Dodaj do ulubionych

Donosicielstwo

26.01.16, 21:48
Witam
Nie donosimy na siebie do prokuratury czy innych, tak? Czy to jest jedno, jasne stanowisko na forum? Czy jednak, nie? Tak sobie myślę, gdyż albowiem, dużo dziwnych insynuacji na forum.
To jak koleżanki i koledzy? Kolektyw solidarny?wink Kto donosi ten niech ryj świński nosi!
To moje stanowisko.
Pzdr.
Ing
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Donosicielstwo 26.01.16, 21:50
      ????
    • ichi51e Re: Donosicielstwo 26.01.16, 21:51
      imho kazdy we wlasnym sumieniu. byle nas potem za swiadkow nie ciagali
    • shell.erka Re: Donosicielstwo 26.01.16, 21:54
      Powiało grozą...
      • jola-kotka Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:29
        Beznadziejny watek w którym nie wiadomo o co chodzi autorka rzucila tekst i tyle. Nie lubie takich akcji. Oskarza kogos o cos? Nie ma odwagi napisac wprost? nie lapie.
        • ichi51e Re: Donosicielstwo 27.01.16, 07:17
          To mi przypomina ze mam taka jedna na fb - ni stad ni z owad wrzuca teksty o tym ze ludzie to zdrajcy i swinie i ze ten kto wie dobrze sie zastanowi bo ona latwonie wybacza. Zawsze sie zastanawiam czy to do mnie i co zrobilam...
          • berdebul Re: Donosicielstwo 27.01.16, 11:24
            To chyba znaczy, że masz coś na sumieniu? big_grin
    • ola766 Re: Donosicielstwo 26.01.16, 21:55
      Trochę nie wiadomo o co chodzi.
      Donos bezinteresowny oczywiscie nie, ale gdybym wiedziała, kto zrobił krzywdę Twojemu dziecku (i zastanawiała się czy to komus powiedziec, czy nie), to pewnie inaczej bys spojrzała na te kwestię.
      I zapewne mojego zgłoszenia na policję nie nazwałabys donosem.
      • kira02 Re: Donosicielstwo 31.01.16, 16:07
        Zgadza się, zależy w jakiej sprawie. Jak kogos krzywdza (np. pedofil gwalci dzieci, pan X wyludza kasę na wnuczka itd.), to też tego nie zglosisz, bo to donos?

• klamkas Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:00
      Musisz rozszerzyć, bo ciśnie się na usta "piłaś, nie pisz" wink.
    • baltycki Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:02
      Przyznaje, na kaznodzieje donioslem administracji,
      niestety nieskutecznie,
      a wyjatkowo obrzydliwy typ.
      • jola-kotka Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:11
        To się domysl dlaczego nieskutecznie?
      • kkalipso Re: Donosicielstwo 26.01.16, 23:02
        Pisz za siebie ....ja gazetę lubię!
        • baltycki Re: Donosicielstwo 26.01.16, 23:13
          Przepraszam, nie pisalem za siebie?
          To Twoja gazeta przestala pisac "za siebie",
          zaczela uzywac liczby mngiej, tchorzac przed odpowiedzialnoscia za wlasne slowa.
        • kropkacom Re: Donosicielstwo 27.01.16, 07:14
          To wiele o tobie mówi.
          • latarnia_umarlych Re: Donosicielstwo 27.01.16, 11:09
            wink
    • asia_i_p Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:04
      Nie bardzo rozumiem, o czym piszesz. smile
      • iskierka3 Re: Donosicielstwo 27.01.16, 08:10
        Chyba nikt nie rozumiewink
        • hermenegilda_zenia Re: Donosicielstwo 27.01.16, 09:43
          Czyli jak zwykle u niej, albo pije i pisze, albo stara sie być 'niesztampowa' tylko jak zawsze nie wychodzi.
          • morgen_stern Re: Donosicielstwo 27.01.16, 09:46
            Ja już w ogóle nic nie piszę. Nie rozumiem tego fenomenu.
          • latarnia_umarlych Re: Donosicielstwo 27.01.16, 11:10
            Ja też to zawsze obstawiałam big_grin
            • kropkacom Re: Donosicielstwo 27.01.16, 11:48
              Pozdrawiam smile
              • morgen_stern Re: Donosicielstwo 27.01.16, 12:37
                Kropka, przestań, śmieję się do monitora big_grin
              • latarnia_umarlych Re: Donosicielstwo 27.01.16, 16:38
                "Pozdrawiam smile"

Pzdr.
                Latar.-umar.
    • angeika89 Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:16
      Z reguły nigdy na nikogo nie donosiłam i nie donoszę.
      Raz zadzwoniłam po policję jak sąsiad katował partnerkę, ale to tylko takie przypadki...
      Nie jestem konfidentem, w moim otoczeniu nie ma miejsca na ludzi tego typu.
      Pozdrawiam
    • mynia_pynia Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:24
      Przypomne wątek gdzie znalaza się dziewczyna handujaca prawie nowymi (faktycznie nowymi) ciuchami na allegro z zary? He, he ... nie no, przecie jematka to kryształ ;P
      • jola-kotka Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:26
        No i co się stało z nia?
        • zielonelato Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:30
          Pytasz o makóweczkę? Ano dobrze jej się wiedzie, dom niedawno wybudowała, bloga nadal prowadzi, świetnie wygląda i chyba już na allegro nie sprzedajebig_grin
          • jola-kotka Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:32
            Ale co ma wspólnego z takimi tekstami jak ten watek?
            • zielonelato Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:36
              Pytałaś mnie co u tej dziewczyny to odpisałam. Jolka nie pij już, no.
              • jola-kotka Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:40
                spoko nie pije.
          • ichi51e Re: Donosicielstwo 27.01.16, 07:20
            schudla 8kg. No ale co jej wina ze ludzie frajerzyli i te ciuchy kupowali? Reklama dzwignia handlu nie jest jej wina ze ktos lubi doplacic za marzenie...
    • bergamotka77 Re: Donosicielstwo 26.01.16, 22:39
      A ktos donosi? ja tu uwielbiam wszystkich choc niektore forumki, jak tarka by mnie w lyzce wody utopily wink
    • paloma_blauwinder Re: Donosicielstwo 26.01.16, 23:06
      ?Que?
      • baltycki Re: Donosicielstwo 26.01.16, 23:15
        O co pytasz?
        • wioskowy_glupek Re: Donosicielstwo 26.01.16, 23:30
          Pewnie o to co wszyscy w tym wątku...
    • m_incubo Re: Donosicielstwo 26.01.16, 23:36
      Ale że o co się rozchodzi..?
      • asia_i_p Re: Donosicielstwo 26.01.16, 23:39
        No też nie wiem, rzuciła temat i gdzieś poszła, a ja tu się palę z ciekawości. wink
        • kota_marcowa Re: Donosicielstwo 27.01.16, 01:09
          Ja podejrzewam, że pewnie chodzi o baltyckiego i kaznodzieje.
          • elle-hivernale Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:07
            Czy o kaznodzieję, to nie wiem, ale w to, że dziadek-szpion gdzieś doniósł uwierzę bez problemu.
        • panidemonka Re: Donosicielstwo 27.01.16, 09:20
          asia_i_p napisała:

> No też nie wiem, rzuciła temat i gdzieś poszła, a ja tu się palę z ciekawości.
          > wink
          >
          Pewnie do prokuratury z donosem, ale na co i na kogo donosi chyba się nie dowiemywink
          Co za idiotyczny wątek.
        • inguszetia_2006 Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:15
          asia_i_p napisała: No też nie wiem, rzuciła temat i gdzieś poszła, a ja tu się palę z ciekawości.
          > wink
          Witam
          Asiu, rozczuliłaś mnie. Poszłam spać jak głupia jakaśbig_grin
          Pzdr.
          Ing
    • mallard Re: Donosicielstwo 26.01.16, 23:41
      Ależ absolutnie Ingusiu, ematka donosi tylko ciążę i nic więcej! wink
    • kropkacom Re: Donosicielstwo 27.01.16, 07:11
      Na forum były już akcje, że policja (wcześniej powiadomiona przez forumki, forumkę) interesowała się wpisami pewnych nicków. Z tego co pamiętam. Tylko, ze to czasy sprzed tematów o uchodźcach. Pewna tradycja więc jest w temacie... Dla rozwagi.
      • ichi51e Re: Donosicielstwo 27.01.16, 07:21
        No i niezapominajmy historii z malym autysta co na wakacje nie pojechal... Jak ja jestem ciekawa jak tam sie ta historia ma... Pewnie przyschlo...
        • edelstein Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:16
          To bylam jatongue_out
    • lady-z-gaga a ja wiem! :) 27.01.16, 08:34
      od początku wiedziałam, o co chodzi Inguszetii
      prawdopodobnie zrozumiała zbyt dosłownie post Wwc smile

forum.gazeta.pl/forum/w,567,160202295,160202295,Kpina_w_zywe_oczy.html?p=160205197

• lady-z-gaga Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 08:36
        nie wiem, dlaczego link nie jest aktywny
        wobec tego wkleję

wyyznawczyyniwielkiegoczerwia 25.01.16, 22:53
        Więcej wiedzy, mniej strachu ksenofobiczne rasistki. W wątkach o uchodźcach pojawia się zatrważająca liczba komentarzy, które nawołują do przestępstw, zawierają treści rasistowskie i ksenofobiczne. Nie godzę się na naruszanie godności innych ludzi na naszym forum. Będę też zgłaszać do prokuratury przypadki nawoływania do nienawiści na tle rasowym i religijnym.

• 1matka-polka Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 09:59
          Jeżeli były takie komentarze, które noszą znamiona przestępstwa, to należy je odpowiednio potraktować. Forum emama jest publiczne, czytają je tysiące ludzi, to nie jest nasiadówka u cioci Krysi.
        • nenia1 Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 10:20
          Tak, to było dobre, zwłaszcza że wwc należy do czołówki forumowych nakręcaczy. Bardzo cienka linia dzieli nasze forumowe wizjonerki od tego o czym pisze wwc. O ile dzieli, ktoś by musiał ocenić, a granica jest płynna. Więc pewnie inguszetia ma obawy.
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 10:52
            OMG.
          • latarnia_umarlych Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 11:18
            "Tak, to było dobre, zwłaszcza że wwc należy do czołówki forumowych nakręcaczy."
            No właśnie, ja już zgłupiałam.
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 11:21
              Dobra, to wyjaśnię łopatologicznie dla mądrych inaczej: sparafrazowałam tekst GW zamieszczany pod artykułami o "uchodźcach". OJP.
              • nenia1 Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 12:11
                wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:

> Dobra, to wyjaśnię łopatologicznie dla mądrych inaczej: sparafrazowałam tekst G
                > W zamieszczany pod artykułami o "uchodźcach". OJP.

Sama jesteś mądra inaczej, skoro nie pojmujesz podstawowych zasad komunikacji międzyludzkiej, parafrazować to sobie można teksty powszechnie znane, a nie tekściki z gazety wyborczej jeszcze umieszczane pod artykułami o uchodźcach, nie wszyscy jak widać mają fiksację w temacie uchodźców i śledzą z wypiekami na twarzy kto gdzie i dlaczego. Po prostu twoja parafraza staje się nieczytelna bo jest, ujmijmy to, niszowa.
                • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 12:33
                  Nawet nie znając tego konkretnego tekstu, który pojawił się pod chyba 1000 artykułów w GW (przypominam, jesteśmy na forum gazety) wiele osób zajarzyło, że moja wypowiedź jest humorystyczna. Nie dziwi, że ty akurat nie.
                  • nenia1 Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 15:25
                    Jak widać nie tylko ja.
                    A to że jest się na forum gazety ma się nijak do czytania artykułów w tejże, bardzo dziwne założenie, pozbawione podstaw w rzeczywistości. Na gazecie jest po prostu fajny układ forum, fajne fotoforum i w cholerę siedzi tu ludzi, którzy ani z poglądami ani z artykułami wyborczej nie mają nic wspólnego.
                • rosapulchra-0 Re: a ja wiem! :) 31.01.16, 13:32
                  nenia1 napisała:

> Sama jesteś mądra inaczej, skoro nie pojmujesz podstawowych zasad komunikacji m
                  > iędzyludzkiej

Nareszcie ktoś jej to powiedział wprost.
        • kota_marcowa Re: a ja wiem! :) 27.01.16, 10:45
          I ja to przegapiłam? big_grin
    • morgen_stern Re: Donosicielstwo 27.01.16, 09:06
      OJP
    • kozica111 Re: Donosicielstwo 27.01.16, 09:07
      Kwestię "donosu forumowego" dopuszczam tylko w jednej sytuacji - gdy zagrożone jest życie i zdrowie człowieka, były takie przypadki, cała reszta to niezły kanał.
    • oqoq74 Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:00
      Pokrętna logika. Określenie "donos", "donosiciel" ma negatywne znaczenie i robi z zawiadamiającego o przestępstwie kogoś złego, negatywnego. Odnoszę wrażenie, że dla niektórych winny bardziej jest ten co zawiadamia o przestępstwie, niż ten który się tego przestępstwa dopuścił.

Kiedyś donosicielem był ktoś kto działał w złej wierze, donosił, żeby coś zyskać. Teraz nawet jak ktoś zadzwoni, że samochodem jedzie pijany, co może komuś uratować życie, to jest nazywany kapusiem, donosicielem.

A forum nie jest jakąś enklawą wyjętą spod prawa. Może czas sobie zdać sprawę z tego, że pisząc różne rzeczy można odpowiadać karnie?
    • inguszetia_2006 Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:12
      Witam
      O rany... Co ja niezrozumiałego napisałam?;-P Przecież co chwilę ktoś tu komuś grozi prokuraturą. Tak mnie to jakoś wczoraj przygnębiło. Może to przez pogodę, wyjątkowo przygnębiająca jest. Czy opcja kosz nie wystarczy? Trzeba dołożyć ikonkę Urząd Skarbowy, Prokuratura/inne?
      Pzdr.
      Ing
      • morgen_stern Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:21
        A podobne wątki też naprawdę trzeba zakładać?
      • 1matka-polka Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:24
        Przydałoby się, bo inaczej, świadomi i nieświadomi, bojówkarze tych wszystkich, mniej i bardziej legalnych, ugrupowań zrobią z tego forum ostateczny ściek.
      • elle-hivernale Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:24
        i fashion police suspicious
    • kozica111 Re: Donosicielstwo 27.01.16, 10:54
      W tym zacietrzewieniu niektórzy to potracili poczucie humoru.
      • lady-z-gaga Re: Donosicielstwo 27.01.16, 11:00
        Ależ skąd, poczucie humoru każdy ma. Problem w tym, że każdy ma swoje, a z rozumieniem cudzego ludzie miewają problemy wink
        • kropkacom Re: Donosicielstwo 27.01.16, 11:47
          Może od razu napiszmy kto ma być idealny, a kto nie? Będzie prościej jak napiszemy kto ma konkretnie mieć to poczucie humoru.
          • lady-z-gaga Re: Donosicielstwo 27.01.16, 11:52
            1. Kropkacom tongue_out big_grin
            • kropkacom Re: Donosicielstwo 27.01.16, 12:00
              Pozdrawiam Kropka smile
      • rosapulchra-0 Re: Donosicielstwo 31.01.16, 13:36
        Niektórzy? Dla mnie to są na forum konkretne osoby, które nigdy nie mają poczucia humoru, tylko wrośnięty na stałe kij w zadek i każdy, nawet najbardziej niewinny żart zamienią w jatkę.
    • kaz_nodzieja Re: Donosicielstwo 27.01.16, 14:40
      Mam wrażenie, że ktoś i niestety skutecznie doniósł na naszą koleżankę z Niemiec, która zmieniła się w pewnych tematach o 180 stopni. Obstawiam kogoś z niemieckiej emigracji, kto orientuje się w tamtejszych służbach czy instytucjach i wie gdzie i do kogo.
      Ja na nikogo nie donoszę albowiem nie jestem i nie byłem nigdy "kapustą".
      • edelstein Re: Donosicielstwo 27.01.16, 16:10
        Juz ci kiedys napisalam i napisze ponownie,daj jakies dowody na ta twoja teorie spiskowa.
        • rosapulchra-0 Re: Donosicielstwo 31.01.16, 13:36
          Przecież to manipulant, on poza kłamaniem niczego więcej nie umie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka