nigdynigdynigdy84 24.03.21, 22:38 Temat świąteczny już był, pochwalcie się, domy wyszorowane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szybki-lisek Re: Porządkowo 24.03.21, 22:42 Myję tylko okna po zimie, reszta jakos ogarniana na bieżąco. Ale okna dopiero jak będzie ciepło. I nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Porządkowo 24.03.21, 22:43 Nic jeszcze nie ogarniete🙂🙂to chyba nie mam się czym pochwalić... Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Porządkowo 25.03.21, 06:45 Ja też. Nie na wielkiego bałaganu to i sprzątania niewiele.ale okna to dramat, jest ich dużo i trzeba odpiąc i uprać żaluzje..... Odpowiedz Link Zgłoś
szybki-lisek Re: Porządkowo 25.03.21, 08:19 Och jak mi dobrze, ze ich nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Porządkowo 25.03.21, 12:22 >trzeba odpiąc i uprać żaluzje..... no właśnie...jak sobie przypomne firany i zasłony w domu rodzinnym, które wystarczyło wrzucic do pralki to zaczynam nienawidzieć żaluzji. Tym bardziej, że od słońca i z czasem, destrukcji ulegaja też niektóre plastikowe elementy tychze, ktore trzeba wymienic = szukac sprzedawcy, zamawiać jakieś gówienko 1 szt/1 zł - przesyłka 15 zeta Żaluzje to był najgłupszy pomysł, na jaki wpadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Porządkowo 24.03.21, 22:43 Wczoraj przetarłam listwy i ściany, ale nie dlatego, że święta, tylko były czarne. Okna myła mi pomoc domowa w listopadzie- jeszcze spełniają warunki higieniczne wg moich kryteriów. W weekend zamierzam ogarnąć zabawki dzieciątka walające się po całym mieszkaniu. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Porządkowo 24.03.21, 22:46 Nie i chyba się na to nie zanosi. Może w weekend coś bardziej odgruzuje, ale okien myć nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Porządkowo 24.03.21, 22:47 Na razie łazienka. Ale nie dlatego, ze idą święta, tylko dlatego, ze jak jest takie mocne wiosenne słońce, to nagle starsznie zakurzone mieszkanie wydaje się byc. Więc sprzatam. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Porządkowo 24.03.21, 23:14 Kurz jest wszędzie co mnie podkusilo żeby kupić ciemne meble (( Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Porządkowo 25.03.21, 09:06 o! o! o! dwa koty... kurz jest wszędzie odkurzam codziennie, spieram codziennie. on i tak jets)) Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Porządkowo 25.03.21, 12:26 Ja nie sprzątam codziennie i nie spieram a jest. Co za oszczędność czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Porządkowo 25.03.21, 14:07 Kocie kłaki 😑 czesze dziada a i tak mogłabym zrobić dywan z niego Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Porządkowo 24.03.21, 22:57 Okna po świętach. Reszta też. O ile mi się będzie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Porządkowo 24.03.21, 23:02 Okna już ok, reszta też. Dekoracji za to brak! Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Porządkowo 24.03.21, 23:14 Kupiłam trzy pastelowe zające, wieją kiczem na kilometr, ale były tak piękne, że nie mogłam się powstrzymać 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Porządkowo 25.03.21, 00:05 Pastelowe zające z pewnością były tego warte mam ładne prawdziwe regionalne pisanki, jeszcze sprzed pandemii, zamierzam je wyciągnąć, może też kupię maślane baranki, widziałam w markecie - będą na śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Porządkowo 24.03.21, 23:09 Mam pierdolnik bo wzięliśmy się za malowanie czesci dziennej - kuchnia salon przedpokoje Więc syf jest, ale tam gdzie już układam po jest perfekcyjnie Bo wszystko od nowa prane myte sortowane przekladane odświeżane Odkryłam cudo sposob na okna i frontu Actifibry od viledy - o matko Jakie życie stało się cudowne za 10 zł Mycie moich niezliczonych okien trwa pół odcinka gry o tron 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Porządkowo 24.03.21, 23:15 Też mam szmatki do okien, ale czekam na wenę żeby te okna w końcu umyć 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Porządkowo 24.03.21, 23:22 O, zalinkuj, proszę v- u mnie ręczniki papierowe, patyczki kosmetyczne, szczotka do zębów no i płyn Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Porządkowo 25.03.21, 06:31 iberka napisała: > O, zalinkuj, proszę v- u mnie ręczniki papierowe, patyczki kosmetyczne, szczotk > a do zębów no i płyn Prosz, będzie pani zadowolona www.sklep.vileda.pl/produkt/sciereczka_actifibre.php www.sklep.vileda.pl/produkt/sciereczka-okienna-actifibre.php Pierwsze mycie tobie tradycyjnie - osik płynu, gąbka i ciągaczka, żeby brud zmyć Drugie już żółta szmatka - bez polerowania efekt jest niesamowity - zero smug, zacieków Lustra w ogóle sama sciereczka Fioletowa cudownie robi fronty (mam lakierowane) drzwi, blaty Ja kupowalam w Rosmanie, nieco drożej niż w necie Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Porządkowo 25.03.21, 09:09 tak, tak, potwierdzam actifibre od Viledy!! już jakis czas pisałam tu o tym. Ja mam kilka- mniej i wiecej zuzytych. najpierw myję okna z kurzy woda z płynenem np ajax, a poźniej biore czystą wodę i tą nowsza szmatka przecieram. I koniec. Tak czystych okien w życiu nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Porządkowo 25.03.21, 09:36 ha, moje wielkie stare skrzynkowe okno w salonie zrobione z 2 x 24 szyb podzielonych szprosami "kosztuje" dwa odcinki! a i tak wspomagam się takim odkurzaczem do szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Porządkowo 25.03.21, 06:56 Sprzątam na bieżąco, także okna myję na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Porządkowo 25.03.21, 07:58 Wczoraj schowałam zimowe kurtki, liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Porządkowo 25.03.21, 08:58 Okien i dekoracji okien nie myję👍👍czekam na. więcej ciepła👋👋 Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Porządkowo 25.03.21, 12:06 Do porzadkow zmobilizowala mnie prognoza pogody. Lubie miec czyste okna i zaslony jaj zaswieci wiosenne slonce, no i balkon oczywiscie zeby mozna przyjemnie posiedziec. Reszta na biezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Porządkowo 25.03.21, 12:24 >Nie obchodzę świat. ale chyba sprzątasz od czasu do czasu? bo raczej o tym wątek a nie o swietach jako takich. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Porządkowo 25.03.21, 12:24 Dla Wielkiego Zająca nie pucuję chałupy. On i tak mnie kocha. 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Porządkowo 25.03.21, 12:27 Ja sprzątam na bieżąco, a ponieważ jestem przed dużym remontem to generalne porządki dopiero po nim będą. Przy okazji wymiany sofy nawet dywan wytrzepaliśmy dwa tygodnie temu. Okna pewnie przetrę tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Porządkowo 25.03.21, 12:45 No, okna to mogłabym po zimie przemyć... 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Porządkowo 25.03.21, 12:28 Mam na oknach metalowe, białe żaluzje. Raz na jakiś czas czyszczę je w tej sposób, ze wieszam je nad wanna i myję zmywakiem i jakimś płynem. Niestety - potrzebuje przy tym asysty bo mam za krótkie ręce. Macie może jakież inne metody? Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Porządkowo 25.03.21, 12:47 Zdjąć je na zawsze Ewentualnie rozłożone kładziesz w wannie, i lejesz gorąca wodę, brud się rozpuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Porządkowo 25.03.21, 14:37 Zazwyczaj używam męża ale w tym roku nie mogę. Albo może odłożę na później....zdjęcie na zawsze nie wchodzi w grę, coś s oknach muszę mieć A nie znoszę firanek. Czyszczenie rolet materiałowych to chyba jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Porządkowo 25.03.21, 12:51 przecież jest lockdown, święta odwołane Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Porządkowo 25.03.21, 13:06 Ja mam dobrze : jutro przyjdzie rano moja pani, wyszoruje mi łazienki, umyje największe balkonowe i trzy okrąglaki. Potem przyjdzie w poniedziałek, umyje jeszcze kilka okien i poprasuje. Ja zrobię tylko porządek w szafkach kuchennych. Gości na święta nie przewiduję, nic specjalnie nie gotuję, mam ogólnie wywalone. Za to pogrzebię w ogródku, zrobię od nowa rozsadę brokułów, bo za bardzo mi wyrosły siewki. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Porządkowo 25.03.21, 13:53 Okna umyte, firany i zasłony poprane. To zasługa męża, bo ja okien nie znoszę myć. W poniedziałek mam jeszcze zaplanowane malowanie holu góra i dół, zejdzie ze 2 dni pewnie, dopiero po tym mam zamiar ogarnąć dom ale nie jakoś szczególnie mocno - zwyczajnie jak przed weekendem. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Porządkowo 25.03.21, 14:55 pani sprzatajaca byla dzis, za tydzien znow przyjdzie, jak zwykle. Pana do okien wezme dopiero jak bedzie cieplej. za to nakupilam sobie zielska na taras i w ramach porzadkow wiosennych zamierzam w przyszlym tygodniu poprzesadzac, podosadzac, pozmieniac. mam tez ziemie i doniczki wiec pewnie kwiaty domowe tez od razu poprzesadzam. Dzieci od soboty maja wakacje wiec moze porobimy jakies ozdoby? Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Porządkowo 25.03.21, 15:08 Sprzątam na bieżąco, nie mam potrzeby robienia "rewolucji" przed Świętami. A okna umyję, jak się zrobi ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś