wyyznawczyyniwielkiegoczerwia 19.01.16, 00:22 Oglądam właśnie na tvn7. Poryczałam się, gdy widziałam te biedne małe dziewczynki z Bangladeszu. Widziałyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkalipso Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 00:29 A też oglądam - a już miałam iść spać! Straszne, aż człowiek ma chęć zabrać jedną z nich i pomóc w miarę możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 00:36 Dokładnie to samo pomyślałam. ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:10 Jakby się tu już znalazła, to stała by się imigrantką, prawda? I to w dodatku muzułmańską imigrantką... Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:21 No właśnie. Muzułmańską imigrantką, nie młodym byczkiem. Dzięki za zwrócenie na to uwagi- wśród prostytutek trzech religii najbardziej tragiczną sytuację mają te muzułmańskie- małe dziewczynki sprzedane przez rodziców. Jeszcze jeden trafny przykład na to jak w krajach islamskich traktuje się kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:23 Nawet nie kobiety- malutkie, kilku-kilkunastoletnie dziewczynki. W Tajlandii i Meksyku były dorosłe i wybrały swój zawód z różnych powodów, ale nie zostały sprzedane przez rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:30 W Tajlandii? Chyba sobie jaja robisz. Ja rozumiem, że dla pewnego grona tutaj wątek bez zdania o uchodźcach jest wątkiem straconym, ale miejcie umiar w ośmieszaniu się. Tajlandia - raj pedofili, Meksyk ze swoim Juarez, gdzie kobieta ginie tylko dlatego, że jest kobietą, wspaniałe przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:33 To co dzieje się w Tajlandii czy Meksyku nawet nie umywa się do Bangladeszu. Już o takim Jemenie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:36 Trudno dyskutować ze specjalistką. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:40 No brak, bo nie masz argumentów. Najgorszą sytuację dziewczynki i kobiety mają w boednych krajach islamskich i dobrze o tym wiesz, chociaż nigdy tego nie przyznasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:12 Morgan ma rację. Źródło problemu np w Tajlandii jesttroche inne ale ani to nie umniejsza ani nie rozwiązuje problemu. Ty natomiast umniejsza tragedię tajlandzkich dzieci a to nie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:40 Tak się kończy upierdzenie się na jednym aspekcie i jednowymiarowe zafiksowanie się na jednym problemie. Inaczej obsesja. Żadna racjonalna rozmowa nie jest możliwa, bo zaczynasz o zupie pomidorowej lub ostatnim modelu Mercedesa i nie wiadomo kiedy nagle schodzi na uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:58 morgen_stern napisała: > Trudno dyskutować ze specjalistką. Brak słów. 100/100! Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 12:04 potrafisz wyrazic swoje zdanie na jakikolwiek temat albo chociaż napisać coś innego niż 100/100, zdradzana służbo? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:30 O tak, miło jest być "dobrą panią", jeśli użalanie się nad czyimś losem nic nie kosztuje, prawda? Gdyby rodzina tej dziewczynki przyjechała tutaj, byłabyś zapewne pierwsza, która chciałaby ich wyrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:39 Oczywiście, że jako pierwsza wyrzuciłabym rodziców tej dziewczynki. Nie potrzebujemy tu najgorszej możliwej patologii, która dla pieniędzy sprzedaje swoje małe dziecko do burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:12 Nie kłam więc, że obchodzi Cię jakakolwiek pomoc takim dzieciom. Po prostu jej kosztem zaspokoiłaś swoją potrzebę uronienia łezki nad losem biednych dzieci. Ach, i jeszcze pokazałaś na forum, jaka to jesteś wrażliwa i dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 15:12 mdro napisała: > Nie kłam więc, że obchodzi Cię jakakolwiek pomoc takim dzieciom. Po prostu jej > kosztem zaspokoiłaś swoją potrzebę uronienia łezki nad losem biednych dzieci. Raczej potrzebę założenia kolejnego wątku o uchodźcach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 15:25 Przestań bluźnić nazywając obecną czeredę uchodźcami bo Cię pokarze zablokowaną klawiaturą. I tak, ludzie widząc że na tę czeredę wydaje się mnóstwo pieniędzy, a oni odwdzięczają się zamachami bombowym i gwałtami mają prawo czuć bezsilność i poczucie niesprawiedliwości gdy patrzą na dzieci których nikt do Europy nawet nie zamierza ściągać by żyły godniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:23 Jakby poszła do adopcji do sensownej białej rodziny niekoniecznie trzeba byłoby ją pakować w syf pod tytułem religia islamska. Mogła by wyrosnąć na normalną kobietę o egzotycznej urodzie i tyle. Mieć takie same prawa jak kobiety europejskie i tyle samo wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:26 Jesteś obrzydliwy. "Biała rodzina"? Tacy jak ty nie daliby jej zapomnieć, że ma "egzotyczną urodę" i zawsze będzie obca, a w razie czego stanie się szybko wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:30 Pomoc moze bez zabierania. Np. placac 20 zlotych miesiecznie na edukacje jakiegos dziecka. Za 350 zlotych mozna zasponsorowac srodki dla rodziny, zeby wyszla z biedy. bangladesch.org/en.html Mozna wesprzec edukacje tylko dziewczat, np. przez unicef. To wsparcie instytucjonalne, ktore pozwala np. wybudowac toalety w szkolach - gdy ich brak dziewczyny nie przychodza do szkoly podczas okresu i w koncu przestaja sie uczyc w ogole. www.unicef.org/education/bege_70640.html www.ungei.org/infobycountry/index.html Mozna wesprzec akcje happy homes, ktora oferujac bezpieczne schronienie i wikt, umozliwia bezdomnym dziewczynkom nauke. www.actionaid.org.uk/welcome-to-actionaid/welcome-to-our-happy-home-helping-homeless-girls-in-bangladesh Odpowiedz Link Zgłoś
tarkawodna Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 09:03 Kiedyś oglądałam. Straszne są miejsca na tym świecie, straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 09:18 Widziałam jakiś czas temu. Wstrząsający film. Ale przy tej starej prostytutce z Meksyku (?) to się popłakałam ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 17:07 tej co latala po ulicy i pokazywala wszystkim cycki i wagine? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:10 Nie oglądam. Jak zwykle Europa pomaga młody zdrowym byczkom bo ci umieją głośno krzyczeń, naparzać kamieniami i są niebezpieczni, a biedne dziewczynki (czy nawet kobiety) z naprawdę biednych krajów ma gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:15 Kto wie, ilu tych byczków sprzedało swoje córki, żeby mieć kasę na ponton do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:23 To ty gardłujesz (ciekawe za ile i czy wiesz, kto naprawdę ci płaci i czyją propagandę siejesz) przeciw JAKIMKOLWIEK imigrantom muzułmańskim. Bangladesz jest muzułmański. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:37 Jakbyś się wczytał w dowolny wpis wiedziałbyś, że jestem przeciwny uchodźcom widziany jako większość (zdecydowana większość) młodych zdrowych byczków i uporczywie (od września) dopytuję o kobiety i dzieci których właśnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:08 Tak tak, a każdy pisowski troll zaczyna od "nie głosowałem na PiS". Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:26 kaz_nodzieja napisał(a): > Nie oglądam. Jak zwykle Europa pomaga młody zdrowym byczkom bo ci umieją głośno > krzyczeń, naparzać kamieniami i są niebezpieczni, a biedne dziewczynki (czy na > wet kobiety) z naprawdę biednych krajów ma gdzieś. tam w Bangladeszu jeden fryzjer sie wypowiadał, że dobrze, że sa domy rozpusty, bo inaczej gwałcili by kobiety na ulicach.On ta chodzili po 3/3x dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:36 Przynajmniej #sq?,;: nie ukrywał, że dzięki prostytutkom kobiety na ulicy są bezpieczne. Chwała mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 11:06 No niestety na europejskie ich nie stać i kobiety, w krajach, które ich przyjęły, nie są bezpieczne. Myślą, że jak u nich jest dzicz i po gwałcie ukamienują ofiarę za cudzołóstwo, to mogą to samo robić w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 10:24 oglądałam i byłam w cięzkim szoku. Zszkowało mnie już samo to,że dziewczyny szły "do pracy" jak do normalnej, odbiijały karty, szły na makijaż, fryzurę, a potem "na wystawkę". Potem większym szokiem były te z b Bangladeszu. Dalej nie dałam rady oglądać , bo mnie spanie brało, ale sobie nagrałam, obejrze później. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Chwała dziwkom 19.01.16, 13:01 Nie widziałam, ale w czwartek o 0:50 jest powtórka to sobie nagram. Odpowiedz Link Zgłoś