Dodaj do ulubionych

Pies pierdzi. Ratunku!

06.02.18, 18:58
Mam psa boksera, wiek niecałe 6 m-cy. Karmiony karmą Brit, trzy razy dziennie. Poza tym gotuję mu, kurczak, warzywa, ryż. Czasem dostaje maślanke. Pies jest kochany, ale strasznie pierdzi, przeważnie wieczorem. Piardy są bardzo śmierdzące i naprawdę stają się problemem. Weterynarz twierdzi że jeszcze młody i się unormuje. Tylko co jeśli nie😀? Może coś poradzicie.
Obserwuj wątek
    • silenta Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:09
      Kto zgadnie skąd cytat i o co chodziło: "Pies stojący w kącie pokoju kopcił tak okropnie, że trzeba było mu otwór zalepić gliną"?
      Wybacz Roks, nie mogłam się powstrzymać smile
      • agua_de_coco Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:16
        Opis techniczny big_grin to Janusz chyba przytoczył, "Wszyscy jesteśmy podejrzani", Chmielewska. Na psach się nie znam, ale jak zobaczyłam cytat, to nie mogłam się powstrzymać wink ale może faktycznie spróbować odstawić mleczne.
        • silenta Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:30
          big_grin
    • rawiel27 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:11
      Nie dawaj psu nic z mleka, może to pomoże, a jak nie to próbuj inne karmy, o innym składzie.
      To jeszcze młody psiak może za dużo tej suchej karmy je?
    • berdebul Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:11
      Probiotyk dla psów. Plus wybór jednego sposobu karmienia. Nie wszystkie psy tolerują przetwory mleczne.
    • thea19 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:20
      moja sucz jak czasem walnie cichacza, to sama ucieka
      • capa_negra Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:30
        a moja ani drgnie i udaje, że to nie ona
        • wiosennaburza1 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:33
          moj głęboko wzdycha. i nie rozumie, czemu dostaje eksmisję na czas wywietrzenia. a i tak lepszy jest kot - ten to się gdzieś zaczai pod fotelem/za poduchą i puszcza serię. a my się zastanawiamy co u diabła tak śmierdzi????
          w temacie: nie dawaj mleka, zmień karmę.
          • rawiel27 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:42
            Kot??
            Ja mam 3 i nic.
            To znaczy, coś sobie puszczają czasem, ale nic śmierdzącego.
            • wiosennaburza1 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:45
              może dieta ma znaczenie. moje są wychodzące i łowne.
              • rawiel27 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:55
                Może.
                Moje jedzą karmę mokrą bezbożową, dużo surowego mięsa, żółtka z jajek gotowanych na miękko, gotowane ryby i niewielkie ilości karmy suchej też bezbożowej.
                • wiosennaburza1 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 20:33
                  ha. żóltko jajka lubi jedna. reszta omija jak truciznę. suchą karmę traktują jak obrazę majestatu. bywały sytuacje nieprzyjemne, gdy koty dostały na kolację tylko suchą karmę... po dziesięciu minutach miałam na tarasie dwa koty spożywające świeże myszy. potem sprzątałam resztę flaków po uczcie, obrzydliwe to było. surowe mięso jedzą oprócz jednej królewny . ale ona stąpa tylko i wyłącznie po atłasach ( w jej łbie) i do plebsu się nie zniża.
                  ale mamy nowego podrzutka i ten je wszystko. może mu tak zostanie...
          • lady-z-gaga Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 10:56
            moj pies tak robił, lubił niezauważenie wchodzić pod stół, przy ktorym siedzieli domownicy i atakować z zaskoczenia
    • heca7 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:37
      Te psy są szczególnie narażone na problemy pokarmowe. Miałam bokserkę a teraz mam buldożkę francuską- co ty wiesz o psich bąkach?... wink U nas najlepsze efekty daje karmienie sprawdzoną karmą. I niedawanie żadnych pokarmów "ludzkich", żadnych przysmaczków, mleczka, jogurtów , wędlin itd. Karmimy hypoalergicznym Wolfsblutem . Do wyboru kangur, bawół, wielbłąd, struś , łosoś, gęś, kaczka itd.
      • barbibarbi Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:08
        O! Buldogi francuskie to dopiero mają wydech! Coś potwornego. To podobno zależy od budowy układu trawiennego, one tak po prostu mają, pierdzą i już, taka uroda buldoga.
        • heca7 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:44
          Ale można ten problem zmniejszyć. Dobrze dobraną karmą i reżimem pokarmowym. Poza tym dużo ruchu, one mają skłonności do tycia a to powoduje pogłębienie problemów trawiennych. Tylko trzeba uważać aby nie przesadzić- ruch musi być dostosowany do możliwości psa. Nasza ma , za przeproszeniem zajoba na piłkę do siatkówki. Pcha ją pyskiem sama w szale. Latem trzeba jej zabierać bo nie zna umiaru i dostałaby udaru cieplnego.
          No i nie kupować psów z pseudohodowli gdzie kumulują się wady genetyczne obniżające jakość życia tej rasy.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 19:53
      Mój bokser też pierdział. Może to jakaś przypadłość tej rasy tongue_out Aha, pierdział do śmierci.
    • hosta_73 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 20:03
      Moj pies walił bąki. Dużo i niezwykle "wonne". Pomogło gdy przeszedł na jeden sposób żywienia- czyli tylko gotowane specjalnie dla niego. Potem weterynarz potwierdził, że należy sie zdecydować- albo gotowe karmy albo gotujemy.
      Co ciekawe, jadł różnorodnie a pierdział zawsze tą samą nutą zapachową 😈
    • muchy_w_nosie Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:01
      Mam mopsa i sznaucera, oba czasem pierdzą. Po suchej karmie nigdy natomiast po mokrym typu: maślanka, ser biały, jajecznica pierdzą aż miło.
      Moja mopsica, bo ją przyrownam do boksera jada tylko raz dziennie, nie licząc tego co ukradnie synowi z tależa i naszego miękkiego serca jak jemy. Oba psy dostają teoretycznie po równo a praktyczne to mops ma nadwagę a sznaucer niedowagę.
      • muchy_w_nosie Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:03
        "rz"
    • folivora Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:11
      Który Brit je? Moja na Brit Premium też potrafiła walnąć cichacza zabójcę, zmieniłam jej na Brit Care, która jest bezzbożowa i problemy się skończyły. Tak czy inaczej zmień karmę, tylko uwaga - droga i polecana Acana u wielu psów podobno wzmacnia gazy, tak słyszałam tongue_out No i po co mu to gotowane jedzenie? Niepotrzebne. Ryż to zapełniacz, warzywa można podawać od czasu do czasu jako przekąskę (spróbuj marchewkę, wielu psom pomaga na problemy gastryczne), a mięso ugotowane traci wartości, lepsze podawać surowe.
      • roks30 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:33
        Mój mąż jest ze starej szkoły 😀, czyli gotowania. Chyba zrobię eksperyment i będę podawała tylko karmę.
        • heca7 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:45
          Ale tylko karmę, bez przysmaczków bo do niczego nie dojdziecie.
    • aknaszilak Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:49
      U nas się unormowalo Jak z karmienia mieszanego suche-gotowane przeszliśmy na samo suche. Od czasu do czasu jak się psom trafią jakieś okazyjne frykasy to zaraz nuta zapachowa jest gorsza.
    • ananka22 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 21:55
      Jaką Brit podajesz ? u nas staffik po brit care nie ma bąków wcale ,a wcześniej sadził nieziemsko.
    • mama303 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 06.02.18, 22:10
      warzywa ogranicz albo wyeliminuj
      • kamea_chateau Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 11:47
        co ty opowiadasz pies powinien jeść warzywa. Poczytaj skład suchej karmy to jest dopiero zabójstwo dla psa.Przeszlismy z psem na diete barf. Siersc piekna wyniki ksiązkowe kupy malutkie.
        Chrupki są okropne
    • jatojagodnik Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 09:43
      Kiedyś pracownik hurtowni zoologicznej zrobił mi wykład na temat psich bąków - twierdził, że to zależy ile do karmy producent dodaje jajek, a podobno dodają wszyscy. Nie pamiętam co polecał, ale chodził od worka do worka i kwieciście opisywał nuty zapachowe jakie będzie wydzielał pies smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 10:49
      zatkaj korkiem big_grin
    • lady-z-gaga Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 10:54
      Kto nie jechał zimą samochodem z pierdzącym psem, ten nie wie, co to prawdziwy problem.
      • jatojagodnik Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 10:56
        Hmmm miałam psa, który uwielbiał bób... zwłaszcza na kolację... a potem spał pod łóżkiem smile
    • iwles Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 11:20

Nie dawaj mu nic mlecznego. Żadnych maślanek.
    • kamea_chateau Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 11:44
      Przejdz z psem na dietę barf. Zdrowsza i łatwiejsza do ogranięcia.
      polecam na fb grupę RAW rzetelna grupa wsparcia.
      • aqua48 Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 12:43
        Przestanie, przestanie i zacznie głośno chrapać smile
        • czarna_kita Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 13:06
          Mamy labradora i też pierdzi. I to tak okrutnie że aż zatyka człowieka. Nie dostaje nic mlecznego. Suma ma 3 lata i regularnie wizytujemy u weta na kontrolę. Wet mówi że to normalne że pies ma gazy.
          • berdebul Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 17:26
            Nie, to nie jest normalne że pies nieustannie ma śmierdzące gazy. Zdrowy pies, dokładnie tak samo jak zdrowy człowiek nie ma takich problemów.
    • green_agula Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 16:26
      u mojego psa brit tez powodował nieziemskie gazy big_grin teraz ma Carnilove i jest ok
      • hipinka Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 16:30
        właśnie, chciałam to napisać
        bardzo często to niewłaściwa karma, w przypadku Twojego psa może także maślanka
    • afro.ninja Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 16:29
      Nic dziwnego, że po takiej diecie pies strasznie pierdzi. Maślanka?! Serio?! 🙄🙄🙄😰
    • mondovi Re: Pies pierdzi. Ratunku! 07.02.18, 17:52
      U mojego psa był to objaw alergii pokarmowej (na drób). Spróbuj zmienić karmę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka