Dodaj do ulubionych

Suplementy, medykamenty

• ola_fatyga Re: Suplementy, medykamenty 31.07.17, 13:17
      Po przeczytaniu tego wątku- Polacy to jednak lekomani, a Polska to Eldorado dla Big Farmy...Nie wiem, cz gdziekolwiek indziej jest tyle reklam suplementów i leków...albo reklama pożyczek firm typu Bocian, albo wyrobów medycznych. No cóż, jest popyt, to jest i podaż, a czy to jest zdrowe, to już temat na inny wątek.
      • ola_fatyga Re: Suplementy, medykamenty 31.07.17, 13:19
        Ciekawy artykul www.psychologia.edu.pl/obserwatorium-psychologiczne/1386-fabrykowanie-chorob-wielka-farmacja-big-pharma-i-podzeganie-chorobowe.html
      • kaz_nodzieja Re: Suplementy, medykamenty 31.07.17, 13:19
        Ale to w UK są szpitale homeopatyczne.
      • kitek_maly Re: Suplementy, medykamenty 31.07.17, 13:51
        > Po przeczytaniu tego wątku- Polacy to jednak lekomani

Też jestem w szoku.
        Niektórzy w miesiąc biorą tyle prochów co ja w ciągu całego życia. big_grin
      • 1st.world.problems Re: Suplementy, medykamenty 01.08.17, 09:56
        Naprawdę big pharma przejęła juz w 101% globalny rynek suplementów?
    • jollyvonne Re: Suplementy, medykamenty 31.07.17, 16:09
      Moja tesciowa brala. Najpierw caly alfabet lacinski, co ja bardzo upodatnilo na dzialanie reklam, wiec w rezultacie dolozyla potem jeszcze grecki i oczywiscie to co z tablicy mendelejewa dostepne jest w formie pigulek. Realnie to pomaga jej to w utrzymaniu wagi (max 50kg przy wzroscie 175), bo jak przed obiadem wyjmie i popije ten swoj zestaw, to obiadu juz prawie nie je (ja tez po calym kubku tabletek, popitych politrem wody, juz bym nie dala rady jesc obiadu). Czasem, jak za szybko usiade z nia do obiadu i widze jak ona siedzi i to po kolei lyka, to mi odruch zwrotny sie uaktywnia i ja tez obiadu malo jem, wiec mozna powiedziec ze efekt sie na dwie osoby rozciaga.
      Od kiedy tesciowa ma prawdziwe leki, to juz tyle suplementow nie bierze, bo ja zawiodly (a nawyk lykania zaspokaja tym, co lekarz przepisze).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka