lady-z-gaga Re: zupy :) 28.11.16, 21:20 Nie, nie jestem spamerką. Po prostu musiałam gdzieś wkleić przepis na zupę od Suellen, ktory to przepis autorka umieściła w wątku o kupie. Nie będę tego wątku dodawac do Ulubionych, dlatego zdecydowałam przepis skopiowac tutaj. "Pieczesz ziemniaki pokrojone w kostkę, na koniec wlączasz grilla i wstawiasz pokrojone pory. Lubie kiedy pory są właśiwie surowe w środku i tylko zgrilowane na zewnąrz. Kiedy już się ładnie przypieką, wyjmujesz, blendujesz, dodajesz rozmarynu, soku z pomaranczy (tylko troche, tak ze 3-4 łyżki - tyle co na dnie szklanki), solisz, pieprzysz, można tez dodać czegoś ostrego np chilli, dodajesz tłuszczu jaki lubisz ( ja używam świeżą oliwę, ale można użyć masła albo smietany). Jak mam rosół to dodaję rosół zamiast wody, ale jak nie mam to samą wodę, w ostateczności jakąś sztuczność czyli kosteczkę rosołową (jak ktos juz musi) Czerstwy chleb kroję w kostki smaruję maslem z solą i rogniecionym czosnkiem, wrzucam na grilla i podaję z zupą. Podobną zupe robię z dyni ale dodaję trochę grillowanej papryki. " Odpowiedz Link Zgłoś