Dodaj do ulubionych

Szkoły dostaną tabletki z jodem

23.09.22, 11:24
Niby wszystko dzieje się profilaktycznie w związku z eskalacją wojny, tylko że akurat ten rząd jest znany z braku zdolności przewidywania czegokolwiek... Wiem, że podobny temat już był, ale jednak informacje o tym, że tabletki trafią również do szkół trochę zwiększyły u mnie niepokój.
Myślicie, że dzieje się coś o czym nam póki co nie mówią?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28943970,rz-szkoly-beda-uczestniczyc-w-dystrybucji-jodku-potasu-sygnaly.html#s=BoxOpImg3
Obserwuj wątek
    • runny.babbit Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:27
      Myślimy że media uwielbiają strategię " my wcale nie straszymy, tak tylko piszemy, broń borze nie panikujcie!". I kliki lecą. Tylko pamiętaj, bez paniki.
      • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:31
        Racja, covidem też straszyli do wypęku aż się wszystkim przyjadło. Akurat skoro ciągle są jakieś ostrzały wokół elektrowni atomowej to ja się nie dziwię że na wszelki wypadek się zabezpieczają.
        • droch Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 18:32
          Akurat w przypadku C19 to histerię nakręcały przede wszystkim media, osobliwie te „wolne”.
      • kk345 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:06
        Zupełnie jak Princess 😂😂😂
      • madami Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:23
        media ----> straszenie, straszenie straszenie -----> kasa, kasa, kasa
        • sol_13 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 13:38
          👍
    • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:33
      A słyszałaś, że wokół elektrowni atomowej strzelają? Jak to mówią katolicy strzeżonego Pan Bóg strzeże.
      • pasquda77 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:39
        Wyobraź sobie że słyszałam, a ty przeczytałaś ze zrozumieniem?Niepokoi mnie to właśnie dlatego, że nie przypominam sobie żeby PiS kiedyś dmuchał na zimne, a w cudowną przemianę partii rządzącej nie wierzę
        • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:42
          Chcą się popisać przed wyborami.
        • 35wcieniu Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:43
          Teraz tez nie dmucha. Ot, ktoś zarobi, ktoś przy okazji odwali jakąś drobną kradzież na boku i tak się to kręci.
          • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:44
            A to też prawda, może szwagra teścia konia brat miał zapas tabletek z jodem.
            • 35wcieniu Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:45
              Mógł w ogole nie mieć, to się jeszcze okaże big_grin
              • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:48
                big_grin
              • daniela34 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:01
                A potem szwagra teścia konia brat zejdzie tragicznie na zawał w Albanii, szybka kremacja i po sprawie.
        • nenia1 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:04
          pasquda77 napisała:

> Wyobraź sobie że słyszałam, a ty przeczytałaś ze zrozumieniem?Niepokoi mnie to
          > właśnie dlatego, że nie przypominam sobie żeby PiS kiedyś dmuchał na zimne, a w
          > cudowną przemianę partii rządzącej nie wierzę

serio, nie pamiętasz jak zamykali lasy na wszelki wypadek?
      • demono2004 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:01
        Tak, Strzelają, rozwalą elektrownie a chmura radioaktywna pójdzie TYLKO NA POLSKĘ big_grin
        • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:33
          Do Polski to ona za bardzo nie dojdzie, raczej faktycznie chodzi o interesy.
        • sylwianna2018 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:30
          W Norwegii już dawno, chyba wiosną rodzice podpisywali zgodę na podanie w szkołach i przedszkolach.
          • glanaber Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 17:58
            A dlaczego mają podawać w szkołach i przedszkolach? Nie mogą rodzice tego podać dzieciom w domu?
      • triss_merigold6 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:39
        Póki co to awaria była w elektrowni niemieckiej.tongue_out
        • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:43
          A to też.
          • triss_merigold6 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:51
            Zaporożem zupełnie się nie przejmuję.
    • szafireczek Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:35
      Rozumiem, że wolałabyś dystrybucję po fakcie?
    • 1matka-polka Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:36
      https://c.tenor.com/OBbiRLgw-38AAAAd/seal-spinning-around.gif
    • hexella Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:46
      Czyli że znowu wszyscy zginiemy?
      • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:55
        Taaa...czy to znaczy, że nie muszę sprzątać? Bo mi się bardzo nie chce. Nawet urlop sobie wzięłam na to sprzątanie a zamiast tego na ematce siedzę sad
        • gulcia77 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:57
          Ale myślisz, że pomrzemy szybciej, niż ja pokój posprzątam? Wchodzę w to!
          • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 11:59
            No właśnie nie wiem, się zastanawiam.
          • purchawka2020 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:09
            No weź, właśnie posprzątałam z okazji nowego narzeczonego dziecka...
            • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:42
              Ja jeszcze walczę ze sobą. Przejrzałam że straszym dzieckiem odzież bo "ja nie mam się w co ubrać, trzeba iść na zakupy" i jednak ma więc choć taki sukces. Choć już słyszę, że narzeka, że 5 bluz tylko i 3 swetry a to mało. Teraz muszę z nią przejrzeć inne szpargały a to będzie jeszcze gorsze bo to typ, że wszystko się przyda. Owszem, po mnie to ma ale u niej przybrało wersję o kilka poziomów wyższą. Jak już te porządki ogarnę do niedzieli (jeszcze drugi dzieć został, ta z kolei wyrzuca jak leci, garderoba i przeglad szafek w kuchni), to chyba medal sobie dam.
          • lily_evans011 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:48
            Na pewno szybciej niż ja posprzątam, sprawdzone...
        • hanusinamama Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:20
          Ale ciszej. Mąż ma w weekend okna myć. Usłyszy i uzna, ze nie warto...
        • panna.nasturcja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 14:58
          To mogę nie gotować obiadu? Bo strasznie mi się dziś nic nie chce, lenia mam.
          • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 15:18
            Chyba jednak dziś tego końca świata nie będzie, idę brać się do roboty...
      • berdebul Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 15:40
        Zrobiłam obiad na dwa dni i wszystko psu na budę. uncertain
        • perspektywa Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 09:51
          A ja mam zapasy mięsa w zamrażarniku. Jak nic zepsuje się.
    • demono2004 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:00
      No i po co? Kolejną panikę nakręcają.
    • anilorak174 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:02
      Dla mnie- kolejne nakręcanie paniki. Juz tyle razy mieliśmy umrzec, ze ten kolejny mnie nie rusza.
      Nie wierzę tez w zapobiegliwość rządu, raczej zwietrzenie mozliwosci kolejnego wałka.
      • runny.babbit Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:08
        anilorak174 napisała:

> raczej zwietrzenie mozliwosci kolejnego
        > wałka.
        Niech sprawdzą czy to jod, a może tylko witamina c 😁 Z Albanii, okazyjna cena.
        • 35wcieniu Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:29
          Teraz nie mogą sprawdzić. Sprawdzą jak już i na utylizacji ktoś za jakiś czas zarobi. tongue_out
          A wtedy się powie że przy takim zagrożeniu kupiliby cokolwiek od kogokolwiek, nawet od samego diabła i.... Jak poprzednio, naród uzna "w sumie ok" big_grin
    • asfiksja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:03
      Jod to podstawa, nie masz jodu to twój chip ze szczypawki nie będzie odbierał 5G. Ale nie zapominaj też o łomach, trzeba mieć dużo łomów - w plecaczku dla każdego członka rodziny, plus po jednym w pracy, szkole i samochodzie.
      • anilorak174 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:05
        I świeczniki. I cukier za listwami.
        • asfiksja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:10
          I wtedy przydają się łomy, podważasz listwę i hop, masz cukier. A frajerzy kupują po 5,49.
        • hanusinamama Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:21
          Za listwami to mąka była chyba...
          • skumbrie Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:25
            Mąka nie zdrożała, bardziej opłacało się cukier upychać. Dziwnym trafem preppersi tego nie przewidzieli big_grin
            • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:29
              Ja orzewidziałamwink nie napiszę po ile w zeszłym roku kupiłam cukier big_grin a mąka też zdrożała ale nie tyle.
              • skumbrie Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 14:03
                Jak zaczniesz doradzać upychanie czegokolwiek za listwami, trafisz do tego zacnego grona. Na razie musisz poczekać wink
          • panna.nasturcja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 14:59
            Mąkę wołek spożywczy zjadł a cukier jeszcze leży.
            • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:58
              Trzeba bylo wiedziec jak sie moga przechowywuje
              • taniarada Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 20:45
                Jak się w blokach mieszka to gdzie ma przechowywać .Tym bardziej że ceny ciągle w górę. Solidnie ,ale bidnie .Pieczka zmarł ,szkoda .
              • lauren6 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 09:47
                Przechowuje się za listwami razem z cukrem i olejem zlanym do torebek.

Ja bym jeszcze dołożyła do tych listw jaja w proszku i proszek do pieczenia. Po ataku atomowym, gdy taki prepers wyjdzie ze schronu, będzie mógł wyjadać spod listw upieczone ciasto.
                • skumbrie Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 10:05
                  Jeszcze kakao, wyjdzie z niepoprawnym politycznie murzynkiem 🤦‍♀️
                • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:55
                  Watpie w atak atomowy na Polske. Polska oberwac moze rykoszetem- skazenie a wybuch na Ukrainie.
                  • anilorak174 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 17:01
                    Bierzesz to samo co Jackowski?
                • panna.nasturcja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 01:47
                  Lauren, daj spokój, ona nie pojmie.
                  Skoro naprawdę uważa, że mi się jakaś mąka źle przechowywana zmarnowana.
                  Wszelka ironia, sarkazm, przenośnia psu na budę.
    • jammer1974 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:25
      U nas w Holandii od lat mam tabletke z jodem. Kazde dziecko od lat dostaje taka od rzadu z automatu. Tak na wszelki wypadek w razie nie tylko ataku ale i awarii albo jakiejs katastrofy.
      • taniarada Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 20:41
        Dlatego ten rząd w Polsce tak działa .Co by nie zrobił to żle .
        • perspektywa Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 09:58
          Bo to nieuacznicy są. Żadni eksperci. Syerowane marionetki przy korycie. Banda cwaniaczków i kombinatorów. Dlatego co chwilę kolejny, nieudany narodowy gniot służący do wyprowadzania pieniędzy z budżetu. Kradzież w majestacie prawa.
    • sueellen Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:27
      Jeśli ruscy wala po pijaku w elektrownie na Zaporożu, to tam może choćby przypadkiem cos pójść nie tak. Lepiej przygotować się na najgorsze i w najgorszym razie przeterminowane leki utylizować, niż się niemiło zaskoczyć. Woja, bomby spadają. Jakieś prawdopodobieństwo katastrofy jest.
      • skumbrie Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:35
        >Woja, bomby spadają. Jakieś prawdopodobieństwo katastrofy jest.

Stąd przewały z korespondencyjnymi wyborami, respiratorami, maseczkami, szczepionkami bez zakończonych badań - za każdym razem JAKIEŚ prawdopodobieństwo było.
        Łykajcie dalej, rząd was kocha.
        • sueellen Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 16:14
          Nie mieszkam w Polsce ale w UK były ciężkie momenty podczas pandemii i respiratory były w użyciu a nie "na wszelki wypadek". Ja tam mam w domu zainstalowany alarm przeciwpożarowy i trzymam w kuchni gaśnice. Prawdopodobnie nigdy nie będzie mi potrzebna, ale jakieś ryzyko jest ze siądę na ematce i zapomnę o smażonych kotletach tongue_out
          • panna.nasturcja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 16:37
            Może poczytaj o co chodzi w Polsce z tymi respiratorami od handlarza bronią zamiast pisać bezsensowne posty nie mając pojęcia o kraju, na którego temat się wypowiadasz.
          • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:57
            Nie przejmuj sie sueellen. Tu sa tacy ktorzy zabanowaliby wszystkich emigrantow, a jesli to jest polaczone z przypadkiem jak na obrazku to potem masz histeryczne reakcje
    • triss_merigold6 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:43
      Klikalnosc.
    • awf-33 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 12:51
      Naprawdę nie wiem co mam myśleć. Powiedzą na to, co chcą i tyle. Jak mam to zweryfikowac?

• szare_kolory Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:10
      Moja pierwsza myśl była taka, żeby sprawdzić kto jest producentem/ dystrybutorem tabletek. Ten rząd nie planuje niczego, nie myśli o niczym. Reagują dopiero jak jest GRUBO po fakcie. Dlatego wg mnie najbardziej prawdopodobne jest, że ktoś tu ubił jakiś dil. I gdybym była dziennikarzem to raczej tym bym się zaintersowała. Oraz tym kto wyprodukował te haniebne ławki i kto wyremontuje teraz lwy przed pałacem prezydenckim.
      • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:14
        Kurczę to ja jednak jestem naiwna, bo myślałam, że chcą zaplusować zapobiegliwością przed wyborami.
        • 35wcieniu Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:23
          Błagam. big_grin
          Po co? Dadzą lub obiecają nowe + i nie muszą się nawet wysilać w kampanii.
          Robią coś jak mają w tym biznes. I tylko wtedy.
          • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:27
            Też piszę, że jestem naiwna. Dopiero jak Ty wyskoczyłaś wyżej z tym interesem lampka mi się zapaliła.
        • szafireczek Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:24
          Ja wierzę, że to Amerykanie im kazali - w końcu zwiekszono liczebność korpusu NATO w PL i może jakoś zakumali, że może tak i dla suwerenasmile
        • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:52
          >Kurczę to ja jednak jestem naiwna, bo myślałam, że chcą zaplusować zapobiegliwością przed wyborami.

Nie, bo to nie tylko polski pomysl
      • taniarada Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 21:12
        szare_kolory napisała:

> Moja pierwsza myśl była taka, żeby sprawdzić kto jest producentem/ dystrybutore
        > m tabletek. Ten rząd nie planuje niczego, nie myśli o niczym. Reagują dopiero j
        > ak jest GRUBO po fakcie. Dlatego wg mnie najbardziej prawdopodobne jest, że kto
        > ś tu ubił jakiś dil. I gdybym była dziennikarzem to raczej tym bym się zainters
        > owała. Oraz tym kto wyprodukował te haniebne ławki i kto wyremontuje teraz lwy
        > przed pałacem prezydenckim.
        Podobno od Ruskich dostali za darmo .A to podłe ludzie.
        • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 07:24
          No właśnie
          Gdyby Tusk rządził to nawet nie trzeba by było pytać tylko by było powszechnie wiadomo ze opłacono koncerny niemieckie
          Była wtedy transparentność- wszystko kupujemy u Niemców dwa razy drożej i rozwijamy ich firmy
          • taniarada Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 08:27
            Nie wiem ,czy by się pieniądze znalazły bo w kasie Rostowskiego nigdy ich nie było .
      • lauren6 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 09:50
        > Dlatego wg mnie najbardziej prawdopodobne jest, że ktoś tu ubił jakiś dil. I gdybym była dziennikarzem to raczej tym bym się zaintersowała.

1000/10
    • madami Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:22
      I pamiętajcie by zrobić zapasy cukru wink))
      • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:50
        I pod listwy upakuj 🤣
    • g.r.uuu Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 13:30
      Pewnie jakiś handlarz bronią tym razem produkuje tabletki z jodem.
    • panna.nasturcja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 14:55
      A jak Ci napiszemy, że się dzieje to co zrobisz? Jeśli nie jesteś gotowa natychmiast udać się z cała rodziną do Australii to pozostaje Ci zachować spokój i przestać się denerwować sprawami, na które nie masz żadnego wpływu.
      • pasquda77 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 15:01
        Zacznę przebierać paciorki różańca 😂
        • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:49
          Tak mi sie skojarzyło
    • woman_in_love Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 15:29
      Wiedzieli ze Putin zaatakuje Ukraine (od USA), a teraz wiedza ze walnie atomem.
      • semihora Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 17:48
        Wiedzieli i przećwiczyli własną ewakuację. Społeczeństwem się nie przejęli.
        • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:48
          A wy tu tak swobodnie piszecie i jeszcze 🦍🦍 sie nie zlecialy?
    • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 15:33
      wow jak pisalam o tych tabletkach miesiace temu to smiechom nie bylo konca, teraz sie ustawiacie w kolejce?
      • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:46
        No bo to tak dziala asma. Ze smiechow nie miara a potem jak cos ma miejsce to ciiiiisza.
        • memphis90 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 21:17
          A kto sie ustawia w kolejce …?
          • little_fish Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 23:13
            No właśnie, kto? A póki co wasze tabletki na nic się nie przydały...
            U nas rozdystrybuują teraz i już.
            • panna.nasturcja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 23:48
              No nie widziałaś kolejek pod każdą szkołą? Coś Ty.
              • memphis90 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 07:47
                Ciekawi mnie tez które z katastroficznych wizji Princessy sie sprawdziły, ze niby „ smichy, a potem cisza?”

Tak z pamięci:
                Miały być trupy na ulicach zgarniane spychaczem.
                Miało być paliwo po 10zl
                Miała być wojna, ruskie czołgi na polskich ulicach.
                Miałyśmy szukać ustronnego, lokalnego przejścia granicznego mosteczkiem przez Odrę, takiego znanego tylko lokalsom.
                Miałyśmy gromadzić mąkę w listwach przypodłogowych, prymusy na spirytus i łomy.
                Miałyśmy pakować plecaki ucieczkowe.
                • taniarada Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 08:24
                  Wiesz że wszystko jeszcze przed nami .Wojna się nie skończyła .Zacznij gromadzić zapasy bo ceny żywności codziennie w górę .Apokalipsą by było dla niektórych wyłączenie prądu bo o kim by pisali .Zacznij żyć na swój rachunek nie cudzy .
                  • skumbrie Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 10:03
                    Zakupy w panice z pewnością wpłyną na wolniejsze tempo wzrostu cen, video poczatki z plandemia, panika z paliwem w lutym i niedawno cukier.
                    Co najwyżej znów srajtasmy zabraknie 🤦‍♀️
                    • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 10:26
                      Jejku
                      Kilo cukru mam na 1,5 roku
                      Wy ten cukier jecie garściami ?
                    • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:32
                      >Zakupy w panice

Bo tego sie nie robi w panice tylko powoli i wymienia. I nie nadmiar
                      • skumbrie Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:44
                        Serio? Powoli i nie nadmiar? Stąd te opowieści o 200 kilogramach mąki?
                        Strach się bać, co uważasz za nadmiar.
                        • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 17:01
                          200 kg? Wklej gdzie? 🤣

Tu jedna taka co sie berlebub czy jakos tam nazywa chyba pobila rekord ilosci a ja nawet nie mam cwierc tego co ona, ona chyba mowila o 100 kg A maszyna do pieczenia chleba chodzi co 3 dni

Kobito nie fantazjuj.Poza tym ja pod zadnymi listwami nic nie trzymam. Ja mam dom i budynki gospodarcze, na nich polki
                • runny.babbit Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 09:28
                  memphis90 napisała:

> Ciekawi mnie tez które z katastroficznych wizji Princessy sie sprawdziły, ze ni
                  > by „ smichy, a potem cisza?”

Ona nie ogarnia, że ta cisza pojawia się gdy do ludzi dociera, że mają do czynienia z osobą zaburzoną i po prostu nie wypada się śmiać z chorych.
                  >

> Tak z pamięci:
                  > Miały być trupy na ulicach zgarniane spychaczem.
                  > Miało być paliwo po 10zl
                  > Miała być wojna, ruskie czołgi na polskich ulicach.
                  > Miałyśmy szukać ustronnego, lokalnego przejścia granicznego mosteczkiem przez O
                  > drę, takiego znanego tylko lokalsom.
                  > Miałyśmy gromadzić mąkę w listwach przypodłogowych, prymusy na spirytus i łomy.
                  > Miałyśmy pakować plecaki ucieczkowe.
                  >

Na moje to jakaś ogromna nerwica lękowa. Widać po postach gdzie pisze, że jak się nie zgadzasz z tym co przewiduje, to znaczy że się tego okropnie boisz - klasyczna projekcja.
                  • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 09:33

>
                    > Na moje to jakaś ogromna nerwica lękowa. Widać po postach gdzie pisze, że jak s
                    > ię nie zgadzasz z tym co przewiduje, to znaczy że się tego okropnie boisz - kla
                    > syczna projekcja.

Też mu na to wygląda. Nie może sobie wyobrazić, że inni tego lęku nie czują albo czują w niewielkim stopniu.
                    • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:39
                      >Nie może sobie wyobrazić, że inni tego lęku nie czują albo czują w niewielkim stopniu.

No nie moge...a nie czekaj... Chodze do pracy, wychowuje dziecko. Zyje normalnie i ze spokojnym jem...i nawet nie spedzam czasu wyobrazajac sobie co tam ematka mysli. To wy sie boicie i bardzo sie przejmujecie tym co pisze. Przezywacie to jak przedszkolaki.
                      • gama2003 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:51
                        To wy sie boicie i bardzo sie przejmujecie tym co pisze. Przezywacie t
                        > o jak przedszkolaki.

Już pisałam, piszesz tak i takie rzeczy, że lęk u czytelników nawet nie śmie się pojawić.
                        Na mnie jak balsam rozweselający.

• runny.babbit Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 17:31
                          Zgadza się. Wróciłam sobie do wątków z zimy i wiosny. To były proroctwa!
                          Princess wieszczyła:"Masz wiekszy problem niz ja bo mieszkasz w Polsce, a w dodatku jestes zerowo przygotowana na czas chaosu i nie daj boga wojenny. Żywnośc w zapasie masz w domu? Swiece i latarki? Woda w zapasie? I wiele innych rzeczy ktore beda ci potrzebne"

Albo inne proroctwo:
                          "Teraz jak ci napisze ze powinnas miwc plecak ucieczkowy gotowy jesli jestes ze wsch Polski to wybuchniesz smiechem. Za dwa tyg juz nie. "
                          🤣🤣🤣 To był styczeń, przypominam.

"Lada moment beda we wschodniej Polsce potezne ilosci NATO. (...) blisko samwj granicy bedzie duzo glodnych żołnierzy z potrzebami sprzetu, benzyny itd"
                          Jak to się wszystko sprawdziło.... normalnie sprawdzalność jak u Jackowskiego!
                          • panna.nasturcja Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 01:53
                            I ciekawe, że pod tym postem jakoś brak komentarza autoreczki cytatów.
                  • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:34
                    >Ona nie ogarnia, że ta cisza pojawia się gdy do ludzi dociera, że mają do czynienia z osobą zaburzoną i po prostu nie wypada się śmiać z chorych.

Tak, wlasnie jestes zaburzona bo wydaje ci sie ze mnie znasz. Uroienia. Tak bardzo masz rozwinieta nerwice ze ze strachu postanowilas mowic o kims kogo zupelnie nie znasz jakie to mam nerwice. G* wno o mnie wiesz. Przejmujesz sie co pisze jak pensjonarka.
                    Wiosna zobaczysz ze w wielu sprawach sie nie myliam.
                    • skumbrie Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:45
                      Którą wiosną?
                      • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:50
                        Umowmy sie ze pogadamy w maju 2023. Do tego czasu wiele sie wyjasni
                        • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:52
                          A covid będzie znowu ?
                        • skumbrie Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:55
                          Czy forum odnotowało maj 2023?
                          Kiedyś miał być koniec roku zgodnie z przewidywaniami Majów, mamy kolejny tongue_out
                          • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 17:11
                            No ale Majowie to wieszczyli koniec swiata. Ja nie wierze w konce swiata. Wieszcze kolejki w Polace i chwilowe braki a potem bedzie a potem znow nie. Skutek logistyki. Z glodu nikt nie umrze.
                            Wieszcze tez kolejna fale paru milionow Ukranicow. We wsch gminach przy granicy z Ukraina, albo wojewodztwach tamze bedzie stan nadzwyczajny jak bedzie skazenie

Aa i zeby bylo czadowo to zapowiadam 3 Dni Ciemnosci. No dobra nie cale dni ale parę godzin wylaczania pradu tu i tam. Ulice ciemne tu i tam czasami

Oby nie bylo skazenia na Ukrainie i paniki. Mam nadzieje w tym sie mylic. To tyle. Do pogadania wiosna.
                            Yours. Baba BangaWabanga
                        • runny.babbit Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 17:18
                          Ale po co, wystarczy wrócić do tego co wypisywałas na wiosnę 😁 gdzie wieszczyłas armageddon, o przepraszam- miałaś wielką nadzieję, że te katastroficzne wizje się nie spełnią, ale po prostu musiałaś nas przestrzec..... Wszystkim polecam te wątki, bardzo poprawiają humor, szkoda tylko że połowa postów princessy wycięta😉
                    • runny.babbit Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 17:32
                      Po prostu jesteś źródłem lol contentu na tym forum. Nie wiem co będę robić na wiosnę, bo na razie toczę bekę z twoich mrocznych proroctw z zimy 😁
                      • gama2003 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 18:18
                        A nie miał, w tegorocznym wiosennym pakiecie, covid wypuścić swój wariant o niespotykanej dotychczas smiertelności?
                        I zmieść już zupełnie wszystkich ?

Pamiętam takie ostrzeżenia !
                        • milva24 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 10:28
                          W ogóle jak się przestrzega przed wszystkim od sasa do lasa to się z czymś trafi.
                • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 10:28
                  Princess napisała ze będzie wojna i potem była
                  Mało ci ?
                  Zapasy i tak musieli w uk zrobić bo państwo upada i już wcześniej brakowało produktów w sklepach i benzyny
                  Wiec „ wojna” już u nich od brexitu
                  • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:37
                    W Polsce ( i nie tylko) beda kolejki. Wszedzie beda. . Jak Chiny najada na Taiwan to bedzie wszedzie problem z logistyka dowozu komponentow itd. Np wiele substancji farmaceutycznych jest produkowana w Chinach , tak samo technologia. Chipow juz brak i czeka sie miesiace na dostawy. Modlmy sie aby sie to nie stalo i wojny dalszej nie bylo
                    • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:39
                      Ale raczej będzie
                      Musza rozładować nagromadzona przez kilkadziesiąt lat agresje
                • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:31
                  >Tak z pamięci:
                  Miały być trupy na ulicach zgarniane spychaczem.
                  Miało być paliwo po 10zl
                  Miała być wojna, ruskie czołgi na polskich ulicach.
                  Miałyśmy szukać ustronnego, lokalnego przejścia granicznego mosteczkiem przez Odrę, takiego znanego tylko lokalsom.
                  Miałyśmy gromadzić mąkę w listwach przypodłogowych, prymusy na spirytus i łomy.
                  Miałyśmy pakować plecaki ucieczkowe.

Ja poprosze linki. Klamiesz memphis. Klamczucha

Czolgi juz sa i nigdy nie pisalam ze ruskie. Wojna juz jest i nigdy nie mowilam ze Putin najedzie Polske. Polska oberwie rykoszetem i obrywa. I w najgorszym przypadku jak pisalam moze cos spasc przy granicy i zatruc: skazenie.
                  Paliwo po 10 zl? Nie mam pojecia ile kosztuje i kosztowalo co w Polace by mowic o cenach klamczucho.
                  Nic nie pisalam o przechodzeniu przez Odre klamco bo ja uwazam ze Niemcy w przypadku czegokolwiek by zamkneli granice co pisalam. Klamiesz.
                  Nic nie pisalam o lomach ani spirytusie, zas o Listwach czyli cokolach pisalam w ramach dowcipów z forum prepperskiego.
                  Tak, jak ktos mieszka blisko z granica Ukrainy powinien miec plecak ucieczkowy.
                  • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:38
                    Princess a jak u was nastroje ?
                    Odszedł postawny Borys i doświadczona królowa
                    Przyszedł Karol-mimoza i drobna chorowita blondyna jako głowy państwa

Na miejscu Putina baym brała pierwsza uk
                    • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:43
                      >
                      Na miejscu Putina baym brała pierwsza uk

Nie takie to proste lol. Za duzo broni nuklearnej tu i na szeroko rozrzuconych po swiecie wlosciach brytyjskich.

Poza tym walnalby tu i kochani Niemcy oberwia skazeniem. A kto chcialby wiernego klienta ruskich gazow truc lol?
                      Wiec ja podejrzewam ze Putin jakby czyms walnal to w Ukraine.

Ja w ogole nie lubie Torysow. A Charles no coz., Wladzy to krol w UK i tak nie ma. Royals to biznes dla dobrej turystyki i wzmacniania poczucia jednosci.

• krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:54
                        Elżbieta miała jakaś charyzmę
                        Karolkowi widac ze się nie chce
                        Jedyna nadzieja ze będą kolejne afery z meghan to będą nadal popularni
                        • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 17:12
                          Ja uwazam ze oni celowo tworza takie dramy by byc w czolowkach gazet. Zawsze nominuja jakas Czarna Owce.
                  • memphis90 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 17:57
                    Już ktoś za mnie wyżej polinkowal…
                  • memphis90 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 18:10
                    >Czolgi juz sa i nigdy nie pisalam ze ruskie.
                    Gdzie? W Polsce?

>Wojna juz jest i nigdy nie mowilam ze Putin najedzie Polske.
                    Nie, pisałaś tylko w kółko „pogadamy za dwa miesiące”…

> zas o Listwach czyli cokolach pisalam w ramach dowcipów z forum prepperskiego.
                    Aha. To chyba całe forum nie zrozumiało i sądziło, ze to na serio było… o tej mące w listwach.

>Nic nie pisalam o lomach ani spirytusie,
                    O maszynce na spirytus nie pisałaś…? Nic a nic…?
                    • little_fish Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 11:17
                      O tej, co w ukraińskiej piwnicy matka z córką na niej obiad gotowały?
    • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 19:45
      Ooo dziwne ze princesswhitewolf nie zalozyla tego watku!
      • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 07:22
        No
        Wątek był na kilkaset postów
        Zjechały mnie
        Ale przeprosin się jak zwykle nie doczekam sad
        • little_fish Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 07:27
          Ale za co przeprosin? Była jakaś akcja do których potrzebne były Wam te tabletki, a my ich nie mieliśmy i zabijaliśmy się w kolejkach w aptece po jodynę?
          • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 10:25
            No ale nie macie ich
            A Niemcy maja wszyscy w mieszkaniach
            Jak zwykle was wykiwali
            • little_fish Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:40
              Czego nie mamy? Tych tabletek z jodem? No może nie mamy - ale po co nam one?
              • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:44
                Plyn Lugila lepszy bo w rozzedzeniu to swietny nawoz.
              • krolewska.asma Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:51
                No staruchom się nie zaleca tylko młodym i dzieciom
                Nikt wam do gardła nie będzie wciskał wiec luz
    • lily_evans011 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 20:23
      Nie, no błagam, ja już po Czernobylu mam guzy tarczycy...
      • princesswhitewolf Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 23.09.22, 22:54
        Mase ludzi ma i nie tylko w Polsce.
    • picathartes Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:36
      W Szwajcarii każdy mieszkaniec ma w domu tabletki z jodem. W razie awarii elektrownii lub innych takich. Lepiej mieć niż nie mieć.
    • malenka9 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 16:55
      jakim jodem? Jodkowi potasu do jodu dosyć daleko.
      • memphis90 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 18:14
        No chyba jednak nie, bo jodek potasu służy do suplementacji jodu właśnie…
        • malenka9 [...] 24.09.22, 18:23
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • memphis90 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 24.09.22, 18:31
            Nie wiem co masz na myśli pisząc to co powyżej…? Jodek potasu powszechnie służy do jodowania soli kuchennej w celu zapobiegania endemicznej niedoczynnosci tarczycy. Cześć, w której wychodzisz na chamkę litościwie pominę, jako ze chamstwo nikogo jeszcze nie uratowało przed zrobieniem z siebie głupka.
            • malenka9 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 09:32
              Nie wiem co masz na myśli pisząc to co powyżej…?

to co napisalam powyzej. Jodek potasu z soli nie jest w stanie zastapic jodu pierwiastkowego. PONADTO, JOD wchłania się przez skórę, równiez ten radioaktywny. A jod wykorzystują równiez np.piersi i jajniki, Reszte sobie doczytasz sama.
              • malenka9 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 09:41
                Moze jak nasycisz tarczyce jodkiem potasu i gdy bedziesz miala szczescie, nie przyjmie ona jodu radioaktywnego. A co z innymi organami, ktore potrzebuja jodu pierwiastkowego? Przyjmą ten radioaktywny. Jezeli ma byc ochrona to tylko jod pierwiastkowy, np. w postaci plynu Lugola.
                • memphis90 Re: Szkoły dostaną tabletki z jodem 25.09.22, 09:59