Dodaj do ulubionych

2 tygodnie gorączki.

25.03.21, 18:40
Moja ciotka od 2 tygodni chora, potwierdzony covid. Mieszka sama, kaszle, słaba jest, saturacja 94, ma przepisany antybiotyk (kończy się już) i przez całe 2 tygodnie gorączka skacze do 39-39,5 jak tylko przestają działać leki przeciwgorączkowe. Czy to jest normalne, taki długi czas utrzymywania się gorączki? Już się szykuje do szpitala, ale ja nie wiem czy ją wezmą, skoro nie ma duszności.
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: 2 tygodnie gorączki. 25.03.21, 18:44
      barbibarbi napisała:

> saturacja 94, ma przepisany antybiotyk (kończy się już) i przez całe 2 tygodnie gorączka skacze do 39-39,5 jak tylko przestają działać leki przeciwgorączkowe. Czy to jest normalne, taki długi czas utrzymywania się gorączki?

tak

>Już się szykuje do szpitala,

życie jej niemiłe?
    • 71tosia Re: 2 tygodnie gorączki. 25.03.21, 18:51
      jak nie ma dusznosci i saturacja ciagle w normie to szpital nie ma sensu. Po co dali jej ten antybiotyk, poszla za wirusowym jakies bakteryjne zakazenie? Jezeli tak to moze trzeba zmienic antybiotyk bo zle trafili.
      • manala Re: 2 tygodnie gorączki. 25.03.21, 20:20
        To nie jest do końca tak. Gorączka wysoka. Szpital daje możliwość diagnostyki, a i antybiotyk można podać w większej dawce i dożylnie.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: 2 tygodnie gorączki. 25.03.21, 18:55
      Nie, dwutygodniowa gorączka nie jest normalna. Nie wiem czy jest konieczny szpital, ale na pewno konsultacja z lekarzem.
      • ginger.ale Re: 2 tygodnie gorączki. 25.03.21, 19:05
        Dokładnie.
    • azja_pl2 Re: 2 tygodnie gorączki. 25.03.21, 18:59
      Moi rodzice tez tak mieli (60+ i 70+). W trzecim tygodniu juz byl tylko stan podgoraczkowy i mega oslabienie. Dusznosci nie mieli, saturacji nie mierzyli. Bylo ciezko, ale dali rade.
      • barbibarbi Re: 2 tygodnie gorączki. 25.03.21, 19:03
        No ona ma 65, oby tak było jak piszesz. NIe ma duszności, ale może by ją jednak przyjęli do tego szpitala, tylko że to dodatkowy stres, obce otoczenie, bakterie szpitalne, organizm osłabiony...... A z drugiej strony w szpitalu mają specjalistyczne leki, mogliby jej zrobić prześwietlenie.
        • zelinda Re: 2 tygodnie gorączki. 26.03.21, 06:26
          Obce otoczenie? Litości, kobieta ma 65 lat, znam panie, które w tym wieku pracują.
          Do szpitala nie wiem czy ja przyjmą, ale ja z bliska mi osoba bym nie ryzykowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka