Dodaj do ulubionych

bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolacji

07.07.18, 11:00
dla mnie to raczej oczywista kwestia. w sensie, że długie spodnie ma mieć facet. koniec kropka pl.
ale yyyy... osobnik płci męskiej lat 3 to chyba nie, co? czy tak? nastolatka (wczesnego) to już przyuczam do pewnych zachowań i nie ma zmiłuj, ale trzylatek? nie pomyślałam o tym wcześniej. jedyne fajne chinosy, które znalazłam są białe. wiem, mogę go ubrać w dżinsy po prostu.
jak wy robicie?
Obserwuj wątek
    • aamarzena Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 11:24
      Rodzimy dziewczynki wink

A tak serio to małego chłopca ubralabym w spodenki. IMO lepsze "materialowe" spodenki niż długie dresy. Te spodenki to jak rozumiem styl bardziej wyjściowy niż piaskownicowy? Dla to mnie nie problem.
    • same-old_mona Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 11:33
      Tak: www.mayoral.com/pl/polska/krotkie-spodnie-lniane-dla-chłopca?ddkey=https%3Apl%2Fpolska%2Fkrotkie-spodnie-lniane-dla-chłopca

Nie:
      www.e-tygryski.nq.pl/product/krotkie-spodenki-dla-chlopca-Disney/?id=3635
    • ertyla Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 11:44
      Ja zakładałam eleganckie szorty takiemu małemu. Nikt się nigdy nie czepiał. Ba, do 20-latka stosuję tę samą metodę i też jest ok.
      • ertyla Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 11:45
        Boniu... do 10-latka miało być...
        • same-old_mona Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 11:59
          Wyobraziłam sobie 20 latka w takich spodenkach w kancik przed kolanko, na szelkach 😀
          • ewa_mama_jasia Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 14:04
            Obowiązkowo w kratkę. I kapelusik do tego smile
    • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 13:40
      Mój Młody nosi chinosy długie i krótkie, bermudy, koszule (w tłoczony wzór), mokasyny bądź proste sandały/espadryle.

Nie wiem jakim cudem znalazłaś tylko jedne, fajne chinosy - pełno tego w Zarze, Mayoral a ostatnio nawet w Tesco F&F kupiłam granatowe i są naprawdę dobrej jakości.
      • wkurzo-namama Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 13:55
        Takim cudem, że dopiero przed napisaniem tego posta zaczęłam przeglądać stronę zary. I jedyne chinosy dostępne w rozmiarze 110 są białe.
        Mój chodzi ubrany ładnie, ale zwyczajnie na co dzień. Koszule zakładam mu jak gdzieś wychodzimy. Nie znoszę dziecięcych marynareczek, kaszkiecików, kamizelek, szelek itp., bo robią dziecku coś dziwnego. Zresztą podobnie nie podobają mi się przestylizowani mężczyźni.
        Dzięki dziewczyny.
        • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 14:17
          A skąd wzięłaś marynareczki, kaszkieciki, kamizeleczki? big_grin

A strona ZARY jest przetrzepana od tygodnia, pojedź do sklepu, tam szybciej coś dorwiesz. Mam dla swojego Małego te białe i błękitne chinosy, beżowe i granatowe mam z poprzedniej wyprzedaży. Takie klasyki kupuję mu regularnie, na zapas.
          • wkurzo-namama Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 14:19
            Nie mam czasu. I to tak konkretnie.
        • kira02 Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 10:57
          W h&m kupilam ostatnio fajne chinosy.granatowe, wiec praktyczne.
    • strikemaster Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 13:52
      "dla mnie to raczej oczywista kwestia. w sensie, że długie spodnie ma mieć facet"

Dla Ciebie tak, dla lekarzy, historyków i strike'a nie.

" koniec kropka pl"

Jeszcze się przekonasz, że to nie koniec.
      • wkurzo-namama Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 13:56
        smile
      • memphis90 Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 06:19
        Dla których lekarzy konkretnie?
    • mamma_2012 Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 07.07.18, 14:53
      Trzylatek może wystąpić i w spodenkach, ale ja nawet dużo młodszemu maluchowi zakładałam chinoski lub inne długie spodnie i koszulę lub polówkę. Fajnie wyglądał, a okazji poza wakacjami przecież jest ograniczona ilość.
      Te białe chinosy z Zary o których piszesz są całkiem fajne (w innych kolorach oczywiście też), ale białe są najłatwiejsze w utrzymaniu czystości (wybielacz i są jak nowe). Fajne i jeszcze tańsze są w HM, tym roku kupiłam po raz pierwszy, ale dają radę.
      • strikemaster Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 00:04
        "Trzylatek może wystąpić i w spodenkach"

Ale będzie bardzo nieprofesjonalny.

"Te białe chinosy z Zary o których piszesz są całkiem fajne"

A 8-jardowy kilt w tartanie Grey Hamilton, oczywiście z Heritage of Scotland jest jeszcze fajniejszy. smile

"Fajne i jeszcze tańsze są w HM, tym roku kupiłam po raz pierwszy, ale dają radę."

Podobnie na Ebaju można znaleźć jeszcze tańsze 8-jardowe kilty Grey Hamilton, są tam także inne tartany, jak Freedom czy Stewart Black, też je polecam. smile
    • wkurzo-namama Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 08:20
      Ha! Dorwałam jeszcze beżowesmile I kupiłam dla obu synów takie same. Będę uczyć również najmłodszego. Przynajmniej pierwszego dnia, dopóki nie sprawdzę, jak tam reszta.
      Jeszcze mam taką refeleksję, czy największej spiny nie mają Ci, co wyżej s..ą, niż d..ę mają?, a ci co nie muszą, mają luz?
    • wkurzo-namama Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 08:22
      Ja osobiście mam problem z tym, co sobie ktoś o mnie myśli (poważny problem) i dlatego prowadzę w ogóle rozważania na temat outfitu trzylatka na kolacji.
    • ichi51e Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 08:26
      Oficjalnie strojem wyjsciowym malego chlopca sa krotkie spodnie. Patrz Kennedy na pogrzebie ojca czy ksiaze Harry. Jest taki mieszczanski zwyczaj przebierania dziecka za malego doroslego ale jest to raczej komiczne niz eleganckie
      • ichi51e Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 08:27
        Tfu Jerzy. Zreszta Harry i William tez.
      • wkurzo-namama Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 08:48
        Faktycznie Ichi! 😘
      • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 09:13
        Tak, ale George chodzi w krótkich niezależnie od pogody, więc powodzenia życzę w odcinaniu się od niższych warstw społecznych w trakcie polskiej jesieni i -8 st. big_grin
      • mamma_2012 Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 09:33
        George już występuje w długichwink
        Ale pytająca chyba nie taki styl (na starego małego) miała na myśli. Spodnie i polówka czy koszula z wywiniętymi rękawami to normalny strój dla dziecka, żeby nie wyglądało jak siłą zdjęte w ostatniej chwili z plaży przez ubranych rodziców.
        I problem tak naprawdę jest tylko z chłopcami, powszechne jest, że dziewczynka na kolację wskakuje w jakąś sukienkę i wtedy nikt nie twierdzi, że przebiera się za kobietę
        • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 09:59
          A tak, nawet na ślubie był w ukochanym przez ematki garniturze-mundurze. big_grin
        • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 10:01
          OMG, dopiero zobaczyłam, w jakich trumniakach chodzi. Rzeczywiście, jest się na co powoływać. wink
      • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 10:09
        ichi51e napisała:

Oficjalnie strojem wyjsciowym malego chlopca sa krotkie spodnie.(...) Jest taki mieszczanski zwyczaj przebierania dziecka za malego doroslego ale jest to raczej komiczne niz eleganckie

https://peopledotcom.files.wordpress.com/2017/05/prince-george1.jpg

https://i.pinimg.com/originals/ec/6f/ec/ec6fecb4ff1dafee91f69579d5fb50ce.jpg

Coś ichi pisałaś o przebieraniu za małego dorosłego i komicznym efekcie? I to wszystko u Georga??!! wink

A tu coś ekstra na naszą zimę:

https://resources.stuff.co.nz/content/dam/images/1/g/d/1/4/o/image.related.StuffLandscapeSixteenByNine.620x349.1klpd2.png/1501009362569.jpg
        • wkurzo-namama Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 10:31
          Są setki zdjęć z fajnie wyglądającymi książętami w oficjalnych sytuacjach, w krótkich spodenkach, ale musiałaś wyciągnąć takie?
          Nie przejmuj się. Chinosy są równie fajne, a mi chyba na łeb od upału padło, żeby się nad tą kwestią zastanawiać, zamiast posłuchać swojego dobrego gustu i rozsądku 😉
          • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 10:42
            Tak, te idealnie wpisały się w komiczny, mieszczański zwyczaj przebierania dzieci za dorosłych i przenoszenia arystokratycznych zwyczajów do polskiej klasy średniej, szczególnie zimą. ;-D
            • ichi51e Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 11:01
              Tak bo watek jest o zimie. Twoje dziecko chodzi w dlugich spodniach twoja sprawa naprawde nie ma co tak przezywac.
              • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 11:13
                Czytałaś moją wypowiedź? Moje dziecko chodzi w: chinosach, krótkich chinosach i bermudach.
                Moja odpowiedź do ciebie nie ma nic wspólnego z moim dzieckiem, po prostu ukazuję ci, jaką bzdurą szerzysz - "oficjalnym strojem wyjściowym małego chłopca są krótkie spodnie". Nigdzie nie dodajesz, że tylko latem; nigdzie nie dodajesz, że to kwestia protokołu; tak po prostu pleciesz 3 po 3, a prawda skrzeczy.
          • thank_you Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 10:46
            I nie za bardzo rozumiem, czym mam się przejmować? To nie ja zadaję pytania o ubrania dla dziecka. wink
    • mayaalex Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 09:36
      Mam szesciolatka i nigdy nam sie nie zdarzylo, zeby ktokolwiek przez te szesc lat zwrocil uwage na szorty. I nigdy bym nie pomyslala, ze spodnie maja byc takze dla dzieci, zwlaszcza malych, w ogole na to nie wpadlam smile
      A bylismy w tym czasie rowniez w hotelach gdzie rzeczywiscie byl dress code i dlugie spodnie (raz nawet maz szedl sie przebierac).
    • strikemaster Re: bo już zwątpiłam... chodzi o spodnie do kolac 08.07.18, 17:59
      Spodnie do kolacji, co prawda dla dorosłego.
      P.S. Nie jestem Leokadia, moja żona też się tak nie nazywa ale uważam że warto tą aukcję wesprzeć, komuś się te spodnie do kolacji przydadzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka