Dodaj do ulubionych

Chwała dziwkom

19.01.16, 00:22
Oglądam właśnie na tvn7. Poryczałam się, gdy widziałam te biedne małe dziewczynki z Bangladeszu. Widziałyście?
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 00:29
      A też oglądam - a już miałam iść spać!
      Straszne, aż człowiek ma chęć zabrać jedną z nich i pomóc w miarę możliwości.
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 00:36
        Dokładnie to samo pomyślałam. ; (
        • mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:10
          Jakby się tu już znalazła, to stała by się imigrantką, prawda? I to w dodatku muzułmańską imigrantką...
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:21
            No właśnie. Muzułmańską imigrantką, nie młodym byczkiem. Dzięki za zwrócenie na to uwagi- wśród prostytutek trzech religii najbardziej tragiczną sytuację mają te muzułmańskie- małe dziewczynki sprzedane przez rodziców. Jeszcze jeden trafny przykład na to jak w krajach islamskich traktuje się kobiety.
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:23
              Nawet nie kobiety- malutkie, kilku-kilkunastoletnie dziewczynki. W Tajlandii i Meksyku były dorosłe i wybrały swój zawód z różnych powodów, ale nie zostały sprzedane przez rodziców.
              • morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:30
                W Tajlandii? Chyba sobie jaja robisz. Ja rozumiem, że dla pewnego grona tutaj wątek bez zdania o uchodźcach jest wątkiem straconym, ale miejcie umiar w ośmieszaniu się. Tajlandia - raj pedofili, Meksyk ze swoim Juarez, gdzie kobieta ginie tylko dlatego, że jest kobietą, wspaniałe przykłady.
                • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:33
                  To co dzieje się w Tajlandii czy Meksyku nawet nie umywa się do Bangladeszu. Już o takim Jemenie nie wspomnę.
                  • morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:36
                    Trudno dyskutować ze specjalistką. Brak słów.
                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:40
                      No brak, bo nie masz argumentów. Najgorszą sytuację dziewczynki i kobiety mają w boednych krajach islamskich i dobrze o tym wiesz, chociaż nigdy tego nie przyznasz.
                      • aneta-skarpeta Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:12
                        Morgan ma rację. Źródło problemu np w Tajlandii jesttroche inne ale ani to nie umniejsza ani nie rozwiązuje problemu. Ty natomiast umniejsza tragedię tajlandzkich dzieci a to nie fajne
                        • morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:40
                          Tak się kończy upierdzenie się na jednym aspekcie i jednowymiarowe zafiksowanie się na jednym problemie. Inaczej obsesja. Żadna racjonalna rozmowa nie jest możliwa, bo zaczynasz o zupie pomidorowej lub ostatnim modelu Mercedesa i nie wiadomo kiedy nagle schodzi na uchodźców.
                    • rosapulchra-0 Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:58
                      morgen_stern napisała:

> Trudno dyskutować ze specjalistką. Brak słów.

100/100!
                      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 12:04
                        potrafisz wyrazic swoje zdanie na jakikolwiek temat albo chociaż napisać coś innego niż 100/100, zdradzana służbo? big_grin
            • mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:30
              O tak, miło jest być "dobrą panią", jeśli użalanie się nad czyimś losem nic nie kosztuje, prawda? Gdyby rodzina tej dziewczynki przyjechała tutaj, byłabyś zapewne pierwsza, która chciałaby ich wyrzucać.
              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:39
                Oczywiście, że jako pierwsza wyrzuciłabym rodziców tej dziewczynki. Nie potrzebujemy tu najgorszej możliwej patologii, która dla pieniędzy sprzedaje swoje małe dziecko do burdelu.
                • mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:12
                  Nie kłam więc, że obchodzi Cię jakakolwiek pomoc takim dzieciom. Po prostu jej kosztem zaspokoiłaś swoją potrzebę uronienia łezki nad losem biednych dzieci. Ach, i jeszcze pokazałaś na forum, jaka to jesteś wrażliwa i dobra.
                  • nenia1 Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 15:12
                    mdro napisała:

> Nie kłam więc, że obchodzi Cię jakakolwiek pomoc takim dzieciom. Po prostu jej
                    > kosztem zaspokoiłaś swoją potrzebę uronienia łezki nad losem biednych dzieci.

