Dodaj do ulubionych

Miod manuka

27.01.17, 10:31
Czytalam, czytalam i postanowilam kupic. W smaku dobry ale kosztowal sporo.

Ktoras z Was stosuje ? Sprawdza sie ?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Miod manuka 27.01.17, 11:47
      Chodzi ci o walory smakowe czy działanie ?
      Bo taki pyłek pszczeli jest równie bogaty a kosztuje z 10x mniej.
    • liisa.valo Re: Miod manuka 27.01.17, 11:50
      Miałam kiedyś, ale jakoś szału nie robi. Wolę nasze: lawendowy, gryczany prosto z Kaszub - od znajomych, sprawdzony, nie oszukiwany sztucznym.
    • lati7 Re: Miod manuka 27.01.17, 12:50
      swiatmanuka.pl . Kupując miód Mauka nie masz pewności, ze jest oryginalny. Podobno są już "mafie" zajmujące się sprzedażą podrobionych idealnie miodów.
      Miód mamuka jest droższy od złota i jego ilość jest bardzo skrupulatnie rejestrowana. Okazuje się, że na świecie pojawia się dużo więcej oryginalnych słoików miodu niż mogłoby być wyprodukowane , zebrane smile W Anglii w sklepach które sprzedają ten mód jest jeden z najczęściej kradzionych towarów. Podobno nie pomagają nawet zabezpieczania ... Z tego, co wiem to jest małe prawdopodobieństwo aby dostać u nas czysty mód manuka. Też byłam napalona i po tej lekturze odpuszczam sobie. Nie wiem gdzie można kupić prawdziwy ?
      • mamusia1999 Re: Miod manuka 27.01.17, 13:04
        jest marka oferujaca "full tracking", tylko sloik juz wyrzucilam wink
        bo niestety najlatwiej faktycznie podrobic etykietke z certyfikatem.
        co do postow wyzej: ani pylek ani polskie miody nie maja zawartosci methylglyoxalu chociazby porownywalnej z manuka. niestety.
        ale: manuka to ja sobie wypasione zapalenie zatok wylecze. za to jesli przy pierwszym drapaniu i kichaniu w gardle/nosie zaczne owe plukac miodem czabrowym lub gryczanym, to tez sie nie rozloze. ot, z jednego treningu zrezygnuje na wszelki wypadek.
        • liisa.valo Re: Miod manuka 27.01.17, 13:05
          Jak tę manukę na zatoki, powiedzże, dobra kobieto? Po prostu szamać?
      • primula.alpicola Re: Miod manuka 19.01.21, 14:35
        "Okazuje się, że na świecie pojawia się dużo więcej oryginalnych słoików miodu niż mogłoby być wyprodukowane , zebrane "

Podobnie z oliwą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka