adriana.la.cerva 27.01.17, 10:31 Czytalam, czytalam i postanowilam kupic. W smaku dobry ale kosztowal sporo. Ktoras z Was stosuje ? Sprawdza sie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mid.week Re: Miod manuka 27.01.17, 11:47 Chodzi ci o walory smakowe czy działanie ? Bo taki pyłek pszczeli jest równie bogaty a kosztuje z 10x mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Miod manuka 27.01.17, 11:50 Miałam kiedyś, ale jakoś szału nie robi. Wolę nasze: lawendowy, gryczany prosto z Kaszub - od znajomych, sprawdzony, nie oszukiwany sztucznym. Odpowiedz Link Zgłoś
lati7 Re: Miod manuka 27.01.17, 12:50 swiatmanuka.pl . Kupując miód Mauka nie masz pewności, ze jest oryginalny. Podobno są już "mafie" zajmujące się sprzedażą podrobionych idealnie miodów. Miód mamuka jest droższy od złota i jego ilość jest bardzo skrupulatnie rejestrowana. Okazuje się, że na świecie pojawia się dużo więcej oryginalnych słoików miodu niż mogłoby być wyprodukowane , zebrane W Anglii w sklepach które sprzedają ten mód jest jeden z najczęściej kradzionych towarów. Podobno nie pomagają nawet zabezpieczania ... Z tego, co wiem to jest małe prawdopodobieństwo aby dostać u nas czysty mód manuka. Też byłam napalona i po tej lekturze odpuszczam sobie. Nie wiem gdzie można kupić prawdziwy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Miod manuka 27.01.17, 13:04 jest marka oferujaca "full tracking", tylko sloik juz wyrzucilam bo niestety najlatwiej faktycznie podrobic etykietke z certyfikatem. co do postow wyzej: ani pylek ani polskie miody nie maja zawartosci methylglyoxalu chociazby porownywalnej z manuka. niestety. ale: manuka to ja sobie wypasione zapalenie zatok wylecze. za to jesli przy pierwszym drapaniu i kichaniu w gardle/nosie zaczne owe plukac miodem czabrowym lub gryczanym, to tez sie nie rozloze. ot, z jednego treningu zrezygnuje na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Miod manuka 27.01.17, 13:05 Jak tę manukę na zatoki, powiedzże, dobra kobieto? Po prostu szamać? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Miod manuka 19.01.21, 14:35 "Okazuje się, że na świecie pojawia się dużo więcej oryginalnych słoików miodu niż mogłoby być wyprodukowane , zebrane " Podobnie z oliwą. Odpowiedz Link Zgłoś