Raczej potrzebę założenia kolejnego wątku o uchodźcach.
                    • kaz_nodzieja Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 15:25
                      Przestań bluźnić nazywając obecną czeredę uchodźcami bo Cię pokarze zablokowaną klawiaturą. I tak, ludzie widząc że na tę czeredę wydaje się mnóstwo pieniędzy, a oni odwdzięczają się zamachami bombowym i gwałtami mają prawo czuć bezsilność i poczucie niesprawiedliwości gdy patrzą na dzieci których nikt do Europy nawet nie zamierza ściągać by żyły godniej.
          • kaz_nodzieja Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:23
            Jakby poszła do adopcji do sensownej białej rodziny niekoniecznie trzeba byłoby ją pakować w syf pod tytułem religia islamska. Mogła by wyrosnąć na normalną kobietę o egzotycznej urodzie i tyle. Mieć takie same prawa jak kobiety europejskie i tyle samo wolności.
            • mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:26
              Jesteś obrzydliwy. "Biała rodzina"? Tacy jak ty nie daliby jej zapomnieć, że ma "egzotyczną urodę" i zawsze będzie obca, a w razie czego stanie się szybko wrogiem.
      • turzyca Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:30
        Pomoc moze bez zabierania. Np. placac 20 zlotych miesiecznie na edukacje jakiegos dziecka. Za 350 zlotych mozna zasponsorowac srodki dla rodziny, zeby wyszla z biedy.
        bangladesch.org/en.html

Mozna wesprzec edukacje tylko dziewczat, np. przez unicef. To wsparcie instytucjonalne, ktore pozwala np. wybudowac toalety w szkolach - gdy ich brak dziewczyny nie przychodza do szkoly podczas okresu i w koncu przestaja sie uczyc w ogole.
        www.unicef.org/education/bege_70640.html
        www.ungei.org/infobycountry/index.html

Mozna wesprzec akcje happy homes, ktora oferujac bezpieczne schronienie i wikt, umozliwia bezdomnym dziewczynkom nauke.
        www.actionaid.org.uk/welcome-to-actionaid/welcome-to-our-happy-home-helping-homeless-girls-in-bangladesh
        • morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:31
          Dzięki za linki!
    • czar_bajry Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 02:09
      Tak
    • tarkawodna Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 09:03
      Kiedyś oglądałam. Straszne są miejsca na tym świecie, straszne.
    • morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 09:18
      Widziałam jakiś czas temu. Wstrząsający film. Ale przy tej starej prostytutce z Meksyku (?) to się popłakałam ze śmiechu.
      • thea19 Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 17:07
        tej co latala po ulicy i pokazywala wszystkim cycki i wagine?
    • kaz_nodzieja Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:10
      Nie oglądam. Jak zwykle Europa pomaga młody zdrowym byczkom bo ci umieją głośno krzyczeń, naparzać kamieniami i są niebezpieczni, a biedne dziewczynki (czy nawet kobiety) z naprawdę biednych krajów ma gdzieś.
      • kota_marcowa Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:15
        Kto wie, ilu tych byczków sprzedało swoje córki, żeby mieć kasę na ponton do Niemiec.
        • kota_marcowa Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:16
          Żony w sumie też.
      • mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:23
        To ty gardłujesz (ciekawe za ile i czy wiesz, kto naprawdę ci płaci i czyją propagandę siejesz) przeciw JAKIMKOLWIEK imigrantom muzułmańskim. Bangladesz jest muzułmański.
        • kaz_nodzieja Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:37
          Jakbyś się wczytał w dowolny wpis wiedziałbyś, że jestem przeciwny uchodźcom widziany jako większość (zdecydowana większość) młodych zdrowych byczków i uporczywie (od września) dopytuję o kobiety i dzieci których właśnie nie ma.
          • mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:08
            Tak tak, a każdy pisowski troll zaczyna od "nie głosowałem na PiS".
      • anty_nick Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:26
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Nie oglądam. Jak zwykle Europa pomaga młody zdrowym byczkom bo ci umieją głośno
        > krzyczeń, naparzać kamieniami i są niebezpieczni, a biedne dziewczynki (czy na
        > wet kobiety) z naprawdę biednych krajów ma gdzieś.

tam w Bangladeszu jeden fryzjer sie wypowiadał, że dobrze, że sa domy rozpusty, bo inaczej gwałcili by kobiety na ulicach.On ta chodzili po 3/3x dziennie.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:36
          Przynajmniej #sq?,;: nie ukrywał, że dzięki prostytutkom kobiety na ulicy są bezpieczne. Chwała mu za to.
          • kota_marcowa Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:06
            No niestety na europejskie ich nie stać i kobiety, w krajach, które ich przyjęły, nie są bezpieczne. Myślą, że jak u nich jest dzicz i po gwałcie ukamienują ofiarę za cudzołóstwo, to mogą to samo robić w Europie.
    • anty_nick Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:24
      oglądałam i byłam w cięzkim szoku.
      Zszkowało mnie już samo to,że dziewczyny szły "do pracy" jak do normalnej, odbiijały karty, szły na makijaż, fryzurę, a potem "na wystawkę".
      Potem większym szokiem były te z b
      Bangladeszu. Dalej nie dałam rady oglądać , bo mnie spanie brało, ale sobie nagrałam, obejrze później.
    • lauren6 Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 13:01
      Nie widziałam, ale w czwartek o 0:50 jest powtórka to sobie nagram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka