg_id=10003651&ph_center_03_page_no=1 Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Ładne macie włosy 11.12.14, 22:45 Mogą być, farbuję bo lubię, więc nieco je przyniszczyłam, ale nie siwieją, za co im jestem wdzięczna, są błyszczące i dość długie. Do grubości bym się może przyczepiła, ale bez przesady, skoro dobrze wyglądają długie, to nie może być źle. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 03:50 Fryzjerki mówią, że ładne i narzekają na ich gęstość. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 09:10 Miałam zawsze piękne, gęste ale niedoczynność tarczycy zrobiła swoje, połowa wypadła...Teraz odrastają, z pomocą waxa, olejku rycynowego, drożdży...itp. Wierzę, że będzie dobrze Zabawna dla mnie jest ich struktura, kiedyś miałam loki, w 5 miesiącu ciązy mi się wyprostowały zupełnie , a teraz...różnie, zależy od dnia cyklu, najbardziej kręcą mi się jak mi się okres spóźnia Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 14:49 Nie mam na co narzekać, mam ładny, ciepły, ciemnobrązowy odcień, do tego włosy gęste i grube, raczej nie druty, tylko lekko się układające, tym niemniej uparte. Z tego względu są mało podatne na układanie. O lokach mogę zapomnieć, chyba że wyleję na głowę duże ilości utrwalaczy. Od prostownicy robią się fajne i taaaakie mięciutkie. Ale do tego sportu nie mam cierpliwości na co dzień, ani też nie chciałabym tych włosów biednych tak katować. Ewentualnie wchodzą w grę jakieś upięcia kokopodobne od wielkiego dzwonu, ale to tylko z pomocą fryzjerki, sama nie jestem w stanie nic wymodzić. Jak zapuszczam trochę dłuższe, tak do ramion i dalej, to najważniejsze żeby regularnie degażować i wtedy jest ok.- fryzura ma kształt a mnie mniej ciąży pielęgnacja. Włosy to generalnie element urody, który się matce naturze bardzo udał w moim przypadku, więc staram się nie katować- żadnej trwałej, nigdy nie farbowałam, staram się unikać suszarki. W razie potrzeby nawilżam i wzmacniam i wystarczy. A niesprawiedliwość polega na tym, że z trójki rodzeństwa najpiękniejsze włosy ma... mój brat. Jak był młodym metalowcem i nosił długie, to na końcach lekko mu się zakręcały i dobrze podcięte układały w piękne symetryczne (!) fale. Siostra ma ładnie się układające, za to w słabszym gatunku, ja mam lepsze, ale nie układają się tak pięknie, a ten farciarz ściągnął jedno i drugie. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 15:41 miałam piękne, lśniące i całe mnóstwo włosów dopóki nie kupiłam szamponu wzmacniającego z argininą firmy na E i wypadła mi chyba ich większa część. Jestem w totalnej rozpaczy, boję się myc włosy i czesać. Przed myciem zaczęłam wcierać olejek arganowy i zaopatrzyłam się w Belissę a dziś nabyłam jakąs potwornie drogą maskę w sklepie fryzjerskim. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 15:57 Niestety nie. W przeciwieństwie do cycków No, ale nie ma ideałów... Mam długie, rzadkie, cienkie włosy. Za to w przepięknym kolorze karmelu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 16:24 Dziwę ci się, ja tam dbam o swoje włosy, odżywkami smaruję i mam piękne, bardzo gęste, grube, zdrowe. Włosy to wizytówka kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
awidyna Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 16:04 Czy ładne to nie wiem. Mąż nie da ich ściąć W galerii jest zdjęcie więc ocenić można ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 16:06 Gęste, grube, ciężkie. Były już dość długie (za łopatki), ale że końce się przesuszyły i zrobiło się z nich siano nie do rozplątania, to skróciłam o 15 cm. Ale przez to, że grube i ciężkie, to układają się tak, jak same chcą, a nie ja czy fryzjer. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 16:17 mam duzo wlosów,fryzjerki zawsze zwracaja na to uwagę.Duzo,gestych kudłów,które mają tendencje do skręcania się ,więc oczywiscie je prostuje (pewnie gdybym miała proste,to bym je skręcała,kobiecie nigdy nie dogodzi ) mam dużo,ale miałam-dwa razu więcej przed ciążą,ŻADNA spinka nie dawała rady,tak ich było dużo. Przez to prostowanie i farbowanie non stop (gdybym nie farbowała byłabym na wpół siwa ! ) miałam suche i szorstkie,pomagał tylko zestaw Kerastase. Potem chwilowo nie miałam kasy,wróciłam do marketowych,i mimo wielu masek odżywek-wciąz to samo. A teraz-bajka Od pól roku uzywam zestaw szampon,odzywka i olejek z serii z ...Rossmana,Marc Anthony,takie niebieskie tuby. RE-WE-LA-CJa. Efekty jak po Kerastase,a teraz są nawet w promocji za 20zł za sztukę Polecam-bo warto Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Ładne macie włosy 12.12.14, 16:53 Mam bardzo cienkie włosy i sporą ilość, ale i tak moja kitka ma grubość palca wskazującego Dlatego najdłuższe włosy jakie obecnie mam to lekko za ucho, wycieniowane. Włosów nie myje tylko jeden raz w tygodniu w sobotę rano, bo mi się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś