Dodaj do ulubionych

Wina PiS...

13.10.16, 22:25
m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207361853227884&id=1332846029
Żarcik?
Wyborcza ma kłopoty, bo za peło przyssala sie do państwowego cycka. Kroplówka sie skoczyła i 135 "dziennikarzy" wyląduje na bruku. Czyjaż to wina? No przeciez, że nie marnego i stronniczego dziennikarstwa...
Wolny rynek weryfikuje. Bez znieczulenia.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Wina PiS... 13.10.16, 22:36
      Agora co kilka lat urządza zwolnienia grupowe. Widać pańcia musi sobie jakoś zracjonalizować wywalenie jej na bruk.
      • kubekwkropki Re: Wina PiS... 13.10.16, 22:46
        "Ponad połowa przychodów GW to były reklamy spółek skarbu państwa" pisze BEZ ŻENADY Ewa Wanat... Co do licha ciężkiego mogło reklamować w GW pgnig? To ma byc wzór niezależnej prasy?! 😂😂😃
        • sumire Re: Wina PiS... 13.10.16, 23:22
          Kubku, media prywatne nie muszą być niezależne.
          • kubekwkropki Re: Wina PiS... 13.10.16, 23:31
            A. Oczywiście. W końcu to GW. Nie ma o czym gadać.
            • sumire Re: Wina PiS... 14.10.16, 07:21
              Nie, nie muszą. Poważnie. Mogę sobie założyć prywatny tygodnik wychwalający Latającego Potwora Spaghetti i nikt mi tego nie może zabronić. Przynajmniej na razie.
        • milkymilk Re: Wina PiS... 14.10.16, 06:29
          To samo, co teraz reklamuje w GP i ND.
    • kk345 Re: Wina PiS... 13.10.16, 22:59
      A ze spadkiem sprzedaży na pewno nie stoi fakt, ze w codziennych prasówkach ministerstw i spółek skarbu państwa nie ma już dostępnej GW. Nie ma też znaczenia, ze na Orlenie w zasadzie nie da sie kupić GW, bo "akurat się skończyła". To po prostu jest słaba gazeta, nie to co Gazeta Polskawink
      • kubekwkropki Re: Wina PiS... 13.10.16, 23:04
        "60% przychodów Gazety Wyborczej pochodzilo z reklam spółek skarbu państwa". Dno. Dno i wodorosty.
        • rozaly Re: Wina PiS... 13.10.16, 23:16
          No i?
        • sumire Re: Wina PiS... 13.10.16, 23:18
          Przynajmniej masz chwilę satysfakcji. No bo przyznaj - masz.
          • kubekwkropki Re: Wina PiS... 13.10.16, 23:29
            W d...pie mam. Nowaka mi szkoda. Tego od "obwodu głowy". W stupor mnie wpędza brak żenady. Niezależna Gazeta, ktorą znałam z wczesnych lat 90' i 60% finansowania z reklam spółek skarbu państwa. Perspektywa sie zmienia. Jakby.
            • sumire Re: Wina PiS... 13.10.16, 23:39
              Powtarzam - prywatne media nigdy nie są niezależne. A o ile wiem, Nowak nadal świetnie i z powodzeniem pisze. Teraz reklamy spółek skarbu państwa poszły do mediów publicznych, których nikt nie ogląda i nie słucha.
              • kubekwkropki Re: Wina PiS... 13.10.16, 23:45
                Nie mam złudzeń co do tzw mediów publicznych. Co do GW miałam. Co za porażka. Co do Nowaka- oby. Kupię w ciemno co wyda. Moze byc "czarne", "Agora", "literackie". Jeśli znasz osobiście - przekaż proszę wyrazy szacunku.
        • araceli Re: Wina PiS... 14.10.16, 07:28
          kubekwkropki napisała:
          > "60% przychodów Gazety Wyborczej pochodzilo z reklam spółek skarbu państwa".
          > Dno i wodorosty.

Rozumiem, że prawackie media, które przejęły te reklamy są cacy? big_grin
      • atyp3 Re: Wina PiS... 14.10.16, 02:17
        Problem w tym ze Gazeta Polska, nie jest proeuropejska. Co w Europie, jak pokazało ostatnie 1000 lat Naszej historii, nie wróży niczego dobrego.
    • mdro Re: Wina PiS... 14.10.16, 00:05
      I tak oto wizerunek oblatanej biznesłumen z inteligenckiej rodziny poszedł się kochać...
      • kubekwkropki Re: Wina PiS... 14.10.16, 00:41
        Bo?
    • kaz_nodzieja Re: Wina PiS... 14.10.16, 10:53
      Od lat byłam wierną czytelniczką GW. Nie wstydziłam się tego. Ludzi czytających GW postrzegałam jako lepszych, pierwszy sort. Gdy zaczęli kneblować ludzi i straszyć prokuraturą tych którzy śmieli krytykować osoby nazywane przez GW "uchodźcami" nie kupuję już papierowej wersji, czasem przeczytam wybrany artykuł ze strony i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka