Dodaj do ulubionych

Maraton🏃‍♀️

26.09.21, 07:38
Czy ktoras ematka bierze udzial? Zaraz zamkna mi ulice pod domem na kilka h, zeby ludzie mogli sobie pobiegac. Mi to jakos bardzo nie przeszkadza, choc jakby nie ten bieg, to mielibysmy plany samochodowe na dzisiejsze przedpoludnie, bo mamy jeszcze troche rzeczy do przewiezienia ze starego mieszkania. Wiele ludzi psioczy i zlozeczy zarowno na wladze miasta jak i urzednikow za utrudnienia w ruchu. My od lat kibicujemy tym co akurat przebiegaja, choc nie znamy tam nikogo. Pewnie i dzis dzieciaki troche podopinguja.

Ematki biegacie, popieracie, przeszkadzaloby wam? Czy stosunek calkiem obojetny?
Btw, dla leniuchow jest polmaraton, tez dzis 😁
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 07:42
      Nie biegam maratonów. Nie przeszkadzają mi.
    • riskylea Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 07:49
      Mnie przeszkadza organizowanie takich imprez w soboty (zwłaszcza przed niehandlową niedzielą) - pół miasta zatkane, nie da się przejechać, podane godziny zamknięcia ulic nie zgadzają się z faktycznym zamknięciem.

• marta.graca Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 13:05
        A w jakie dni nie byłoby zatkane pół miasta?
        • riskylea Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 15:42
          W niedziele? Ludzie jednak się mniej przemieszczają niż w pozostałe dni tygodnia,
    • hiacynta.bukiet123 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 07:56
      Jestem przeciwna maratonom w miastach, w których nie ma dobrze rozbudowanej siatki metra, czyli w zasadzie odpada cała Polska. Nie powinno tak być, że przez czyjąś imprezę tysiące ludzi jest uziemionych w domach.
    • fogito Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 08:05
      Maratony w mieście mnie wkurzaja. Niech ida biegac poza miasto zamiast blokować ulice na kilka godzin.
    • rb_111222333 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 08:10
      W poprzednim mieszkaniu trasa była wyznaczana przy moim bloku. Nie przeszkadzało mi to, ale nie mieliśmy samochodu, za to mieliśmy stację metra w bardzo bliskiej okolicy. Zastanawiam się jak to jest, jak np karetka musi podjechać.
      • sky.dancer Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 16:19
        rb_111222333 napisał(a):

> W poprzednim mieszkaniu trasa była wyznaczana przy moim bloku. Nie przeszkadzał
        > o mi to, ale nie mieliśmy samochodu, za to mieliśmy stację metra w bardzo blisk
        > iej okolicy. Zastanawiam się jak to jest, jak np karetka musi podjechać.

Dka karetkek/straży pożarnej jest specjalna procedura.
    • paulownia88 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 08:32
      Nie biegam, nie lubię i uważam za kompletną stratę czasu. Wolę zrobić solidny trening siłowy, przynajmniej efekty widać. Ale przeszkadzać to mi nie przeszkadza, dlaczego miałoby, niech ludzie se biegają jak lubią.
    • januszekxxl Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 08:41
      Maraton w mieście to głupota. Jeśli już koniecznie muszą biegac w mieście, to niech idą na stadion i tam przebiegną sobie te czterdzieści kilometrów.
    • lea_233 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 08:46
      Nie biegam sportowo. Wolę intensywny spacer czy ćwiczenia. Maraton w mieście niestety dezorganizuje ruch, raczej niech będzie poza miastem lub bardzo ndobrez przemyślaną i dobrze zorganizowaną miejską trasą.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:05
      Niech biegną!!! w obecnych czasach promowania otyłości pod pozorem tzw. ciałopozytywności to każdy przejaw aktywności ruchowej jest naprawdę bardzo ważny.

A teraz zacznie się ujadanie big_grin
      • lauren6 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:19
        Ujadamy, bo ich aktywność ruchowa ogranicza naszą. Jak mamy walczyć z ciałopozytywnością jeśli z własnego domu nie mogę wyjść, bo uluce są zamknięte ze względu na maraton?

Z resztą bieganie po betonie nie jest zdrowe, więc te biegi po mieście to zwykły lans, a nie promocja zdrowego trybu życia.

