nigdynigdynigdy84 25.02.21, 07:37 Mam sporo serka takiego do smarowania pieczywa, o smaku naturalnym. Co można z niego zrobić? Oprócz dodania do czegoś słodkiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: Jedzeniowo 25.02.21, 07:48 Tzatziki (serek, ogórek, czosnek, oregano) albo dodać rzodkiewkę i szczypiorek zjeść z chlebem Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Jedzeniowo 27.02.21, 08:10 Solony sernikowi tez nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Jedzeniowo 25.02.21, 08:07 Pastę kanapkową, zaprawić sos, zupę, dodać sos pomidorowy, przyprawy i zapiec pod tym kurze cycki albo ziemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Jedzeniowo 25.02.21, 08:29 Nafaszerowac nim wytrawne babeczki, dodać łososia, skropić cytryną i posypać koperkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Jedzeniowo 25.02.21, 08:36 Makaron ze szpinakiem i tymże serkiem. Może trzeba będzie jeszcze rozrzedzic śmietanką. Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: Jedzeniowo 25.02.21, 10:02 Jeśli nie jest zbyt rzadki to może placki twarogowe z kwestii smaku Odpowiedz Link Zgłoś
12gram Re: Jedzeniowo 25.02.21, 10:37 roladki z łososia z serkiem tortille z serkiem i łososiem i kiełkami -na zimno roladki z ciasta pizzowego z serkiem śmietankowym, szynką, żółtym serem, cebulą i pietruszką -zapiekane Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Jedzeniowo 25.02.21, 10:40 ciasto marchewkowe upiecz-, przetnij na pół-posmaruj Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Jedzeniowo 26.02.21, 21:38 O tak. Albo bez przecinania- zmiksuj ten serek z sokiem z cytryny i odrobinką cukru i użyj jako glazury. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Jedzeniowo 25.02.21, 12:55 dodac do szpinaku lub pomidorow na cieplo i zjesc z makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś
kintsugi Re: Jedzeniowo 25.02.21, 13:08 Oprócz smarowania chleba zamiast masłem, używam też w zastępstwie śmietany do zup i sosów. Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Jedzeniowo 26.02.21, 22:48 Dodać szczypior pokrojony, rzodkiewkę, lekko posolić i dać jako dodatek do ziemniaków pieczonych w piekarniku (takich umytych, ze skórką, w folii aluminiowej). Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Jedzeniowo 27.02.21, 08:14 Sernik, sos do makaronu, dodaj do szpinaku, dodaj do zupy, zrób krem do ciasta, babeczek itp., zrób deser o dowolnym smaku, zjedz polany miodem lub konfiturą. Taki serek to rzecz, którą zawsze mam w lodowce Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Jedzeniowo 27.02.21, 08:57 Używać wszędzie tam, gdzie normalnie użyłabyś śmietany. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama