Dodaj do ulubionych

Myjnie samochodowe

26.12.17, 11:35
Na jakie jeździcie?
Ja kocham automatyczną, 2 dychy, 5 min. i samochód czysty, a w tym czasie,siedze sobie w środku i w zależności od fantazji albo na ematce albo chusteczkami mokrymi czyszcze wnetrze albo z synem oglądamy jak myje się samochód.
Natomiast fenomenu myjni bezdotykowych nie rozumiem, szczeglnie jak w zimowe dni widzę myjących auto w chmurze wody i to czesto elegancko ubranych facetow.
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: Myjnie samochodowe 26.12.17, 12:13
      A wiesz, jak te szczotki w myjni drapią lakier? Ja mam przy oknie z jednej strony całą listwę chromowaną zniszczoną przez mycie w myjni automatycznej. I jak popatrzysz pod światło, to widać maleńkie ryski na lakierze dosłownie wszędzie.
      • muchy_w_nosie Re: Myjnie samochodowe 26.12.17, 15:21
        No nie wiem, bo jedże i nie widzę wiekszych zadrapań niz ja zrobiłam, poza tym teraz są szczotki z irchy czy takie gąbkowe, kiedyś byly takie plasikowe frędzle to one faktycznie mogly rysować.
        Jedyny minus automatycznych myjni to że niedomywają felg dobrze.
        • milka_milka Re: Myjnie samochodowe 26.12.17, 15:22
          Teraz też drapią.
    • berdebul Re: Myjnie samochodowe 26.12.17, 12:26
      Bezdotykowa z opcją wosku. wink Uwielbiam myć samochod, czasami jeżdzę dla relaksu po pracy.
    • bo1 Re: Myjnie samochodowe 26.12.17, 13:29
      Automatyczne omijam, bo drapią lakier, potrafią też coś urwać (kiedyś np. urwała mi chlapacz). Bezdotykowe lubię za zapach i odczuwam niewytłumaczalną przyjemność z własnoręcznego oblewania pod dużym ciśnieniem karoserii. Ale mam za wysoki samochód, by dobrze spłukać dach. Poza tym te myjnie jako tako radzą sobie ze względnie czystymi samochodami, z brudnymi już nie. Pozostają więc myjnie ręczne.
    • maggi9 Re: Myjnie samochodowe 26.12.17, 15:05
      Mój mąż zajmujący sie samochodami mocno mi zawsze odradza automatyczną - niszczy lakier. Ja oddaje samochód jemu i on mi myje na bezdotykowej big_grin Ja jestem za mała i jakoś dosięgnąć nie mogę.
    • rosapulchra-0 Re: Myjnie samochodowe 26.12.17, 15:23
      Kiedyś otworzyłam okno w takiej już pracującej myjni.. Gratulowałam sobie bardzo soczyście.
      • bywalec.hoteli Re: Myjnie samochodowe 26.12.17, 15:47
        Cóż.. dlaczego mnie to nie dziwi? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka