lilia.z.doliny 16.05.18, 12:52 Oglądam relacje z sądu najwyższego na żywca. Kiedy sędzia ogłosił ze Tomasz Komenda jest niewinny, to poryczalam się razem z nim (tzn z Komenda, nie z sędzia). Trzymaj się, chłopie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady-z-gaga Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 13:53 Nareszcie oficjalnie? super ciekawe, czy doczekamy się rozliczenia tych, co świadomie i z premedytacją wrobili go w tę sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 14:05 Mnie ta sprawa tak przeraża, ze nie jestem W stanie logicznie dyskutować. Rozliczeni, mówisz... Ale gdyby w Polsce wtedy wciąż obowiązywała ks? Słodki Jezu Odpowiedz Link Zgłoś
fusun1804 Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 14:44 Gdzie to mogę znalezc? Tzn relacje z ogłoszenia wyroku? Bo znalazłam tylko wyjście Komendy z więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
klotkaaa Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 17:08 woleb eby jeden niewinny siedzial niz polowa zostala wypuszczonych dla mnie facet mialby honor gdyby nie chcial odskzodowania Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 17:23 Nawet jeśli tym jednym niewinnym miałbyś być, dajmy na to, ty? Lub twoje potomstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 18:58 klotkaaa napisała: > ja to oc innego No tak, dożywotni psychiatryk rządzi się innymi prawami. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 11:36 To raczej taki pastisz na postawy forumowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 19:12 ale dlaczego miałby nie walczyć o odszkodowanie? jego zmarnowane życie nic nie jest warte? to człowiek, który przeszedł tak wiele w tym więzieniu, że żadne pieniądze nie są w stanie tego wynagrodzić - ty jakbyś miała honor, to byś takich bzdur nie wypisywała Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 20:26 OJP... Wuj tam 18 lat życia, potencjalna rodzina, dzieci, praca Wuj marzenia, cele do zrealizowania... Wuj młodość w pudle spędzona, to co się za kratami działo ( a działo się - skazany za gwałt i morderstwo małolaty poważania pod celą nie miał ) Ważne - jakby miał honor to by to olał i o odszkodowanie nie walczył... Kruwa mać - niech chłop walczy o jak najwyższe finansowe zadośćuczynienie bo straconego życia i zdrowia nikt mu nie zwróci, niech przynajmniej ma pieniądze na ciąg dalszy I - wiem, że nierealne - koszty pokryć powinni ci którzy do tego wyroku dopuścili Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 18:11 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23408626,komenda-zdradzil-najwieksze-marzenie-chce-zalozyc-rodzine.html#Z_MegaMT no to która ematka walczy o odszkodowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 18:50 Podobno konkurencja duża i kandydatki na żonę spamują nawet jego adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:33 mam dziwne przeczucie ze media będą chciały z p. KOmendy zrobić celebrytę , wiecie "autografy, wywiady, wizyty w zakłądach pracy " itp bo to bardzo medialna sprawa i jzu na pewno wiedzą ze mozna na tym ( na nim) trochę zarobić obym się myliła i nie trafił np do "Take me out" "Hipnozy" albo tego dziwnego czegos, gdzie rózne osoby mieszkaja w wili na plaży w Hiszpanii i sie parzą Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:34 Ale do takiej współczesnej randki w ciemno czyli "umów się ze mną" to powinien trafić... Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:43 Suma zaproponowana jest moim zdaniem za niska. Mogli spokojnie rościć po milionie za każdy rok odsiadki. Sąd i tak mu nie przyzna całości. A teksty Ćwiąkalskiego mnie zniesmaczyły. O tych pannach, co to się ustawiają w kolejce do przyszłego milionera. Ten człowiek nie będzie już normalny niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:45 Nie wyrokowałbym czy będzie normalny. Zniszczono mu życie to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:52 Umów sie ze mną to własnie "Take me out" Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:52 A mnie przeraża ilu sępów pojawia się zaraz wokół. Jakoś nie wydaje mi się, aby perspektywa kilkumilionowego odszkodowania była tu bez znaczenia. Czekam na show "Tomek szuka żony" albo "Kawaler z milionami". Nie da mu szczęścia ta kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 13:38 Wiecie co? On w tym całym gownie ma niesamowite szczescie. Ma ciepła, wspierająca rodzine. Rodziców ktorrzy ani na moment nue zwątpili. Jak byś się zachowała ematlo w analogicznej sytuacji u siebie? Wyklelabys syna za gwałt czy stała pod aresztem śledczym Oczekując na widzenie? Ja jestem Pod dużym wrażeniem rodziców i braci Komendow. Byli i sa obok. Ujmujące. I wcale nie takie oczywiste. Wiec będzie Dobrze. System sprawiedliwości nie dał im rady, bandyci w celach nie poradzili, to i żadna harpia nie da rady ( jakby co :-. A może ten chłopak spotka milosc życia, te prawdziwa? Zycze mu tego z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś