gaskama 10.02.15, 09:13 Dziewczyny, czy któraś z Was używała rolera? (chodzi mi o rolkę z igłami) Daje to rzeczywiście jakieś efekty. Podzielcie się doświadczeniami. Proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mx3_sp Re: Rolujecie? 10.02.15, 09:23 daje, do 4 dni cera jest albo czerwona albo zaróżowiona, potem może się złuszczać. Czasami wyłażą wypryski jeśli pobudziłaś zaskórniki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rolujecie? 10.02.15, 09:30 Ok. A są jakieś pozytywne efekty? Bo dla tych, które opisałaś, to raczej nie warto wydawać pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Rolujecie? 10.02.15, 09:35 są , cała masa skóra jest ujędrniona już po 1 razie, dotleniona, zdrowo różowa. Osobiście używam w domowym spa, czyli samodzielnie z maścią przeciwbólowa. Choć szczerze wolę kwasy są mniej bolesne i mniej zajmujące a efekty zbliżone. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rolujecie? 10.02.15, 09:44 Ja użyłam dopiero raz. Ale delikatnie. Tak, by nie bolało. Skóra byłą po tym jednym razie tylko lekko zaczerwieniona. Kwasów się bałam. No ale jestem po 40-stce i mimo że nie mam jakoś specjalnie zmarszczek (jak się uśmiecham, to się robią w okolicy oczu), to chciałam zacząć działaś. A do kosmetyczki nie pójdę. Nie lubię. Umieram z nudów tak debilnie leżąc. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Rolujecie? 10.02.15, 09:49 kwasy też możesz sobie sama zrobić, ale jeśli to ma być na skórę wokół oczu to ciężko. Następnym razem zrób mocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Rolujecie? 10.02.15, 10:01 mlekowy kwas, ale to już o kosmetyczki.Na pewno nie rolowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Rolujecie? 11.04.16, 13:26 mx3_sp napisała: > kwasy też możesz sobie sama zrobić, ale jeśli to ma być na skórę wokół oczu to > ciężko. Następnym razem zrób mocniej. a jakie kwasy? tak samodzielnie żebym mogła? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Rolujecie? 10.02.15, 10:17 Ja probuje raz w miesiacu na twarz, ale to tak ku...o mnie boli ze prawie placze ale na drugi dzien cera jest cudna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rolujecie? 10.02.15, 10:33 No ja na razie rolowałam jeden raz, ale bardzo delikatnie, tak by nie bolało. Na drugi dzień twarz była taka bardziej "świetlista". Ale może taka była, bo na drugi dzień była niedziele, wiec się wyspałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rolujecie? 10.02.15, 12:49 Co to jest emla? Mogłabym sprawdzić i udawać fachurę ale ja jestem imbecyl kosmetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Rolujecie? 10.02.15, 12:53 ta maść przeciwbólowa, ale słaba jest mało jej i drogo wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Rolujecie? 10.02.15, 22:10 Tak, masc znieczulajaca. Niestety ma recepte. Mnie bez masci boli masakrycznie. Wy sie rolujecie na zywca? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Rolujecie? 11.02.15, 08:38 A dawno? Bo jakies dwa lata temu pan w aptece nie ulegl moim uporczywym prosbom i sie nie ugial zawsze jak jestem u rodzinnej w sprawach zdrowotnych to zapominam o recepte poprosic.... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Rolujecie? 10.02.15, 11:32 takie zabiegi są niewskazane przy cerze (skórze) naczynkowej. Mam taką więc nie roluję😜 Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Rolujecie? 10.02.15, 12:03 Zakladalam taki watek ze 2 mce temu. Ja roluje, ale ważne jest to co pod rolke dajesz. Ja daje serum z Wit C lub eko olejki. Pamiętaj, ze przez skore podziurawiona przedostają sie wszystkie syfy z kosmetyków wiec pod rolke musza byc albo sera do tego przeznaczone (Medik8, Clarena, Forever Young) albo właśnie jakies eko kosmetyki (polecam olejki z EcoSpa). Ja roluje tez pod oczami, specjalnym rollerem. Efekt jest ale nie następnego dnia (dlatego dziwie sie opiniom wyżej) - skora potrzebuje 3 mce na odbudowe i dopiero wtedy widac efekt rollowania. Ze swojej strony polecam kwas nigdalowy robiony w domu, tonik z kwasem PHA co drugi dzień, serum z wit C, na noc retinol i od czasu do czasu spiruline lub inne algi jako maska na twarz. Poszukaj moich postów w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rolujecie? 10.02.15, 12:07 Dzięki, poszukam. Ja zakupiłam komplet kosmetyków firmy Yonelle. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Rolujecie? 10.02.15, 14:50 Ja uzywam.takiego z dluzszymi iglami, roluje do krwi. Cera zdecydowanie zageszczona, ujedrniona itd. Dalam.kwas hialuronowy pod rolke po.uzyciu. Ale ja na blizny to stosowalam- roznicy nie ma niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rolujecie? 10.02.15, 14:52 O mój Boże!!! Do krwi? Nie, ja sobie tego nie zrobię. Ja najpierw poroluję tak delikatniutko. Jak nie będzie efektów, to może nacisnę, ale nie do krwi!! Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Rolujecie? 10.02.15, 14:54 Wiem ze wiekszosc tylko delikatnie i kosmetycznie, ja na co innego stosowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Rolujecie? 10.02.15, 14:56 no ale to nawet tego poziomu nie osiągasz? Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Rolujecie? 10.02.15, 15:25 Jak pytanie do mnie to prawie taki. Juz nie badzcie takie przewrazliwione omg. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Rolujecie? 10.02.15, 15:28 do autorki, sorki za podpinkę. U mnie to jest tak właśnie to delikatnie, normalnie to jak u Kardaszjan. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Rolujecie? 10.02.15, 15:50 Kim to sobie zdaje sie wstrzykuje wlasna krew. Czy tam.osocze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rolujecie? 10.02.15, 15:48 Nie, nie, nie. Ale pisałam, że rolowałam JEDEN raz. Bałam się, by nie zrobić sobie krzywdy. Ale chyba do krwi nie dam rady. Psychicznie nie dam rady. Ból wytrzymam, patrzeć mogę. Ale ja jestem nawet przeciwniczką przekłuwania uszu, wiec takie nakłuwanie się jest nie dla mnie. Zaraz się okaże, że bez sensu kasę wywaliłam na igły. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Rolujecie? 10.02.15, 15:51 Spko, do krwi dlugie igly sa potrzebne. A i nie tak.latwo zrolowac do krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Rolujecie? 10.02.15, 15:58 Jedna uwaga: rolując do krwi łatwo pozrywać wiązania kolagenowe, zamiast je poprzecinać. Lepszy jest pen, zdecydowanie. Ja bez emli nawet nie wchodzę do gabinetu Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Rolujecie? 10.02.15, 16:03 Roller w ksztalcie waskuego cylindra. Nie roluje sie nim tylko "stempluje"skore pod oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Rolujecie? 11.04.16, 13:27 konsta-is-me napisała: > Ja uzywam.takiego z dluzszymi iglami, roluje do krwi. > Cera zdecydowanie zageszczona, ujedrniona itd. > Dalam.kwas hialuronowy pod rolke > po.uzyciu. > Ale ja na blizny to stosowalam- roznicy nie ma niestety. czym to robisz ze do krwi??? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Rolujecie? 11.04.16, 13:19 Ofelia, dalej rollujesz pod oczami? Czym? Są efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Patent sprzedam 10.02.15, 18:57 twarz smaruję emlą ok pól godz prze Armagedonem, na podorędziu mam lód. twarz oczyszczona gotowa, ja nic nie wtłaczam znaczy żadnych kosmetyków, muzyka na full (sepultura na ten przykład) luźne nogi i jazda. Na początku pobolewa, ale w rytm muzyki i przebierania nogami jakoś idzie. staram się zrobić całą twarz, emly nie polecam bardzo lód zrobi to samo tylko taniej. i nie boj nic, dla ludzi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Rolujecie? 10.02.15, 19:04 Mam go dwa lata, moze nawet dłużej, uzylam ze trzy razy na początku, nie zestarzalam się bardzo widocznie od tamtego użycia, więc chyba dziala A bez żartow, to najwygodniej rolowac po policzkach, podbródku- bo tam nie boli. Jak chcialam wyrolować marsa z czoła to boli. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Rolujecie? 10.02.15, 20:45 Mnie policzki i czolo bola jednak, i nie stosowalam amla/lodu, ylko rumianek.potem. Ale przyznam.ze sie trzeslam troche potem ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Rolujecie? 11.02.15, 08:40 Jak to czytam, to mi słabo. Jeżdżenie po twarzy wałkiem z igłami? Ostrzykiwanie oczu. Nie ma mocnych, zestarzeję się bez takich tortur. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Rolujecie? 11.04.16, 14:41 Ooo, kto wyciagnal? Przypomnialam sobie, ze go mam! Przed wakacjami zdaze poprawic buzke Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Rolujecie? 11.04.16, 14:48 Ojapierdziu... Rolowanie do krwi mnie pokonalo. Czasem lepiej jest nie wiedziec o niektorych wynalazkach. Odpowiedz Link Zgłoś