Dodaj do ulubionych

Lis-kolejny dziaders

08.02.21, 16:12
Kolejna aferka na twiterze. Ktoś w rzucił fotkę Harryego Stylesa, na którym wokalista ma perłowy naszyjnik. Tomasz Lis skomentował "To facet?".
Teraz możemy się zastnowić czy to tylko tania prowokacja, czy też wykształcony, obyty w świecie i inteligentny dziennikarz naprawdę ma nentalność dziadersa.
Swoją drogą uwielbiam to określenie! smile
A czy was razi Harry w damskiej biżuterii?
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:43
      mało biżuteria, kołnierzyk też ma damski wink Nie wiem kto zacz, raziłoby mnie gdyby moj syn taki naszyjnik chciał nosić w przyszłości, ale cóż, trzeba kochać takiego jakim jest tongue_out
      • taki-sobie-nick Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 23:00
        Ale ponieważ to nie jest twój syn, tylko Harry Styles, to kochać go nie musisz.

Tak, mnie razi zarówno kołnierzyk, jak i perły, zresztą on już się pokazywał w bardzo kobiecych stylizacjach.
        • szmytka1 Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 16:32
          rety, dzięki za wyjaśnieni, gdyby nie ty, żyłabym w przekonianiu, że tego też muszę
          • taki-sobie-nick Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 21:58
            Co się czepiasz?
    • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:43
      Nie razı. Jak mu tak pasuje to niech nosi. Może Lis pozazdrościł biżuterii 😁. Może go nie stać
      • bywalec.hoteli Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:56
        lis sympatyzuje z kinfą?
      • gogologog Re: Lis-kolejny dziaders 11.02.21, 23:45
        Jak tak mozna krytykowac Lisa na Wyborczej??????????????
    • pani_tau Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:47
      Nie dość, że nie razi to jeszcze uważam, że bardzo mu pasuje.
      • sofia_87 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:49
        Prawda?
        Wiele kobiet, w tym ja i moja mama, musi "dorosnąć" do pereł, a Harry wygląda świetnie.
    • pieknyksiaze Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:48
      Czy gdyby facet ubral sie tak na randke z toba to co bys powiedziala?
      • alpepe Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:51
        On jest w związku z kobietą, ja bym nie miała nic przeciwko, mam perły, które u mnie się kurzą, bo mam małą głowę i średnio to razem wygląda, od razu miałabym pierwszy prezent, gdyby wypaliło.
      • borsuczyca.klusek Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:52
        Pomyślałabym, że chłopak ma polot i jest nietuzinkowy.
      • jowita771 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:22
        Nie przeszkadzałoby mi. Serio.
        • kokosowy15 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:43
          Ultimate w spódnicy też Ci nie przeszkadza? Jakoś entuzjazmu ematek nie zauważyłem.
          • triismegistos Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:50
            Ultimatum wzbudza niechęć swoją upierdliwością, nie spódnicami.
            • ultimate.strike Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 21:54
              Za to rak i dyskryminacja nichęci u Ciebie nie wzbudzają.
            • ultimate.strike Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:11
              Poza tym Forum ma archiwum, a w tym archiwum można doczytać, że atak na mnie i temat kiltów zaczął się już od pierwszego mojego wpisu, niełatwo być upierdliwym pisząc jeden post, uwierzcie mi, jestem cudotwórcą. smile
              Postanowiłem zatakować do bólu właśnie dlatego, że pojawił się histeryczny atak, neurotyczny hejt itp. Kilt należy sie każdemu mężczyźnie jak psu kość i dla osób odbierająych nam tak podstawowe prawo nie powino byc litości.
          • agonyaunt Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:48
            Ematki entuzjazmują się seksownymi Szkotami w kiltachsmile
            https://www.thefashionisto.com/wp-content/uploads/2014/09/David-Tennant-Kilt-001.jpg
            • agonyaunt Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:58
              https://i.pinimg.com/originals/f4/05/ef/f405ef9cc00baf1003639d9b935ea510.jpg
          • arthwen Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 14:15
            Ultimate w spódnicy może sobie chodzić ile mu się żywnie podoba, tak samo zresztą jak ktokolwiek inny. Mnie razi nachalna agitacja i zabranianie MI chodzenia w spodniach. I nie znam nikogo, u kogo to wywołałoby entuzjazm, więc nie wiem czemu się dziwisz.
            • ultimate.strike Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 15:44
              Nawet nie wiedziałem, ze Ci zabroniłem, ale mam moc.smile
              • arthwen Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 19:42
                Nieskutecznie, więc przykro mi (tzn serio, to wcale nie) - ale ta moc to raczej żałosna.
                Za to trzeba przyznać, że moc irytowania innych to masz na wysokim poziomie.
                • ultimate.strike Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 22:03
                  takie mamy czasy, że milczący racji nie mają, dlatego nie milczę. A że przy tym irytuję miłośników spodniowego szariatu? truno się mówi i idzie się dalej.
    • alpepe Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:49
      Patrząc na polskie pislanki, to w sumie pytanie Lisa jest zasadne, myślał może, że to jedna z nich.
      • annajustyna Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:27
        🤣🤣🤣
      • nowel1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:23
        alpepe napisała:

> Patrząc na polskie pislanki, to w sumie pytanie Lisa jest zasadne, myślał może,
        > że to jedna z nich.
        >
        Komentarz na identycznym poziomie, jak ten Lisa.
      • black.emma Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:19
        Komentarz godny dziadersa.
    • szafireczek Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:50
      Pan Lis nie docenia, jak widać, klasycznej elegancjismile
    • pani_tau Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:52
      A co do Lisa to tak, jest dziadersem i to niereformowalnym.
    • lauren6 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:53
      Lisowi albo ktoś shakował konto, albo bierze udział w konkursie na dzbana 2021:
      https://pbs.twimg.com/media/EtpRxGBXcAEeo65?format=jpg&name=medium
      • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:58
        Chłopak przejrzał na oczy, lepiej późno niż wcale.
        • lauren6 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:37
          Raczej po udarze mu się gorzej porobiło. Zapomniał, że to właśnie lewactwo kupuje gazetę, w której jest naczelnym. I jak się lewactwo sfochuje to nie będzie pieniędzy na młode Ukrainki.
        • majaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:15
          Jakoś trudno mi w to uwierzyć, ale... cuda się zdarzają.
      • madi138 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:59
        A jednak! Pis jest zły, bo chce nam narzucać wartości i styl życia. Ale kiedy to my chcemy je narzucać, to jest dobre i oświecone. Poglądy inne, ale mentalność ta sama. Dziaderstwo do kwadratu.
        • hanusinamama Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:46
          Takie mam pytanie...od kiedy to noszenie przez chłopaka pereł jest narzucanie wartości i stylu życia? Czy wszyscy nagle muszą nić? Nie. Wiec gdzie tu narzucanie?
          • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:08
            Narzucanie innym że musi im się to podobać 😁 Bo jak nie podoba się to jestes beee i dziaders.
            • triismegistos Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:11
              Nikt nie oczekuje, że będzie się podobać. Jedynie by trzymał buzię na kłódkę.
              A jak nie utrzyma- cóż, nie powinien się dziwić, że ktoś wyartykułuje co myśli o nim.
              • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:24
                Oj oj, to nawet nie można powiedzieć co się myśli jak myśli się inaczej. No nie osłabiaj mnie 🙂 Fakt on jest osobą publiczna i to redaktorem pisma, które zobowiązuje do innych przekonań. Widać wyrwało mu się, nie 1 raz.
                • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:28
                  Można, tylko czy przy tym trzeba od razu obrażać kogoś? Albo chociażby chwalić sie swoim buractwem? Zrozumie fakt że nie podobają mu się perły u faceta to jedno, sugerowanie że to NIE JEST facet bo założył perły to buractwo.
                  • ultimate.strike Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:06
                    A jak kilka miejscowych feministek pisało, że jestem baba, bo w spódnicy to jakoś nie zauważyłem frontu obrony mnie przed buractwem. Tym bardziej, że w przeciwieństwie do damskich pereł moja spódnica damska nie jest, a powody do jej noszenia są śmiertelnie poważne, miliard razy ważniejsze niż kreacja skandalu z dziedziny mody niszowej. Widocznie przeoczyłyście, zdarza się.
                  • kwarantelka Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:15
                    akurat w samym stwierdzeniu, ze człowiek jest kobietą nie ma niczego złego. Ostatecznie nadal pokutują te nieszczęsne komplementy typu „baba z jajami”, w sensie, ze taka niekobieca, czyli jakby fajniejsza.
                    Dziaderstwo lisa polega tu na tym, ze używa porównania do kobiety jako obelgi, bo kobieta to taki pośledniejszy rodzaj człowieka.
                    • ultimate.strike Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:27
                      Może, ale niekoniecznie. Sugerowanie, że kobieta wygląda jak facet również jest używane w charakterze obelgi, ma oznaczać brak urody, atrakcyjności, czyli gorszość.
                    • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:14
                      W ogóle się z tym nie zgadzam. On pyta czy to jest facet. Gdzte tu porównanie do kobiety i obelga?? Chyba odlecialas za bardzo 🙂 Raczej po prostu insynuuje ze facet nie powinien tak się ubierac. Ze jest niemęski. Wszystko.
                • szarsz Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:30
                  Glosząc publicznie swoje "mądrości" narażasz się na publiczną krytykę. Ale widać wg niektórych Lisowi wolno więcej, gdy mówi po myśli prawych.
                • hanusinamama Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:13
                  On napisał szyderczo...i tu jest problem. Ja pisze jasno "nie podoba mi się". Bo nie lubie pereł ani strojów a'la Pani Krysia z sekretariatu Muzeum Sztuki Ludowej.
              • kwarantelka Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:11
                no, hello. Mnie co prawda takie wątki walą, ale przecież tu regularnie pojawiają się wpisy dotyczące niefartownych upiększeń celebrytek i jakoś wtedy nie piszesz, ze może się nie podobać, ale należy trzymać buzię na kłódkę.
            • cegehana Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 21:01
              On nie powiedział "nie podoba mi się".
            • hanusinamama Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:10
              Nie, nie podobać. Mnie się nie podoba bo pereły mi sie nie podobają w żadnym wydaniu. Ale to nie znaczy ze mam szydzić z chłopaka. Nie widzisz róznicy?
        • jowita771 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:26
          Czy Harry w perłach coś komuś narzuca?
        • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:07
          👍
      • lellapolella Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:11
        Raczej bierze udział i to już od jakiegoś czasu
      • szeera Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:23
        A ten twitt ("Dopada nas terror...) był aprobującą odpowiedzią na artykuł na Salonie24 w którym napisano, że Stanami Zjednoczonymi rządzi "agresywna, oszalała lewica". Polskie elity... A Lis to chyba nawet USA widział kiedyś na oczy.
        • rosapulchra-0 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:39
          Widział, widział. Był kiedyś korespondentem TVP w latach 994–1997 i zaraz po powrocie ze Stanów przeniósł się do TVN-u.
          • szeera Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:44
            "Widział, widział. Był kiedyś korespondentem TVP w latach 994–1997 i zaraz po powrocie ze Stanów przeniósł się do TVN-u."

Właśnie wiem i dlatego tym bardziej się dziwię jak jest w stanie pisać takie bzdury.
    • caponata75 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:53
      Lis nie pierwszy raz zaprezentował dziaderskie poglądy. Hanka Lis też dziaderką.
    • sumire Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 16:56
      Ach, ta wrażliwa, krucha męskość naszych publicystów.
      • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:43
        Prawda? Zobaczą faceta w perłach i już strach o własne jądra
    • australijka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:02
      No akurat Harry bawi się modą od zawsze. Często występuje w gorsetach na koszule, spódnicach , sukienkach. Jemu akurat pasuje . A polscy celebryci też noszą te plecionki kabały, koraliki na szyi.
      Czyżby Sean Connery w szkockim kilcie był za mało męski?
      Akurat gag na ściance Pandory bardzo bardzo.
    • cegehana Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:21
      Nie razi, nawet niespecjalnie zaskakuje u nas celebryty na ściance. Dorosły człowiek to już jednak powinien umieć wypowiedzieć myśl, nawet krytyczną w sposób po prostu kulturalny.
      • madi138 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:46
        Bo dopiero od niedawna uświadamiamy sobie, jak wielu ludzi dookoła jest niby kulturalnych i nowoczesnych, ale tak naprawdę wciąż mają zaściankową i pruderyjną mentalność. "Jesteśmy tacy tolerancyjni, ale hehe facet w koralikach?" Dlatego tak lubię to określenie "dziaders", bo świetnie obrazuje zjawisko. Zjawisko, z którego zaczynamy sobie zdawać sprawę i które należy piętnować,. Bo pozory tolerancji i równości, to wciąż tylko pozory.
        • magda.z.bagien Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:27
          100% racji
        • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:29
          Dokładnie. Wielu panów zwłaszcza ma tylko pozłotkę "cywilizacji". Poskrobać troszkę i dokopijemh się do gówna nietolerancji, seksizmu i głęboko skrywanego poglądu że chłop w biżuterii to pedal a baba do garów.
      • taki-sobie-nick Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 23:01
        To znaczy jaki jest przykładowy sposób?
    • h_albicilla Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:43
      W Wielkim Świecie to jest teraz modne?

Ta stylówka to taka jakaś niedzielno-kościółkowa jest. Ewentualnie ciotkowo-imieninowa.
      • alpepe Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 17:53
        no co, ugrzeczniona.
    • australijka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:08
      Czyli Taco Hemingway, chłopak córki pana Lisa musi się przebierać ? No taki różowiutki , słitaśny fraczek i naszyjnik nie w smak ojcu Igi?
      • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:24
        Ja za sama ksywe daje mu -10, bo wkurwia mnie to brzmienie🤷
    • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:17
      Musiałam wpisać w Google co to za chłoptaś..
      No więc nie razi ale wygląda co tu dużo mówić głupio. Nie lubię w ogóle facetów, którzy są kobiecy, noszą jakąkolwiek biżuterię nawet i męska.
      • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:22
        A z Lisem to pewnie będzie jak w Owsiakiem, znów pewnie ktos dorobi sobie ideologię do jego 2 słów 😁 Może obytemu Lisowi nie podobają się faceci w perlach, a jest jakiś wymóg aby się podobało?
        • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:25
          "a jest jakiś wymóg aby się podobało?"

Tego nie wiadomo, natomiast wyraznie widoczny jest wymóg, aby nie werbalizowac mysli politycznie niepoprawnych.
          • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:27
            Czyli dopuszczalny jest aplauz lub zaakceptowanie.
            • black.emma Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:27
              1matka-polka napisała:

> Czyli dopuszczalny jest aplauz lub zaakceptowanie.
              >
              Doskonałą opcją jest milczenie. Doprawdy nie trzeba werbalizować każdej głupiej myśli, która przyjdzie człowiekowi do głowy.
              • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:32
                "Doprawdy nie trzeba werbalizować każdej głupiej myśli, która przyjdzie człowiekowi do głowy."

Kto decyduje, ktore mysli są głupie i niegodne wwrbalizacji?
                • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:56
                  Możesz sobie zadać pytanie "cy chciałabym usłyszeć to co mówię, wypowiedziane pod MOIM adresem?"
                  • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:00
                    paskudek1 napisała:

> Możesz sobie zadać pytanie "cy chciałabym usłyszeć to co mówię, wypowiedziane p
                    > od MOIM adresem?"
                    >

Jest wiele rzeczy, ktorych nie chce slyszec a jakos nikogo to nie interesuje...
                  • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:04
                    Hehe zastosuj to do siebie, te wszystkie kur... y które innym rzucasz w wieku wątkach i wiele innych obelg.
                    • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:05
                      To do paskudy oczywiście.
                    • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:09
                      No cóż, ja nie próbuję jak inni zmuszać kobiet do życia wg MOICH zasad pseudomoralnych. Spróbuj tego samego to co nikt kur.wą nie rzuci. Ale jak chcesz być taka to licz się z konsekwencjami.
                      • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:54
                        A jak ci "inni" zmuszaja cie do życia wg swoich zasad? Ale dobrze ze przyznajesz, że twoje zasady są pseudomoralne 😁
                        • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 14:20
                          Np narzucając mi przymus rodzenia kiedy zajdę w ciążę. Odwal się od mojej ciąży i już nie będę musiał bluzgać do ciebie. Proste. TY sobie możesz rodzić nawet jak nie będziesz tego chciała. Twój biznes.
          • triismegistos Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:30
            Nihil novi sub sole. Srać też wypada raczej w odosobnieniu.
            • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:41
              triismegistos napisała:

> Nihil novi sub sole. Srać też wypada raczej w odosobnieniu.
              >

Owszem, nowe jest przestrzeganie zasad politycznej poorawnosci. A wspolne sranie to niespelnione marzenie lewakow - polecam mała ksiazke o kupie.
              • triismegistos Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:47
                Polecasz książki o kupie i upierasz się że to wina złych lewaków? To bardzo symptomatyczne...
                • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:52
                  Media lewicowe polecaly ja wielokrotnie, jako wiekopomne dzielo, wiec jak ktos niezorientowany, jak ty, to polecam, zeby sie zapoznal, zamiast wypisywac farmazony, co mu sie wydaje, ze powinno być.
                  • triismegistos Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:52
                    W średniowieczu mnisi zwalali winę na swoje fantazje na szatana, ty idziesz z duchem czasu 😂
                    • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:59
                      To nie sa moje fantazje, tylko autora ksiazki dla dzieci, polecanej przez lewicowe media nowoczesnemu odbiorcy, rowniez na ematce.
                      • triismegistos Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:13
                        Powtarzaj głośno- "to nie moje fantazje, to lewaki mnie zmuszają". Kto wie, może nawet w to uwierzysz?
              • tiszantul Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 21:49
                "A wspolne sranie to niespelnione marzenie lewakow"

smilesmilesmile
          • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:45
            O to to.
          • madi138 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:58
            Nie! Jest wymóg, żeby nie dyskryminować, poniżać czy obrażać innych ludzi. Komentarz Lisa nie był niepoprawny politycznie, a szowinistyczny i utrwalający szkodliwe stereotypy. Dlatego teraz zbiera bęcki i dlatego dziadersi jego pokoju, jak wy pultacie się teraz o zamykaniu wam ust. Tak, będziemy zamykać wam usta, kiedy płyną z nich tylko pogarda i nienawiść.
            • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:03
              Ja nie rozumiem, dlaczego pytanie o czyjas plec jest niepoprawne politycznie. W dzisiejszych czasach ludzie sie przebieraja albo zmieniaja plec i czesto na pierwszy rzut oka nie wiadomo kto jest kim, wiec warto zapytac. Czy lepiej zwrocic sie przez pomylke do kobiety per "prosze pana"? To dopiero bedzie obraza🙄
            • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:19
              A gdzte on go obraził czy poniżył? Sprawdziło się, juz dorabiana jest ideologia 😁 i będzie cała historia o tym ważnym wydarzeniu.
              • woman_in_love Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:33
                A jak zapytam "To kobieta?!?" to będzie obrażanie, poniżanie czy co?

https://bi.im-g.pl/im/11/68/19/z26642449ICR,Kaya-Szulczewska--Hejterow-mam-od-prawa-do-lewa--T.jpg
                • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:41
                  Gdyby nie te wlosy na policzku, to nie mialabym watpliwosci.
                  • woman_in_love Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:47
                    powaznie ematek? nonono, a w przypadku harryego najwyrazniej miales
            • taki-sobie-nick Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 23:04
              Siłą?

A jakie są szkodliwe stereotypy? Że mężczyzna nie powinien nosić kołnierzyków bebe i pereł?
      • joanna05 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:28
        A czemu właściwie "głupio"? Co ci to przeszkadza?
        Faceci muszą być męscy? Czemu nie mogą być tacy, jacy chcą - niektórzy w biżuterii, inni z makijażem, jeszcze inni zupełnie bez takich dodatków, za to kochający innych facetów... Itd.
        Harry jest androgyniczny i bawi się tym, bardzo świadomie zresztą. Dziś to już nawet nie jest prowokacja, bo czym tu prowokować, raczej wyraz pełnej swobody i poparcia dla wolności w modzie. Zupełnie dla mnie nie ma to nic wspólnego z męskością czy jej brakiem, taki biżut czy kołnierzyk. Tak samo jak dziewczynie w dżinsach czy krótko obciętej nie pisałabym, że mało kobieca. To nie tym się "mierzy" męskość i kobiecość przecie.
        • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:14
          Muszą, inaczej nie są facetami tylko nie wiadomo czym. No nie oszukujmy się, męscy faceci nie ubierają się w damskie rzeczy bo nie mają takuch pomysłów. Mi to nie przeszkadza, na ulicy bym go minęła, pośmiała się i poszła dalej. Głupio bo po 1 ciotkowato, jeszcze z tym kołnierzykiem 😃 Poza tym sznur pereł nie należy do kanonu męskiej biżuterii a przynajmniej nie w naszych czasach.
          Ja rozumiem, jak on ma taki styl to spoko. Ale minie nie zachwyca 🙂
          • agonyaunt Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:41
            > No nie oszukujmy się, męscy faceci nie ubierają się w damskie rzeczy bo nie mają takuch pomysłów.

No, a kobiece kobiety nie chodzą w spodniach, co nie?
            • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:24
              Ale spodnie wpisaly się juz do kanonu mody damskiej, perły na szyi faceta nie 🙂
              • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:26
                No i co z tego? Masz jakiś problem z nowymi trendami?
                • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:11
                  To nie są trendy, raczej niszowe pomysły.
                  • woman_in_love Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 08:57
                    Niszowe pomysły mogą stać się trendami, mentalny dziadersie.
                    Niszowy pomysł to były spodnie dla kobiet.
                    • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 09:03
                      woman_in_love napisała:

> Niszowe pomysły mogą stać się trendami, mentalny dziadersie.
                      > Niszowy pomysł to były spodnie dla kobiet.

A u Eskimosow kobiety nosza spodnie od tysiaca lat albo i dluzej....
                      • woman_in_love Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 09:19
                        A u Szkotów faceci noszą spódnice od setek lat i co ?
                        • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 09:23
                          woman_in_love napisała:

> A u Szkotów faceci noszą spódnice od setek lat i co ?

To oznacza, ze sa nowoczesni od setek lat.
                          • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:19
                            Akurat oni w tych spódnicach a dokladnie kiltach wyglądają fajnie, w ogóle im to męskości nie odbiera. Kwestia całości image po prostu.
                    • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:17
                      To do mnie babersie? Buhahaha 😁
              • tanebo001 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:43
                Dziaders!
              • agonyaunt Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 23:26
                Oj, a tymczasem George Villiers, portret z roku 1626. Przypatrz się dobrze smile

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Michiel_J._van_Miereveld_-_George_Villiers%2C_Duke_of_Buckingham_-_Google_Art_Project.jpg
                • szeera Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 23:47
                  "Oj, a tymczasem George Villiers, portret z roku 1626"

No i wiadomo co Lis miał na myśli - pan ze zdjęcia miał po prostu za mało pereł i dlatego nie wyglądał tak jak trzeba - a jak widać perły bardzo dobrze pasują do brody. Myślę, jednak że powinien ująć to jakoś grzeczniej, może "Sugeruję aby w tej stylizacji dodać więcej pereł i koronki", albo "ten niebieski sweterek mógłby być jeszcze bardziej podkreślony dodatkowym łańcuchem pereł".
                  • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:13
                    Haha to dopiero by było oburzenie że znieważa i obraza prawdziwego mężczyzne.
                • al_sahra Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 16:18
                  agonyaunt napisała:

> Oj, a tymczasem George Villiers, portret z roku 1626. Przypatrz się dobrze smile

Oj, przykład niefortunnie dobrany smile.
              • lodomeria Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 23:53
                A w jaki sposób te spodnie u kobiet się wpisały? Wbrew jakim komentarzom początkowo zszokowanych i nieprzyzwyczajonych do takich widoków?
          • alicia033 Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 10:54
            milupaa napisała:

> na ulicy bym go minęła, pośmiała się

żałosne
            • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:20
              O to już śmiać się nie wolno, smieje się dużo i często i co mi zrobisz 😆
          • sumire Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:21
            milupaa napisała:

> Muszą, inaczej nie są facetami tylko nie wiadomo czym

Jaki ładny seksistowski komentarz.
            • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:11
              Seksizm – uprzedzenie lub dyskryminacja ze względu na płeć. Seksizm na ogół wiąże się z ideologią, która zakłada, że jedna płeć jest gorsza od drugiej.

Nie pasuje, nie jest seksistowski.
              • alicia033 Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:18
                no jak już wikipedią lecimy...

"Seksizm to ocenianie ludzi na podstawie płci w kwestiach, w których płeć nie ma znaczenia" (Caroline Bird).

no więc pasuje, twój komentarz jest seksistowski.
                • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:56
                  Czyli płeć nie ma zobaczenia w kwestii ubioru? To oczywiście nie prawda.
                  • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 13:10
                    Oczywiście że ie ma. Kwestie ubioru do płci załatwia właśnie gender czyli to co UWAŻAMYza męskie i kobiece w DANEJ KULTURZE. Inaczej to wyglądało w wielu XVIII inaczej teraz, inaczej wygląda w Europie a inaczej w krajach Afryki.
              • sumire Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 12:24
                Jest. To jest takie samo pieprzenie, jak to, że kobieta z krótkimi włosami jest mało kobieca. Przekonanie, że facet w biżuterii jest niemęski, JEST uprzedzeniem i jest seksistowskie. Skoro wystarczy parę kamyczków, żeby faceta uczynić niemęskim, to cóż jest warta jego męskość? Niewiele chyba? To jest właśnie seksizm.
                • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 13:00
                  Niemęskim w wyglądzie, oczywiscie ze tak. A czy on w życiu i relacjach jest męski to inna sprawa.
                  • sumire Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 14:44
                    Nie ma czegoś takiego, jak męskość lub niemęskość w wyglądzie. To wszystko kwestia mody, li i jedynie. Panowie w aksamitnych żabocikach z bigbitowych zespołów dziś też uchodziliby za niemęskich, a w swoim czasie rzucano w nich biustonoszami.
      • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:51
        Ok, nie lubisz. Wolno ci. Ale czy do powiedzenia tegoż potrzebne jest żebyś obrażała kogokolwiek personalnie? Czy wymaganie minimum kultury to jest ta polityczna porpawnsoc?
        • 1matka-polka Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:56
          W jaki sposob zapytanie - "To facet?"
          - mialoby byc obrazliwe?
          • madi138 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:00
            Nie zgrywaj niewiniątka. Naprawdę nie wiesz, co sugeruje Lis tym pytaniem smile
            • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:17
              O i to już obraza? Może nic nie sugeruje poza tym, że faceci nie mają w zwyczaju nosić damskich pereł 🙂
          • paskudek1 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:32
            Bo z góry podważa męskość ocenianej osoby tylko na podstawie biżuterii jaką założył. Ktoś w ogóle prosił Lisa o ocenę? Czy sam się wyrwał? Skąd w ogóle to wyrywanie się do oceniana wyglądu?
    • triismegistos Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:27
      Akurat Lis to jest straszny dziaders, niezależnie od afery naszyjnikowwej.
    • gaskama Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:29
      Może Lisowi po udarze coś głowa szwankuje.
      Nie, nie przeszkadza mi tak ubrany facet. Nie przeszkadza mi inna orientacja seksualna, nie przeszkadza mi inny kolor skóry, inna wiara, inne poglądy polityczne. Przeszkasza mi głupota, agresja i chęć narzucenia mi swoich poglądów i przekonan siłą.
      • joanna05 Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:30
        gaskama napisała:

> Może Lisowi po udarze coś głowa szwankuje.
        > Nie, nie przeszkadza mi tak ubrany facet. Nie przeszkadza mi inna orientacja se
        > ksualna, nie przeszkadza mi inny kolor skóry, inna wiara, inne poglądy politycz
        > ne. Przeszkasza mi głupota, agresja i chęć narzucenia mi swoich poglądów i prze
        > konan siłą.
        Mam tak samo.
    • gaskama Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:29
      A, i Lis to straszny dziaders.
    • saszanasza Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:46
      Mnie nie razi ani naszyjnik Stylesa, ani komentarz Lisa. Naprawdę teraz wszyscy za każde słowo i za każde określenie będą zostawać „dziadersami”, szkoda, że nie ma odpowiednika tego słowa w rodzaju żeńskim bo okazałoby się, że połowa ematek się łapie zwłaszcza w wątkach o celebrytkach i celebrytach🙈
      Generalnie zaczyna mnie razić używanie tego słowa bo zaczyna ono już być nadużywane. Prawda jeste taka, że mentalnymi „dziadersami” jest większość społeczeństwa obydwojga płci.
      • borsuczyca.klusek Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 18:57
        Babers 😅
        • saszanasza Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:02
          borsuczyca.klusek napisała:

> Babers 😅

Noooo🙈😁
        • milupaa Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:19
          😂.
          • riki_i Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:38
            Babozwierz ,tak było u Zapolskiej.
    • woman_in_love Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:14
      Lisowi brakuje chyba kasy. Marzy mu się powrót na szczyt: np. prowadzenie programu z Ogórek na TVP Info za ciężkie dziesiątki tysięcy.
      A Lisowa mogłaby z Jakimowiczem coś pokręcić.
      • al_sahra Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 19:22
        > Lisowi brakuje chyba kLasy.

Fixed that for you.

• woman_in_love Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:06
          i klasy i kasy
    • konsta-is-me Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:01
      Ojejej, ale temat do ekscytacji!!!!
      Facet założył damski kołnierzyk i perły a jakis dziennikarz zamiast się podniecać jego "otwartościa","nietuzinkowośćia" i "oryginalnością" się zdziwił.
      Pewnie homofob i leje żonę ,o!
      I w ogóle suweren czy tam kto.
      Ematka złapała haczyk i piszczy że "mało światowy".
      Dziecinada...
      • woman_in_love Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:05
        No nie do konca "jakis". I tu problem. Zdziwko raczej, ze z Lisa wylazlo takie cos.
        • szeera Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:21
          "Zdziwko raczej, ze z Lisa wylazlo takie cos"

Nie wylazło, Lis zawsze taki był (w każdym razie jak sięgam pamięcią), tak samo zresztą jak jego liczni światopoglądowi koledzy. Teraz po prostu więcej osób ma odwagę reagować na teksty w stylu pijanego wujka na imieninach.
          • riki_i Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:40
            Zlituj się, za chwilę powiesisz go na latarni, bo się ośmielił zdziwić, czy to chłop czy baba.
            • ferra Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:18
              Ależ jego dumnie wygłaszane zdanie - generalnie o widzach jako takich (fragment) - ktoś nagrał w trakcie "elitarnego" (samozwańczo) wykładu na UW w 2011 roku. To zawsze był cyniczny, pogardliwy dziaders.

www.youtube.com/watch?v=Z79RiZWQFtk
              • bywalec.hoteli Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:29
                www.youtube.com/watch?v=Z79RiZWQFtk;;Z79RiZWQFtk;;i.ytimg.com/vi/Z79RiZWQFtk/default.jpg;;Tomasz Lis o widzach telewji.mp4
                • bywalec.hoteli Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 11:30
                  nie działa tu podgląd już?
                  www.youtube.com/watch?v=Z79RiZWQFtkwww.youtube.com/watch?v=Z79RiZWQFtk
    • fogito Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:13
      W porownaniu ze strojami meskimi w XVII i XVIII wieku to pikus jest a nie naszyjnik
      • taki-sobie-nick Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:17
        Zatem ubierajmy się jak arystokracja XVII i XVIII wieku.

• chococaffe Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 00:23
          Jak ktoś ma ochotę to dlaczego nie? Jaką krzywdę to tobie robi?
          • taki-sobie-nick Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 22:01
            Już widzę chętnych do chodzenia tak po ulicach.

Tu moda w wydaniu rodzimym

www.konkursmoda.wilanow-palac.pl/ubiory_na_dworze_krola_jana_iii/index.php?header_id=5&menu_id=122&podmenu_id=70&lang=PL
            • chococaffe Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 22:11
              Ale co ciebie obchodzi czy będą chętni czy nie? To nie twoja sprawa, naprawdę
              • taki-sobie-nick Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 23:20
                Ale co cię obchodzi, że mnie obchodzi?

A gdyby ktoś chciał przyjść tak do roboty w back-office?

• ultimate.strike Re: Lis-kolejny dziaders 09.02.21, 23:30
                  A gdyby ktoś chciał przyjść tak do roboty w back-office?

A dlaczego tylko w back, skoro dawniej te stroje nadawały sienawet dla króla? Co się zmieniło? Czyzby feministczne zakłamanie zadziałało i opanowało całą kulturę masową?
                  • ultimate.strike Re: Lis-kolejny dziaders 11.02.21, 22:57
                    Co tu tak cicho? Nie wolno do biura przyjść w krolewskim stroju? Za mało elegancki?
    • kropkacom Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 20:51
      Harry Styles na pewno bardzo przeżył komentarz Lisa. big_grin A nie, pewnie nawet nie wie, że jakiś Tomasz Lis istnieje.
    • kadfael Re: Lis-kolejny dziaders 08.02.21, 22:34
      Mnie się nie podoba. Takie ciotkowato-klotkowate. Jak koronki i perły to wolę styl Henryka Walezego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka