Dodaj do ulubionych

Komenda uniewinniony

16.05.18, 12:52

Oglądam relacje z sądu najwyższego na żywca. Kiedy sędzia ogłosił ze Tomasz Komenda jest niewinny, to poryczalam się razem z nim (tzn z Komenda, nie z sędzia).
Trzymaj się, chłopie!
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 13:53
      Nareszcie oficjalnie? super smile ciekawe, czy doczekamy się rozliczenia tych, co świadomie i z premedytacją wrobili go w tę sprawę.
      • lilia.z.doliny Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 14:05
        Mnie ta sprawa tak przeraża, ze nie jestem
        W stanie logicznie dyskutować. Rozliczeni, mówisz... Ale gdyby w Polsce wtedy wciąż obowiązywała ks? Słodki Jezu sad
        • fusun1804 Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 14:44
          Gdzie to mogę znalezc? Tzn relacje z ogłoszenia wyroku? Bo znalazłam tylko wyjście Komendy z więzienia.
          • lilia.z.doliny Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 16:46
            Ja oglądałam na tvn 24.
    • klotkaaa Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 17:08
      woleb eby jeden niewinny siedzial niz polowa zostala wypuszczonych

dla mnie facet mialby honor gdyby nie chcial odskzodowania
      • lilia.z.doliny Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 17:23
        Nawet jeśli tym jednym niewinnym miałbyś być, dajmy na to, ty? Lub twoje potomstwo?
        • klotkaaa Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 17:28
          ja to oc innego
          o innych mowa
          • cosmetic.wipes Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 18:58
            klotkaaa napisała:

> ja to oc innego

No tak, dożywotni psychiatryk rządzi się innymi prawami.
            • 1matka-polka Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 11:36
              To raczej taki pastisz na postawy forumowe.
      • kolibeer2 Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 19:12
        ale dlaczego miałby nie walczyć o odszkodowanie? jego zmarnowane życie nic nie jest warte? to człowiek, który przeszedł tak wiele w tym więzieniu, że żadne pieniądze nie są w stanie tego wynagrodzić - ty jakbyś miała honor, to byś takich bzdur nie wypisywała
      • mamolka1 Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 20:26
        OJP...
        Wuj tam 18 lat życia, potencjalna rodzina, dzieci, praca
        Wuj marzenia, cele do zrealizowania...
        Wuj młodość w pudle spędzona, to co się za kratami działo ( a działo się - skazany za gwałt i morderstwo małolaty poważania pod celą nie miał )
        Ważne - jakby miał honor to by to olał i o odszkodowanie nie walczył...
        Kruwa mać - niech chłop walczy o jak najwyższe finansowe zadośćuczynienie bo straconego życia i zdrowia nikt mu nie zwróci, niech przynajmniej ma pieniądze na ciąg dalszy
        I - wiem, że nierealne - koszty pokryć powinni ci którzy do tego wyroku dopuścili
    • tanebo2.0 Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 18:11
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23408626,komenda-zdradzil-najwieksze-marzenie-chce-zalozyc-rodzine.html#Z_MegaMT no to która ematka walczy o odszkodowanie?
      • pani-noc Re: Komenda uniewinniony 16.05.18, 18:50
        Podobno konkurencja duża i kandydatki na żonę spamują nawet jego adwokata.
    • mozambique Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:33
      mam dziwne przeczucie ze media będą chciały z p. KOmendy zrobić celebrytę , wiecie "autografy, wywiady, wizyty w zakłądach pracy " itp
      bo to bardzo medialna sprawa i jzu na pewno wiedzą ze mozna na tym ( na nim) trochę zarobić

obym się myliła i nie trafił np do "Take me out" "Hipnozy" albo tego dziwnego czegos, gdzie rózne osoby mieszkaja w wili na plaży w Hiszpanii i sie parzą smile
      • tanebo2.0 Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:34
        Ale do takiej współczesnej randki w ciemno czyli "umów się ze mną" to powinien trafić...
        • niu13 Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:43
          Suma zaproponowana jest moim zdaniem za niska. Mogli spokojnie rościć po milionie za każdy rok odsiadki. Sąd i tak mu nie przyzna całości. A teksty Ćwiąkalskiego mnie zniesmaczyły. O tych pannach, co to się ustawiają w kolejce do przyszłego milionera. Ten człowiek nie będzie już normalny niestety.
          • tanebo2.0 Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:45
            Nie wyrokowałbym czy będzie normalny. Zniszczono mu życie to na pewno.
        • mozambique Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:52
          Umów sie ze mną to własnie "Take me out"
    • janja11 Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 10:52
      A mnie przeraża ilu sępów pojawia się zaraz wokół. Jakoś nie wydaje mi się, aby perspektywa kilkumilionowego odszkodowania była tu bez znaczenia.
      Czekam na show "Tomek szuka żony" albo "Kawaler z milionami".
      Nie da mu szczęścia ta kasa.
    • lilia.z.doliny Re: Komenda uniewinniony 17.05.18, 13:38
      Wiecie co? On w tym całym gownie ma niesamowite szczescie. Ma ciepła, wspierająca rodzine. Rodziców ktorrzy ani na moment nue zwątpili. Jak byś się zachowała ematlo w analogicznej sytuacji u siebie? Wyklelabys syna za gwałt czy stała pod aresztem śledczym
      Oczekując na widzenie? Ja jestem
      Pod dużym wrażeniem rodziców i braci Komendow. Byli i sa obok. Ujmujące. I wcale nie takie oczywiste. Wiec będzie Dobrze. System sprawiedliwości nie dał im rady, bandyci w celach nie poradzili, to i żadna harpia nie da rady ( jakby co :-wink. A może ten chłopak spotka milosc życia, te prawdziwa? Zycze mu tego z całego serca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka