ga-ti Re: Covid 07.04.21, 23:36 Jeśli chcesz porady, wsparcia to napisz coś więcej. Jeśli nie, to przejrzyj wątki covidowe, dużo mądrych rad i porad tam padło, warto skorzystać, by sobie pomóc. Lekkiego przebiegu i szybkiego wyzdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Covid 07.04.21, 23:45 Od kilku dni czułam się źle, wczoraj test pokazał wynik pozytywny. Najgorszy ten ból głowy i rozbicie. Czy w trakcie trwania wirusa brałyście jakieś leki? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Covid 07.04.21, 23:53 Ja brałam przeciwbólowe - bolała mnie głowa, ale nie wiedziałam wtedy że to covid Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Covid 08.04.21, 00:18 Braliśmy, po konsultacji z lekarzem rodzinnym. Skontaktuj się ze swoim, będzie na bieżąco z twoim stanem zdrowia, w razie potrzeby szybciej zaleci leki. My musieliśmy do swojego dzwonić 3 razy w tygodniu Przez 4 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Covid 08.04.21, 08:07 "My musieliśmy do swojego dzwonić 3 razy w tygodniu Przez 4 tygodnie... " A potem ktoś powie, że lekarze POZ nie walczą z pandemią, nie należą im się oklaski i dodatki covidowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Covid 08.04.21, 07:51 Przez pierwsze 5 dni brałam 4 gripexy max dziennie- tak mnie wszystko bolało. Trzymaj się, przechorujesz i będzie z głowy! Jak dzieciaki? Zdrowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Covid 08.04.21, 08:24 Przeciwbólowe-przeciwgorączkowe (miałam temperaturę i ból głowy) ibuprom max, nurofen max, gdy temp. nie chciała spaść to pyralginę. Witaminy C i D. Na rozrzedzenie krwi polopirynę cardio (bo akurat taką miałam w domu, ale jeśli wiesz, że masz 'rzadką' krew to uważaj z tym rozrzedzaniem). Od kaszlu dostałam syrop Levopront, ale brałam tylko trochę. Duuużo pić. Ćwiczyć oddychanie (dmuchanie słomką do butelki z wodą), rozciągać mięśnie klatki piersiowej (ćwiczenia rąk w bok, do góry, jak na wf). Więcej siedzieć niż leżeć, leżąc zmieniać boki, trochę chodzić po domu, na ile można. Jeśli czujesz, że masz problemy z nabraniem pełnego oddechu to zamów sobie pulsoksymetr. Jest darmowy, wypełniasz ankietę na gov.pl i kurier przywozi na następny dzień. Trzymaj się i pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Covid 08.04.21, 17:10 Na ból głowy łykałam wszystko co się dało. A i tak myślałam że umieram, ból jakby ktoś młotkiem uderzał. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Covid 07.04.21, 23:48 Trzymaj się! Czy doszłaś do tego jak się zaraziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Covid 08.04.21, 00:41 Lekarz Ci coś przepisał? Nie forsuj się! Oby przeszło lekko. Trzymam kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Covid 08.04.21, 08:26 Życzę lekkiego przebiegu, Tobie i rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Covid 08.04.21, 09:23 Życzę łagodnego przebiegu bez pozostałości! Trzymaj się i dużo odpoczywaj. A jak reszta rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Covid 08.04.21, 15:22 Moim rodzicom pomogla amantadyna, a oboje obciążen, źle przechodzili. Mama po udarach, cukrzyca, choroba serca. Ale nie sugeruj się, każdy robi jak chce, zawsze zamiast masz alternatywę aktualnie nowoczesnej terapii tzn "dużo pić i brać witaminy" 😉, bo co dla nie kto wzięcie przeciwirusowego leku na A, równa się wypiciu domestosa i ace. Odpowiedz Link Zgłoś