Zaraz zacznie się ujadanie, że to bieganie po betonie to dla dobra otyłych, a nie samych biegaczy 🤣
        • mid.week Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:22
          Ta jasne, codziennie jak wskakuje w ciuszki do biegania to jednocześnie odmawiam modlitwę, w której dedykuję swoje spalone kalorie jednej z otyłych
        • zuleyka.z.talgaru Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:26
          Codziennie te imprezy które barykadują społeczeństwo w domach są? Bo jakoś nie widzę, żeby tak właśnie było.
        • siwa-faryzeuszka Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 12:34
          lauren6 napisała:

> Ujadamy, bo ich aktywność ruchowa ogranicza naszą

srsly? ile masz tych maratonów utrudniających życie w ciągu roku w swoim miejscu zamieszkania?

w całym moim życiu tylko raz przeszkodził mi wyścig Tour de Pologne, kiedy autobus z Zakopanego jechał jakimiś wiochami. żeby zorganizowane imprezy polegające na poruszaniu się innych przeszkadzały regularnie, to trzeba mieć prawdziwego pecha.
          • profes79 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 16:41
            Albo mieszkać w większym mieście.
            • siwa-faryzeuszka Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 16:49
              profes79 napisał:

> Albo mieszkać w większym mieście.

chyba raczej w mniejszej miejscowości, gdzie nie ma możliwości objazdu i trzeba czekać aż jedyna przelotówka się zwolni (casus którejś forumki z problemem odwiezienia kota do weterynarza)
      • ykke Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 14:33
        zuleyka.z.talgaru napisała:

> Niech biegną!!! w obecnych czasach promowania otyłości pod pozorem tzw. ciałopo
        > zytywności to każdy przejaw aktywności ruchowej jest naprawdę bardzo ważny.
        >
        > A teraz zacznie się ujadanie big_grin

Akurat wszelkie maratony nie są zdrowym sportem. Niech biegają, owszem- po lesie, 10km
      • paulownia88 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 15:32
        zuleyka.z.talgaru napisała:

> Niech biegną!!! w obecnych czasach promowania otyłości pod pozorem tzw. ciałopo
        > zytywności to każdy przejaw aktywności ruchowej jest naprawdę bardzo ważny.
        >
        > A teraz zacznie się ujadanie big_grin
        Ta, otyli niech biegają, naprawdę super pomysł.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 16:36
          paulownia88 napisała:

> Ta, otyli niech biegają, naprawdę super pomysł.

gdzie ja to napisałam krynico intelektu?
    • bywalec.hoteli Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:06
      Biegać nie lubie za bardzo. 10km to max ile przebiegiem. Ale mam swój sport który uprawiam amatorsko. Czy chciałbym przebiec maraton?
      Ogólnie popieram jak ludzie uprawiają sport, ale jak ktos wstaje z kanapy w wieku 40+ i zaczyna biegać maratony, triathlony itp to to obciąża organizm i jest ryzykowne. Często się słyszy ze ktos zmarł w trakcie biegu i to nieraz w miarę młodzi ludzie.

Nie denerwują mnie takie biegi ale kiedyś miałem potrzebę przejechać przez centrum Poznania w dniu biegu i była masakra - obiecali ze będą robić śluzy do przepuszczania samochodów - czekałem i czekałem i czekałem i mnie nie wpuścili i zrezygnowałem z przejazdu.

Uważam ze na duze miasto powinny być 2 takie biegi w ciągu roku: maraton i półmaraton a inne biegi mogą być organizowane w lasach a nie po ulicach miasta. Lasy to 1/3 obszaru Polski i można tam zrobić fajne trasy.
    • mid.week Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:11
      Biegam ale nie lubię imprez masowych. Blokowanie Warszawy niezależnie od dnia i ilości godzin zupełnie mi nie przeszkadza 😆
    • panna_lila Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:13
      "Btw, dla leniuchow jest polmaraton, tez dzis 😁"

Dlaj jeszcze większych leniuchów jest też bieg na piątkę 🙂

Uważam że takie biegi masowe propagują ruch i to jest ich duża zaleta, ale rozumiem że mogą komuś powodować utrudnienia
    • lauren6 Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:20
      Jeśli biegać, to tylko po przygotowaniu całonocnej imprezy na 40 osób. Inaczej się nie liczy.
    • lucadimontezemolo Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 09:21
      Biegam sobie rekreacyjnie, maratony w mieście mi nie przeszkadzają. Jak natknę się na biegaczy, bo będę w okolicach trasy dzisiejszego maratonu, to im pokibicuję.
    • siwa-faryzeuszka Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 12:35
      maratonu nie, ale obserwowałam online jedną znajomą forumkę i zaraz wskoczę na moje kilka kilometerków na bieżni smile
    • kropkaa Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 13:03
      Nie biorę udziału (nie cierpię biegać), a blokowanie ulic mi nie przeszkadza. Bardziej przeszkadza mi zastawianie przez cwaniaków samochodami każdego miejsca, które nie łapie się do strefy.
    • mia_mia Re: Maraton🏃‍♀️ 26.09.21, 16:47
      W poprzednim mieszkaniu blokowali mi ulicę i darli się przez megafon z okazji drogi krzyżowej, na BC to chyba pół Polski blokują, maratonów nie biegam, ani pół, tych którzy potrafią podziwiam więc mam więcej wyrozumiałości niż dla tych od drogi krzyżowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka