Dodaj do ulubionych

Ilawa, Poznań, Gorzów

18.11.20, 19:13
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26523700,drastyczne-sceny-w-szpitalu-w-gorzowie-pacjent-przez-noc-lezal.html
Jest świetnie. Mamy zapas łóżek, służba zdrowia jest wydolna.
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:22
      Ciekawe, gdzie w następnej kolejności wyjdzie na jaw, że są podobne warunki... sad Myślisz, że to koniec? I tak o trzy miejsca za dużo...
      • cku Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:33
        To nie koniec.
    • memphis90 Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:24
      Mamy przecież to wojsko, które miało szukać ukrytych łóżek. I chłopców z Obrony Terytorialnej, chętnych do pomocy. Niech idą, zamieszkają w tych namiotach, które rozstawili na wiosnę, a nocą poją, karmią i wycierają rzygi 400 hospitalizowanych pacjentów... Nie rozumiem czemu rząd nie "użyje" tych ewidentnie znudzonych "zasobów".
      • raczek47 Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:28
        Czemu zakonnice nie pomagają? Albo klerycy?
        Na coś by się w końcu przydali.
        • abecadlowa1 Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:37
          Może jeszcze boromeuszki? Trzymać ich z daleka od chorych, cierpiących ludzi.
    • mia_mia Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:25
      W Warszawie i okolicach też jest dramat
    • mirka.kurka Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:32
      A to nie są miasta w których przypadkiem rządzi opozycja?
      • cku Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:33
        Wina Tuska!
      • morekac Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 19:51
        Cóż, pierwszym miastem, w którym zabrakło tlenu w szpitalu był bogobojny Kraśnik.
        Sieć szpitali (jak i finanse) jest ustalana przez rzad (MZ i NFZ) nie przez samorząd.
      • taki-sobie-nick Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 23:07
        Niestety tylko w Poznaniu. W Gorzowie rządzi PiS-owiec, w Iławie burmistrz ponadpartyjny (tak, wiem, że w ponadpartyjne władze nie wierzą niczyi wyborcy,
        ale to już ich sprawa).

Zostaje ci, niestety, tylko Poznań.
        • livia.kalina Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 18.11.20, 23:24
          proszę mi tak nie pisać na moje rodzinne miasto! Jacek Wójcicki był kandydatem niezależnym. Mój tata zawsze taki dumny, że w jego mieście pis przegrywa z kretesemsmile

Natomiast szpital jest wojewódzki , zarządza nim wojewoda, czyli nominat pisowski.

W myśl narracji pistrolla mirka.kurka to największe sukcesy odnosi Rafał Trzaskowski bo w warszawskim szpitalu na stadionie narodowym, jednym pacjentem zajmuje się czterech lekarzy i na dodatek fotograf.
    • anatewka11 Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 19.11.20, 00:04
      Materiał o szpitalu w Poznaniu to stek kłamstw, bzdur i manipulacji. Kolejna grupa zawodowa na którą się szczuje to w tej chwili lekarze i pielęgniarki. Mam koleżankę, która pracuje w tym szpitalu w laboratorium, od kilku miesięcy opowiada o swojej pracy. Jest ciężko, personel jest przeciążony i wypalony ale ten materiał jest zwyczajnie pomówieniem. W tym szpitalu od marca przyjęto ponad 13 tys pacjentów, naprawdę wierzycie ze z 13 tysięcy dopiero po 8 miesiącach znalazly się osoby, które zgłosiły nieprawidłowości? A wcześniej nikt się nie odzywał w tym temacie bo co? Szpital go zastraszył? Litości. Może ktoś by się w końcu dobrał do tych uczciwych i prawdomównych dziennikarzy dla których liczy się tylko rozgłos i klikalność.
      • taki-sobie-nick Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 19.11.20, 00:11
        Chciałabyś. Prędzej się dobierze do twojego komentarza.
      • bywalec.hoteli Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 19.11.20, 00:21
        anatewka11 napisała:

> Materiał o szpitalu w Poznaniu to stek kłamstw, bzdur i manipulacji. Kolejna gr
        > Szpital go zastraszył? Litości. Może ktoś by się w koń
        > cu dobrał do tych uczciwych i prawdomównych dziennikarzy dla których liczy się
        > tylko rozgłos i klikalność.

Mówisz o TVNie? Rzeczywiście, należałoby zrobić porządek z tą propagandową szczujnią.
        Choć nie sądzę, że na Szwajcarskiej jest dobrze.
        • anatewka11 Re: Ilawa, Poznań, Gorzów 19.11.20, 09:15
          Nie mówię o TVN, chodzi mi o wszystkich dziennikarzy, którzy zbierają materiały w ten sposób, żeby pokazać kogoś w złym świetle, podczas gdy sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Super jest pokazać jak ktoś upada ale już mniej super jak po chwili przybiega personel i pomaga. Tę scenę trzeba wyciąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka