anilorak174 06.04.22, 17:51 W stylu "Olive Clitterige" albo "Rebeki", możecie coś podpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Szukam książki 06.04.22, 17:56 Kitteridge chyba? A "Moja kuzynka Rachela"? Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Szukam książki 06.04.22, 17:59 Pisalam z pamięci. Juz przywdziewam wór pokutny. Rachelę czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Szukam książki 07.04.22, 14:57 Rebeki nie czytałam, ale jak podeszła Ci Olive Kitteridge, to inne książki Strout, zwłaszcza "Amy i Isabelle". Troszkę w podobnym stylu, czyli historie kobiece ale niegłupie i dobrze napisane, są książki Kelly Rimmer i Liane Moriarty, chociaż oczko niżej niż Strout. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Szukam książki 07.04.22, 15:30 Mnie "Olive..." urzekła, natomiast "Amy i Isabelle" była śmiertelnym rozczarowaniem🙄 więc to pójscie za Strout nie jest dla każdego takie oczywiste. Ze swojej strony polecam "Manhattan Beach" Jennifer Egan. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Szukam książki 07.04.22, 16:29 Tej samej autorki, co Rebeka, są "Pasożyty". Z jeszcze bardziej zakręconym pomysłem narracyjnym niż Rebeka. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Szukam książki 07.04.22, 16:30 Tylko widzę, że w polskim tłumaczeniu funkcjonuje jako "Rodzina Delaneyów". Odpowiedz Link Zgłoś