Dodaj do ulubionych

reflektorki na szynie

09.11.20, 16:11
Chciałabym takie rozwiązanie do kuchni. Wywaliłabym żyrandol, przyczepiła do sufitu szynę, dałabym ze 3 moduły wiszące i kilka reflektorków. I w ciemnym kącie zapanowałaby jasność. Poszukałam inspiracji, byłam dziś w salonie oświetleniowym, znalazłam piękny, zgrabny, elegancki system. I pojawił się problem - to cudo potrzebuje zasilacza. W sufit tego nie wbiję, koło szyny nie dam, bo zepsuje cały efekt. Sufitu podwieszanego nie mam, więc nie ukryję. Ale nie tracę nadziei - może jest jakaś marka, która ma to jakoś rozwiązane, że tylko kupuję, podłączam do sufitu i działa?
Obserwuj wątek
    • jak_matrioszka Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 16:13
      Na baterie, znaczy sie? Czy wogole nie na prad?
      • kropkaa Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 16:18
        Na prąd.
        Tylko muszę mieć takie rozwiązanie, że to będzie tak, jak lampa/żyrandol - czyli podłączę tylko kabelki. Żadnych transformatorów etc.
        • jak_matrioszka Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 16:23
          Czyli powinnas celowac reflektorki na "kiju", a nie na szynie do samodzielnej kompozycji.
          • kropkaa Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 16:36
            Coś takiego?
            Właśnie chciałbym taką szynę, żeby połączyło mi różne rodzaje i być może ułożyło mi się z literę T.
            • jak_matrioszka Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 16:41
              Z roznymi rodzajami to ja nigdy nie widzialam, ale wielokrotnie widywalam takie dzielone/lamane, ktore mozna w L lub inne katy ustawic, ale nie T.
    • ivaz Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 16:42
      ja mam taki zestaw, został podpięty w miejsce żyrandola, mój nie potrzebował żadnego zasilacza
      allegro.pl/oferta/lampa-led-na-szynie-z-reflektorami-zestaw-5szt-8896791017
    • mysiulek08 Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 17:41
      cos takiego ?
      www.eglo.com/pl/spot-cardillio-1-96183.html
    • viewiorka Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 17:51
      Są takie na pewno, sama mam. Napisałam co chcę, jakiej długości i ile reflektorków (ja mam w literę U, po 2 reflektory na szynie) i mi Pan wycenił i skompletował wszystko co potrzebne. Kupowałam chyba na lampy. Pl
      • kropkaa Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 21:28
        Chciałbym połączyć takie małe z takimi wiszącymi. Właśnie te dziś oglądałam - śliczne są, takie zgrabniutkie, a szyna jest cienka. Pani sama zaproponowała literę T, więc chyba jest to możliwe. Niestety, nie da się bez zasilacza. A dokładnie było to rozwiązanie idealne.
    • triismegistos Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 21:32
      Domyślam się, że masz na myśli nie zasilacz, tylko transformator . Szukaj pod hast "oświetlenie systemy szynowe 230v,"
      • kropkaa Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 21:51
        Może tak być. Dzięki!
    • kryzys_wieku_sredniego Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 21:59
      Ja mam delikatne, male halogeny na cienkich "drutach" do takich jest niezbędny transformator żeby zredukować napięcie z 230 do np. 12v.
      Ale są żyrandole zalinkowane powyżej które tego nie potrzebują.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: reflektorki na szynie 09.11.20, 22:04
        Do takich transformator niezbędny:
    • martyna857 Re: reflektorki na szynie 10.11.20, 16:47
      Sprawdź tutaj www.smd-led.pl/oswietlenie-szynowe mają spory wybór może uda coś się wybrać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka