ykke Re: Kolendra 02.02.20, 17:39 Mielone, suche nasiona lubię. Świeża ma dla mnie smak perfum. Nie odpowiada mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kolendra 02.02.20, 17:55 nie nie i raz jeszcze nie. I kolejna rzecz - rukola. Też dla mnie fuj. Cała reszta ziół i przypraw super. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Kolendra 02.02.20, 20:48 a nie, rukola jest boska. no i sobie w tym roku wychodzę do ogrodu, styczeń, nie styczeń, luty, nie luty, a świeża rukola jest, co rano, na kanapki! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Kolendra 02.02.20, 22:18 Rukola śmierdzi, ale w małej ilości i z czymś pokrywającym jej smrodek, da się zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek69 Re: Kolendra 02.02.20, 19:10 Nie znoszę. Jedyne zioło, które czyni potrawę dla mnie niejadalną. Poza kolendrą w większym lub mniejszym stopniu lubię wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Kolendra 02.02.20, 20:46 tak to jest. święte słowa! ja nienawidzę, i też żadne inne zioło nie budzi we mnie takiej odrazy (woń = rozgnieciona pluskwa + kocie szczyny), a moja przyjaciółka kocha, do tego stopnia, że gdy po wielu latach zgodnego pożycia odszedł od niej mąż, a ja spytałam: "kochana, jak mogę ci pomóc? co dla ciebie zrobić?", usłyszałam "kup mi kolendrę!" Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1212 Re: Kolendra 02.02.20, 20:50 Pokochałam po drugiej wizycie w Gruzji 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Kolendra 02.02.20, 21:11 Uwielbiam. PIetruszki nie znoszę... Co ciekawe, nie znam osoby, której byłaby obojętna, coś z tym genem jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rinoa_woman Re: Kolendra 02.02.20, 21:43 Bardzo lubię, świeżą w guacamole, a ziarnka daję do rosołu i dań azjatycki. Kumin też lubię, ale ja generalnie uwielbiam zioła, zarówno świeże jak i suszone. Moim ulubionym ziołem na świeżo jest tymianek. Pasztet z drobiowej wątróbki i tymianku to dopiero uczta smaków. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Kolendra 02.02.20, 22:20 Dla mnie suszony tymianek to jest big no, no. Spieprzylam kiedys potrawe tym tymiankiem, bo smakowala mi jakby byla splesniala. Swiezy jest ok. ale suszony wywalilam z kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Kolendra 02.02.20, 22:17 Nie znoszę tego smrodu Gdy zdarza się, że podaję królikom, to przez woreczek foliowy, bo czuję nawet po umyciu rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Kolendra 02.02.20, 22:33 Lubię kolendrę. Nie jest to moje ulubione zioło, i nie ładuję do wszystkiego jak leci, ale jeśli jest w przepisie, to nie omijam , tylko dodaję i doceniam smak. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Kolendra 02.02.20, 22:35 Kumin również stosuję w mojej kuchni, ale podobnie jak kolendrę, wyłącznie wtedy daję gdy jest w przepisie Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kolendra 03.02.20, 06:30 Nie jemy w ogóle, czasem mój mąż się pomyli i kupi zamiast pietruszki dla królika. Królik zje 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kolendra 03.02.20, 13:56 Ja bardzo lubię, za to nienawidzę ziela angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Kolendra 03.02.20, 14:28 niestety ale polskie przyprawy to syf kompletny , a koledra smakuje cytrynowo Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Kolendra 03.02.20, 15:18 Bardzo lubię - i to zarówno w wersji świeżej, jak i (do niektórych potraw) nasiona. Odpowiedz Link Zgłoś