Dodaj do ulubionych

obrzezanie dzicka

23.01.22, 17:22
Czesc. Nie wiedziałam gdzie ten post umieścić. Otóż mój synek ma zbyt wąski napletek, Wygląda to tak że ma balonik podczas siusiania i podejrzewam ze potrzebne będzie usunięcie napletka to jest obrzezanie. Czy mialyscie z tym do czynienia? Czy znacie mężczyzn, dzieci - w Polsce - obrzezanych? Rozumiem że to jest chyba dośc rzadkie, i spotykają sie z jakimiś uwagami, np od kolegów pod prysznicem? I w ogóle, Nie rozumiem czy to widać tak na pierwszy rzut oka? co pozostaje po takim zabiegu, po latach? Nu nie widziałam tego nigdy na żywo,
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:26
      Idź do porządnego lekarza, szczerze to nie znam nikogo kto musiał być obrzezany (pomijam kwestie religijne, kulturowe). Zwykle lekarz daje na poczatek maść albo pod znieczuleniem ściąga napletek i wszystko kończy się dobrze.
      • ichi51e Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:34
        to to - może być tylko potrzebne maść albo tylko nacięcie
        • ichi51e Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:35
          dr Gastol bardzo sympatyczny btw (aWaeszawa w Luxmedzie)
          • ichi51e Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:36
            www.znanylekarz.pl/piotr-gastol/chirurg-chirurg-dzieciecy-urolog-dzieciecy/warszawa
            • ginger.ale Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:47
              Ja również polecam dr Gastoła.
              Syn miał od niego skierowanie na zabieg z innego powodu, ale napletek też konsultowaliśmy.
    • majenkir Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:29
      Ale Ty podejrzewasz czy lekarz zasugerował?
    • ichi51e Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:34
      przyznam się ze zaskoczyło mnie:
      - z kim ten twoj syn będzie się kapał
      - ze faceci tak się przyglądają cudzym penisom o potem jeszcze to komentują
      • volta2 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:45
        a kto tu mówi tylko o facetach, chłopak dorośnie, dziewuchy chyba nie robią seksów tylko z zamkniętymi oczami?
        • aqua48 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:06
          volta2 napisała:

> chłopak dorośnie, dziewuchy chyba nie robią seksów tylko z zamkniętymi oczami?

Te mądrzejsze wiedzą że taki chłopak to skarb smile
          • bialeem Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 16:50
            No ja nie wiem czy dla niego to lepiej. Może dłużej dlatego, że stracił jakiś % wrażliwości. Dla mnie to okaleczenie.
        • majenkir Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 23:16
          volta2 napisała:
          a kto tu mówi tylko o facetach, chłopak dorośnie, dziewuchy chyba nie robią seksów tylko z zamkniętymi oczami?

Wiesz co, tak pielęgniarka w szpitalu mi argumentowała, żeby właśnie mnie namówić na obrzezanie mojego syneczka 🙄
      • snajper55 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:36
        ichi51e napisała:

> przyznam się ze zaskoczyło mnie:
        > - z kim ten twoj syn będzie się kapał
        > - ze faceci tak się przyglądają cudzym penisom o potem jeszcze to komentują

Obrzeżanie zamknie chłopakowi drogę do różnych organizacji narodowców. Choć nie wiem czy to źle...

S.
        • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:48
          big_grin
    • aqua48 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:34
      Idź do urologa dziecięcego, wytłumaczy Ci wszystko dokładnie, a może zabieg nie będzie potrzebny.
      Gdzie teraz chłopcy biorą prysznic wspólnie, oglądając i komentując swoje anatomiczne szczegóły?
      • nigdynigdynigdy84 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:37
        Po wfie np są prysznice.
        • heca7 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:41
          W Polsce, w państwowej szkole?!
          • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:42
            Na filmach o kulturze więziennej🙂
          • kokosowy15 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:30
            W Polsce. W moim klubie (treningi w szkole podstawowej) po zajęciach karate wszyscy biorą szybki prysznic. Zakładać ubranie na spocone ciało?
            • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:17
              Pytanie było o wf w państwowej szkole.
              • kokosowy15 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 21:27
                Treningi są w państwowej szkole, natryski są używane więc chyba ktoś się kąpie. Komentarzy nie słyszałem, ale nie wykluczam.
            • gryzelda71 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:54
              A jak nie wezmą to nie wypuszcza?
              • kokosowy15 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 21:24
                Gaci też można nie zmieniać pół roku, to nie jest karalne. Ale jednak większość zmienia.
                • gryzelda71 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 09:03
                  Jak zwykle... bo ty to wszędzie tak i nie ma opcji inaczej. Syn za dziecka (do 10 roku) po treningach na sali zima, a latem na boisku żaden dzieciak nie brał prysznica. Treningi kończyły sie coś koło 20 i sorki każdy pakował dzieciaka i do domu.
            • ichi51e Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:56
              i oglądacie pod tymi prysznicami swoje penisy? Bo u mnie w klubie tez były ale w życiu bym nie umila powiedzieć która z koleżanek cokolwiek w sumie - jakoś się człowiek nie rozglądał...
            • 3-mamuska Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 10:25
              kokosowy15 napisał(a):

> W Polsce. W moim klubie (treningi w szkole podstawowej) po zajęciach karate wsz
              > yscy biorą szybki prysznic. Zakładać ubranie na spocone ciało?

A po zakładać ciuchy? ,Przecież dzieciak podczas treningu nie biega nago ubranie ma na sobie. Zakłada na to bluzę/kurkę buty i do auta.

Moje dzieciaki chodziły na sporo zajęć i nigdy żadne dziecko nie brało prysznica. Uważam ze wspólne prysznice są nadużyciem wobec dzieci. Nie dają mu prawa do prywatności.
              • kokosowy15 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 10:49
                Po zajęciach WF wsiada do auta? Po treningu karate ma na sobie ubranie na które zakłada kurtkę? I clou : wszystkie dzieci wsiadają po zajęciach do samochodu! Bez samochodu do klubu Ne przyjmują? Zapewniam cię, że większość odjeżdżała tramwajem, autobusem, na rowerze lub pieszo.
                • 3-mamuska Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 11:12
                  Nich idą pisze czy jadą nawet helikopterem. Czy rowerem.
                  Prawda taka ze na to co maja na sobie zakładają kartkę i do domu.
                  Po pierwsze najczęściej maja zajęcia lokalnie, jeśli nie to wsiadają do auta, po drugie nikomu nie chce się taszczyć ręczników płynu i całej reszty zwłaszcza jeśli dojeżdżają autobusami/tramwajem czy idą prosto ze szkoły na trening, i rodzice nie chcą tracić dodatkowo czas na czekanie aż dziecko się umyje. Poza tym w domu może swobodnie umyć głowę i nie musi ani suszyć ,ani iść z mokra głowa.
                  Widuje dzieciaki w strojach , do karate do Polki nożnej małe baletnice w autobusach na ulicach. Mam koleżankę której bliźniaki trenują piłkę noża i to ostro treningi 2/3 razy w tygodniu do tego co weekend coś. I wsiadają do auta w strojach w których grali. Myją się dopiero w domu. Czasem tylko buty ściagają i ojciec wrzuca do bagażnika bo maja w błocie.wiec się oni lecą z skarpetkach.
                • gryzelda71 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 11:16
                  Bosze czego nie ogarniasz, ze rodzicom szkoda czasu na t prysznice, skoro za chwile w domu i cała łazienka dzieciaka.
                  • kokosowy15 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 12:00
                    Widzę że ty nie ogarniasz, że jest jeszcze trochę udzi w Polsce bez samochodu, a jazda tramwajem w mokrym ubraniu ani komfortowa ani zdrowa nie jest, nie mówiąc o siedzeniu w klasie po WF. I nie trzeba nosić kosmetyków, płynów do kąpieli a ręcznik zajmuje niewiele miejsca, gdy i tak trzeba mieć torbę na karatege.
                    • gryzelda71 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 12:24
                      Taaaa 12 latek miedzy 3 a 4 lekcja bierze prysznic po wuefie............
    • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:39
      Ten z okladki Nevermind jest obrzezany.
      • manon.lescaut4 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:23
        W Ameryce większość mężczyzn jest obrzezanych. W szpitalach wykonuje się to rutynowo noworodkom po przyjściu na świat. W jednym odcinku SATC Charlotte spotyka nieobrzezanego faceta i jest w szoku, bo nigdy takiego nie widziała. Samantha, która widziała na żywo tysiące penisów, twierdzi, ze widziała takich cztery smile A ja byłam w szoku i nie wiedziałam o co chodzi, kiedy zobaczylam ten odcinek po raz pierwszy lata temu smile
        • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:48
          nigdy na żywo tego też nie widziałam
        • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 08:43
          "ja byłam w szoku i nie wiedziałam o co chodzi"

Skoro takie rzeczy cie szokuja, to obejrzyj sobie tradycyjne zydowskie obrzezanie niemowlaka. Skóra jest odcinana i zrywana na zywca a potem mohel zlizuje krew z penisa, przy okazji zakazajac dziecko opryszczka albo czymkolwiek. Na sadisticu mozna obejrzec.
          A i jesli chodzi o hemofilie, to obrzezania nie robi sie dopiero trzeciemu synowi, jesli jego dwoch starszych braci umrze po obrzezaniu.🤷‍♀️
          • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 08:59
            I jeszcze jedna ciekawostka, dr Kellogg ten od corn flakes, byl purytaninem i zalecal miedzy innymi, obrzezanie bez znieczulenia, jako antidotum na masturbację. Stad miedzy innymi popularnosc tego zabiegu, bo w USA duzo purytan🤷‍♀️
    • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:40
      Pytam to tak, na przyszłość, Co pozostaje po takim zabiegu? Czym sie będzi rożnił moj synek od innych? Nu nigdy nie widziałam tego na żywo,
      • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:44
        Niech go pediatra na początek jak najszybciej obejrzy i pokieruje was dalej do konkretnego lekarza. Ile mały na lat? Przecież nawet jeśli to tylko stulejka to może go boleć...
        • ga-ti Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:51
          Może się też zrobić stan zapalny. Co do gmerania przy siusiaku dziecka opinie się zmieniają. Najlepiej iść do lekarza.
          • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:12
            Kto coś pisał o gmeraniu? 🤦🏻‍♀️ Mnie natomiast niepokoi matka, nie mająca podstawowej wiedzy o anatomii, mam nadzieję, że nie jest prawdziwa... Jeśli jest, to biegiem z dzieckiem do lekarza.
      • m_incubo Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:54
        Jesteś botem?
      • srubokretka Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:02
        Wymyslasz sobie problem, pytanie po co? A moze jestes jakims zboczencem, ktory sie jara jak matka opisuje przyrodzenie jej syna?? Ktos kto ma rzeczywiscie tego typu problem, to idzie fo lekarza.
      • aqua48 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:09
        mamaalberta79 napisała:

> Pytam to tak, na przyszłość, Co pozostaje po takim zabiegu?

Powiedziałabym, że całe dziecko pozostaje. Nawet w miarę kompletne.

> Czym sie będzi rożnił moj synek od innych?

Będzie mu łatwiej utrzymać higienę miejsc intymnych.
      • furiatka_wariatka Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:13
        W internecie sobie wygooglaj, są obrazki przed i po na stronach klinik, które się tym zajmują.
    • mamtrzykotyidwa Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:50
      Ile dziecko ma lat? - to jest kluczowe pytanie, bo u chłopców do pierwszego roku życia stulejka jest zjawiskiem naturalnym, które powinno ustąpić samoistnie, do ukończenia drugiego roku życia.
      Jeśli to nie nastąpi do wieku 3-4 lat trzeba iść do chirurga dziecięcego.
      Żaden chirurg nie jest skory do wykonywania obrzezania i na ogół wcale nie ma takiej potrzeby.
      Można zastosować leczenie maścią z hormonami, można wykonać niewielki nacięcia, albo usunąć tylko zwężoną część.
      • mamtrzykotyidwa Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:54
        To może wcale nie być stulejka, tylko przyklejony napletek, co też jest zjawiskiem naturalnym u małych chłopców. Odkleja się w miarę dojrzewania.
      • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 17:59
        mamtrzykotyidwa napisała:

> Ile dziecko ma lat? - to jest kluczowe pytanie, bo u chłopców do pierwszego rok
        > u życia stulejka jest zjawiskiem naturalnym, które powinno ustąpić samoistnie,
        > do ukończenia drugiego roku życia.
        > Jeśli to nie nastąpi do wieku 3-4 lat trzeba iść do chirurga dziecięcego.
        > Żaden chirurg nie jest skory do wykonywania obrzezania i na ogół wcale nie ma t
        > akiej potrzeby.
        > Można zastosować leczenie maścią z hormonami, można wykonać niewielki nacięcia,
        > albo usunąć tylko zwężoną część.
        mój synek ma 6 lat i dotychczas niema żadnych zmian napletek nic mu się nie rozluźnił
    • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:00
      mój synek ma 6 lat i dotychczas niema żadnych zmian napletek nic mu się nie rozluźnił
      • aqua48 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:11
        mamaalberta79 napisała:

> mój synek ma 6 lat i dotychczas niema żadnych zmian napletek nic mu się nie ro
        > zluźnił

A co stosowałaś?
      • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:13
        A CO NA TO LEKARZ??? capslock celowy
      • mamtrzykotyidwa Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:17
        To idź jak najszybciej do chirurga, niech go obejrzy i powie, co trzeba zrobić.
        W tym wieku, to już nie ma na co czekać, trzeba działać.
        • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:40
          Dziwi mnie, że przez 6 lat nie zadano nawet pytania pediatrze, że o badaniach kontrolnych nie wspomnę...
          • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:45
            nasza pediata na zadnym badaniu nawet slowa o tym nie mowila o zsuwaniu napletka
            • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:17
              I nigdy nie badała dziecka, przy okazji bilansów też nie???
            • evee1 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 04:42
              I bardzo sluszne. Tego juz dawno sie nie poleca. Znaczy nie wiem jak jest w PL.
        • thea19 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:03
          Z napletkiem u dziecka nie idzie się do chirurga tylko do urologa dziecięcego, który przepisze maść. Chirurg to od razu skalpel łapie.
          • ichi51e Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:37
            ten akurat maść stosował jak byliśmy - musiał mieć gorszy dzień wink ja trafiłam do niego przypadkiem bo do urologa w luxmedzie trzeba było mieć skierowanie a do chirurga można było z marszu - bardzo pozytywny gość
      • suki-z-godzin Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:21
        mamaalberta79 napisała:

> mój synek ma 6 lat

sześć?
        dobrze, że nie osiemnaście, bo jeszcze by się zrobiło zupełnie niewiarygodnie
        spierdalaj trollu
    • ludzikmichelin4245 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:06
      Znam. Nie wiem co masz na myśli w pytaniu "czy widać różnicę na pierwszy rzut oka" - penis obrzezany wygląda inaczej. Ma to też zalety higieniczne.
      • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:33
        O tym i pytałam, jak to bedzię wyglądał siusiak po takim zabiegu, Czym się będzie różnił od innych
      • 3-mamuska Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:05
        ludzikmichelin4245 napisał(a):

> Znam. Nie wiem co masz na myśli w pytaniu "czy widać różnicę na pierwszy rzut o
        > ka" - penis obrzezany wygląda inaczej. Ma to też zalety higieniczne.

Nie tylko ,potem żołądź jest mnie wrażliwa. Co przekład się na sex.
        • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:12
          Czy ten zabieg ma jeszcze jakis wplyw na stosunek? jestem w tych sprawach zielona
          • 3-mamuska Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:31
            Chodzi ci o stosunek płciowy?
            To tak ma wpływ. Chodzi o obrzezane.
            I tak penis wyglada inaczej.
            Moim zdaniem robienie go bez ostatecznej i wyraźniej potrzeby nie jest dobry.
            Z higieną nie ma nic wspólnego.
            Inaczej mężczyzny nieobrzezani mili by problemy.
            • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:48
              A jaki to ma wpływ na stosunek? czy ten zabieg ma taki wielki wplyw na stosunek i na higiene? i co będzie czuł mój syn po takim zabiegu? nigdy nie mialam z tym doczynienia
              • 3-mamuska Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:10
                Wpisz w google i poczytaj dowiesz się więcej.
                Jak mam balonik to znaczy ze napletek się odkleił problemem jest tylko ujście. A to można załatwić maścią ze sterydami.
                Ja bym się nie zgodziła na zabieg dopóki nie wykorzystałabym wszystkich innych możliwości.
              • umi Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 23:57
                Pytasz nas jak sie czuje obrzezany chlop? big_grin

Wez moze wejdz na jakies meskie forum. Bo tu mozemy tylko linki dac, albo puscic wodze fantzji tongue_out Wiekszosc tego forum jest plci zenskiej, jesli nie zauwazylac, to uswiadamiam.
              • mamtrzykotyidwa Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 01:37
                Co będzie czuł po zabiegu?
                No ból zapewne. Przecież ranę będzie miał. Nie wiesz, jak boli świeża rana?
          • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 08:34
            mamaalberta79 napisała:

> Czy ten zabieg ma jeszcze jakis wplyw na stosunek? jestem w tych sprawach ziel
            > ona

Zmniejsza doznania, cytuje niedokladnie: "musialem walic przez 20 minut i to z predkoscia swiatla".
            Dotyczy masturbacji ale o stosunku tez bylo, ze ciezko w prezerwatywie i ogolnie lipa.
            • ichi51e Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 11:18
              akurat był o tym ostatnio artykuł i przypadkowo (><wink zapamietalam. Osoby które zostały obrzezane już po osiągnięciu dojrzałości musza się nauczyc masturbować po zabiegu - bo ruch posuwisty nic nie daje trzeba używać metody uciskowej wink
              • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 11:36
                "i przypadkowo (><wink zapamietalam"

🤗
    • larix_decidua77 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:12
      Obrzezanie z powodu balonika przy sikaniu? Niczego takiego się nie robi. Wąski i przyklejony napletek jest normą u dzieci. Napletek ma się zsuwać do stosunku. Tak widać że penis jest obrzezany.
      • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:30
        moj synek ma bardzo zwężony napletek, osobiscie nakoncu. Niby to żołądź jest ok nie jest napletek przyklejony do żołądźi tylko podczas siusiania ma tam balonik
        • larix_decidua77 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:48
          Mój też tak miał, majstrował przy nim sam i ściągnął sobie napletek w 7 roku życia.
    • jammer1974 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 18:55
      Mamy z USA moga cos powiedziec bo to podobno bardzo powszechny tam zwyczaj i to nierelugijny
      • kokosowy15 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:14
        Ameryka to dziki kraj. Tam była kiedyś moda na usuwanie wyrostka robaczkowego bez uzasadnienia medycznego, dolnych żeber dla urody, piersi "na wszelki wypadek". Dla zachowania higieny trzeba się myć a nie amputować miejsc które się brudzą.
        • kk345 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:19
          >Tam była kiedyś moda na usuwanie wyrostka robaczkowego bez uzasadnienia medycznego, dolnych żeber dla urody, piersi "na wszelki wypadek"

Wyjątkowo durny komentarz...
          • kokosowy15 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 21:30
            Do twojego, wysokiego poziomu nie dorastam, ale twój komentarz był niemerytoryczny 8 nic nie wnoszący.
        • kloi0505 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 07:00
          Podobno kotom usuwają pazury bez powodu, a to jest znęcanie się nad zwierzętami.
        • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 08:26
          Ostatnio juz nie ma obrzezania jak leci, chyba nawet zakazali gdzieniegdzie bez wskazan medycznych, bo byla duza fala protestow.

www.polskieradio24.pl/5/3/Artykul/450935,Obrzezanie-bedzie-w-Kalifornii-zakazane
          https://media.istockphoto.com/photos/circumcision-and-human-rights-sign-picture-id523692418
          • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 08:27
            https://external-preview.redd.it/_6wVHPIwprDpA9JwyQuf53AxYl18f1pQyzw7U9cM-kU.jpg?auto=webp&s=afe119c2d146eb431db615b675f2e365ee696da6
            • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 08:28
              https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRh45ld7yrPDvNBJOHwyGLlvnUPZGjILFq3IQ&usqp=CAU
              • 1matka-polka Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 08:30
                https://www.twincities.com/wp-content/uploads/2017/08/081017-n-dnt_-circumcision-c01-2.jpg

https://i.guim.co.uk/img/static/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/8/28/1346178190795/Protesters-against-male-c-008.jpg?width=465&quality=45&auto=format&fit=max&dpr=2&s=796d9bede8ba14ee3f030e40b449edbc
    • 3-mamuska Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:04
      Mój tak miał wyrósł nic nie robiliśmy oprócz kontroli u lekarza. Syn miał 1.5 roku gdy zauważyłam. Przeszło.
    • mamaalberta79 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 19:53
      jak ten zabieg napletka wpływa na wyglad siusiaka w wieku nastoletnim i dorosłym? czy to widać tak na pierwszy rzut oka?
      • sandrasj Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 21:05
        Jesteś botem czy jesteś zboczona?
        • kachaa17 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 21:26
          Pewnie boot, bo tak odpowiada jak pani co sprzedaje panele fotowoltaiczne.
      • m_incubo Re: obrzezanie dzicka 25.01.22, 12:44
        Tak, to widać na pierwszy rzut oka, a jeśli ktoś ma rentgen w oczach, to przez ubranie też. Co z tobą jest nie tak?
    • skumbrie Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:00
      Ten balonik to akurat dobry objaw tego, że napletek się wkrótce odklei.
      Obejrzyj wykład polecanego tu doktora Gastoła.
    • hiacynta.bukiet123 Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:00
      Dziewczyny, przecież to jakiś zbok. Po co mu odpisujecie. 🤦‍♀️
      • suki-z-godzin Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:26
        hiacynta.bukiet123 napisała:

> Dziewczyny, przecież to jakiś zbok. Po co mu odpisujecie. 🤦‍♀️

ferie trwają, jakiś gówniarz nie umie trafić na redtuba
        • kloi0505 Re: obrzezanie dzicka 24.01.22, 07:02
          On nawet pisać nie potrafi. Obrzezanie dzicka. No chyba że to nowe nazewnictwo pewnych części ciała - dzicek.
      • srubokretka Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:28
        Przez to opisyeanie molestpwania teraz ich sie tu nazlatuje.
    • tokyocat Re: obrzezanie dzicka 23.01.22, 20:45
      Znam wielu obrzezanych facetow, i nikogo to szczegolnie nie porusza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka